Mora da si fin insan u dusi, oni samo lose ljude ganjaju.Tomahawk11 wrote:Kako mene nigdje te cuke ne zaganjaju?
Oplacem na ovo.
Mora da si fin insan u dusi, oni samo lose ljude ganjaju.Tomahawk11 wrote:Kako mene nigdje te cuke ne zaganjaju?
Da znas da jesam. Mene kad vide, odmah repom masuNiemand wrote:Mora da si fin insan u dusi, oni samo lose ljude ganjaju.Tomahawk11 wrote:Kako mene nigdje te cuke ne zaganjaju?
Oplacem na ovo.![]()
Pa dobro, logicno da ce te zapamtiti ako ga maltretiras, i covjek ce najzad. Al po prvi put vidis cuku, zaganja te i neko jos vice-on samo na lose ljude laje. Meni je to Bgm bezobrazno.Tomahawk11 wrote:
Da znas da jesam. Mene kad vide, odmah repom masu![]()
![]()
Pa, ima i istine u tome. Dio sukoba na relaciji covjek-pas je uzrokovan fizickim maltretiranjem od strane covjeka.
Naravno. Ima i toga. Znam da je bio neki bas zlocesti cuko, ganjao pojedine ljude u blizini mjesta gdje radim. Neki su i osjetili njegove zube na straznjici. Dok nije naletio na nekog inspektora policije, i ovaj pistolj....i zavrsio karijeru u nizerazrednom Vratniku.Niemand wrote:Pa dobro, logicno da ce te zapamtiti ako ga maltretiras, i covjek ce najzad. Al po prvi put vidis cuku, zaganja te i neko jos vice-on samo na lose ljude laje. Meni je to Bgm bezobrazno.Tomahawk11 wrote:
Da znas da jesam. Mene kad vide, odmah repom masu![]()
![]()
Pa, ima i istine u tome. Dio sukoba na relaciji covjek-pas je uzrokovan fizickim maltretiranjem od strane covjeka.
Nije nebitna, to je razvlačenje pameti čitavom narodu.jasko_ba wrote:Jebote zivot, kad se ovako angazuju oko jedne nebitne stvari, mogu misliti kakav je pritisak u nekim drugim situacijama. A odbijanje u Domu naroda preko Covica i HDZ-a i SBB-ovih "veterinara" drugi put.![]()
Jer su političari ljigavci, i ne bi ni došli na poziciju da nisu. Pogledajte prvo jednoglasno glasanje, to su prazne glave (iako su neki od njih kasnije postali članovi Predsjedništva!), a onda drugo, tad je već kasno... Te izmjene su pale.Naslovnica wrote:Dogs Trust ima veliki budžet, sa sasvim dovoljno para za lobiranje i plaćanje političara za dizanje ruku.
Pa zar nije jasno?
Talijanski ambasador se javio vezano za izmjenu zakona o životinja, do tada se za njega nije ni čulo.
Isto tako i britanski ljigavac.
A niko od domaćih političara nema damu da lupi šakom o sto i kaže DOSTA JE, i prekine ovu tragikomičnu situaciju!
Prijedlog zakona o zaštiti i dobrobiti životinja usvojen je u drugom čitanju, također jednoglasno – sa 37 glasova „za“ (iz Federacije BiH 24, iz Republike Srpske 13).
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunamaZakona o zaStiti i dobrobiti Zivotinja usvojen je u prvom čitanju s 19 glasova ,,2a" (iz Federacije BiH 13, iz Republike Srpske Sest), 12 ,,protiv" i bez ,,suzdržanih" glasova.
Bar nešto, čestitke Efendiću.mario001 wrote:nesto je pokusao Novi Grad preko Lokoma i uspjeli su maknuti ili smaknuti oko 6000, ali su ovi iz udruzenja podnjeli jedno desetak krivicnih prijava i izgleda da su i oni stali malo
Zamislite te pse sada na ulici, plus razmnozavanje..
Haha, kakva naiva. Nije cilj izbora da se nešto riješi, već da se na priču dođe do pozicija i para. A onda po svom. Opet kažem: pogledajte ova glasanja.murathans wrote:Ko ponudi najbolje rjesenje za problema pasa lutalica taj dobiva izbore...
Krenuli su napadati kamion sa prikolicom taman kad je izbio prema Vijecnici...uhh kad je zatrubio mislim da su sugu dobili iste sekunde ahahaBlack swan wrote:u ist, sarajevu cuke ganjaju auta
i onda kad mi ovi puste psa bez uzice i kažu ma neće ništa, kako bi mu ga nabijo u gujcu iste sekunde... pisao sam ranije imao sam mješanca njemačkog ovčara i šarplaninca (evo ove što vojvoda drži) i tako je postao nepredvidljiv da smo ga dali policiji na obuku i korištenje... prosto nismo bili sigurni šta bi radio u nekim momentima, ulicom niko nije smio proći, kad se propne na zadnje noge nadvisi me za glavu... OPASAN PAS JE OPASAN PAS i samo dobro dresiran i kod ljudi koji znaju sa psima mogu biti... ove narkose nabildane što vodaju radi borbe pasa bi najradje strpo u azile mjest kerova...Kućni pas do smrti izgrizao novorođenče staro tri dana
Klix.ba
Porodični pas pasmine staford izgrizao je na smrt novorođenče staro tri dana. Tragedija se dogodila u San Diegu u Kaliforniji.
Kućni pas do smrti izgrizao novorođenče staro tri dana
Kako piše Reuters, u trenutku kad se nesreća dogodila, pas je sa parom i bebom ležao na krevetu. Par je gledao TV, a pas se uplašio nakon što se majka nakašljala. Navodno je pas tada u stanju panike napao i izgrizao bebu koja se nalazila kraj njega prije nego su majka i otac mogli išta napraviti.
Nekoliko sekundi kasnije, majka i otac su uspjeli bebu izvući iz njegovih čeljusti, no bilo je prekasno i pas je dječaku već nanio fatalne povrede.
Par je bebu odvezao u hitnu, no nažalost, ljekari su vrlo brzo po dolasku konstatovali smrt.
Policija je ovu vijest podijelila i na Twitteru, nazvavši ovo tragičnom nesrećom.
Pas je prevezen u azil za brigu o napuštenim životinjama, a trenutno se nalazi u karantini. Porodica će odlučiti o tome žele li da pas bude uspavan, a nakon deset dana imaju pravo i da psa uzmu nazad, ukoliko to žele.
Pas po imenu Polo je težak 43 kilograma, a mješanac je staford terijera i njemačke doge. Bio je sterilisan i nikad ranije nije pokazivao nikakve znakove agresivnosti.
Vlasti će provjeriti da li je pas možda bio bijesan.
U međuvremenu, ova je vijest privukla dosta pažnje na društvenim mrežama. I dok jedni suosjećaju s porodicom, navodeći kako se ovakva tragedija mogla dogoditi svima, drugi ih pak kritikuju tvrdeći kako psima nikako nije mjesto sa bebama.

Čini se malo tih 10 milijuna godinaBlack swan wrote:sta je 15000 godina od pripitomljavanja sa 10 milijuna godina evolucije i borbe za opstanak
...Među ubijenima su najmanje dvije bebe od pet dana i šest mjeseci... http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-puc ... /160422146
...Beba stara 13 mjeseci ubijena je u pucnjavi...
...danas su ubijeni jedna tromesečna beba i njen deda...
Hajmo malo relativizacijecalculator wrote:Čini se malo tih 10 milijuna godinaBlack swan wrote:sta je 15000 godina od pripitomljavanja sa 10 milijuna godina evolucije i borbe za opstanakČovjek je čovjeku veći neprijatelj nego što mu je to životinja, naročito pas
![]()
...Među ubijenima su najmanje dvije bebe od pet dana i šest mjeseci... http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-puc ... /160422146...Beba stara 13 mjeseci ubijena je u pucnjavi......danas su ubijeni jedna tromesečna beba i njen deda...
Nemas ti pojma sta je passa zivotinjom ciji su geni prije kratkog vremena bili vucji
Pogresno. Nije to pas stvoren za borbu. To sto debili od njih prave zvijeri ne znaci da su to po prirodi psi kao i ostali.psa koji je stvoren za borbu
posto bivsi vuk nema razum
Tomahawk11 wrote: Nemas ti pojma sta je pas
https://en.wikipedia.org/wiki/Dog#OriginWhole genome sequencing indicates that the dog, the gray wolf and the extinct Taymyr wolf diverged at around the same time 27,000–40,000 years ago.
Tomahawk11 wrote: Pogresno. Nije to pas stvoren za borbu. To sto debili od njih prave zvijeri ne znaci da su to po prirodi psi kao i ostali.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pit_bullMany of these breeds were originally developed as fighting dogs from cross breeding bull-baiting dogs (used to hold the faces and heads of larger animals such as bulls) and terriers.
pa to se objasnjava samo tako da nisi imala nikakav internet ni tv pristup podacima. psi godišnje u americi samo pobiju na hiljade djece i odraslih što ih drže po kućama.esmasaric wrote:Nikad nisam čula za napad psa na bebu, ali eto za sve postoji prvi put.![]()