SundanceKid wrote:Ja sam u zadnje vrijeme probao 2 boxa, jedan sa 2GB RAMa i S905X Quad-core procesorom, i drugi sa 3GB RAMa i S912 Octa-Core procesorom. Razlika je zaista ogromna, drugi je dvostruko brzi i fluidniji. Ovaj prvi sa slabijim karakteristikama je bio poprilicna patnja, ulazak u aplikacije nije bio instant, uvijek neki lag, neko stopanje i slicno, ocekivao sam puno vise od novog uredjaja tih karakteristika. Drugi je opet sasvim druga stvar, radi brzo, fluidno, slika je puno bolja, sve skupa ono sto sam ocekivao.
Zato svima koji kupuju ovakve uredjeje prvi put savjetujem da ipak dodaju nesto vise novca i kupe hardverski jaci uredjaj, jer sa ovim slabijim i nizeg cjenovnog ranga - samo se covjek iznervira, bezveze da pare i na kraju odustane.
Ja sam nakon par pokusaja da nadjem za mene zadovoljavajuci uredjaj sa 905 procesorom i drzi nedaj rezultata, na kraju odlucio uzeti Tronsmartov Vega S 96.
Grafika fantasticna, aplikacije otvara brzo, igrice lete jedino jos niko da mi odgovori na gore postavljeno pitanje za SBOX

eto da ne ureknem radi zaista ko zmaj... jedini problem koji postoji je neka vrsta nekompatibilnosti s912 procesora i Kodija, ponekad se dogodi da je slika tamna, mracna. Mora se cistiti cache, "rusiti" Kodi odnosno ugasiti ga i pokrenuti ponovo, da bi se svjetlost normalizovala. Ovaj problem je globalno poznat, koliko sam guglao, neki bug je u pitanju i uglavnom ocekuje se da naredni Kodi ima rjesenje za to.
Uglavnom potpisujem, bolje odvojiti jos koju marku i kupiti kvalitetan uredjaj, ovi srednjeg ranga da ne govorim o onima nizeg ranga, to se ledi non stop, gasi, stopa, posebno na ovim vrucinama ili kad pokrene jacu aplikaciju ili igricu.