Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
- ze kalanga
-
putokaz1
#252 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Koliko mogu radikali u Doboju?
- ze kalanga
#253 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Ne mogu ništa. Kao i prošli put. 0 odborničkih mandata. Ukoliko se desi neko čudo 1.
-
radostan dan
#254 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Mogu pofino...jedno užičko da odigraju, poslije moravac, onda jednu od Gocija i Žareta da zagangaju, i...kući. Pa za 4 godine opet.putokaz1 wrote:Koliko mogu radikali u Doboju?
-
putokaz1
#255 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Drug mi na listi pa zato pitamze kalanga wrote:Ne mogu ništa. Kao i prošli put. 0 odborničkih mandata. Ukoliko se desi neko čudo 1.
- ze kalanga
#256 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
I moj je. I ja sam mu otvoreno rekao šta mislim o SRS-u u RS. Generalno više ni oni ne znaju koji su ogranak. Da se razumijemo, ima tu "poštenog" kadra, ali takvi obično nikome nisu zanimljivi.
Oni će morati već nakon ovih lokalnih izbora doživjeti potpunu reorganizaciju na svim nivoima i napraviti konsenzus koga i šta predstavljaju.
Oni će morati već nakon ovih lokalnih izbora doživjeti potpunu reorganizaciju na svim nivoima i napraviti konsenzus koga i šta predstavljaju.
- ze kalanga
-
putokaz1
#258 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
možda nam je drug ista osoba...ze kalanga wrote:I moj je. I ja sam mu otvoreno rekao šta mislim o SRS-u u RS. Generalno više ni oni ne znaju koji su ogranak. Da se razumijemo, ima tu "poštenog" kadra, ali takvi obično nikome nisu zanimljivi.
- ze kalanga
#259 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Ne bih rekao.
Ovaj moj je dvadesetogodišnjak i stvarno je u tom nekom patriotskom fazonu, misli da se patriotizam, poštenje i solidarnost cijene.
U Šekovićima će biti vrlo zanimljivo i ne bi me čudilo da nekadašnji načelnik, ovaj put kandidat SP-a Momir Ristić pobijedi kandidata SZP-a Galića.
U Šekovićima će biti vrlo zanimljivo i ne bi me čudilo da nekadašnji načelnik, ovaj put kandidat SP-a Momir Ristić pobijedi kandidata SZP-a Galića.
-
llull
#260 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Bijeljina je kljuc ovih izbora u RS, tu se trenutno vodi najprljavija i najjaca kampanja, Maksimovic je dobro uzdrmao SDS, posebno jer je manje vise sav njegov kadar sastavljen od ljudi koji nisu bili do sada angazovani u politici plus glasacko tijelo je otkinuo od vladajuceg SZP u ovom gradu.
Velike mjesne zajednice kao i sela kao sto su V.Obarska, Amajlije i Crnjalovo su do sada bili aduti SDS-a, a sada se moze reci da su mahom presle na stranu US. Dok u samom gradu je SDS ojacao, donekle je promjenjena struktura kadrova, ukljuceno je dosta uticajnih mladjih ljudi na liste i na neki nacin moze se ocekivati nastavak rasta SDS u samom gradu.
U BL je po opipavanju pulsa sve naklonjeno Radojicicu , lik je umjereni kadar SNSD-a, veoma cijenjen u medjunarodnim krugovima, moze se reci veoma omiljen politicar u gradu sto znaci da vjerujem tu pobjeda SNSD ne bi trebala doci u pitanje.
Velike mjesne zajednice kao i sela kao sto su V.Obarska, Amajlije i Crnjalovo su do sada bili aduti SDS-a, a sada se moze reci da su mahom presle na stranu US. Dok u samom gradu je SDS ojacao, donekle je promjenjena struktura kadrova, ukljuceno je dosta uticajnih mladjih ljudi na liste i na neki nacin moze se ocekivati nastavak rasta SDS u samom gradu.
U BL je po opipavanju pulsa sve naklonjeno Radojicicu , lik je umjereni kadar SNSD-a, veoma cijenjen u medjunarodnim krugovima, moze se reci veoma omiljen politicar u gradu sto znaci da vjerujem tu pobjeda SNSD ne bi trebala doci u pitanje.
- ze kalanga
#261 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Ne bih rekao ključ ,ključ je naravno Banjaluka.
Bijeljina je sredina u kojoj je najviše uloženo u kampanje i neki bi rekli poslednji bedem opozicije.
Šanse Maksimovića jesu porasle u odnosu na početak kampanje, ali su i dalje oko 10% iza Mićića. Bojim se da Maksimović pravi ključnu grešku ala Bosić ukazujući na nesposobnost protivkandidata, a nedovoljno potencirajući na sopstvenim mogućnostima i idejama. Ljudima brzo dosadi potenciranje šta je urađeno i daleko im više ušima prija što će se uraditi.
Mićo iza sebe ima dobar dio urbanog, izbjegličkog i povratničkog stanovništva. Maksimović najveći dio nezadovoljnih, dobar dio ruralnog i jedan dio neopredjeljenih. Uz sasvim korektan izvor biračkog tijela iz koalicionih partnera, to je ono što s izuzetkom PDP-a Mići nedostaje.
Što se BL tiče, gotova priča.
Bijeljina je sredina u kojoj je najviše uloženo u kampanje i neki bi rekli poslednji bedem opozicije.
Šanse Maksimovića jesu porasle u odnosu na početak kampanje, ali su i dalje oko 10% iza Mićića. Bojim se da Maksimović pravi ključnu grešku ala Bosić ukazujući na nesposobnost protivkandidata, a nedovoljno potencirajući na sopstvenim mogućnostima i idejama. Ljudima brzo dosadi potenciranje šta je urađeno i daleko im više ušima prija što će se uraditi.
Mićo iza sebe ima dobar dio urbanog, izbjegličkog i povratničkog stanovništva. Maksimović najveći dio nezadovoljnih, dobar dio ruralnog i jedan dio neopredjeljenih. Uz sasvim korektan izvor biračkog tijela iz koalicionih partnera, to je ono što s izuzetkom PDP-a Mići nedostaje.
Što se BL tiče, gotova priča.
-
El_comadante
#262 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
u Republici su bitni BL najviše, pa onda Bjeljinja i Trebinje kao dva največa centra da kažemo u RS naravno poslije BL. i IS donekle ali je tu podjljeno na par opština pa je tu malo i komplikovano.
-
putokaz1
#263 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Ako dođe do iznenađenja u BL.......
- ze kalanga
#264 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
S aspekata "centara" da. Međutim, daleko je veće glasačko tijelo u Prijedoru, Doboju i Zvorniku nego u TB-u na primjer. U smislu stranačkih procenata, jer u konačnom 30% u TB-u nije isto što i 30% u Doboju, Zvorniku.El_comadante wrote:u Republici su bitni BL najviše, pa onda Bjeljinja i Trebinje kao dva največa centra da kažemo u RS naravno poslije BL. i IS donekle ali je tu podjljeno na par opština pa je tu malo i komplikovano.
-
putokaz1
#265 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Gdje će vijećnike imat sda(ili koalicija) te hdz?
- ze kalanga
#266 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Objektivno u svim sredinama gdje je broj povratnika veći od 10%. Sem u slučaju neke ekstremne izlaznosti od 70%.
Bijeljina, Bratunac, Doboj, Kotor Varoš, Milići, Novi Grad, Osmaci, Prijedor, Srebrenica, Teslić, Vlasenica, Vukosavlje,Zvornik.
Najvjerovatnije Gradiška, I. Mostar.
Da budem iskren nisam baš analizirao liste, pa će u pojedinim sredinama vjerovatno dolaziti do dogovora, odnosno ustupaka gdje su u koaliciji SDA-SBB ili još neka od bošnjačkih partija, po sistemu zasluga. Mada osovinu čini SDA kadar u 90% slučajeva.
Bijeljina, Bratunac, Doboj, Kotor Varoš, Milići, Novi Grad, Osmaci, Prijedor, Srebrenica, Teslić, Vlasenica, Vukosavlje,Zvornik.
Da budem iskren nisam baš analizirao liste, pa će u pojedinim sredinama vjerovatno dolaziti do dogovora, odnosno ustupaka gdje su u koaliciji SDA-SBB ili još neka od bošnjačkih partija, po sistemu zasluga. Mada osovinu čini SDA kadar u 90% slučajeva.
-
putokaz1
#267 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Gdje je sad Adil osmanović inače moj komšija na neki način?ze kalanga wrote:Objektivno u svim sredinama gdje je broj povratnika veći od 10%. Sem u slučaju neke ekstremne izlaznosti od 70%.
- ze kalanga
#268 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
U ministarskoj fotelji. 
-
El_comadante
#269 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
što se tiče poretka stranaka na načelničkim mjestima trebalo bi biti ortpilike SNSD, SDS, PDP, NDP i koaj bi još stranka mogla ugrabiti načelničko mjesto? dnz?
- ze kalanga
#270 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
DNS će imati najmanje jedno.
NDP čisto sumnjam.
Vidjećemo koliko će PDP uspjeti osvojiti. Iskreno teško mi je da povjerujem da mogu do pobjeda u Milićima i Šekovićima (gdje je njihovog kandidata podržao SZP i gdje je u Šekovićima na vlasti upravo SZP) Ubjeđen sam da Vučurević u TB gubi.
Biće interesantno vidjeti hoće li SZP u Vlasenici uspjeti zadržati vlast. Iz nekog razloga aktuelnom načelniku nisu dali podršku već su za kandidata izabrali drugog čovjeka.
Objektivno najveći poraz kada govorimo o pojedincima doživjeće SDS-ov Dragan Kojić u trci za gradonačelnika Zvornika.
NDP čisto sumnjam.
Vidjećemo koliko će PDP uspjeti osvojiti. Iskreno teško mi je da povjerujem da mogu do pobjeda u Milićima i Šekovićima (gdje je njihovog kandidata podržao SZP i gdje je u Šekovićima na vlasti upravo SZP) Ubjeđen sam da Vučurević u TB gubi.
Biće interesantno vidjeti hoće li SZP u Vlasenici uspjeti zadržati vlast. Iz nekog razloga aktuelnom načelniku nisu dali podršku već su za kandidata izabrali drugog čovjeka.
Objektivno najveći poraz kada govorimo o pojedincima doživjeće SDS-ov Dragan Kojić u trci za gradonačelnika Zvornika.
-
Qoom
#271 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
SzP popušio Bijeljinu
-
DonieBrasco
#272 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Evo kazu Durakovic gubi u Srebrenici.
-
radostan dan
#273 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska
Da sumiramo, ono sto je sigurno...