Sebija All about

Post Reply
The BEN10

#251 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

calculator wrote:Akademik Sebija Izetbegović primljena u članstvo Evropske akademije nauka i umjetnosti :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/akademik ... /160307097
:thumbup:
realna do boli

#252 Re: Sebija All about

Post by realna do boli »

Ja bih samo da pitam...a gdje vam je suprug..ja se pravo zabrinula...nema ga danima..a iskako je iz pastete...zna li i neko....
Styling

#253 Re: Sebija All about

Post by Styling »

realna do boli wrote:Ja bih samo da pitam...a gdje vam je suprug..ja se pravo zabrinula...nema ga danima..a iskako je iz pastete...zna li i neko....
Zbog Fahre sve stalo. Trese se koalicija, a Reformska agenda, SAA, popis i izborni zakon zvuce kao eho u daljini. :D
Cak ni Covic, jadan, ne zna sa bi.
realna do boli

#254 Re: Sebija All about

Post by realna do boli »

Tacno, nema ni Covica...ljudi moji , mi napokon imamo jednog predsjednika...cudo.
realna do boli

#255 Re: Sebija All about

Post by realna do boli »

Dobro je...uh, eno ih u Hrvatskoj...presabrali se.
Banksy

#256 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

calculator wrote:Akademik Sebija Izetbegović primljena u članstvo Evropske akademije nauka i umjetnosti :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/akademik ... /160307097
:lol:

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=20674

:(
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#257 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

jah...evo prodže mjesećnica a Koševo nije postalo Die Schwarzwaldklinik :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#258 Re: Sebija All about

Post by japin_mutapi »

podrška za sebiju
macmoodan

#259 Re: Sebija All about

Post by macmoodan »

Reforma po mjeri Izetbegović: Ukinula „zlatni sat“ za spašavanje života ljudi koji dožive infarkt

Dolaskom novog menadžmenta na čelo UKCS-a mnogi ranije započeti pozitivni procesi u Kliničkom centru naprasno su prekinuti, a najavljeno „zavođenje reda“ u odnosu prema pacijentima postalo je tek puki mobing generalne direktorice prof.dr.Sebije Izetbegović nad zaposlenima i beskrajno smjenjivanje i postavljanje SDA poslušnika (pri kojem npr. prof.dr. Senku Mesihović-Dinarević, inače člana BANU i Evropske akademije nauka, smijeni i degradira do nivoa odjeljenskog ljekara na Pedijatriji). O dobrobiti pacijenata kao cilju reformi niko više ne govori, piše novinska agencija Patria.

Najšokantniji, ali najriskantniji potez prof. Izetbegović na štetu pacijenata bilo je - ukidanje kardiološke procedure tzv. „zlatnog sata“. Radi se, kako su nam pojasnili ljekari sa UKCS-a, o savremenoj invazivnoj metodi tretmana pacijenata sa infarktom kod kojih se u kritičnom periodu prvog sata od početka srčanog napada jednostavnom intervencijom kateterom kroz krvne sudove otklanja ugrušak, otvaraju zakrčeni krvni sudovi u srcu i pacijent bude spašen bez kasnijih komplikacija i posljedica infarkta.

U 24-satnom turnusu na stand by-u pacijentima je donedavno na raspolaganju bilo nekoliko kardiologa osposobljenih za ovaj zahvat, od kojih su neki upravo zbog toga (ali i radi smanjenja liste čekanja za kateterizaciju) prije nekoliko mjeseci i došli raditi u Klinički centar na Koševu. Takva praksa obaveznog tretiranja pacijenata sa infarktom u „zlatnom satu“ uvedena je prošle godine u vrijeme mandata prethodnog generalnog direktora prof.dr. Rusmira Mesihovića. Inače, u svijetu je to odavno redovna procedura u slučaju infarkta.

Međutim, po dolasku na njegovo mjesto prof.dr. Sebija Izetbegović bez mnogo obrazloženja i uvažavanja mišljenja kolega kardiologa o prednostima ove metode za pacijente – ona onemogućava praksu „zlatnog sata“!?

„Zlatni sat“ je svojevremeno i uveden kao obavezni protokol za sve pacijente, jer se dotad primjenjivao samo na pojedine, privilegovane pacijente!

Na taj način obični smrtnici sa infarktom srca sada su uskraćeni za najsavremeniji metod liječenja za koji postoje sve kadrovske pretpostavke kao i oprema u Klinici za srce te je praksa vraćena na konzervativni medikamentozni tretman lijekovima (streptaza, plavix i sl.) ukoliko i njih ima. Jer, dobavljačima lijekova od dolaska Sebije Izetbegović na mjesto generalnog direktora računi se plaćaju „na kapaljku“, što već za posljedicu ima opasan nedostatak čitave liste lijekova i materijala.

Nadalje, posljednjih dana nova generalna direktorica dovodi u pitanje i donaciju najsavremenijeg ultrazvučnog aparata za kardiološku dijagnostiku koji je darovan iz Švicarske stopirajući plaćanje simboličnog učešća UKCS-a od dvadesetak hiljada KM. Istovremeno, lista nagomilanih problema koji guše UKCS svakodnevno se povećava, jer Izetbegović od silnog kadroviranja ne stiže rješavati goruće stvari.

Upravo zbog brojnih prijava, Federalna uprava za inspekcijske poslove intenzivno je započela sa kontinuiranim inspekcijskim nadzorom u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, te će predmet inspekcijskih kontrola obuhvatiti nadzor iz oblasti zdravstveno - sanitarne, farmaceutske, tržišne, kao i inspekcije za hranu i inspekcije rada za oblast radnih odnosa.

Odlaze specijalisti sa UKCS-a

Patria nezvanično saznaje da sve veći broj specijalista traži drugi angažman izvan Kliničkog centra te se može očekivati pravi „odliv mozgova“ sa Koševa! Na primjer, prof. Nenad Vanis, kojem je Izetbegović prijetila da će „biti najplaćeniji portir u BiH“ sa suprugom Selmom Vanis, specijalistom anesteziologije, već je našao novi angažman. U UKCS-u se priča da je na odlasku i prof.dr. Damir Aganović sa suprugom dr. Kenanom Aganović (bivša šefica ukinutog JIT-a). Naime, poznato je da su naši medicinski kadrovi vrlo cijenjeni i dobrodošli u arapskim zemaljama.

Sad se već opravdano postavlja pitanje – je li to ta „reforma zdravstva“ koja je pompezno najavljivana? Da li iza strmoglavog nazadovanja UKCS-a stoji ipak samo menadžerska nestručnost Sebije Izetbegović kojoj mnogo ne pomažu ni „dobre veze“, ni još nestručniji tim poslušnika oko nje ili je u pitanju čak i namjerno urušavanje najvećeg kliničkog centra u Bosni i Hercegovini ?

U čemu je smisao direktoricinog izbora osobe pod krivičnom istragom (Muvedeta Čedić-Butmir) za najbližeg saradnika u domenu finansija koju je Izetbegović povela sa sobom i u Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ a zatim i vratila na UKCS? Šta je pozadina farse oko neuspjelog spajanja Opće bolnice i UKCS koju je ignorišući zakone i nadležne institucije nabrzinu trebala provesti radna grupa Vlade FBiH sastavljena od osoba od punog povjerenja Sebije Izetbegović (Zilha Ademaj, Enra Suljić, Edita Kalajdžić, Snježana Bodnaruk, Safeta Borovac, Muvedeta Butmir-Čedić, Alma Pehlić, Amra Karić i Sanela Adžović) ?

Ukinuti neki odjeli

Nakon neuspjelog „spajanja“ (smisao akcije je bio: isprazniti zgradu Opće bolnice od ljudi i stvari) direktorica je „reformišući“ Klinički centar na Koševu dosad ukinula Jedinicu intenzivne terapije (JIT) zbog navodne nerentabilnosti (!), zatim i Odjel za transplatacije, koji je u UKCS figurirao kao svijetla tačka budućeg razvoja medicine u Sarajevu.

Potom je ukinut i Simulacioni centar koji je trebao služiti za obuku i vježbanje na anatomskim lutkama koji je formiran i opremljen upravo zbog nedovoljnog broja obdukcija, a kako bi mladi specijalisti mogli vježbati sve operativne zahvate. Inače, obuka ljekara na specijalnim lutkama uobičajena je praksa na mnogim svjetskim klinikama. Tragično je da su na ovaj način, ukidanjem Simulacionog centra na koji su potrošena značajna sredstva, mladi specijalisti ostavljeni bez prilike za praktičnu edukaciju prije nego se uhvate posla sa pravim, živim pacijentima.

Evidentno je da niti jedan od ovih poteza direktorice Sebije Izetbegović ne liči na reformu, unapređenje zdravstvenih usluga itd. nego naprotiv – na opasnu destrukciju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo. S kojim razlogom i krajnjim ciljem?
Vraticemo se u kameno doba :sad:
ilkbahar

#260 Re: Sebija All oabout

Post by ilkbahar »

Zlatni sat je znacio da se doktorima placa dodatno za ovakve slucajeve spasavanja zivota. Zar to ne bi trebalo biti njihov redovni posao, spasavati ljudske zivote?
Nisam zagovornik.Sda ali se javasluku treba stati u kraj. H
GeeTnT

#261 Re: Sebija All oabout

Post by GeeTnT »

ilkbahar wrote:Zlatni sat je znacio da se doktorima placa dodatno za ovakve slucajeve spasavanja zivota. Zar to ne bi trebalo biti njihov redovni posao, spasavati ljudske zivote?
Psihijatri svoj posao ne rade, poneki tu i tamo izadje u javnost radi izjave o stanju u drustvu..

Kada bi se sda sutra ugasila, ubijedjen sam da bi stanje bilo isto...ako ne i gore.

"Ovdje život malo vrijedi, ovo je ludnica
Izašli su bolesnici iz svojih bolnica..."

Henda
Sheftelija

#262 Re: Sebija All oabout

Post by Sheftelija »

ilkbahar wrote:Zlatni sat je znacio da se doktorima placa dodatno za ovakve slucajeve spasavanja zivota. Zar to ne bi trebalo biti njihov redovni posao, spasavati ljudske zivote?
Stavi se prvo u poziciju doktora, kada si u pripravnosti i u bilo koje doba dana ili noći imaju te pravo nazvati da dođeš u najkraćem roku nekom spasiti život. Dakle moraš biti u Sarajevu i uvijek spreman da primiš poziv. Zamisli da te pozovu u 05:00, odeš na kliniku, odradiš svoj posao, završiš u 06:30 i onda u 8:00 hajd opet na posao u redovnu smjenu. Jeste doktor,ali nije rob.
Stavi se u poziciju pacijenta, da tebi ili nekom bližnjem, ne dao Bog, zatreba ovakav zahvat. Vjerovatno bi mu dao njegovu cijelu platu odjednom samo da dođe i da ti pomogne, Ali Velika Šefica kaže NE, to nije rentabilo!

Ja podržavam uvođenje reda ali ona ne radi u interesu pacijenata.Sve moguće procedure ukida. Dok je bila u Vojnoj, ja se naručila na PAPA test. Odem na dan termina i samo me vrate, kažu:'Više ne radimo PAPA testove'!. I šta trebam, ići privatno i platiti 50-100 KM? I koji je razlog za ukidanje? Nije profitabilno!

Ovakav teror naveden u članku iznad ne podržavam.
MOSALJOZE

#263 Re: Sebija All about

Post by MOSALJOZE »

Imam komšiju koji radi na UKCS.
On priča da je parking na kojem osoblje UKCS ostavlja automobile,znao biti poluprazan do 13 h,sada je potpuno drugačije.
julisiz es grant

#264 Re: Sebija All oabout

Post by julisiz es grant »

Sheftelija wrote:
Stavi se prvo u poziciju doktora, kada si u pripravnosti i u bilo koje doba dana ili noći imaju te pravo nazvati da dođeš u najkraćem roku nekom spasiti život. Dakle moraš biti u Sarajevu i uvijek spreman da primiš poziv. Zamisli da te pozovu u 05:00, odeš na kliniku, odradiš svoj posao, završiš u 06:30 i onda u 8:00 hajd opet na posao u redovnu smjenu. Jeste doktor,ali nije rob.
Stavi se u poziciju pacijenta, da tebi ili nekom bližnjem, ne dao Bog, zatreba ovakav zahvat. Vjerovatno bi mu dao njegovu cijelu platu odjednom samo da dođe i da ti pomogne, Ali Velika Šefica kaže NE, to nije rentabilo!

Ja podržavam uvođenje reda ali ona ne radi u interesu pacijenata.Sve moguće procedure ukida. Dok je bila u Vojnoj, ja se naručila na PAPA test. Odem na dan termina i samo me vrate, kažu:'Više ne radimo PAPA testove'!. I šta trebam, ići privatno i platiti 50-100 KM? I koji je razlog za ukidanje? Nije profitabilno!

Za pripravnost su svi ljekari plaćeni, i taj novac dobivaju pozvali ih jednom ili nijednom.
Za Papa test u OBS je dobro što je ukuinut, jer bolnica nije mjesto gdje se on daje. On se daje zavodu za zaštitu žena, znači nazoveš, zakažeš se, dođeš i uradiš. Besplatno. Imaju izvrsne citologe.
Papa briseve u OBS uvela je stara šefica, dr Gutić (o njoj inače imam jako pozitivno mišljenje) iz dva razloga: da se privuče veći broj pacijentica i tako opravda postojanje ginekologije u bolnici, i da se starom Spahoviću, njihovom bivšem uposleniku, namakne dodatni izvor prihoda.
Sheftelija

#265 Re: Sebija All about

Post by Sheftelija »

julisiz es grant wrote:
Sheftelija wrote:

Za pripravnost su svi ljekari plaćeni, i taj novac dobivaju pozvali ih jednom ili nijednom.
Za Papa test u OBS je dobro što je ukuinut, jer bolnica nije mjesto gdje se on daje. On se daje zavodu za zaštitu žena, znači nazoveš, zakažeš se, dođeš i uradiš. Besplatno. Imaju izvrsne citologe.
Papa briseve u OBS uvela je stara šefica, dr Gutić (o njoj inače imam jako pozitivno mišljenje) iz dva razloga: da se privuče veći broj pacijentica i tako opravda postojanje ginekologije u bolnici, i da se starom Spahoviću, njihovom bivšem uposleniku, namakne dodatni izvor prihoda.
Aha, hajd nazovi i dobi termin. Prije cu dobiti besplatnu kartu za bilo koju destinaciju u svijetu nego dobiti termin u centru jer ga nikada nema. Ili nisu dobili termine ili su popunjeni. I ako nešto ukinu onda bar te pacijente koji su naručeni treba završiti.

A koliko se plaća pripravnost? Da su bar uveli plaćanje po pozivu, a ne ovako ukinuti proceduru koja nekome može spasiti život. Ne govorimo o nečem bezazlenom.
julisiz es grant

#266 Re: Sebija All about

Papa bris se radi jednom u godini dana. Hoćeš reći da su pounjeni za čitavu godinu?
Da li je procedura ukinuta ili ne, ne znam.
Što se onih lutaka tiče, ako je ona manekenka koja je juče završila fakultet, a koju su slikali za Klix sa tim lutkama, ta koja je trebalo nekoga da obučava na njima, onda je i bolje što su ukinute.
julisiz es grant

#267 Re: Sebija All about

A da je prije Sebije bilo na KCUS sve smilje i bosilje, evo samo jednog članka iz 2014:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/slagalica-smrti
Sheftelija

#268 Re: Sebija All about

Post by Sheftelija »

julisiz es grant wrote:Papa bris se radi jednom u godini dana. Hoćeš reći da su pounjeni za čitavu godinu?
Da li je procedura ukinuta ili ne, ne znam.
Što se onih lutaka tiče, ako je ona manekenka koja je juče završila fakultet, a koju su slikali za Klix sa tim lutkama, ta koja je trebalo nekoga da obučava na njima, onda je i bolje što su ukinute.
Ja nikad nisam uspjela uganjati termin. Evo danas sam 50x zvala i stalno zauzeto.
Od poznanice muz je imao infarkt i tako znam da je ukinut zlatni sat. Zena je ogorcena zbog toga. Meni tu nema opravdanja za ukidanje.
Za lutke I manekenke,sve samo nagadjanja,niti znamo da li ih ona obucava (mada sumnjam). A hocemo li suditi o kompetencijama na osnovu izgleda?
Poradjala sam se na Jezeru kada je Sebija bila dedicated,a I poslije nje. Situacija je bila duplo bolja kada je ona vodila kliniku. Ali ovo sto sad radi i sto je radila u Vojnoj ne lici mi na brigu o pacijentima koji bi trebalo da su prioritet.
privremeni

#269 Re: Sebija All oabout

Post by privremeni »

Zlatni sat znaci da pacijentu u optimalnom vremenu pruzis optimalnu pomoc, koja rezultira manjim ostecenjima i invalidnoscu, pa u konacnici i manjim troskovima naknadnih lijecenja, kad vec nije vazna korist za pacijenta, ciji zivot ne vrijedi nista u ovakvoj zemlji.
seln

#270 Re: Sebija All about

Post by seln »

JoseMujica wrote:jah...evo prodže mjesećnica a Koševo nije postalo Die Schwarzwaldklinik :D
Ma kakav Schwazwald... ima da bidne Johns Hopkins Hosptal.
SerijeSync

#271 Re: Sebija All about

Post by SerijeSync »

Krkanishs
lacrima

#272 Re: Sebija All oabout

Post by lacrima »

Nije tačno. Zlatni sat omogućava u konačnici niže troškove nego medikamentozno rješavanje, a onda ujutru opet kateterizaciju kad dođu doktori na redovan posao. Znači plaćaš izuzetno skupe lijekove, plus kateterizaciju, umjesto da platiš kateterizaciju i dežuru timu za invazivnu kardiologiju, plus da imaš manje komplikacija nakon prebolovanog infarkta, više zdravih ljudi itd. Mislim da je jasno da zlatni sat osigurava niže troškove za društvo.
Ovo je jedna od rijetkih stvari koje je Šanko odradio kako treba, nadam se da nova direktorica ima objašnjenje za ovo, ali i za mnoge druge stvari koje se gore dešavaju.
NeKi_LiK

#273 Re: Sebija All about

Post by NeKi_LiK »

Hajmo malo o onome da je Sebija "strašno dobar menaĐer" ... čak ni prosječnim se ne dešavaju ovakvi propusti... ili dešavaju kad je potrebno rastaliti se sa Talirevićem :)
Moja klinika'' dr Emira Talirevića dobila je novi unosni posao i to zahvaljujući Sebiji Izetbegović. Stari poslovni partneri proširili su posao i na ZDK, a u njemu je gubitnik Univerzitetsko-klinički centar Sarajevo

Piše: Amarildo Gutić
Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK objavio je 29. februara 2016. poziv za dodjelu ugovora o pružanju usluga imunohistohemijske tipizacije tumora. Rok za dostavu bio je samo osam dana. Već 9. marta otvorene su ponude, tačnije jedna ponuda. Posao vrijedan 850 hiljada KM dobila je „Moja klinika“ u vlasništvu dr. Emira Talirevića.

Dan kasnije je stigla još jedna ponuda i to cijenom povoljnija, ali je zbog kašnjenja ona eliminisana. Ponudu je dostavio Univerzitetsko-klinički centar Sarajevo čija je direktorica, treba li to reći, Sebija Izetbegović.

Kako sada vjerovati da je pedantna direktorica slučajno napravila takav propust te izgubila unosan posao i veliki novac u vrijeme kada Klinički centar grca u dugovima?

Ništa nije slučajno

Podsjetimo, septembra 2014. godine, u vrijeme dok je bila direktorica Opće bolnice ''Prim.dr. Abdulah Nakaš'' Sebija Izetbegović je iznajmila dva sprata bolnice upravo privatnoj klinici dr Talirevića. Izvori Žurnala navode da je prostor namjenski renoviran. Nije poznato koliku je zakupninu plaćala ''Moja klinika''. U izvještaju o poslovanju ove ustanove za 2014. godinu naveden je prihod od zakupnine u iznosu od 122 hiljade KM, bez detalja o zakupcu ili zakupcima.

Koristila je pri tome njihove usluge patohistologije. Posljednji ugovor bio je iz avgusta 2015. godine vrijednosti 430 hiljada KM i okončava upravo krajem ovog mjeseca.

Godinu dana ranije, avgusta 2014 Opća bolnica je zaključila ugovor sa ''Mojom klinikom'' za patohistološke usluge vrijednosti 600 hiljada KM.

Istina, imao je dr Talirević podršku i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i u vrijeme dok je rukovodio Faris Gavrankapetanović, koji mu je obezbjedio poslove vrijednosti oko 900 hiljada KM i to samo za usluge patohistologije.

Kako pomoći ''staroj ljubavi''?

Nakon što je preuzela upravljanje kliničkim centrom Sebija Izetbegović nije mogla sklopiti ugovor sa klinikom dr. Talirevića, jer KCUS ima opremu i kadar za te poslove, no nije propustila da mu ''greškom u dostavi'' direktno pomogne da dobije posao u Zeničko-dobojskom kantonu.

Dodatne simpatije za ''Moju kliniku'' pokazao je i Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK koji unatoč tome što je u privremenom planu nabavki predvidio 500 hiljada KM za usluge imunohistohemijske tipizacije tumora, povećava vrijednost posla te je u ugovoru kao procijenjena vrijednost navedena suma od 850 hiljada KM!

Predsjednik Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK Jasmin Mahmutović član je Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića.

Dr. Emir Talirević je osoba koja je često kontaktirala lidera SBB-a Fahrudina Radončića. Prema transkriptima prisluškivanih razgovora koje je vodio Radončić u vrijeme uoči hapšenja, Talirević ga moli da Avaz objavi jedan afirmativni tekst o tek imenovanoj direktorici UKC Sarajevo Sebiji Izetbegović.Radončić ga odbija, no za utjehu Talireviću, direktorica očito ne odbija poslovnog partnera u potrazi za novim unosnim angažmanima. Na račun budžeta, naravno.
kamen spoticanja

#274 Re: Sebija All about

Post by kamen spoticanja »

NeKi_LiK wrote:Hajmo malo o onome da je Sebija "strašno dobar menaĐer" ... čak ni prosječnim se ne dešavaju ovakvi propusti... ili dešavaju kad je potrebno rastaliti se sa Talirevićem :)
Moja klinika'' dr Emira Talirevića dobila je novi unosni posao i to zahvaljujući Sebiji Izetbegović. Stari poslovni partneri proširili su posao i na ZDK, a u njemu je gubitnik Univerzitetsko-klinički centar Sarajevo

Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK objavio je 29. februara 2016. poziv za dodjelu ugovora o pružanju usluga imunohistohemijske tipizacije tumora. Rok za dostavu bio je samo osam dana. Već 9. marta otvorene su ponude, tačnije jedna ponuda. Posao vrijedan 850 hiljada KM dobila je „Moja klinika“ u vlasništvu dr. Emira Talirevića.

Dan kasnije je stigla još jedna ponuda i to cijenom povoljnija, ali je zbog kašnjenja ona eliminisana. Ponudu je dostavio Univerzitetsko-klinički centar Sarajevo čija je direktorica, treba li to reći, Sebija Izetbegović.

Kako sada vjerovati da je pedantna direktorica slučajno napravila takav propust te izgubila unosan posao i veliki novac u vrijeme kada Klinički centar grca u dugovima?

Ništa nije slučajno

Podsjetimo, septembra 2014. godine, u vrijeme dok je bila direktorica Opće bolnice ''Prim.dr. Abdulah Nakaš'' Sebija Izetbegović je iznajmila dva sprata bolnice upravo privatnoj klinici dr Talirevića. Izvori Žurnala navode da je prostor namjenski renoviran. Nije poznato koliku je zakupninu plaćala ''Moja klinika''. U izvještaju o poslovanju ove ustanove za 2014. godinu naveden je prihod od zakupnine u iznosu od 122 hiljade KM, bez detalja o zakupcu ili zakupcima.

Koristila je pri tome njihove usluge patohistologije. Posljednji ugovor bio je iz avgusta 2015. godine vrijednosti 430 hiljada KM i okončava upravo krajem ovog mjeseca.

Godinu dana ranije, avgusta 2014 Opća bolnica je zaključila ugovor sa ''Mojom klinikom'' za patohistološke usluge vrijednosti 600 hiljada KM.

Istina, imao je dr Talirević podršku i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i u vrijeme dok je rukovodio Faris Gavrankapetanović, koji mu je obezbjedio poslove vrijednosti oko 900 hiljada KM i to samo za usluge patohistologije.

Nakon što je preuzela upravljanje kliničkim centrom Sebija Izetbegović nije mogla sklopiti ugovor sa klinikom dr. Talirevića, jer KCUS ima opremu i kadar za te poslove, no nije propustila da mu ''greškom u dostavi'' direktno pomogne da dobije posao u Zeničko-dobojskom kantonu.

Dodatne simpatije za ''Moju kliniku'' pokazao je i Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK koji unatoč tome što je u privremenom planu nabavki predvidio 500 hiljada KM za usluge imunohistohemijske tipizacije tumora, povećava vrijednost posla te je u ugovoru kao procijenjena vrijednost navedena suma od 850 hiljada KM!

Predsjednik Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK Jasmin Mahmutović član je Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića.

Dr. Emir Talirević je osoba koja je često kontaktirala lidera SBB-a Fahrudina Radončića. Prema transkriptima prisluškivanih razgovora koje je vodio Radončić u vrijeme uoči hapšenja, Talirević ga moli da Avaz objavi jedan afirmativni tekst o tek imenovanoj direktorici UKC Sarajevo Sebiji Izetbegović.Radončić ga odbija, no za utjehu Talireviću, direktorica očito ne odbija poslovnog partnera u potrazi za novim unosnim angažmanima. Na račun budžeta, naravno.
Vidis,ovako bude kad novinar dobije narudzbu da napravi vijest...no ima jedan problem
aktuelni direktor zavoda ZZ u ZDK je senaid begic,kantonalni predsjednik SDP u ZDK...tako da ako je neko kriv onda se ovo treba postovati njemu
naravno kad bi ova vijest bila istinita
realnost je ipak sljedeca...kantonalna bolnica zenica je narucila patohistolosku analizu uzoraka zbog kvara na vlastitom histokinetu a vrijednost ugovora je 60 hiljada KM...na oglas se javila samo moja klinika
NeKi_LiK

#275 Re: Sebija All about

Post by NeKi_LiK »

kamen spoticanja wrote:
NeKi_LiK wrote:Hajmo malo o onome da je Sebija "strašno dobar menaĐer" ... čak ni prosječnim se ne dešavaju ovakvi propusti... ili dešavaju kad je potrebno rastaliti se sa Talirevićem :)

Ništa nije slučajno

Vidis,ovako bude kad novinar dobije narudzbu da napravi vijest...no ima jedan problem
aktuelni direktor zavoda ZZ u ZDK je senaid begic,kantonalni predsjednik SDP u ZDK...tako da ako je neko kriv onda se ovo treba postovati njemu
naravno kad bi ova vijest bila istinita
realnost je ipak sljedeca...kantonalna bolnica zenica je narucila patohistolosku analizu uzoraka zbog kvara na vlastitom histokinetu a vrijednost ugovora je 60 hiljada KM...na oglas se javila samo moja klinika
Irelevantno je što je Senaid iz SDP-a... ne spuštam ja ovo na sda - sdp priču... a nije mali oglas nego javna nabavka :)... a javio se i KCUS samo malo kasno... da postamo i slike? :)
Post Reply