Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Patriotska_Liga

#251 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Patriotska_Liga »

Unitedforever wrote:Vidim ovdje svi momka osuđuju da je patetičan. Eto nek vi niste patetični, izlizani forumaši u najsiromašnijoj zemlji u Evropi. Svi ste u sretnim brakovima i vezama sa odličnim poslovima i uživate sve privilegije koje vam pruža ova država. Slika djevojaka i momaka u današnjem vremenu je samo odraz onoga što nam je nametnuto. Sve moguće jeftinoće, od muzike, izgleda, izlazaka, filmova, spotova, emisija, reality-a, modernih roditelja i nakaradnog odgoja. To ne može da donese ništa drugo od ovog što se trenutno dešava. Kad je neko realan, odmah je patetičan. Vrlo je upitno ko je tu patetičan.
Budi svjestan da nikad ne znaš ko stoji iza nicka. Ovdje ima patetičnih izlizanih forumaša jednako kao i kompletnih ličnosti koji su u vezama, u brakovima ili su slobodni ali nisu toliko patetični da kmeče po Facebooku jer nisu sposobni da nađu djevojku. Eno imaš temu o mamama, žene razmjenjuju savjete kako da odgajaju djecu, pa jesu li i to patetični izlizani forumaši? Lik je patetičan i peglativan, utušio je najstrašnije a i mi se rekao bih već previše bavimo njim. Mada moram priznat da mi je digo živac, jednostavno ne podnosim ovako nepoduzetne i smotane likove koji samo kmeče i čekaju da im sve dođe kao na tacni. Pa hajde sve ali i djevojka, moš mislit.
dezurni_ucenik wrote:Posto ste momka razapali na krst, hajmo sada sagledat i drugu stranu. Nazvacete me konzervativcem, ali djevojka koja svaki vikend ide da pije, plese, skace i pEva i da je ujutru mrtvu pijanu iz kafane iznose, nije djevojka vec dronfulja.
Jeste, ali ovakva nije opisana gore u tekstu, malo si dodao ako ćemo iskreno.
Njanjavi

#252 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Njanjavi »

dezurni_ucenik wrote:Posto ste momka razapali na krst, hajmo sada sagledat i drugu stranu. Nazvacete me konzervativcem, ali djevojka koja svaki vikend ide da pije, plese, skace i pEva i da je ujutru mrtvu pijanu iz kafane iznose, nije djevojka vec dronfulja.

Jes jes kurve sve, reci im :roll:
dezurni_ucenik

#253 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by dezurni_ucenik »

Patriotska_Liga wrote:
Unitedforever wrote:Vidim ovdje svi momka osuđuju da je patetičan. Eto nek vi niste patetični, izlizani forumaši u najsiromašnijoj zemlji u Evropi. Svi ste u sretnim brakovima i vezama sa odličnim poslovima i uživate sve privilegije koje vam pruža ova država. Slika djevojaka i momaka u današnjem vremenu je samo odraz onoga što nam je nametnuto. Sve moguće jeftinoće, od muzike, izgleda, izlazaka, filmova, spotova, emisija, reality-a, modernih roditelja i nakaradnog odgoja. To ne može da donese ništa drugo od ovog što se trenutno dešava. Kad je neko realan, odmah je patetičan. Vrlo je upitno ko je tu patetičan.
Budi svjestan da nikad ne znaš ko stoji iza nicka. Ovdje ima patetičnih izlizanih forumaša jednako kao i kompletnih ličnosti koji su u vezama, u brakovima ili su slobodni ali nisu toliko patetični da kmeče po Facebooku jer nisu sposobni da nađu djevojku. Eno imaš temu o mamama, žene razmjenjuju savjete kako da odgajaju djecu, pa jesu li i to patetični izlizani forumaši? Lik je patetičan i peglativan, utušio je najstrašnije a i mi se rekao bih već previše bavimo njim. Mada moram priznat da mi je digo živac, jednostavno ne podnosim ovako nepoduzetne i smotane likove koji samo kmeče i čekaju da im sve dođe kao na tacni. Pa hajde sve ali i djevojka, moš mislit.
Jeste, ali ovakva nije opisana gore u tekstu, malo si dodao ako ćemo iskreno.
Ne znam jesam li sta dodavao ili nisam, nije u tome poenta. Hajmo malo sagledat i drugu stranu. Nije bas da su i sve cure mamine princeze. A vidim tu tematiku svi preskacu na ovoj temi...
dezurni_ucenik

#254 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by dezurni_ucenik »

Njanjavi wrote:

Jes jes kurve sve, reci im :roll:
Znao sam da ce se poceti sa ovakim komentarima.
Njanjavi

#255 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Njanjavi »

Kuvveeee vaspaveeeee sve odveeeedaaaa :roll: :lol: :lol:
Patriotska_Liga

#256 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Naravno da nisu, ali gro djevojaka su normalne djevojke sve sa svojim vrlinama i manama. Ko misli da nije tako mnogo vremena visi po Fb i Instagramu.
dezurni_ucenik

#257 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by dezurni_ucenik »

Patriotska_Liga wrote:Naravno da nisu, ali gro djevojaka su normalne djevojke sve sa svojim vrlinama i manama. Ko misli da nije tako mnogo vremena visi po Fb i Instagramu.
E ovo je vec normalan odgovor.

Za razliku od ovog njanjavog, vidi se da bi taj i mater prodao za picku.
Njanjavi

#258 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Njanjavi »

Slabo kontas decko, al oche to od plaho drkanja i igranja videoigrica :)
Njanjavi

#259 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Njanjavi »

Doduse zna se desit da insan poludi i od knjige, al s obzirom na dedukcijske sposobnosti, ne bi rekao da je to u pitanju u tvom slucaju :roll:
dezurni_ucenik

#260 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by dezurni_ucenik »

Njanjavi wrote:Slabo kontas decko, al oche to od plaho drkanja i igranja videoigrica :)

Ti si taj koji se hvali drkanjem . :oops:
Njanjavi wrote:Ja nikad ne masturbiram, al stvarno nikad u zivotu to nisam radio.
Ja brate drkam ko sav normalan svjet, kakve masturbacije kakvi bakraci :roll:
Ali hoce to od pretjeranog mastu,,,pardon drkanja :oops:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#261 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Jimmy McNulty »

maida95 wrote:Ja eto smatram da si ti sasvim normalan momak.. A tu dozu drskosti ćeš da dobiješ kad ti samo jednog dana pukne film, pa više nećeš dozvoliti sebi da te neko gazi :mrgreen:
Ja sam eto iste ličnosti k'o ti
Jimmy McNulty wrote:dopuštam da mi se jaše po leđima, jednostavno kada me neko blizak nešto zamoli ja ne znam reći Ne i onda vremenom se to pretvori u iskorištavanje mene jer druga strana vidi da može.
al' vjeruj, neko pređe tu granicu i ti se promijeniš, okreneš za 180 i postaneš i bezobrazniji, "drzak", i počneš više gledaš sebe, da udovoljavaš sebi, a ne drugome. Al' polako, nekom se to desi ranije, nekom kasnije, al' svi to prođu :D
Prije svega hvala na komplimentu. Što se tiče takvih odnosa ja njih jednostavno završim, svaki na svoj način ali ne dam više da me neko iskorištava. Prije sam svašta trpio samo da ne bih bio sam, da bi imao s kim se družit ili kafu popit makar je iskihao, sad vala sve to fino rasputim a ako nemam s kim na kafu hvala Bogu otiću sam. A kada sam spomenuo drskost, mislio sam na dozu drskosti u odnosu sa potencijalnom djevojkom. Imam prijatelja koji često bude drzak prema nekim djevojkama i bukvalno što je on gori one se više lože na njega, ni to opet ne shvatam. Ja jednostavno ne mogu tako...
Last December

#262 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Last December »

beniciodeltoro wrote:
Cartmane wrote:Samo se vi sprdajte s likom... Ovakve stvari su imale dalekoseznije poslijedice od likovanja onih koji nisu u takvoj situaciji i ne znaju kako je biti u istoj.

Znam za taj slučaj i koja je poenta? Biti sa nekim iz sažaljenja? Da ne bi puko i nešto strašno uradio? Za takve slučaje treba profesionalna pomoć, jezivo je i pomisliti započeti vezu sa takvim. Evo nećemo mu se više smijati ali šta predlažeš dalje? Izlaziš sa osobom jer ti se sviđa, nekima se svidi karakter, neki gledaju na materijalne stvari, neki na fizički izgled, ne izlazi se sa osobom zbog straha ili sažaljenja da bi ovaj mogao nešto uraditi ako ga odbiješ.
Nismo mi ovdje važni i naša reakcija nego cure sa kojima izlazi i njihova reakcija. Šta hoćeš sa tim videom dokazati? Da je se moglo spriječiti da je jedna htjela izaći mimo svoje volje sa njim?

Ovaj lik u videu kaže da mnoge cure radije biraju "grobove" da hodaju s njim. Mislite li da to ima veze s tim da s tim grobovima njihova ljepota dolazi još više do izražaja. Da li to rade samo da bi pojačale kontrast i osjećale se superiornije?
maida95

#263 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by maida95 »

Nema izgled veze sa tim. Ako imaš stav i karakter, i dobro je, možeš ti biti maneken al' ako si sav smotan k'o sajla i njanjav, nemoj se nadati nečemu dobrom..
Patriotska_Liga

#264 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

maida95 wrote:Nema izgled veze sa tim. Ako imaš stav i karakter, i dobro je, možeš ti biti maneken al' ako si sav smotan k'o sajla i njanjav, nemoj se nadati nečemu dobrom..
Evo, jel vjerujete djevojci ili sebi?
Njanjavi

#265 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Njanjavi »

maida95 wrote:Nema izgled veze sa tim. Ako imaš stav i karakter, i dobro je, možeš ti biti maneken al' ako si sav smotan k'o sajla i njanjav, nemoj se nadati nečemu dobrom..
Sta ti ba imas protiv njanjavosti, nemo da belaj pravim vudam :-? :evil:
maida95

#266 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by maida95 »

Njanjavi no hard feelings :lol:
beniciodeltoro

#267 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by beniciodeltoro »

Last December wrote:
beniciodeltoro wrote:
Cartmane wrote:Samo se vi sprdajte s likom... Ovakve stvari su imale dalekoseznije poslijedice od likovanja onih koji nisu u takvoj situaciji i ne znaju kako je biti u istoj.

Znam za taj slučaj i koja je poenta? Biti sa nekim iz sažaljenja? Da ne bi puko i nešto strašno uradio? Za takve slučaje treba profesionalna pomoć, jezivo je i pomisliti započeti vezu sa takvim. Evo nećemo mu se više smijati ali šta predlažeš dalje? Izlaziš sa osobom jer ti se sviđa, nekima se svidi karakter, neki gledaju na materijalne stvari, neki na fizički izgled, ne izlazi se sa osobom zbog straha ili sažaljenja da bi ovaj mogao nešto uraditi ako ga odbiješ.
Nismo mi ovdje važni i naša reakcija nego cure sa kojima izlazi i njihova reakcija. Šta hoćeš sa tim videom dokazati? Da je se moglo spriječiti da je jedna htjela izaći mimo svoje volje sa njim?

Ovaj lik u videu kaže da mnoge cure radije biraju "grobove" da hodaju s njim. Mislite li da to ima veze s tim da s tim grobovima njihova ljepota dolazi još više do izražaja. Da li to rade samo da bi pojačale kontrast i osjećale se superiornije?
Ma jok, on njih naziva grobovima jer misli da nešto bolje izgleda :D
To je isto kao kada onaj sa Facebooka naziva sve momke sa curama papcima pa se postavlja pitanje da li one izlaze sa papcima jer tako njihovo fino ponašanje dolazi do uzražaja
Boateng

#268 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Boateng »

Jimmy McNulty wrote:Evo me, jedan od onih što nemaju djevojku već dugo. :mrgreen:

Uvijek sam mislio da je ne mogu naći zbog svog fizičkog izgleda, kada sam i to riješio i kada stvarno izgledam pristojno i dobro i dalje me neće. Činjenica je da sam previše dobar i dopuštam da mi se jaše po leđima, jednostavno kada me neko blizak nešto zamoli ja ne znam reći Ne i onda vremenom se to pretvori u iskorištavanje mene jer druga strana vidi da može. A nekakav sam i bagav, dosta stidljiv i uvijek mislim da je realna samo ona najgora opcija. Prići djevojci - pffff, lakše prići lavu s komadom mesa u ruci. Svakako mi je popušiti u bilo kojoj od te dve situacije pa koja je razlika? Kad te lav podere ako preživiš bol će proći, kad te neko opet odbije ostane to urezano u tebi. I pri tome apsolutno nemam talenat da pričam s nekim koga ne poznajem ili s kim sam se tek upoznao tako da to još više otežava prilazak i barenje. Nisu krive djevojke, kriv sam ja koji im nemam ništa ponudit. Što bi bile sa nekim ko je toliko nesiguran u sebe i čije je samopouzdanje ispod nule, realno ni ja sam sebe ne bih izabrao.

S druge strane imam jednu drugaricu koja je zaista vrh djevojka i koliko ja visoko kotiram u njenim očima mi je uvijek bilo malo čudno: za mene kaže da sam prezgodan, inteligentan, sa sjajnim smislom za humor i da sam prava prilika. Takođe kaže mi eto to da sam dobar i da nekako trebam više muško biti, žene kao vole to. Treba mi ta neka mrvica šarma, jedna doza drskosti ili šta ti ja znam, znate ono što već čini razliku a što ja godinama ne umijem postići i krivim samo sebe. Tako da ovaj student gore jede govna, nisu krive djevojke kriv je on baš kao i ja.

Ja sam isto odustao tj pauza. Malo da odmorim od svega toga jer mi je postalo veliki teret i loše utiče na moju psihu. samo ću reći da sam ove godine doživio nekih 15-tak odbijanja, jedno je toliko bilo teško jer sam bio zaljubljen ko nikad u životu da još nisam došao sebi kako treba. Sad malo radim na sebi, čitam, treniram, trudim se popraviti na fakultetu, pokušavam što više da udjem u dijalog sa osobama koji nisu dio moje svakodnevnice u nadi da ću nešto popraviti... eto moradoh i ja nešto našvrljat, valjda je relevantno mišljenje momka u dvadesetim godinama koji nije imao djevojku nevjerovatnih 5 godina.
Image
medvjed23

#270 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by medvjed23 »

rijetko narcisoidan šupak.. čudo nije uspio naći sebi sličnu djevojku :D
zeznuto je kad živiš po principu: ja protiv svijeta.. tad bilo ko, bilo gdje i bilo kad može biti meta osvete za "nepravdu" koju si pretrpio :-)
dale cooper

#271 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by dale cooper »

Cartmane wrote:Samo se vi smijte, a kada doista pukne, a puknuti ce sigurno negdje i nekada, nije da nije puknulo kao prosle godine u Kaliforniji, onda ce biti ajme i kuknjava. Onda cete zazivati mjere.

Preporucio bi doticnom da odyebe sve sto se zenskinja tice, da se posveti sebi. Zavrsi faks, nadi dobar posao, stambeno pitanje rijesi i kupi si dobar automobil. Onda ce se one koje su te kategoricno odbijale "odjednom" sjetiti, i zanimati se "sto je bilo s tobom"... A ti ces ih onda kategoricno ignorirati i uzeti si kakvu novopecenu 19-godisnjakinju i oblikovati je na takav nacin da ce ti uvijek biti vjerna i zahvalna.

Jednostavno, biti fin i bacati bisere pred ovim danasnjim svinjama aka djevojkama se jednostavno neisplati i samo ce te ispuniti frustracijom, mrznjom i prezirom. Samo ces si stvoriti bespotreban pritisak i jos k tome unistiti psihicko i fizicko zdravlje. Postani bezobrazan gad. Yebi ih zestoko, sveti se na taj nacin za sve one koje su te odbile. Vole one kada si dominantan, kada ih yebes zestoko u bulju, udaras po guzovima i vuces za kosu. Kada ih nazivas raznoraznim epitetima.
Dvije stvari:

1. Za ime božije, počni opet drkati, ne znam zašto si koji kurac prestao.

2. Ili objasni (primjerima, tekstovima) šta znači radikalni feminizam ili prestani spominjati i srati o tome.
Cartmane

#272 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Cartmane »

dale cooper wrote:
Cartmane wrote:Samo se vi smijte, a kada doista pukne, a puknuti ce sigurno negdje i nekada, nije da nije puknulo kao prosle godine u Kaliforniji, onda ce biti ajme i kuknjava. Onda cete zazivati mjere.

Preporucio bi doticnom da odyebe sve sto se zenskinja tice, da se posveti sebi. Zavrsi faks, nadi dobar posao, stambeno pitanje rijesi i kupi si dobar automobil. Onda ce se one koje su te kategoricno odbijale "odjednom" sjetiti, i zanimati se "sto je bilo s tobom"... A ti ces ih onda kategoricno ignorirati i uzeti si kakvu novopecenu 19-godisnjakinju i oblikovati je na takav nacin da ce ti uvijek biti vjerna i zahvalna.

Jednostavno, biti fin i bacati bisere pred ovim danasnjim svinjama aka djevojkama se jednostavno neisplati i samo ce te ispuniti frustracijom, mrznjom i prezirom. Samo ces si stvoriti bespotreban pritisak i jos k tome unistiti psihicko i fizicko zdravlje. Postani bezobrazan gad. Yebi ih zestoko, sveti se na taj nacin za sve one koje su te odbile. Vole one kada si dominantan, kada ih yebes zestoko u bulju, udaras po guzovima i vuces za kosu. Kada ih nazivas raznoraznim epitetima.
Dvije stvari:

1. Za ime božije, počni opet drkati, ne znam zašto si koji kurac prestao.

2. Ili objasni (primjerima, tekstovima) šta znači radikalni feminizam ili prestani spominjati i srati o tome.

1. Prestao sam jer mi je skodilo. Od kada sam prestao osjecam se znatno bolje i psihicki i fizicki.

2. https://hr.wikipedia.org/wiki/Radikalni_feminizam
Patriotska_Liga

#273 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Kakve to veze ima s činjenicom da neko nije sposoban da nađe sebi djevojku?
Šveđanin

#274 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Šveđanin »

Forumas Cartmane ima jako ozbiljan problem sam sa sobom, odavno u virtuelnom svijetu ne vidjeh nekoga sa toliko frustracija...
Cartmane

#275 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Cartmane »

Šveđanin wrote:Forumas Cartmane ima jako ozbiljan problem sam sa sobom, odavno u virtuelnom svijetu ne vidjeh nekoga sa toliko frustracija...

Hvala za "dijagnozu", gospon doture.
Post Reply