Dobre li teme, svako malo neki post koji treba lajkati!Niemand wrote:Meni je damir super. Pjeva moderne verzije i izvedbe sevdaha. Ne kontam sta mu se ima zamjeriti jer ima slobodu da tu radi sta hoce. Moze ti se jedino svidjeti il ne svidjeti to sto radi, al momak svakako, za razliku od fuadu recimo, zna pjevati, pa moze i te, tkz "epilepticne napade" sprovoditi, jer, eto, momak moze pomjerati usne za razliku od fuada i napucanih usnica.
Al tu se ionako nikad necemo sloziti, bilo da je rijec o modernom sevdahu il onom lijepom starom. Ja recimo rahmetli safeta nikad nisam voljela jer se sili u pjesmama i agresivno pjeva i zapravo mi je jedino himzo po mom ukusu i sa njim mi je grehota porediti safeta (a vala i bilo koga drugog), a eto do sad jos nisam srela osobu da joj se safet ne svidja (ako slusa tu vrstu muzike jel). Safet je zapravo takodjer pjevo neku drugaciju vrstu sevdaha, koja se meni ne svidja, nema onog mira jednostavno. Al s obzirom da je ovdje hanka paldum "kraljica sevdaha" a po meni kraljica bosanskog turbo folka, preostaje mi da sutim i prihvatim da sam izrod.
A damir, ako neko slusa sevdah, ovo je stvarno lijepa verzija :
Meni, doduše, Damir pjeva malo nazalno, što mi nije baš uhougodno, ali mi se jako svidja sve što radi. Na stranu što volim slušati njegova predavanja o sevdalinci, čovjek je očigledno dušom, glasom, intelektom, srcem, cijelim bićem u tome što radi...