Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- skafiskafsnjak
#251 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Ja narucio a229 pro 4k danas. Na aliexpress 195eur sa nekim popustima hahaha. Cini mi se jeftino. Naprijed i nazad sa Hardware kit. Volio bih nastimati da mi radi i Parking modus…. To ono neshto na osigurace moram … a nov auto, ne znam smijem li sta dirati haha
- malwarebyte
#252 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
---
Last edited by malwarebyte on 22/01/2026 13:01, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#253 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Zaboravih reci da sam u Dojclandmalwarebyte wrote: ↑18/08/2025 21:24Javi kada stigne i kako ćeš proći sa carinom. I ja planiram isti taj kupiti, gledao na ovoj white and black stranici 505KM plus dodatno 30-40KM za hardware kit.skafiskafsnjak wrote: ↑18/08/2025 20:37 Ja narucio a229 pro 4k danas. Na aliexpress 195eur sa nekim popustima hahaha. Cini mi se jeftino. Naprijed i nazad sa Hardware kit. Volio bih nastimati da mi radi i Parking modus…. To ono neshto na osigurace moram … a nov auto, ne znam smijem li sta dirati haha
nisam se ni sjetio AliExpressa, salji link
Cijena na pocetku stajala 275eur … ali nudilo neke popuste, na kraju 195 eur ispade.
Nekad krajem septembra bih trebao dole …. Ako budes htio, mozda da narucis meni, mogu ponjeti.
A javim kad dodje meni …. Jos se mislim da li bih cackao to sa osiguracima , auto je jos pod garancijom
Edit: i sada naklikcem nekih popusta, bude 215 eur

-
HelaS
#254 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Šta, snimaš neki film iz autaskafiskafsnjak wrote: ↑18/08/2025 20:37 Ja narucio a229 pro 4k danas. Na aliexpress 195eur sa nekim popustima hahaha. Cini mi se jeftino. Naprijed i nazad sa Hardware kit. Volio bih nastimati da mi radi i Parking modus…. To ono neshto na osigurace moram … a nov auto, ne znam smijem li sta dirati haha
- semirsar
#255 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Iznenadjujuce dobra kamera i snimak na njoj cak i po ovim vrucinamashandrprcSA wrote: ↑18/08/2025 18:24Nije lošeSpoilerShowizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑10/02/2025 21:15 Moja kamera je kupljena preko njemackog webshopa https://wnb-shop.com/, i sad kad sam narucio i polarizacijski filter dobijem kupon za 10€ popusta - za kupovine iznad 100 EUR.
Pa eto, ako neko planira kupovati dobar dashcam (imaju Viofo i jos nekih drugih dobrih marki), moze mi se javiti u PP da mu posaljem taj kupon kod. Ja ga necu iskoristiti, kupio sam sve sta mi je trebalo.
Steta je da kupon propadne, dobar je shop .. jeftinije su kamere nego bilo gdje drugo sto sam vidio, dostava u BiH kosta oko 20 KM i traje nekih 10-12 dana. Cak mislim da za BiH cijena bude i manja od ovih navedenih na webu, jer odbiju 19% njemackog PDV-a a zaracunaju samo ovaj neki izvozni od 5%.
SpoilerShow
Hvala ti za onaj kod s popustom, dobro je dosaoizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑18/08/2025 19:18 Ma da, dobra je ovo shema skroz. Jos ce ti nasa posta zaracunati 9 KM. @shandrprcSA pazi samo da ne predjes 300 KM, da ti.nasi ne obracunaju carinu.
Pouzdan je shop a inace kamera se pokazala dobro ... evo i nakon 7 mjeseci.![]()
PS ako treba, imam bas viofo SD karticu od 64 GB viska, prodajem je za 20 KM ako ti treba. Ostali brandovi znaju praviti probleme, to je jedina mana ove kamere
Kameru sam dobio nakon vise od mjesec dana od narucivanja, problem je bio do nekog od njih u svabiji, glupan nalijepio da ima baterija u njoj, a nema. Potrajalo je dok je DHL to vratio njima pa dok su oni skontali ko sta zasto i kako, ja popizdio. Na mailove se ne javljaju, takodje ni na whatsapp, tek kad sam uspio lika dobiti direkt na telefon, najebo sam mu se mamice jer je rekao da je sve rijeseno i da ce mi poslati opet ali da cu platiti duplu dostavu. Uglavnom, doslo je normalno
P.S. Jesi li ti skontao kako da snimak traje duze od 15-ak minuta, odnosno 3.20GB, kad dodje dotle prekine taj i pocne novi snimak?
- skafiskafsnjak
#256 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Slucajevi XHelaS wrote: ↑18/08/2025 22:28Šta, snimaš neki film iz autaskafiskafsnjak wrote: ↑18/08/2025 20:37 Ja narucio a229 pro 4k danas. Na aliexpress 195eur sa nekim popustima hahaha. Cini mi se jeftino. Naprijed i nazad sa Hardware kit. Volio bih nastimati da mi radi i Parking modus…. To ono neshto na osigurace moram … a nov auto, ne znam smijem li sta dirati haha![]()
Ili Fake taxi …. Moze se kamera prema unutra okrenuti
-
izbjeglica_iz_besmisla
#257 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Pa citav koncept je takav da se snimci moraju cjepkati, kako bi se onda oni najstariji lakse mogli automatski brisati i novi cuvati. Meni je podeseno na tri minute, i skontao sam da je to dobra mjera - uopste se ne primjeri neki velik prekid izmedju dva snimka. Vjerujem i da je u slucaju udesa prakticnije kad je manje vremena potrebno da se snimak sacuva na karticu.
Koji je tebi razlog sto hoces duze komade snimaka?
PS nema na cemu, drago mi je da je upalilo s kodom. I bez tog popusta je A119 odlican value for money, a pogotovo tako.
-
shandrprcSA
#258 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
puno mi negativnih komentarasemirsar wrote: ↑19/08/2025 01:10 Hvala ti za onaj kod s popustom, dobro je dosao![]()
Kameru sam dobio nakon vise od mjesec dana od narucivanja, problem je bio do nekog od njih u svabiji, glupan nalijepio da ima baterija u njoj, a nema. Potrajalo je dok je DHL to vratio njima pa dok su oni skontali ko sta zasto i kako, ja popizdio. Na mailove se ne javljaju, takodje ni na whatsapp, tek kad sam uspio lika dobiti direkt na telefon, najebo sam mu se mamice jer je rekao da je sve rijeseno i da ce mi poslati opet ali da cu platiti duplu dostavu. Uglavnom, doslo je normalno
P.S. Jesi li ti skontao kako da snimak traje duze od 15-ak minuta, odnosno 3.20GB, kad dodje dotle prekine taj i pocne novi snimak?
- semirsar
#259 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
U pravu si, ako se bas pazljivo prati osjetis taj momenat kad prebaci na novi snimak. Uglavnom su mi skoro sve voznje oko dvadesetak minuta samo kuca -pos'o. Pa bude po dva tri snimka jedne ture. A po potrebi, nedajBozeudesa, uvijek se ima mogucnost skinuti sto ti treba.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑19/08/2025 11:55Pa citav koncept je takav da se snimci moraju cjepkati, kako bi se onda oni najstariji lakse mogli automatski brisati i novi cuvati. Meni je podeseno na tri minute, i skontao sam da je to dobra mjera - uopste se ne primjeri neki velik prekid izmedju dva snimka. Vjerujem i da je u slucaju udesa prakticnije kad je manje vremena potrebno da se snimak sacuva na karticu.
Koji je tebi razlog sto hoces duze komade snimaka?
PS nema na cemu, drago mi je da je upalilo s kodom. I bez tog popusta je A119 odlican value for money, a pogotovo tako.![]()
- semirsar
#260 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Pa i nije bas, par ljudi poslije mene su svi dobili bez problema, a koliko znam i prije mene, ali ja peh, naletih na lika koji je valjda tek poceo raditi posao, jbg.shandrprcSA wrote: ↑19/08/2025 13:54puno mi negativnih komentarasemirsar wrote: ↑19/08/2025 01:10 Hvala ti za onaj kod s popustom, dobro je dosao![]()
P.S. Jesi li ti skontao kako da snimak traje duze od 15-ak minuta, odnosno 3.20GB, kad dodje dotle prekine taj i pocne novi snimak?![]()
A kamera je odlicna, sto jes', jes' ne mrem joj nista prigovoriti.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#261 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Meni su ispali maksimalno korektni, bili poslali pogresnu karticu pa onda o svom trosku poslali novu ispravnu. Pa ako mi je OK, da ja postom vratim onu prvu (za sta naravno nemaju garancije da cu uraditi). Btw, poslao sam je al.se vratila posiljka s milion nekih pecata iz njemacke.
Samo sto su spori s odgovorima, minimalno sedmicu moras cekati.
Samo sto su spori s odgovorima, minimalno sedmicu moras cekati.
- skafiskafsnjak
-
izbjeglica_iz_besmisla
#263 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Sretno, javi impresije
- skafiskafsnjak
#264 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Probam ovih dana, cisto onako.
Ali trebat cu vremena da to prikopcam na osigurace i provedem sve : )
Ali trebat cu vremena da to prikopcam na osigurace i provedem sve : )
-
izbjeglica_iz_besmisla
#265 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Pa mozes je odmah spojiti na USB, nece raditi parking mod jedino al hoce sve ostalo
- skafiskafsnjak
#266 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Na to sam i mislio kad sam rekao, cisto onakoizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/09/2025 04:41 Pa mozes je odmah spojiti na USB, nece raditi parking mod jedino al hoce sve ostalo
- skafiskafsnjak
#267 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Stavio 4k. 3 min 800mb hah.
Smanjio sam na 1080 pa cu vidjeti kakvi su snimci
https://youtu.be/ovtb04nU8CQ?si=3LXuRKMkrIK83sjd
https://youtu.be/XmiVc6e2A_E?si=cwK_pRuGRN4vn3Qx
Smanjio sam na 1080 pa cu vidjeti kakvi su snimci
https://youtu.be/ovtb04nU8CQ?si=3LXuRKMkrIK83sjd
https://youtu.be/XmiVc6e2A_E?si=cwK_pRuGRN4vn3Qx
-
tokio25
#268 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
ima li ovdje elektricara i da li je moguce ovaj hardwire kit pretvoriti u "usb kit"
mogu li se ove 3 zice nakaciti na usb i da se ukljucuje u usb
to bi uradio cisto zbog tog parking moda jer viofo trazi ovaj kit specificno valjda zbog kabla ili nekog cipa sta li u tom kitu
mogu li se ove 3 zice nakaciti na usb i da se ukljucuje u usb
to bi uradio cisto zbog tog parking moda jer viofo trazi ovaj kit specificno valjda zbog kabla ili nekog cipa sta li u tom kitu
- kabal1337
#269 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
ako je 5v mozes
-
tokio25
#270 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
e to ne znam
nisam kupio upravo jer ne znam moze li i sl
moze forumas koji je dobio ovu kameru napisati je li 5v ako ima taj podatak
ps. ovo sam nasao na netu
ne razumijem se u to pa je li to to ?

nisam kupio upravo jer ne znam moze li i sl
moze forumas koji je dobio ovu kameru napisati je li 5v ako ima taj podatak
ps. ovo sam nasao na netu
ne razumijem se u to pa je li to to ?

Last edited by tokio25 on 03/10/2025 16:23, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#271 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Nemam pojma. Ja sam kupio taj hardware kit ali vjerovatno ga necu kopcati zbog garancije. Napisao sam mail autokuci, pa da vidim. Ali mislim da ce odg biti ne.
Kakve ti koristi da prebacis na usb ako ti usb portovi ne rade bez kontakta ?
Jedino na neki powerbank da nakacis.
Vidio sam tano na tom hw kit stoji 12 i 24v
Edit; eto slike iznad
Jedino na neki powerbank da nakacis.
Vidio sam tano na tom hw kit stoji 12 i 24v
Edit; eto slike iznad
-
tokio25
#272 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
tesla je pa uvijek ima struje zato i nemam osigurace da bih ovo normalno spojioskafiskafsnjak wrote: ↑03/10/2025 16:23 Nemam pojma. Ja sam kupio taj hardware kit ali vjerovatno ga necu kopcati zbog garancije. Napisao sam mail autokuci, pa da vidim. Ali mislim da ce odg biti ne.
Jedino na neki powerbank da nakacis
- skafiskafsnjak
#273 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Ahaaaa. To je nesh drugo.tokio25 wrote: ↑03/10/2025 16:24tesla je pa uvijek ima struje zato i nemam osigurace da bih ovo normalno spojioskafiskafsnjak wrote: ↑03/10/2025 16:23 Nemam pojma. Ja sam kupio taj hardware kit ali vjerovatno ga necu kopcati zbog garancije. Napisao sam mail autokuci, pa da vidim. Ali mislim da ce odg biti ne.
Jedino na neki powerbank da nakacis
Pa dobro, postoje i akkupack koji daju 24v …. I to nije losa opcija ako vec ne smijem kopcati na osigurace.
A kod tebe je nesh drugo. Otidji kod nekog elektricara i pitaj ….
Ja koliko znam, treba 12v za dashcam , i 24v za parkmonitoring.
E sad, mozda oni kace to na 24 jer 24v su stalni izvori struje. Ne vidim razlog da ne moze i na 5v
- kabal1337
#274 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
Oprosti,
Nisam te razumio na prvu, mislio sam da zelis da ti ovaj hardwire bude usb punjac.
Ne, ne mozes.
Ti da napajas svoj dashcam treba ti najobicniji usb kabal na konektor koji je na kameri.
Jer je voltaza 5V. ( usb je vec 5v).
Mozda mozes kontrolisati usb portove da su ti na kontakt
-
tokio25
#275 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije
znam to da mozes spojiti obicni usb i to je to al onda ne mogu ovaj parking mode upaliti jer nesto ima u ovom hardware kitu sto omogucava taj parking modekabal1337 wrote: ↑03/10/2025 16:34
Oprosti,
Nisam te razumio na prvu, mislio sam da zelis da ti ovaj hardwire bude usb punjac.
Ne, ne mozes.
Ti da napajas svoj dashcam treba ti najobicniji usb kabal na konektor koji je na kameri.
Jer je voltaza 5V. ( usb je vec 5v).
Mozda mozes kontrolisati usb portove da su ti na kontakt
vjerovatno neki cip ili sta vec nebitno
a ja bih volio da imam taj parking mode i timelapse funkciju
e sada posto je ovaj kit samo na osigurace ja bih volio da to umjesto na osigurace ide na usb ili bilo kako da omogucim da radi taj parking mode