Blokada puteva
- BlueBlood
#251 Re: Blokada puteva
Kakvih institucija?
Koliko je protesta do sad bilo ispred "institucija" pa jel pilo vode ?! Jel bilo kakvih promjena? jel bolje? Ljudi traze svoja prava. Znas koliko ove politicare interesuje ovakva losa situacija u drzavi? Ovo je jedini nacin izgleda da dopre do njihovim malih mozgova. Samo sto ih treba malo i na Poljinama posjetiti.
Narod koji konstantno pljuje na vlast i nepravdu a konstantno popljuje svaki pokusaj bunta
Koliko je protesta do sad bilo ispred "institucija" pa jel pilo vode ?! Jel bilo kakvih promjena? jel bolje? Ljudi traze svoja prava. Znas koliko ove politicare interesuje ovakva losa situacija u drzavi? Ovo je jedini nacin izgleda da dopre do njihovim malih mozgova. Samo sto ih treba malo i na Poljinama posjetiti.
Narod koji konstantno pljuje na vlast i nepravdu a konstantno popljuje svaki pokusaj bunta
- Janjicar
#252 Re: Blokada puteva
Svako se bori za svoje, mislim da ako nista, s obzirom da imaju konkretne zahtjeve, trebamo imati postovanja prema njima i suosjecat se.spreca wrote:Nemam protiv da se organizuju i da prave blokade.....ali ne i puteve i ljude koji idu na posao i sa posla i to te iste ljude koji rade i koji ce platiti to sta ovi traze...nek blokiraju opstinske i kantonalne vlade da nemogu izaci vani 10dana...ali kurko znaju oni da bi za par sati stigla murija...od mene nikad nece imati podrsku sve dok budu blokirali ceste na ovakav barbarski nacin....pred institucije imate moju podrsku a ko bi se zadesio kuci isao bih sa njima pred istitucije....i kad se blokiraju ceste to se obicno radi par sati a ne ceo danJanjicar wrote:U Tuzli blokade rade ljudi koji su svoje zivote i mladost dali za ovu drzavu, prisiljeni su na to i imaju punu podrsku.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#253 Re: Blokada puteva
Vala bas...Evo prebacio sam na FTV pa da vidimo njih...kakavdanakneiskustvu wrote:poslije 21 minut u dnevniku bht tek tri minute o ovim blokadama
- spreca
#254 Re: Blokada puteva
da Fudo...ali pod uslovom da je na posao uspio doci onaj ko ce im to raditiFudo387 wrote: One za dijalizu i kemoterapiju pustiti, ostali niko nikud dok se ne uplati ono sto su zaradili.
Kad more dusanski majkic 20000 otpreminine more i njima 300 maraka penzije.
I nek neko stisne jaja da ih pipne.
- piupiu
#255 Re: Blokada puteva
Tipujem na drugo, ipak je pola EU birokratije juče i danas na ćevapima bilo. Mada je moguće i vjerovatno i jedno i drugo.Naslovnica wrote:Da li je autocenzura ili stiglo 'odozgo'?piupiu wrote:To se zove cenzura.
Last edited by piupiu on 28/02/2018 19:32, edited 1 time in total.
- muz66
#256 Re: Blokada puteva
Klosari. Kuci ne dosli. Daju sebi za pravo nekome blokirati put do kuce. Sestru im nabijem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#257 Re: Blokada puteva
Prve minute dnevnika Covic, Zvizdic, EU upitnik, na najavi ni rijeci o blokadama....
- Maraschino
#258 Re: Blokada puteva
Dogovorite se pa svi obespravljeni izadjite na proteste. Ja vam predlazem 1.maj.Horcrux wrote:Ljudi, sutra cete i vi izaci na ulice u Sarajevu ili Zenici da protestujete zbog zagadjenja zraka. Jel zelite da vam tad neko *ebe majku zbog toga sto ne moze doci na posao radi vas?
Ljudi svi smo mi na neki nacin obespravljeni. Sutra kad mi budemo trazili svoja prva, nece biti nikog da nam se pridruzi. Pokazite empatiju i pokazite da ste sa ovim ljudima, kako bi i nama drugi pokazali empatiju kada se mi krenemo boriti za svoja prava. Inace smo svi u govnima, nadugo i nasiroko.
- spreca
#259 Re: Blokada puteva
znaci 9mjeseci nisu nista radili....umjesto da su bar jedan dan u sedmici blokirali vladu oni posle 9mjeseci blokiraju ceste jer nesmiju vladu...isti ovi ljudi ce platiti za njihove zahtjeve...ako nerade ko ce zaraditi pare...nimalo ih nezalim jer su picke a ne borcipiupiu wrote:
Pa oni su već 9 mjeseci ispred 'institucija, Vlada se iselila neki dan, a oni još tamo. Neki dan se umivaju kod Alipašine džamije, izmilili iz kampa, sipaju vode u kanistere, jadni, ispijeni, nikakvi, ko zna otkud. Koliko su dugo tu, svima su već postali nevidljivi...
-
zipoo
#260 Re: Blokada puteva
Jest bio borac, nije bio necu u to da ulazim. Ali realno ovo treba istrpiti. Mozda ce potaknuti i druge pa budemo malo aktivniji. Jebiga zrtve mora biti, ali tako je i u svakom pokusaju za neku promjenu.
-
Naslovnica
#261 Re: Blokada puteva
Ja i dalje mislim da se ovakvim protestima ništa neće riješiti.
Jedino nasilni protesti usmjereni prema onima koji su ove kategorije doveli u bezizlaznu situaciju mogu uroditi plodom.
Samo sila, ništa išaret!
Jedino nasilni protesti usmjereni prema onima koji su ove kategorije doveli u bezizlaznu situaciju mogu uroditi plodom.
Samo sila, ništa išaret!
-
Fudo387
#262 Re: Blokada puteva
Jel oni imaju pravo na penzije? Imaju.
Jel ta drzava platila onom mazlumu iz listice koji je imao 14 godina kad je bio rat, generalsku penziju? Jeste.
Sta je problem da i onima koji su ratovali za nju uplate da penziju?
Tako je, nije nikakav problem.
Prodaj telekom da se u njemu ne razmnozavaju dajdzici i plati ljudima, ha ja.
Jel ta drzava platila onom mazlumu iz listice koji je imao 14 godina kad je bio rat, generalsku penziju? Jeste.
Sta je problem da i onima koji su ratovali za nju uplate da penziju?
Tako je, nije nikakav problem.
Prodaj telekom da se u njemu ne razmnozavaju dajdzici i plati ljudima, ha ja.
- zavezata-vreca
#263 Re: Blokada puteva
Najveci uspjeh ove vlasti i garancija vladavine i narednih 20 godina je:
sto su rasparcali bilo kakve pokusaje udruzivanja
Sto bilo koji bunt protiv vlasti biva popljuvan od strane gradjana
- Streptokok
#264 Re: Blokada puteva
Barem 40% laznjaka._BataZiv_0809 wrote:Uz dva svjedoka ugurao se i Kunto i Panto.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#265 Re: Blokada puteva
Podrška svakom vidu protesta, da hoće još 100k ljudi izaći, dobro bi bilo.
-
Horcrux
#266 Re: Blokada puteva
Drago mi je da ti imas i uzivas sva prava. Njemacka, pretpostavljma?Maraschino wrote:Dogovorite se pa svi obespravljeni izadjite na proteste. Ja vam predlazem 1.maj.Horcrux wrote:Ljudi, sutra cete i vi izaci na ulice u Sarajevu ili Zenici da protestujete zbog zagadjenja zraka. Jel zelite da vam tad neko *ebe majku zbog toga sto ne moze doci na posao radi vas?
Ljudi svi smo mi na neki nacin obespravljeni. Sutra kad mi budemo trazili svoja prva, nece biti nikog da nam se pridruzi. Pokazite empatiju i pokazite da ste sa ovim ljudima, kako bi i nama drugi pokazali empatiju kada se mi krenemo boriti za svoja prava. Inace smo svi u govnima, nadugo i nasiroko.
- dobar osjecaj
#267 Re: Blokada puteva
Svi koji mislite da se treba istrpiti, pravac Ivan pa trpite na -13. Niko ti ne brani da te jedna ovakva glupost inspiriše da solidarišeš s njima i lijepo hladiš sav inventar na Ivanu.zipoo wrote:Jest bio borac, nije bio necu u to da ulazim. Ali realno ovo treba istrpiti. Mozda ce potaknuti i druge pa budemo malo aktivniji. Jebiga zrtve mora biti, ali tako je i u svakom pokusaju za neku promjenu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#268 Re: Blokada puteva
I dalje na dnevniku ni rijeci o ovome.
- piupiu
#269 Re: Blokada puteva
Upravo tako.zavezata-vreca wrote:Najveci uspjeh ove vlasti i garancija vladavine i narednih 20 godina je:
-
ovo_mi_je_nick
#270 Re: Blokada puteva
Zbog ovakvih poteza borci armije BiH su mi omrzli, gledam ih kao sad kao neke hinje, bez časti ljude, spremni da i rođenu djecu prodaju zarad toga da dobijaju neki novac na guzove. Rat je davno završio kakvi više borci i djeca boraca.
Zamislite kako su se ponašali u ratu kad sad imaju ovako prljave poteze.
Tražiti treba svoja prava ako ih ima, ali ovako na ovaj prljav način NE.
Zamislite kako su se ponašali u ratu kad sad imaju ovako prljave poteze.
Tražiti treba svoja prava ako ih ima, ali ovako na ovaj prljav način NE.
-
palermo
#271 Re: Blokada puteva
upravo.Prpa.ba wrote:Blokade rade besposlicari i neradnici koji se zele uhljebiti na budzet i cijediti iste ljude koje sada blokiraju u prometu.
To sto je neko silom zakona bio mobilizovan u redove oruzanih snaga ne znaci da je "dao svoj zivot i mladost za drzavu". Jednostavno su bili zakonski obavezni to uraditi, alternativa je bio susret sa vojnom policijom. Neka budu sretni sto im je uvezan staz za vrijeme rata, nakon toga drzava nije uopce obavezna nista prema tim pojedincima. Ispade sve vrvi od dobrovoljaca i prvoboraca - organizatora otpora.
Nadam se da ce policija sto prije postupiti po naredjenju i ukloniti one koji se koriste cetnickim metodama.
Nego, de me podsjetite šta ono oni traže....penziju....oni se k'o biva bore za moju penziju.....
- valjuga
#272 Re: Blokada puteva
Pa nek stanu pred vladu ako imaju muda!Janjicar wrote:Btw nek neko krene na njih ako ima *uda.
Nek im ne daju izać iz zgrade,ali svi znamo da nemaju muda.Hoće političari i ispendrečit kad se njih nagazi bajo moj.
- piupiu
#273 Re: Blokada puteva
Nije tačno. A kao što rekoh - ovo su najavili...spreca wrote:znaci 9mjeseci nisu nista radili....umjesto da su bar jedan dan u sedmici blokirali vladu oni posle 9mjeseci blokiraju ceste jer nesmiju vladu...isti ovi ljudi ce platiti za njihove zahtjeve...ako nerade ko ce zaraditi pare...nimalo ih nezalim jer su picke a ne borcipiupiu wrote:
Pa oni su već 9 mjeseci ispred 'institucija, Vlada se iselila neki dan, a oni još tamo. Neki dan se umivaju kod Alipašine džamije, izmilili iz kampa, sipaju vode u kanistere, jadni, ispijeni, nikakvi, ko zna otkud. Koliko su dugo tu, svima su već postali nevidljivi...
https://ljubuski.net/23006-blokirati-sv ... rezolucije
-
mr nice
#274 Re: Blokada puteva
isto mislimHorcrux wrote:Ljudi, sutra cete i vi izaci na ulice u Sarajevu ili Zenici da protestujete zbog zagadjenja zraka. Jel zelite da vam tad neko *ebe majku zbog toga sto ne moze doci na posao radi vas?
-
zipoo
#275 Re: Blokada puteva
Nije ovo glupost, borba za svoja prava. Ako se tebi ne svidja pravac na Ivan pa na -13 objasnjavaj ljudima sta da rade dok se lijepo hladi sav inventardobar osjecaj wrote:Svi koji mislite da se treba istrpiti, pravac Ivan pa trpite na -13. Niko ti ne brani da te jedna ovakva glupost inspiriše da solidarišeš s njima i lijepo hladiš sav inventar na Ivanu.zipoo wrote:Jest bio borac, nije bio necu u to da ulazim. Ali realno ovo treba istrpiti. Mozda ce potaknuti i druge pa budemo malo aktivniji. Jebiga zrtve mora biti, ali tako je i u svakom pokusaju za neku promjenu.