To je to, nadajmo se samo da se ovi neće dati smesti, što nije nemoguće.Altsa wrote:http://zurnal.ba/novost/19558/odbrana-b ... ih-zlocina
Sve objasnjeno. Pitanje je samo kako ce sve zavrsiti.
JEL POCELO?
- klavirdžija
#251 Re: JEL POCELO?
- Ratoborna Gljiva
#252 Re: JEL POCELO?
malo više vlakana u ishrani i biće ti bolje155_mm wrote: nazalost da bi se neko dograbio svecke neko ce morati u masovnu grobnicu. mozda si i ti taj "dobitnik". to je ta velika nepoznanica.
zamisli sranja sad se ovdje zajebavas a za godinu budes vijest na ovom portalu kao stanovnik neke sekundarne masovne grobnice. a mozda ti zbog toga i temu na forumu otvore.
-
_drunken_santa_
#253 Re: JEL POCELO?
kada je dejton pisan i visoki predstavnici bili aktivni, u rusiji je vladao klaun jeljcin. tada je amerika i evropa mogla da napravi od bosne sta hoce bez da ih rusi sabotiraju. pitanje je zasto nisu? odgovor je, ne vjeruju muslimanima. oni se prodaju kao tolerantne demokrate sa principima, ali se njihovo pravo lice krije vise u djelovanju nego u prici.jefferson wrote:Pa naravno da je destabilizacija sa istoka. Koliko se to huska a koliko sam Dodik pokusava da se ulize u guzove, to je vec sad druga prica. ALi evo imas ovdje njih dosta koji haman misle da je Rusija ta koja je dobra za nasu drzavu, pa eto, ne bi bilo lose da cujemo njihove komentare.Oligarh wrote:Izgleda da pojedincima treba crtati da je danas suspendirana država BiH na 49% njenog teritorija. To se u svim zemljama zove državni udar odnosno rušenje ustavnog poretka. Analogno tome ova ista NSRS još večeras može proglasiti nezavisnost tog entiteta i to niko ne bi na legalan način od strane BiH moga spriječiti. Tada bi se morale aktivirati snage za brzu reakciju Nato pakta stacionarne u Austriji i Italiji i to bi bio idealan scenario daljnje destabilizacije po receptu medvjeda sa istoka. Srpski narod bi se palio retorikom da su opet žrtva agresora zvanog Nato. A sve je to simptomaticno da se dešava na dan posjeta Johannesa Hahna Srbiji i dogovora oko otvaranja prvih poglavlja pristupa Srbije EU, te na dan podnošenja kriv.prijave Medojeviću i ostalim elementima "7.bataljona" za pokušaj puča u CG.
rusija vjerovatno nema nista protiv bosnjaka per se, nego bosnjaci nikada nisu ni pokusali da uspostave odnos sa rusijom. po nekom automatizmu je rusija eliminisana kao neko s kim treba uopste razgovarat jos i prije rata.
- Ratoborna Gljiva
#254 Re: JEL POCELO?
sad će te prozvat četaljem i prijavit administraciji_drunken_santa_ wrote: kada je dejton pisan i visoki predstavnici bili aktivni, u rusiji je vladao klaun jeljcin. tada je amerika i evropa mogla da napravi od bosne sta hoce bez da ih rusi sabotiraju. pitanje je zasto nisu? odgovor je, ne vjeruju muslimanima. oni se prodaju kao tolerantne demokrate sa principima, ali se njihovo pravo lice krije vise u djelovanju nego u prici.
rusija vjerovatno nema nista protiv bosnjaka per se, nego bosnjaci nikada nisu ni pokusali da uspostave odnos sa rusijom. po nekom automatizmu je rusija eliminisana kao neko s kim treba uopste razgovarat jos i prije rata.
-
hzsa22
#255 Re: JEL POCELO?
Izgleda da cu ja prvi najebat.
Valja meni u ponedjeljak u BL.
-
Drinski
#256 Re: JEL POCELO?
Nije da se hvalim, ali ja sam ovo na temi o refrendumu predvidio. Samo jos jedan korak cekam, a to je zaseban racun za indirektne poreze.
- Mali_Vuk
#257 Re: JEL POCELO?
Počelo je još 14. decembra davne 1995 godine.
-
Bodkin
#258 Re: JEL POCELO?
Danguba wrote:Oligarh wrote:Izgleda da pojedincima treba crtati da je danas suspendirana država BiH na 49% njenog teritorija. To se u svim zemljama zove državni udar odnosno rušenje ustavnog poretka. Analogno tome ova ista NSRS još večeras može proglasiti nezavisnost tog entiteta i to niko ne bi na legalan način od strane BiH moga spriječiti. Tada bi se morale aktivirati snage za brzu reakciju Nato pakta stacionarne u Austriji i Italiji i to bi bio idealan scenario daljnje destabilizacije po receptu medvjeda sa istoka. Srpski narod bi se palio retorikom da su opet žrtva agresora zvanog Nato. A sve je to simptomaticno da se dešava na dan posjeta Johannesa Hahna Srbiji i dogovora oko otvaranja prvih poglavlja pristupa Srbije EU, te na dan podnošenja kriv.prijave Medojeviću i ostalim elementima "7.bataljona" za pokušaj puča u CG.Nakon povratka iz Den Haaga a istovremeno na drugoj strani Covic i Izetbegovic(dok je Ivanic na pretragama u BG) dogovaraju podnosenje zahtjeva za clanstvo i vjerovatno potresen iznesenim pretpostavkama advokata generala pampersa, pretpostavio je da je ovo zadnji momenat da nesto napravi. Iskoristio je priliku pretresa PS u B.Novom ne cekajuci da pretresaju razna ministarastv.Milorad Dodik: Pretres MUP-a RS-a u Bosanskom Novom mogao je izazvati oružani sukob
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako pretres policijske stanice u Bosanskom Novom, koji su izveli pripadnici SIPA-e, predstavlja rušenje Ustava i destabilizacija države.
Foto: SRNA
"Oni koji su naredili napad na policijsku stanicu u Bosanskom Novom moraju dobro razmisliti o tome šta rade. Sada je stvorena jedna delikatna situacija. Ne znam kako iz SIPA-e nisu shvatili da su na ovaj način mogli izazvati oružani sukob", rekao je Dodik na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.
On je istakao kako međunarodne institucije rade na rušenju RS-a, tako što Bosni i Hercegovini daje nadležnosti kojoj joj, po njegovim riječima ne pripadaju.
"Bosna i Hercegovina prema Ustavu nema nadležnosti u oblasti bezbjednosti i pravosuđa. Sud i Tužilaštvo BiH su karikature i tvorevine OHR-a i međunarodne zajednice koja svjesno radi protiv ovog entiteta i njegovog naroda", smatra Dodik.
Dodao je kako je RS spremna na saradnju, ali da ima pravo braniti se.
"Sve dok se ne počnu poštovati nadležnosti RS-a saradnje neće biti", rekao je predsjednik manjeg bh. entiteta, pozivajući Narodnu skupštinu RS-a da prihvati Prijedlog o prekidu saradnje RS-a sa SIPA-om, Tužilaštvom i Sudom BiH.
Nakon, kako ga je on nazvao, terorističkog napada u Zvorniku, "ovo predstavlja drugi napad na bezbjedonosne strukture RS-a u posljednje vrijeme".
"Ako ovome sada ne stanemo u kraj, pitanje je šta će se dogoditi sljedeće. Također pitanje je i koja bi bila naša sljedeća reakcija. Poručujem im da nas ne iskušavaju", kategoričan je Dodik.
Na kraju svog obraćanja pred Narodnom skupštinom RS-a, dodao je kako će se RS odbraniti od svakog pokušaja njenog rušenja.
Ako mu ovo prodje nekaznjeno ili bez reakcije, slijedece ide urusavanje svega sto se postiglo...a ne treba iznenaditi ako prekine platni promet prema Sarajevu.
On je otisao predaleko i neko mu mora stati na crtu.
General pampers
- Ratoborna Gljiva
#259 Re: JEL POCELO?
od koga cakani od koga?hzsa22 wrote:Izgleda da cu ja prvi najebat.Valja meni u ponedjeljak u BL.
-
developer10
#260 Re: JEL POCELO?
Zar ideš obučen kao pripadnik SIPE?hzsa22 wrote:Izgleda da cu ja prvi najebat.Valja meni u ponedjeljak u BL.
-
155_mm
#261 Re: JEL POCELO?
a sa cime sasjeci kolega. kad 20 godina sasijecaju odbranbenu industriju ovi prvi u bosnjaka. nema se sa cime ni zaprijetiti a kamoli odbraniti.archi_a wrote:Dobro kolega reče..... danas se suspenduje vlast na 49 % teritorije BiH i ovo je u principu prvi put nakon Daytona da se to uradi bez bijelih rukavica. Otvoreno, kroz entitetski parlament. Neko je izgubio kompas, ili država ili entitet ?!?
Ovo ako se ne sasječe u korijenu, moreš nas sve ebat.
- Ratoborna Gljiva
#262 Re: JEL POCELO?
i neka ne nosi uza se nikakve DVD i CD sipa je na to osjetljivadeveloper10 wrote:Zar ideš obučen kao pripadnik SIPE?hzsa22 wrote:Izgleda da cu ja prvi najebat.Valja meni u ponedjeljak u BL.
- Danguba
#263 Re: JEL POCELO?
Haj sto trolas nego si svakom loncu poklopac.Ratoborna Gljiva wrote:Bosnjak333 wrote: Prijavljujte ga svi nek ga administracija banuje. Lik je trol.![]()
![]()
-
155_mm
#264 Re: JEL POCELO?
ako je tebi sudjena masovna grobnica a meni svecka tu nikakva vlakna ne pomazu. dzaba vlakna kolega, dzaba.Ratoborna Gljiva wrote:malo više vlakana u ishrani i biće ti bolje155_mm wrote: nazalost da bi se neko dograbio svecke neko ce morati u masovnu grobnicu. mozda si i ti taj "dobitnik". to je ta velika nepoznanica.
zamisli sranja sad se ovdje zajebavas a za godinu budes vijest na ovom portalu kao stanovnik neke sekundarne masovne grobnice. a mozda ti zbog toga i temu na forumu otvore.
- Ratoborna Gljiva
#265 Re: JEL POCELO?
poslaće nam borbene kamile saudi i hurme sa cijanidom, kamile su obučene da pljuju neprijatelja radiokativnom pljuvačkom.155_mm wrote:a sa cime sasjeci kolega. kad 20 godina sasijecaju odbranbenu industriju ovi prvi u bosnjaka. nema se sa cime ni zaprijetiti a kamoli odbraniti.archi_a wrote:Dobro kolega reče..... danas se suspenduje vlast na 49 % teritorije BiH i ovo je u principu prvi put nakon Daytona da se to uradi bez bijelih rukavica. Otvoreno, kroz entitetski parlament. Neko je izgubio kompas, ili država ili entitet ?!?
Ovo ako se ne sasječe u korijenu, moreš nas sve ebat.
-
hzsa22
#266 Re: JEL POCELO?
Od Ante iz Mostara i njegovih istomisljenika iz RSa. Malo sam tamnije puti i oblacim se drugacije.Ratoborna Gljiva wrote:od koga cakani od koga?hzsa22 wrote:Izgleda da cu ja prvi najebat.Valja meni u ponedjeljak u BL.
- Ratoborna Gljiva
#267 Re: JEL POCELO?
tetkica šta ćešDanguba wrote:Haj sto trolas nego si svakom loncu poklopac.Ratoborna Gljiva wrote:Bosnjak333 wrote: Prijavljujte ga svi nek ga administracija banuje. Lik je trol.![]()
![]()
- Ratoborna Gljiva
#268 Re: JEL POCELO?
pudera na sebe i sagni glavuhzsa22 wrote:Od Ante iz Mostara i njegovih istomisljenika iz RSa. Malo sam tamnije puti i oblacim se drugacije.Ratoborna Gljiva wrote:od koga cakani od koga?hzsa22 wrote:Izgleda da cu ja prvi najebat.Valja meni u ponedjeljak u BL.
- Ratoborna Gljiva
#269 Re: JEL POCELO?
činjenica je da ovde stranački botovi dižu tenzije po naređenju svojih šefova, pa čak i sugeriraju koga treba banovat

-
155_mm
#270 Re: JEL POCELO?
nego jeli onih pe'eset pusaka stiglo do precednika. i onih 500.000 komada metaka. na sta su i oni spali. nekad neiscrpna skladista JNA a danas je vijest kad nabave metaka za jednu IGMAN-ovu smjenu. koji jad i tuga.
- beniciodeltoro
#271 Re: JEL POCELO?
Kakva slučajnost, ja baš htio napisati na ovoj temi da mi vijesti i dešavanja liče kao na naš Dnevnik iz faze 90-91.oridjidji wrote:Samo oprez. Dobro je dok se ovo desava samo na ovome levelu, jos smo u 90-91 i fazi ono moglo bi. Kada krene paradiranje i barikadisanje, necemo morati cekati da neko umarsira u Bijeljinu da znamo da je sve otislo u tri lijepe.
Pitanje je samo hoćemo li primjetiti kada ćemo biti u fazi i raspoloženju iz 1991. ili će biti "Mirno spavajte, zapad nas čuva".
Bilo bi dobro da su internet i forumi postojali 1992. godine pa da vidimo koliko bi tema bilo o Raši Karadžiću i oplodnji nerotkinja po Sarajevu dok on u javnosti najavljuje rat.
-
155_mm
#272 Re: JEL POCELO?
nikako mi nije jasno zasto se sad ne podnese tuzba onom sudu u vasingtonu u vezi BD. da druga strana ne postuje dogovor. a u tom slucaju sud ima pravo da dodjeli BD bilo kojem entitetu. bolju priliku do pocetka rada ponuditi nece ovi iz manjeg entiteta.
-
Drinski
#273 Re: JEL POCELO?
Imaju tri izlaza: da Sarajevo ucini trazene, i sve naredne ustupke, da se vrati na snagu Ustav Republike BIH ili da Dodika i Zeljku smijene i uhapse.
-
Drinski
#274 Re: JEL POCELO?
Ima logike.155_mm wrote:nikako mi nije jasno zasto se sad ne podnese tuzba onom sudu u vasingtonu u vezi BD. da druga strana ne postuje dogovor. a u tom slucaju sud ima pravo da dodjeli BD bilo kojem entitetu. bolju priliku do pocetka rada ponuditi nece ovi iz manjeg entiteta.
- Mlohavi
#275 Re: JEL POCELO?
500k taman da se senluci 2-3 noci sirom RS.155_mm wrote:nego jeli onih pe'eset pusaka stiglo do precednika. i onih 500.000 komada metaka. na sta su i oni spali. nekad neiscrpna skladista JNA a danas je vijest kad nabave metaka za jednu IGMAN-ovu smjenu. koji jad i tuga.