Zasto je smijenjen Mario drmac
-
vade_mecum
#251 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
jedva sam odgledao ovo sranje do kraja, dobro im je tulic rekao da im ovo nije trebalo.
- mayab
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#253 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
bach wrote:
Mario se očigledno prepao, Rile ga argumentima zgazio...
kako ga Tula pregazi
- KB9
#254 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
bravo, bravo, na zakon kad se vodis onda me poslusaj dobro 
- dustaban
#255 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Mariju dati najvisi jebeni status GLUMCA (mada, jebo glumca kojeg cini status a ne uloge) i naci PRAVOG direktora.
A, na kraju krajeva, ne znam koji ce nam racku uopce ovo pozoriste, onu lokaciju treba iskoristiti za nesta pametnije.

A, na kraju krajeva, ne znam koji ce nam racku uopce ovo pozoriste, onu lokaciju treba iskoristiti za nesta pametnije.
-
SerijeSync
#256 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
RVI Parkingdustaban wrote:Mariju dati najvisi jebeni status GLUMCA (mada, jebo glumca kojeg cini status a ne uloge) i naci PRAVOG direktora.
- pici
#257 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
zalosno je to kad se je doslo poslije MEGA pljacke SDA-HDZ na nivou pederacije da se sad koplja lome na kulturnim institucijama koje bi u normalnim i demokratskim zemljama trebale biti neovisne, kao sudstvo, policija, vojska, zdravstvo itd itd... jadovi se oko pozorista jagme jer et uHar su i tenderi od kojih stotinjak hiljada marki godisnje koje recimo, kamerni, satr, pozoriste mladih potrazuju, a et i uposljavanje je bitMo, stranacki coek... skandinavci naseljavajte ovo, eto naske su pingvinima i irvasima gore.
-
Nero Histrion
#258 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
mayab wrote:
Mario je odlican glumac, odlican
Last edited by Nero Histrion on 20/03/2016 10:39, edited 1 time in total.
- bach
#259 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Jedan dobar Bingo ili Skafa fale u centru grada,je li tako?dustaban wrote:Mariju dati najvisi jebeni status GLUMCA (mada, jebo glumca kojeg cini status a ne uloge) i naci PRAVOG direktora.
- muha_sa
#260 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
nema u blizini ni kladionicebach wrote:Jedan dobar Bingo ili Skafa fale u centru grada,je li tako?dustaban wrote:Mariju dati najvisi jebeni status GLUMCA (mada, jebo glumca kojeg cini status a ne uloge) i naci PRAVOG direktora.
-
calculator
#261 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
kako došao - tako i otišao... treba mijenjati pravila!
- dustaban
#262 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Maloprije sam se malo zayebavo, a sad ozbiljno.
KLASICNO POZORISTE JE UMRLO shvatite to vec jedanput.
Umjetnicki svijet, koji je toga svjestan, snalazi se na razne nacine. Nama se sa pozoristima desilo isto sto i sa fakultetima - postali su sami sebi svrha. Previse ih je (da, da, previse) na ovoliki broj stanovnika. Sta ce nam koji racku profesionalna pozorista u Zenici, Tuzli Mostaru ?!
(sad ce svi skociti na mene) a ja nastavljam sa pitanjem - KDJE NAM JE SCENSKI AMATERIZAM?!
To smo sasvim ugusili. Amateri se, zahvaljujuci nakim "akademijama" dojebu diploma i samoproglase glumcima, rediteljima, pitsckommaterinom... sve ono sto nam fakat ne treba.
Ja kad odem u pozoriste, a to je sve rjedje, uglavnom se dosadjujem. Jednostavno smo sa internetom i svom ovom medijskom revolucijom dobili na dlanu svu svjetsku produkciju. Kako moze neko ko odgleda Lord of the dance, nakon toga gledati onaj sarajevski amaterizam (ne mogu se ni imena sjetiti, znam samo da je to radio onaj Dzadzo).
I zato nam gostovanja pune sale. Evo cak i ovaj ruski balet, koji je teska improvizacija, ovdje biva docekan ko nesta amaha.
Pozoriste mladih treba da se skroz okrene djeci, ali na nacin DA IZADJE IZ POZORISTA. Sta i kako to konkretno napraviti... neka to smisli neko drugi, ne mogu ni ja sve

Umjetnicki svijet, koji je toga svjestan, snalazi se na razne nacine. Nama se sa pozoristima desilo isto sto i sa fakultetima - postali su sami sebi svrha. Previse ih je (da, da, previse) na ovoliki broj stanovnika. Sta ce nam koji racku profesionalna pozorista u Zenici, Tuzli Mostaru ?!
(sad ce svi skociti na mene) a ja nastavljam sa pitanjem - KDJE NAM JE SCENSKI AMATERIZAM?!
To smo sasvim ugusili. Amateri se, zahvaljujuci nakim "akademijama" dojebu diploma i samoproglase glumcima, rediteljima, pitsckommaterinom... sve ono sto nam fakat ne treba.
Ja kad odem u pozoriste, a to je sve rjedje, uglavnom se dosadjujem. Jednostavno smo sa internetom i svom ovom medijskom revolucijom dobili na dlanu svu svjetsku produkciju. Kako moze neko ko odgleda Lord of the dance, nakon toga gledati onaj sarajevski amaterizam (ne mogu se ni imena sjetiti, znam samo da je to radio onaj Dzadzo).
I zato nam gostovanja pune sale. Evo cak i ovaj ruski balet, koji je teska improvizacija, ovdje biva docekan ko nesta amaha.
Pozoriste mladih treba da se skroz okrene djeci, ali na nacin DA IZADJE IZ POZORISTA. Sta i kako to konkretno napraviti... neka to smisli neko drugi, ne mogu ni ja sve
- muha_sa
#263 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
šta mislite da vam ja krenem kukat
ja fini pošteni peMzioner---necu, rasplakat cete se
ja fini pošteni peMzioner---necu, rasplakat cete se
- muha_sa
#264 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
da se ja pitam ovog bi postavio za direktora--ima dobru štelu, sva mu vrata otvorena

- dustaban
#265 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Ma meni je svih njih zao, cak i Rileta. Jebiga on je fakat sposoban za nekog pravog posla a nije ni los glumac, ali je jednostavno MORAO U POLITIKU.
Jer ovdje jedino politika fercera.
Ubjedjen sam da se i on sam sebi gadi kad napada jedne lopove a daje podrsku drugim lopinama. Ali opet je pametniji od Marija. Mozete misliti kako bi Mario sad razvaljivao da se (logicno) priklonio HDZ-u?!
Ma svi smo mi jadni...

Jer ovdje jedino politika fercera.
Ubjedjen sam da se i on sam sebi gadi kad napada jedne lopove a daje podrsku drugim lopinama. Ali opet je pametniji od Marija. Mozete misliti kako bi Mario sad razvaljivao da se (logicno) priklonio HDZ-u?!
Ma svi smo mi jadni...
- bach
#266 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Domaća pozorišta su dosadna, neinventivna, zaspala u pedesetim godinama 20. stoljeća. I da, uglavnom sama sebi svrha.dustaban wrote:Maloprije sam se malo zayebavo, a sad ozbiljno.
Kada domaća pozorišta uspiju na scenu uspiju dovesti 120 glumaca i da to izgleda jako dobro, neka se jave...
-
calculator
#267 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
@Muha, kod tebe u postu pogrešna je jedino fotografija, iako je i ona donekle diskutabilna, ali potpuno si u pravu s rečenicom da direktor jednog javnog preduzeća mora imati širok krug prijatelja i poznanika da bi ostvario ciljeve tog preduzeća ili institucije i strateški interes. Zapravo - i Pozorištu mladih i svim sličnim javnim preduzećima, institucijama, ustanovama.. na čelnoj poziciji potreban je dobar, sposoban, snalažljiv i stručan menadžer, bilo kojeg formalnog obrazovanja. Djelatnost Pozorišta čine i ostvaruju glumci, ali upravljati Pozorištem treba menadžer, imenovan javnim oglasom po prethodno utvrđenim pravilima i uslovima.muha_sa wrote:da se ja pitam ovog bi postavio za direktora--ima dobru štelu, sva mu vrata otvorena
- muha_sa
#268 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
pošto vodim unuku svake nedelje u pozorište mladih mogu vam rec da je vazda puno---sad jel to nešto bitno veze nemam--samo kažem
ne pitajte me što sad nisam tamo
sad cu u Skenderiju--Maša i medo 
ne pitajte me što sad nisam tamo
-
SerijeSync
#269 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
država propada a političari samo svaki dan izmišljaju afere i baca kosti sirotinji da glođe, nikad pameti.
-
vade_mecum
#270 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
nisu samo pozorista dosadna i neinventivna vec i muzeji i galerije. ne kazem da se kulturne institucije trebaju privazitovati ali bi se trebali ugledati na zapadni nacin vodjenja gdje su to prije svega firma pa tek onda muzeji, pozorista i galerije.bach wrote:Domaća pozorišta su dosadna, neinventivna, zaspala u pedesetim godinama 20. stoljeća. I da, uglavnom sama sebi svrha.dustaban wrote:Maloprije sam se malo zayebavo, a sad ozbiljno.
Kada domaća pozorišta uspiju na cenu uspiju dovesti 120 glumaca i da to izgleda jako dobro, neka se jave...
- pici
#271 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
sarajevo je mahalska kasaba uvjek bila, nemeremo se mi takmičit sa beogradom i zagrebom ni po glumcima ni po rediteljima ni po scenaristima ni po filmovima a kamoli predstavama... gledao sam par puta izvedbu iste predstave u produkciji sarajeva a onda u prodkciji zagreba i beograda... nebo i zemlja od režije, glumaca, scenografije, kostimografije itd itd... sarajevo je kulturološka kasaba, ko je kriv, imamo ogledalo izjutra pa se pogledajmo.
- muha_sa
#272 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
pici wrote:sarajevo je mahalska kasaba uvjek bila, nemeremo se mi takmičit sa beogradom i zagrebom ni po glumcima ni po rediteljima ni po scenaristima ni po filmovima a kamoli predstavama... gledao sam par puta izvedbu iste predstave u produkciji sarajeva a onda u prodkciji zagreba i beograda... nebo i zemlja od režije, glumaca, scenografije, kostimografije itd itd... sarajevo je kulturološka kasaba, ko je kriv, imamo ogledalo izjutra pa se pogledajmo.
ova serija je sve rekla--o nama-jakako
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Uyojw4Ke7iw [/youtube]
- piupiu
#273 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Tačno i tačno ... U kakvom se mi blatu valjamo, da nam se problem direktora pozorišta rješava debatom na F2F, k'o u kafani, nadvikivanjem. Tiiiiitoooo dragi!pici wrote:bach wrote:
kako ga Tula pregazi ... vala i ovaj MariJo ko vanzemaljac
- Matzan
#274 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
bach wrote:
Ne zna Mario il' je vedro il' oblačno.
-
SerijeSync
#275 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
konj mu zaćerao, ko ga na to naćerao?Matzan wrote: Ne zna Mario il' je vedro il' oblačno.