otac ti je poremecen..ali ne bi dalje da komentarisem..pametniji popusta.....Tigar77 wrote:Nažalost ostajemo tačkicama uskraćeni za primjere napada pobješnjelog Dantea, ovaj je Meka za proučavanje, ima niz poremećaja, lakše je uočiti šta nije disfunkcionalno.
Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Dante27
#251 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
-
Klitemnestraaa
#252 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
maida95 wrote:Nije u redu ni to što vrijeđate. Momak možda i ima neki problem, možda njegov pristup svemu ovome nije dobar, i možete samo odmoći time što ismijavate i još goru stvar napraviti.
Ispast ću neki mrgud ovdje, al' ako nemate šta pametno reć', nemojte ni ismijavati momka i vrijeđati ga, čisto sumnjam da bi se vi lijepo osjećali da vama govore ovakve stvari
-
Tigar77
#253 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Izgleda da ima terapiju na dohvat ruke, smirio se malo ili je samo novi prelaz u pitanju, saznat ćemo ubrzo, ja tipujem na dvicu.
A što se tiče uvreda, nemam lažnu empatiju prema ovom poremećenom bezobrazniku, koji ne štedi ni oca, ni majku, tako da nek' se nosi s tim, barem je siguran iza tastature
A što se tiče uvreda, nemam lažnu empatiju prema ovom poremećenom bezobrazniku, koji ne štedi ni oca, ni majku, tako da nek' se nosi s tim, barem je siguran iza tastature
- Dante27
#254 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
tvoja mi keva terapeut, daje odlicne terapije xD
-
almir90
#255 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Nema većeg cinizma od prodavajući sebe kao finog i pametnog, a ne želeći, prvo suočiti se, a zatim i prihvatiti da si osoba sa manama, kao i svako drugi. I onda početi raditi na sebi, kako da se unaprijediš i nedostatke pretvoriš u vrline, i pođeš više ozbiljniji pristup životu imati.
Pa ću to malo da obrazložim. Ako misliš da je najvažnije da ti u bračnu zajednicu uneseš to da si nevin, ne piješ, ne pušiš i ne kockaš, onda te je neko pogrešno naučio. U životu moraš da se naučiš nositi sa svim problemima, moraš biti stabilan faktor u braku, moraš znati kako riješiti problem kada zapadneš u financijsku krizu, a obaveze moraš platiti za struju, vodu, kredit, hranu kupiti za porodicu. Moraš znati kako se nositi sa osobama koje se budu miješale u tvoj brak i pokušale ga razoriti. Moraš znati šta uraditi u momentu kad dođeš da moraš birati između roditelja i vlastite porodice. Ukratko, moraš biti stub na kojeg može kuća nasloniti, i da se zna da će kuća biti stabilna narednih stotinu godina. Moraš se naučiti nositi sa svim problemima koje ti život donese.
Problem je što većina takvih ima iskrivljeno mišljenje, a ne žele to priznati. Očekuješ da imaš zgodnu, lijepu, pametnu djevojku koju ćeš oženiti. Ona pored toga što je zgodna, od koje imaš erekciju u svakom datom momentu, hoćeš da ti zavide i komšije i prijatelji i da oni isto imaju erekciju kad je vide kako je "dobra". Zatim, želiš da bude dobra domaćića, pa da zna kuhati, spremati, čistiti, odgajati dijete, naravno da nađe i kakav posao, pa da privređuje, i na kraju da te dobro izjebe da ne znaš jesi l' poš'o, il' si doš'o. Ukratko hoćeš roba, a kriješ to iza finoće. Moraš sebe da zapitaš šta ti imaš da ponudiš takvoj djevojci? Budimo realni, nemaš ništa konkretno čim si toliko isfrustriran i gnjevan na okolicu. Ja imam sestru, i ne bih joj poželio nikada da zaglavi s takvom osobom.
Moraš se suočiti da imaš probleme koje moraš rješavati, inače će ti biti samo gore s vremenom.
Ovo pišem sa dobrom namjerom. Imao sam isti problem, ni danas ih još nisam sve riješio, ali radim svaki dan da ispravim što je više moguće. Isto tako ne pijem, ne pušim, nikad nisam kockao, ali sam danas svjestan mnogih drugih mana koje posjedujem, koje su nekome možda gore od ova tri za koje se većina "finjaka" hvata. I ja sam sve mislio da su za moje stanje krivi samo drugi, a ja takav kakav jesam, nisam to zaslužio. Pa ti život opali par dobrih šamara, i onda se pođeš preispitivati i dođeš do zaključka da ti imaš mnogo mana koje treba mijenjati. Moraš težiti ka vlastitom unaprijeđenju, moraš se naučiti nositi i rješavati probleme, ne samo duriti se i čekati nešto, moraš biti muško. Sjedi malo, i skontaj šta ti se ne sviđa u tvom životu, i onda traži način da to ispraviš.
Pa ću to malo da obrazložim. Ako misliš da je najvažnije da ti u bračnu zajednicu uneseš to da si nevin, ne piješ, ne pušiš i ne kockaš, onda te je neko pogrešno naučio. U životu moraš da se naučiš nositi sa svim problemima, moraš biti stabilan faktor u braku, moraš znati kako riješiti problem kada zapadneš u financijsku krizu, a obaveze moraš platiti za struju, vodu, kredit, hranu kupiti za porodicu. Moraš znati kako se nositi sa osobama koje se budu miješale u tvoj brak i pokušale ga razoriti. Moraš znati šta uraditi u momentu kad dođeš da moraš birati između roditelja i vlastite porodice. Ukratko, moraš biti stub na kojeg može kuća nasloniti, i da se zna da će kuća biti stabilna narednih stotinu godina. Moraš se naučiti nositi sa svim problemima koje ti život donese.
Problem je što većina takvih ima iskrivljeno mišljenje, a ne žele to priznati. Očekuješ da imaš zgodnu, lijepu, pametnu djevojku koju ćeš oženiti. Ona pored toga što je zgodna, od koje imaš erekciju u svakom datom momentu, hoćeš da ti zavide i komšije i prijatelji i da oni isto imaju erekciju kad je vide kako je "dobra". Zatim, želiš da bude dobra domaćića, pa da zna kuhati, spremati, čistiti, odgajati dijete, naravno da nađe i kakav posao, pa da privređuje, i na kraju da te dobro izjebe da ne znaš jesi l' poš'o, il' si doš'o. Ukratko hoćeš roba, a kriješ to iza finoće. Moraš sebe da zapitaš šta ti imaš da ponudiš takvoj djevojci? Budimo realni, nemaš ništa konkretno čim si toliko isfrustriran i gnjevan na okolicu. Ja imam sestru, i ne bih joj poželio nikada da zaglavi s takvom osobom.
Moraš se suočiti da imaš probleme koje moraš rješavati, inače će ti biti samo gore s vremenom.
Ovo pišem sa dobrom namjerom. Imao sam isti problem, ni danas ih još nisam sve riješio, ali radim svaki dan da ispravim što je više moguće. Isto tako ne pijem, ne pušim, nikad nisam kockao, ali sam danas svjestan mnogih drugih mana koje posjedujem, koje su nekome možda gore od ova tri za koje se većina "finjaka" hvata. I ja sam sve mislio da su za moje stanje krivi samo drugi, a ja takav kakav jesam, nisam to zaslužio. Pa ti život opali par dobrih šamara, i onda se pođeš preispitivati i dođeš do zaključka da ti imaš mnogo mana koje treba mijenjati. Moraš težiti ka vlastitom unaprijeđenju, moraš se naučiti nositi i rješavati probleme, ne samo duriti se i čekati nešto, moraš biti muško. Sjedi malo, i skontaj šta ti se ne sviđa u tvom životu, i onda traži način da to ispraviš.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#256 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
treba živjeti hedonistički jer je život suviše kratak da bi brinuo o ženi, djeci i sličnim nebitnim stvarima koje te realno sputavaju u cilju da ispuniš sebe stvarima koje te čine sretnim.
to je poAnta svega!
to je poAnta svega!
-
maida95
#257 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Pa možda njega veseli taj zajednički život, žena i djeca. Doduše ne može da zna dok ne vidi, al' činjenica je da smo svi različiti.

almir90 wrote:Isto tako ne pijem, ne pušim, nikad nisam kockao, ali sam danas svjestan mnogih drugih mana koje posjedujem, koje su nekome možda gore od ova tri za koje se većina "finjaka" hvata.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#258 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Daj uozbilji se.maida95 wrote:Pa možda njega veseli taj zajednički život, žena i djeca.
-
Tigar77
#259 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Nisi naglasio da imaš odličan smisao za humor, djevojke to vole, kad se ukombinuje sa svim drugim vrlinama koje posjeduješ, mislim da je crna magija jedini prihvatljiv odgovor, neko ljubomoran te urekao i zato nemaš sreće u ljubavi.
- Matzan
#260 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
almir90 wrote:Nema većeg cinizma od prodavajući sebe kao finog i pametnog, a ne želeći, prvo suočiti se, a zatim i prihvatiti da si osoba sa manama, kao i svako drugi. I onda početi raditi na sebi, kako da se unaprijediš i nedostatke pretvoriš u vrline, i pođeš više ozbiljniji pristup životu imati.
Jebo život bez erekcije!
-
almir90
#261 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Matzan wrote:
Jebo život bez erekcije!
Ništa ni dodati, ni oduzeti, ako nema goriva da te pokrene, jebeš sve.
-
maida95
#262 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
ključno:Velkoski wrote: Daj uozbilji se.
maida95 wrote: možda
-
Niemand
#263 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Velkoski wrote:treba živjeti hedonistički jer je život suviše kratak da bi brinuo o ženi, djeci i sličnim nebitnim stvarima koje te realno sputavaju u cilju da ispuniš sebe stvarima koje te čine sretnim.
to je poAnta svega!
- Asta
#264 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Ja mislim da on nas sve zeza.
Prvo pise kako ce radije cist tj. nevin pod zemlju nego imati sex prije braka, sto je naravno stav nekoga ko vjeruje u Boga. U jednom od narednih postova psuje ko kocijac. Onda kaze da voli humor tj. da voli da se zeza pa zbog obicne sale psuje necije majke, sestre i zene.
Tako da ovo moze biti samo zeza ili je neki psihicki problem.
Prvo pise kako ce radije cist tj. nevin pod zemlju nego imati sex prije braka, sto je naravno stav nekoga ko vjeruje u Boga. U jednom od narednih postova psuje ko kocijac. Onda kaze da voli humor tj. da voli da se zeza pa zbog obicne sale psuje necije majke, sestre i zene.
Tako da ovo moze biti samo zeza ili je neki psihicki problem.
- nKrkan
#265 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Žena djeca who need it
natalitet opada i da se mi prkosimo tome ne hvala
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#266 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
btw. što svi izbjegavaju ključnu stvar...
možda je ružan i to je glavni problem? jeste li ikada vidjeli ružnog insana u sretnoj vezi? ja nisam.
možda je ružan i to je glavni problem? jeste li ikada vidjeli ružnog insana u sretnoj vezi? ja nisam.
- nKrkan
#267 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Živi život koji nema reprizu kako treba 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#268 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
nKrkan wrote:Živi život koji nema reprizu kako treba
- Asta
#269 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Pa stavio je sliku, nije ruzan samo malo zgoljav i bradat.Velkoski wrote:btw. što svi izbjegavaju ključnu stvar...
Mozda da se obrije.... Ko zna?
-
almir90
#270 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
I ti od cijelog teksta izdvoji samo ovaj dio.maida95 wrote:Pa možda njega veseli taj zajednički život, žena i djeca. Doduše ne može da zna dok ne vidi, al' činjenica je da smo svi različiti.
almir90 wrote:Isto tako ne pijem, ne pušim, nikad nisam kockao, ali sam danas svjestan mnogih drugih mana koje posjedujem, koje su nekome možda gore od ova tri za koje se većina "finjaka" hvata.
- nKrkan
#271 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Krle jesil ti mislio da ti je brak najveća želja dok nisi obavio prvi (s)polni snošaj 
-
maida95
#272 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
nisam rekla da mi se ostalo ne sviđa, al' mi je ovo baš nešto zapalo za oko 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#273 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
od malena sam sanjao taj dan i imao sve isplanirano, no onda je došla ona i sve se promijenilo.nKrkan wrote:Krle jesil ti mislio da ti je brak najveća želja dok nisi obavio prvi (s)polni snošaj
- nKrkan
#274 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
Velkoski wrote:od malena sam sanjao taj dan i imao sve isplanirano, no onda je došla ona i sve se promijenilo.nKrkan wrote:Krle jesil ti mislio da ti je brak najveća želja dok nisi obavio prvi (s)polni snošaj
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#275 Re: Djevojka za ozbiljnu vezu a moguce i brak
može sve osim арканове удовице