Oboren ruski bombarder SU-24!?
-
jefff
#251 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Vidim šiptarski Avaz se raskokodakao: Rusija će se osvetiti, Rusija šalje brodove, Rusija ovo, Rusija ono.
- deer_hunter
#252 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
koja logika u pm, zbog jednog aviona bi trebali krenuti u treci svjetski rat valjdaPoint. wrote:Rusi su picketine. Is im srusi putnicki avion, konto sam satrace ih sad sad a ono qurcem nisu mrdnuli. Evo i sad. Obori im sultanija vojni zrakomlat, bice malo teskih rijeci i ostace na tome.
-
Samprotivsviju
#253 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Prema zadnjim vijestima malo sto cnn malo Rt... Rusi sinoc dopremili protu zracni raketni sistem s400 u siriju, pored njega i protuavionski raketni kruzer klase Moskva...

Mislim da sljedeci turski avion koji uleti u zracnu zonu sirije ce biti oboren ko komarac, a imaju i turci ibicaj ulaziti u sirijski zracni prostor

Mislim da sljedeci turski avion koji uleti u zracnu zonu sirije ce biti oboren ko komarac, a imaju i turci ibicaj ulaziti u sirijski zracni prostor
Last edited by Samprotivsviju on 25/11/2015 10:52, edited 1 time in total.
- undefined007
#254 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Je li F16 najbolji lovac kojeg Turci posjeduju? 
-
Samprotivsviju
#255 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Da, mislim da amerikanci ne prodaju jaceundefined007 wrote:Je li F16 najbolji lovac kojeg Turci posjeduju?
Imaju amerikanci F18 superhornet, ali ga ne prodaju bilo kakvim zemljama
Israel i jos 1 2 zemlje imaju mogucnost kupovine f18
Last edited by Samprotivsviju on 25/11/2015 11:03, edited 1 time in total.
- Grean
#256 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Klasicna srpska opcinjenost Rusijom, cesto nerealna percepcija te moci iz razloga sto se osjecaju sjebanim od zapada pa traze spas u snazi pavoslavne brace.Avetinho wrote:Martinez_ wrote:Prilično glup i nepromišljen potez Turaka, Erdogan nastavlja pogoršavati odnose sa susedima.
Nakon ovoga više neće moći zakoračiti u Siriju ni kopnom ni nebom, Rusi će mu uspostaviti zonu zabranjenog leta. O potencijalnim problemima sa Kurdima da ne govorimo.
Nisam dugo procitao glupljeg komentara.
Od zauzetosti krimskih plaza.
Uglavnom sve se svodi na Rusi ovo, Rusi ce ono, zabranit ce Turcima da lete, Ukrajincima da disu, Obama je majmun sa grane i tako ti klasicni komentari sa srpskih stranica koje provlace i ovdje.
- Danguba
#257 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Dakle, od juce Rusi ce dva puta razmisliti prije nego povrijede tudji vazdusni prostor.
Do sada se to sve zavrsavalo ''skandalozno'' ''nedopustivo'' ''drsko'' a oni bezobrazno stavljali prst u oko kako NATO-u na sjeveru pa sada nekoliko puta i Turskoj...i kada se desi ovo od juce ''aj kuku pomagaj'' i na tome ce se zavrsiti.
Do sada se to sve zavrsavalo ''skandalozno'' ''nedopustivo'' ''drsko'' a oni bezobrazno stavljali prst u oko kako NATO-u na sjeveru pa sada nekoliko puta i Turskoj...i kada se desi ovo od juce ''aj kuku pomagaj'' i na tome ce se zavrsiti.
- Point.
#258 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Ne kazem ja nista da bi trebali bombardirati Bosfor, nego samo kazem da su picke jer su im kozojebi srusili putnicki avion pun civila a oni se eto svete nekim turkmenima i pobunjenicima a ne kozojebima iz tkz islamske drzave. Onda Osmanlije skontali ovi rusi su jaki samo na rijecima pa im roknuli dvije zbog stalnog krsenja tudjeg vazdusnog prostora.deer_hunter wrote:koja logika u pm, zbog jednog aviona bi trebali krenuti u treci svjetski rat valjdaPoint. wrote:Rusi su picketine. Is im srusi putnicki avion, konto sam satrace ih sad sad a ono qurcem nisu mrdnuli. Evo i sad. Obori im sultanija vojni zrakomlat, bice malo teskih rijeci i ostace na tome.... Turci su bas jebeni, Izrael im skida humanitarce ko zeceve i pretresa brodove, Sirijci im obore avion, Isilovci im se raznose po trgovima, a oni nista. sad su srusili ruski avion i sta su dobili? samo su otezali pobunjenicima zivot, jer ce Rusi jos jace da peglaju(Turkmene posebno), a turski piloti neka sada stisnu muda, pa ulete preko sirijske granice, to ce im sada biti ko da su uletili u Rusiju
- Mlohavi
#259 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Srusen avion, sad ce se Rusi malo kur**t al' sve u svemu nikakvih strasnih posljedica nece bit nastavlja sve po starom za par mjeseci. Jucerasnje pominjanje nuklearnog naoruzanja mi je bilo vrh
a za nekakav okrsaj konvencionalnim sredstvima Rusi bi iscijedili majcicu Rusiju al' bi popusili samo tako.
- General War
#260 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Netacno, turska moze kao clanica kupit sta hoce, f 16 zadovoljava doktrinu tirske, inace turska je jedna od zemalja koja ucestvuje u razvoju f35.Samprotivsviju wrote:Da, mislim da amerikanci ne prodaju jaceundefined007 wrote:Je li F16 najbolji lovac kojeg Turci posjeduju?
-
Al'din
#261 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
pa, jednostavno, ruski avion nije trebao da bude gdje je bio, ni 10 sekunditravnik wrote:Čak i da je Ruski avion ušao u Tursku, ovo je besmislen potez Turske. Zašto:
- zato što je jasno da ruski avion nije imao nikakvu namjeru ugrožavanja Turske, njihovog stanovništva, napada, bombardovanja i sl.
- zato što se radi o manje od deset sekundi, što je jasan pokazatelj da su Turci jedva dočekali da krenu u rat
- zato što je situacija na Bliskom istoku i više nego loša, pa nema potrebe za dodatnim pogaršavanjem
- zato što su između svjetskih sila i ovako narušeni odnosi, a sada je postignuto nekakvo krho jedinstvo
Dakle, ovaj čin doista nema smisla. Trebalo je pokazati mnogo višđe racionalnosti i mudrosti. Ovo neće donijeti koristi ni Turskoj, a ni Rusiji. Jedino će donijeti koristi onima protiv kojih se Rusija bori, a to su pobunjenici i ISIL jer će se fopkus prebaciti sa njih, a možda i smanjiti napadi.
Kao što sam rekao na jednoj temi, upad aviona od 10 sekundi mi liči na Radovanovo objašnjenje uzroka rata. Turci kažu: upao je u naš prostor, narušio suverenitet i sl., morali smo ga srušiti. Radovan je rekao: ubili Srbina, pucali na Srbe, napali na srpsku svadbu, napali ispred pravoslavne crkve, smetala im srpska zastava i sl., morao je rat početi. Dakle, tragikomično. Traži se bilo kakav, barem i nebulozan razlog, u svrhu opravdanja beskonačno glupog i unaprijed smišljenog poteza.
-
asdf1
#262 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Pa to sto ne gadjaju ISIS bi ti trebalo reci da im ISIS treba, zbog Assada, a Assad im treba da ga daju zapadu u zamjenu za dizanje sankcija. Assadu treba ISIS jer ako ostane Assad protiv ISIS-a, zapad nece smjeti stati na stranu ISIS-a.Point. wrote:Ne kazem ja nista da bi trebali bombardirati Bosfor, nego samo kazem da su picke jer su im kozojebi srusili putnicki avion pun civila a oni se eto svete nekim turkmenima i pobunjenicima a ne kozojebima iz tkz islamske drzave. Onda Osmanlije skontali ovi rusi su jaki samo na rijecima pa im roknuli dvije zbog stalnog krsenja tudjeg vazdusnog prostora.deer_hunter wrote:koja logika u pm, zbog jednog aviona bi trebali krenuti u treci svjetski rat valjdaPoint. wrote:Rusi su picketine. Is im srusi putnicki avion, konto sam satrace ih sad sad a ono qurcem nisu mrdnuli. Evo i sad. Obori im sultanija vojni zrakomlat, bice malo teskih rijeci i ostace na tome.... Turci su bas jebeni, Izrael im skida humanitarce ko zeceve i pretresa brodove, Sirijci im obore avion, Isilovci im se raznose po trgovima, a oni nista. sad su srusili ruski avion i sta su dobili? samo su otezali pobunjenicima zivot, jer ce Rusi jos jace da peglaju(Turkmene posebno), a turski piloti neka sada stisnu muda, pa ulete preko sirijske granice, to ce im sada biti ko da su uletili u Rusiju
A zapadu je ocito crnjak sto ISIS kolje tamo svakog, pa su ih k'o poceli malo bombardovati, ali nece ih unistiti sto zbog Turske sto zbog toga sto se ipak bore protiv Assada. Ne bi njima smetao previse taj rezim, kad im ne smeta S.Arabija.
Turskoj ISIS treba zbog Kurda i zato sto se bore protiv Assada.
Jos na sve ovo dodas da ISIS ima i nafte pojeftino. Tako da skontas da se svima dole zivo jebe za sve sto ISIS pokolje ili srusi. Svi oni gledaju samo svoju guzicu. Da oni hoce oni bi ih satrali davno.
-
Samprotivsviju
#263 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Potencijalno buduci John Kenedy...Rand Paul po meni dobar zasad covjek
U emisjiji CNNa....govori o ISILu i generalno krizi u toj regiji
https://youtu.be/oidaJHwZZgs
U emisjiji CNNa....govori o ISILu i generalno krizi u toj regiji
https://youtu.be/oidaJHwZZgs
- truts
#264 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Erdoan i njegovo licemjerje:
Prije 3 godine mu sirijska vojska ruši avion nad sirijskim zračnim prostorom, tada on izjavljuje: "A short-term border violation can never be a pretext for an attack."
i naravno: https://news.yahoo.com/russian-jet-hit- ... 11956.html
Prije 3 godine mu sirijska vojska ruši avion nad sirijskim zračnim prostorom, tada on izjavljuje: "A short-term border violation can never be a pretext for an attack."
-
L u c i f e r
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#266 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Djesi brate sto te nema da u provod idemoL u c i f e r wrote:Masala.
-
Samprotivsviju
#267 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Znam, to je poenta i svegatruts wrote:Erdoan i njegovo licemjerje:
Srusili ruski avion nije neki aman zaman
Ali kontradiktornost Erodgana koji je prije 3 godine vise plakao od putina, pa cak i prijetio vojnom invazijom od cega ga je Nato odgovorio je smijesno
A situacija bila identicna ovoj samo sto je Sirijski lovac oborio turski jer je ugrozavao Sirijski zracni prostor
-
L u c i f e r
#268 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
O djes toba.._BataZiv_0809 wrote:Djesi brate sto te nema da u provod idemoL u c i f e r wrote:Masala.
Ma dosadilo druze sa glupacima mlatiti praznu slamu, pa naletim djahkad reda radi...
-
Samprotivsviju
#269 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Evo jos malo sto sam naletio
https://youtu.be/3_GmF9oURUQ
https://youtu.be/3_GmF9oURUQ
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#270 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
L u c i f e r wrote:
O djes toba..![]()
Ma dosadilo druze sa glupacima mlatiti praznu slamu, pa naletim djahkad reda radi...
Luci
Vjeruj da sam i ja, sto se kaze, gdje sam tu sam
- Mlohavi
#271 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
U bombarderima koriste navigaciju koju se moze kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama. Poginu covjek zbog lose navigacije 
-
LDLT
#272 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Ne može baš dobit sve, to ne može ni Izrael (a Izrael je saveznik numero uno).General War wrote:Netacno, turska moze kao clanica kupit sta hoce, f 16 zadovoljava doktrinu tirske, inace turska je jedna od zemalja koja ucestvuje u razvoju f35.
F-22 je bio na spisku želja IDF-a, žestoko se lobiralo ali je stavljena zabrana na izvoz Raptora.
Turci planiraju 116 F-35 počev od 2017, čak i TAI bi ih trebao pod licencom sklapati.
Imaju Ameri dosta toga, F-18 nije ništa posebnoSamprotivsviju wrote:Imaju amerikanci F18 superhornet, ali ga ne prodaju bilo kakvim zemljama
-
LDLT
#273 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
"Yesterday, the perfidious Chinese aggressor opened fire on a peacefully ploughing Soviet tractor at the border. Our tractor instantly returned fire, then took off and flew away."
- tututuuuu
#274 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Imaju oni puno vise od F 18 koji se mislim ne razlikuje bog zna sta od F 16.Samprotivsviju wrote:Da, mislim da amerikanci ne prodaju jaceundefined007 wrote:Je li F16 najbolji lovac kojeg Turci posjeduju?
Imaju F 22 Raptora koji je cisti lovac i izuzetno je zajeban u zraku (dakle, samo se koristi za borbu protiv drugih aviona) i njega nikome nisu prodali i ne prodaju, pa ni Izraelu. koristi stelth tehnologiju i svasta jos nesto.
F 35 je nasljednik F 22 ali je visenamjenski lovac, pa nije tako sposoban za zracne bitke kao F22 kao cistokrvni lovac. Njega ce moguce prodati Izraelu.
Ali bez obzira, F 16 je star avion, ima se kupiti puno bolje, kao recimo Eurofighter koji ima Njemacka, UK i jos neke EU zemlje te S.A... koji je vec u rangu s ovim americkim Raptorima (a po mnogima i bolji). Ali usporedbe radi, Eurofighter kosta oko 140 milijuna dolara, a f16 mozda 15, a da ne spominjemo cijenu odrzavanja itd...
Ovo sto su oni srusili je sranje, bombarder iz sedamdesetih bez pratnje lovaca, icega.
Last edited by tututuuuu on 25/11/2015 13:43, edited 5 times in total.
- Kombat