Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post Reply

Po vasem misljenju ko ima medju demokratskim kandidatima najvece sanse da osvoji nominaciju ?

Bernie Sanders
46
43%
Hillary Clinton
61
57%

Total votes: 107

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#251 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by pici »

"Bolje živjeti jedan dan kao lav nego 100 dana kao ovca", je Musolinijev citat koji je Trump podijelio.

ma bilo ko samo da pobijedi ovo govedo...
Kareem Abdul

#252 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Kareem Abdul »

pici wrote:"Bolje živjeti jedan dan kao lav nego 100 dana kao ovca", je Musolinijev citat koji je Trump podijelio.

A ti misliš da Donald F. Trump stvarno zna da je to Musolinijev citat? :lol:

Često korišten citat, ja također nisam znao da je od Musolinija a čuo sam ga i pročitao na stotine puta po internetskim bespućima.

Edit. Radi se o poslovici koja datira još od staroga Rima a koju je valjda koristio i Mussolini.
Last edited by Kareem Abdul on 28/02/2016 22:41, edited 1 time in total.
Ja_Ja

#253 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

Idriz wrote:
Ja_Ja wrote:
Idriz wrote:Cijeli establishment i mainstream mediji su bezobrazno pristrasno stali na stranu ove "bring them to heel" (ko je u Americi i prati politiku zna o cemu pricam) wall street "we came, we saw, he died" kucke. Bernie je, s obzirom koliko ga vlastita partija i sistem sabotira, odlican rezultat napravio.

Ali su se prevarali ako misle da ce Hillary uzeti generalne izbore. Progresivni glasaci ce radije apstinirati ili glas dati Trumpu nego ovoj zloj gamadi.
Uff..polahko. Pristup koji ti imas i jeste pristup jedne grupe Sandersovih glasaca, na svu srecu ne radi se niti o progresivnoj, a jos bitnije vecinskoj grupi njegovih glasaca. A to da ce progresivci ostati kod kuce ili dati glas Trumpu je glupost zbog koje bi se ja odjavio s foruma i namjerno zaboravio sifru da se ne mogu vise upisati.
Ako Sanders pobjedi, ovi naivci koji podrzavaju Hillary ce preci na stranu Sandersa i glasati za njega samo kako republikanci ne bi dosli na vlast. Ukratko, ponasace se kako se uvojek i ponasalo u americkoj politici - kalkulativno.

To nije slucaj sa Sandersovim glasacima. Oni sigurno, milijardu posto, nece preci u drugi tabor. To su malo pametniji glasaci koji shvataju da nema razlike izmedju Hillary i Rubia recimo. I da zapravo, nema bitne razlike izmedju dvije stranke. Ovo su drugaciji izbori koji ne lice na sukob Gore - Bush ili bilo sta dosad u istoriji americke politike. Masa njih ce ili apstinirati ili dati glas Trumpu jer ce se osjecati izdati od strane vlastite stranke i sistema. To ce b8ti glas protesta a ne podrske, ali sasvim sigurno glasovi koji ce poraziti Hillary na generalnim izborima.

Ko ovo ne vidi, ne konta sta ae desava.
Ipak mislim da ti ne kontas a niti se razumijes u Americku politiku. Sanders je privukao dobar broj mladih glasaca koji su onako po svojoj prirodi buntovnici i oni mogu u nekim slucajevima da odluce da ne glasaju kada on ne prodje ali u konstalaciji snaga i generalne izlaznosti oni su ipak veoma mali, kako po snazi tako i po izlaznosti. Nakon 5tog marta ce Sanders polahko da posustaje i to je citava prica o njemu. A kada Kasich izadje iz utrke za Republikanskog predstavnika Hillary ce imati otvorena vrata da pomete ko god bude na drugoj strani i to ce i u raditi kad za to dodje vrijeme.
It_is_a_Leclerc

#254 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja_Ja wrote:
Idriz wrote:Cijeli establishment i mainstream mediji su bezobrazno pristrasno stali na stranu ove "bring them to heel" (ko je u Americi i prati politiku zna o cemu pricam) wall street "we came, we saw, he died" kucke. Bernie je, s obzirom koliko ga vlastita partija i sistem sabotira, odlican rezultat napravio.

Ali su se prevarali ako misle da ce Hillary uzeti generalne izbore. Progresivni glasaci ce radije apstinirati ili glas dati Trumpu nego ovoj zloj gamadi.
Uff..polahko. Pristup koji ti imas i jeste pristup jedne grupe Sandersovih glasaca, na svu srecu ne radi se niti o progresivnoj, a jos bitnije vecinskoj grupi njegovih glasaca. A to da ce progresivci ostati kod kuce ili dati glas Trumpu je glupost zbog koje bi se ja odjavio s foruma i namjerno zaboravio sifru da se ne mogu vise upisati.
:thumbup:

Meni samo nisu jasni ovi štojekakvi evropski buntovnici, anarhisti, komunisti i hašiišari koji misle da bi Sanders, kad bi u nekom ludom scenariju postao POTUS, ukinuo Wall Street, one bankarske konglomerate, velike kapitaliste, a uveo štafetu, proletersku ekonomiju,legalizirao droge, otvorio granice svima i šta ti ja znam.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#255 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by pici »

Kareem Abdul wrote:
pici wrote:"Bolje živjeti jedan dan kao lav nego 100 dana kao ovca", je Musolinijev citat koji je Trump podijelio.

A ti misliš da Donald F. Trump stvarno zna da je to Musolinijev citat? :lol:

Često korišten citat, ja također znao da je od Musolinija a čuo sam ga i pročitao na stotine puta po internetskim bespućima.

Edit. Radi se o poslovici koja datira još od staroga Rima a koju je valjda koristio i Mussolini.

eto nek si ga ti objasnio...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#256 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Truba »

poslije obame...
mislim da je svejedno bio trump jeb hilari sanders manders padners...itd

sasvim je svejedno ko ngod bio
pijunima ce biti isto
sinuhe

#257 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sinuhe »

Odrastao u NYC, skolovao se u Chicagu i otisao u mali Vermont gdje su svi kao on. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#258 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by _BataZiv_0809 »

I sta je nece Berni biti kandidat ili?
L u c i f e r

#259 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by L u c i f e r »

Jbg ispusio ga js zestoko u Juznoj Karolini, 75:25%, crnacki glasovi...

Al jos nije gotovo, sad ce biti tzv Super Utorak, istovremeni stranacki izbori u 10ak drzava.

Potus nije svemocan, al ipak daje neki ton, narocito vanjskopolitickim eventima.

Za nas bi Hilari isto bila dobra, vjerovatno i bolja, Bilova legacy ovo ono...
sigh

#260 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

Ma ovo je jos pocetak. Tek se glasalo za 4 % delegata. Problem Berniju predstavlja cinjenica da njegova kampanja plovi na naletu koji stvara entuzijazam kod njegovih pristalica a drzave u kojima on dobro kotira i gdje bi trebao dobiti vecinu delegata tek dolaze nakon super tuesday i super saturday. Njemu je najvaznije sad da prezivi glasanje u ovim drzavama i osvoji bar 35-40 % delegata u predstojecim izborima za 2 i 6 dana. :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#261 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by _BataZiv_0809 »

Ma poslije Obame jasno je da su promjene iluzija.
L u c i f e r

#262 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by L u c i f e r »

@sigh: Ma ja. Samo ne kontam sto su bas toliko niggas za Hili?

@bato: Historia non tacit saltus...jal tako nekako, mrsko mi da guglam... :)
megaman4

#263 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by megaman4 »

ako Hillary pobijedi, ode svijet u 3 p.m. Ona nije normalna. :-) Očekujte svašta.
sigh

#264 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

Danas mu je pravo dobro dosla podrska koju je dobio od zamjenice predsjednice demokratske partije, Tulsi Gabbard, koja je napustila tu funkciju kako bi mogla njega podrzati. Inace ona je bila u svadji sa predsjednikom Debbie Wasserman Schultz zbog malog broja debata koji odgovara Hillary. :)
L u c i f e r

#265 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by L u c i f e r »

megaman4 wrote:ako Hillary pobijedi, ode svijet u 3 p.m. Ona nije normalna. :-) Očekujte svašta.
Sto ba
sigh

#266 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

_BataZiv_0809 wrote:Ma poslije Obame jasno je da su promjene iluzija.
Ma Obama ih je dobro navukao. Frajer je blagi republikanac, neki dan cujem kako zeli postaviti republikanca na upraznjeno mjesto sudca Scalie. :-)
megaman4

#267 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by megaman4 »

L u c i f e r wrote:
megaman4 wrote:ako Hillary pobijedi, ode svijet u 3 p.m. Ona nije normalna. :-) Očekujte svašta.
Sto ba
Hoće na Rusiju da udari i da preotme resurse Sibira, pod svaku cijenu. Ona misli da je današnja Rusija, nekadašnji Sovjestki Savez. Nije ni svjesna da rat sa Rusijom je zvanični početak Armagedona, a onda niko od nas neće biti pošteđen.
L u c i f e r

#268 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by L u c i f e r »

sigh wrote:
Ma Obama ih je dobro navukao. Frajer je blagi republikanac, neki dan cujem kako zeli postaviti republikanca na upraznjeno mjesto sudca Scalie. :-)
Jbg kad samo tako moze proci bez blokade...
sigh

#269 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

L u c i f e r wrote:@sigh: Ma ja. Samo ne kontam sto su bas toliko niggas za Hili?

Ma ima ta naracija da je Clinton bio dobar prema njima za vrijeme svog mandata, na nekim medijima su spominjali kako je on bio zapravo prvi crnac koji je izabran za predsjednika. Sad ne poznajem bas njegove politike koje su im pomogle ali ima valjda nesto tu. :?
L u c i f e r

#270 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by L u c i f e r »

megaman4 wrote:
L u c i f e r wrote:
Sto ba
Hoće na Rusiju da udari i da preotme resurse Sibira, pod svaku cijenu. Ona misli da je današnja Rusija, nekadašnji Sovjestki Savez. Nije ni svjesna da rat sa Rusijom je zvanični početak Armagedona, a onda niko od nas neće biti pošteđen.
Ma rusija je pickin dim.

A vala kad smo izdurali onog hajvana busa, izdurali bi i trampa, a kamo li nayu Bilovicu...
sigh

#271 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

L u c i f e r wrote:
sigh wrote:
Jbg kad samo tako moze proci bez blokade...
Pa kontam ja to, on hoce da s time zaokruzi svoje nasljedje kao predsjednik, ali ocito je da frajer nije bio toliki progresivac za kojeg se prodavao. :)
L u c i f e r

#272 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by L u c i f e r »

sigh wrote:
L u c i f e r wrote:@sigh: Ma ja. Samo ne kontam sto su bas toliko niggas za Hili?

Ma ima ta naracija da je Clinton bio dobar prema njima za vrijeme svog mandata, na nekim medijima su spominjali kako je on bio zapravo prvi crnac koji je izabran za predsjednika. Sad ne poznajem bas njegove politike koje su im pomogle ali ima valjda nesto tu. :?
Znam to, reko da nije jos sta novo

A berni marsiro sa kingom, al dzaba
L u c i f e r

#273 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by L u c i f e r »

@ sigh: a vala ako cemo pravo, kita mu jd nasljedje

Cast ono malo obamacarea

A guantanomo jos masala radil radi
sigh

#274 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

L u c i f e r wrote:
sigh wrote:

Znam to, reko da nije jos sta novo

A berni marsiro sa kingom, al dzaba
I uhapsen zbog protestovanja protiv rasne segregacije ali kao sto kazes djaba, ne prate ga crnci koliko bi trebali. Ali eto bar ga Latinosi dozivljavaju. :)
sigh

#275 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

Ja sam nekako uvjeren da ako Hillary dobije nominaciju demokrate gube mjesto predsjednika, i za to ima par dobrih argumenata. Kad je to izabran predsjednik a da uziva nepovjerenje 58 % stanovnista, da ima velike skandale od Bengazija do emailova pa raznih manjih skandala koji su dobro poznati protivnickom taboru i koji ce je razapeti u predizbornoj utrci. Najvece glasacko tijelo u SAD su trenutno independent glasaci koji su potrebni za pobjedu a ona ne kotira dobro medju njima. :-?
Post Reply