zg1911 wrote:http://www.acclaimedmusic.net/
sjajna stranica. meni uz all music najbitnija stranica vezana za glazbu. sumirani presjek po kritici najboljih izvođača, albuma i pjesama po godinama, desetljećima, ikad, po državama, po žanrovima, podžanrovima itd. ne treba robovati listama, ali ova služi kao dobar orijentir.
Lijepa stranica, a posjetio sam je prosli put kad je link izbacen ovdje na forumu. Ne slazem se u potpunosti sa listom. Recimo Pet Sounds koliko god bio originalan nije najbolji album svih vremena i siguran sam da se vecina ovdje slaze sa tim. Vec nakon trece pjesme postaje mi dosadan. Ne mogu a da ne preskacem pjesme dok ga slusam, sto nije slucaj sa nekim albumima Bitlsa, prvenstveno tu mislim na Pepper, Abbey Road i Revolver. Bijeli album i Rubber Soul ne zaostaju mnogo. Od Roling Stonsa su tu cetiri velika albuma, pogotovo bih izdvojio Beggar's Banquet kao njihov najjaci iako Let it bleed ima boljih pojedinacnih pjesama. Bob Dylan mi isto tako zbog svojih ogranicenih vokalnih sposobnosti brzo postane monoton bez obzira na visoku rangiranost njegovih albuma a tome najvise doprinosi njegova sposobnost da napise dobar tekst za pjesmu. Nevermind od Nirvana je jos jedan bas jak album. Sto se tice pjesama tu je jako tesko izabrati najbolju i svako ima svoju omiljenu pjesmu ili vise njih. Meni je kod Bitlsa najbolja A Day in the LIfe, pored nje tu su jos Strawberry Fields Forever, Penny Lane, Hey Jude, Revolution, Let It Be, Nowhere Man, Hey Bulldog, Eleanor Rigby, I'm The Walrus te neke manje poznate kao sto su Lovely Rita, It's All Too Much, Happiness is a Warm Gun, Ticket to Ride, Helter Skelter, te jos neke. Kod Roling Stonsa najbolja pjesma mi je Wild Horses, a pored nje dobre su jos Paint it,Black, Gimme Shelter, Under My Thumb, Midnight Rambler, Brown Sugar, You Can't Always Get What You Want, Rock and a Hard Place, Jumpin Jack Flash, i jos neke. Najdraza pjesma od Eagles-a je One of These Nights, od grupe Queen Show Must Go On, od Doors-a to su Break On Through, People are Strange, LA woman, David Bowie (Changes). Tu su jos pjesme koje su pjevali CCR, Pink Floyd, Led Zeppelin, Elvis Presley, Ima jako dobrih pjesama koje su dosle kasnije od grupa kao sto su U2, Radiohead, Nirvana, Guns'n'Roses, Jon Bon Jovi (Always), Red Hot Chili Peppers. Jako dobra pjesma je American Pie koju pjeva Don McLean. Uglavnom, tesko je izabrati jednu najbolju pjesmu i mislim da ove liste nisu nikakav pokazatelj sto se toga tice, ali kad se izabira najbolji album tu se vec moze priblizno ocijeniti, iako ponavljam Pet Sounds ne zasluzuje epitet najboljeg. Recimo meni je nakon raspada Bitlsa u solo karijerama clanova benda Band on The Run daleko najbolji album, sigurno bolji od John Lennon/Plastic Ono Band, Imagine i All Things Must Pass, a na listi se nalazi daleko iza pobrojanih.