Muzički Almanah (naš život u muzici)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#251 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

statixx

#252 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by statixx »

Jes vidila sta zvacu dole po Jemenu, tradicionalno, nakav khat... :D

Image

Cooper, mozda mi ti pomognes, nekada u srednjoj skoli sam igrom slucaja dosao do nekakvog albuma, ne mogu se vise sjetiti nicega, jedva i zanra, neka vrsta punk-a sa elementima trube. Uglavnom dobro se sjecam da je intro albuma pocinjao sa ovom scenom. Trazio sam po netu, al bezuspjesno... :D

dale cooper

#253 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

statixx wrote:
Cooper, mozda mi ti pomognes, nekada u srednjoj skoli sam igrom slucaja dosao do nekakvog albuma, ne mogu se vise sjetiti nicega, jedva i zanra, neka vrsta punk-a sa elementima trube. Uglavnom dobro se sjecam da je intro albuma pocinjao sa ovom scenom. Trazio sam po netu, al bezuspjesno... :D

Hmmm, vjeruj da se ne mogu sjetiti da sam ikada slušao ovaj govor u kontekstu nekog albuma. Sorry.
Ommadawn

#254 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

statixx wrote:
dale cooper wrote:Forumsko samoupravljanje. :mrgreen:

Cooperova farma... :mrgreen:

@bloo, strasan glas... :-D

Hajmo sad, ruke gore i O'taj rad...
Pa ne popij...
dale cooper

#255 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Ommadawn wrote:
statixx wrote:
dale cooper wrote:Forumsko samoupravljanje. :mrgreen:

Cooperova farma... :mrgreen:

@bloo, strasan glas... :-D

Hajmo sad, ruke gore i O'taj rad...
Pa ne popij...
A onda da se prepustimo u ruke riječnih sirena

Ommadawn

#256 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

Evo za one koje interesuje Water. Jedna ispravka, izdali su dva albuma. Damburst im je drugi. Inace, meni je Sail Away najbolja. Enjoy! :D

annoy

#257 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

Odlično zvuče :thumbup:
Ommadawn

#258 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

annoy wrote:Odlično zvuče :thumbup:
To ti je ono kad dobijes neku plocu, nikad cuo/la za izvodjaca, pustis je i zvuci - fenomenalno!
annoy

#259 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

Tako sam ja među tatinim pločama otkrila dosta toga što i sad slušam :D

Iako ne palim često gramofon, najbolji mi je osjećaj slušati muziku dok se ploča ljuljuška na njemu i čuješ ono pucketanje :-)
bluesjunior

#260 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by bluesjunior »

dezurni_ucenik wrote:Image

Ima li hipika ovdje :-)
ima :izet:
bluesjunior

#261 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by bluesjunior »

zg1911 wrote:jebat ga dežurni, jebe me jutjub na računalu na poslu. a neće mi ove linkove otvorit ni na mobu tako da štanga zasad. prokomentiram poslije ;)

što se grateful deada tiče, workingman's dead i american beauty jesu najbolji studijski albumi, ali meni nema do njihovih koncertnih zapisa. live/dead i europe su moji favoriti. inače ne volim tehnikalije, duge solaže, duge pjesme, ali oni i allman brothersi su iznimke. što duža pjesma to bolje. npr dark star što se tiče gd-a a whipping post što se tiče abb-a. i younga volim kad solira do beskonačnosti.

ako mozes probaj instalirati tor browser, rjesava vecinu tih "poslovnih" problema....
bluesjunior

#262 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by bluesjunior »

da malo vratim pricu u doba dinosaurusa iako ima jos prezivjelih...

Dylan?

Credence Clearwater Revival?

Jethro Tul?
zg1911

#263 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

bluesjunior wrote:
zg1911 wrote:jebat ga dežurni, jebe me jutjub na računalu na poslu. a neće mi ove linkove otvorit ni na mobu tako da štanga zasad. prokomentiram poslije ;)

što se grateful deada tiče, workingman's dead i american beauty jesu najbolji studijski albumi, ali meni nema do njihovih koncertnih zapisa. live/dead i europe su moji favoriti. inače ne volim tehnikalije, duge solaže, duge pjesme, ali oni i allman brothersi su iznimke. što duža pjesma to bolje. npr dark star što se tiče gd-a a whipping post što se tiče abb-a. i younga volim kad solira do beskonačnosti.

ako mozes probaj instalirati tor browser, rjesava vecinu tih "poslovnih" problema....
probat ću, tenks

što se tiče pitanja; dylan jučer, danas, sutra, uvijek, ccr se isto dosta slušalo, a jethro tull sam gotovo u potpunosti zaobišao.

dylan ima 3 odlične faze. prva, ujedno i najduža, je od freewheelin' sve do kraja 60-ih, kada redom izlaze veliki albumi kojima dylan mijenja budućnost popularne glazbe te utječe na gotovo sve suvremenike, od beatlesa i stonesa nadalje.

70ih opada kvaliteta dylanovih albuma, sve do 75 godine. tada za redom snima blood on tracks, the basement tapes i
desire. bračnim brodolomom inspirirani blood on tracks i desire (potonjem 10ak godina mlađi springsteenov tunnel of love dođe kao svojevrsni upgrade) su mi osobno uz freewheelin' najdraži dylani albumi.

80im se ni dylan, kao uostalom ni young i bowie (za razliku od springsteena), nije uspio oduprijeti. sva trojica tada snimaju neupečatljive albume (s iznimkom younga sa samog kraja desetljeća). formu dylan diže na prijelazu u novi milenij kada snime 3 odlična albuma - time out of mind, love and theft i modern times.

o pjesmama nema smisla jer je previše.

dva puta sam ga slušao na koncetu (zg i varaždin). nemam baš riječi hvale. pjesme promijeni do neprepoznatljivosti (što ajde i razumijem da mu se ne da svirat konstantno jedno te isto). uz to iznimno komunikativan tip :D
bluesjunior

#264 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by bluesjunior »

ha ha posebno u varazdinu je bio komunikativan....
svejedno mi je bilo ogromno zadovoljstvo gledati ga i u varazdinu i na šalati....
zg1911

#265 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

ma ne bih sam sebi oprostio da sam mogao a nisam otišao na koncert vjerojatno najbitnijeg glazbenika (možda i umjetnika) 20.st.
bluesjunior

#266 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by bluesjunior »

zg1911 wrote:ma ne bih sam sebi oprostio da sam mogao a nisam otišao na koncert vjerojatno najbitnijeg glazbenika (možda i umjetnika) 20.st.
jesi li gledao the wall u areni?
zg1911

#267 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

bluesjunior wrote: jesi li gledao the wall u areni?
jok! rijetko kad volim pink floyd. uglavnom ih ne volim, a počesto ih ne mogu smislit. u svakom slučaju ne bih dao par stotina kuna za koncert.
statixx

#268 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by statixx »

Cudni su putevi gospodnji. U sedmoj godini, pred odlazak u skolu, na plocama slusah Brahmsov Madjarski ples 5, da bih malo kasnije u pubertetu, sa pristicima po licu, bjezao od nadiranja obaveza i zadataka, koje zivot gura pred tebe, uz dobri stari "Rigoletto" i "U ritmu moje dlakave guze".... :D :lol:
Ommadawn

#269 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

bluesjunior wrote:da malo vratim pricu u doba dinosaurusa iako ima jos prezivjelih...

Dylan?

Credence Clearwater Revival?

Jethro Tul?
CCR - dva albuma, Cosmo Factory i Willy and the poorboys
Jethro Tull - Aqualong i album uzivo (zaboravio ime, ne da mi se sad trazit)
Dylan - Neki best of, dobio od prijatelja, "Knockin on the heavens door" je moj stari volio nenormalno. Prva pjesma koju sam naucio na gitari.

Sve naravno na vinilu :thumbup:

Po pitanju CCR-a, kad cujem "Born on the bayou", porazbijao bih sve oko sebe. Samo ono "..and I can remember fourth of July, running throug my bacwood bare", baci me u sevdah.
statixx

#270 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by statixx »

:-D
dale cooper

#271 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

CCR-ova Fortunate Son je jedna od najboljih optužnica na račun svih onih ratnih huškača i njihovih
sinova koji iz udobnih pozicija svojih političkih, kraljevskih i milijarderskih fotelja šalju tuđu
djecu da ginu, a dobro čuvajući svoju. Pjesma koja će uvijek biti aktuelna.

Bad Moon Rising mi je isto jedna od njihovih omiljenih sa tipičnim "chooglin" CCR beatom.

Cosmo's Factory im je vjerovatno najbolji i najkompletniji album.
statixx

#272 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by statixx »

zg1911

#273 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

http://www.acclaimedmusic.net/

sjajna stranica. meni uz all music najbitnija stranica vezana za glazbu. sumirani presjek po kritici najboljih izvođača, albuma i pjesama po godinama, desetljećima, ikad, po državama, po žanrovima, podžanrovima itd. ne treba robovati listama, ali ova služi kao dobar orijentir.
Zastozato

#274 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Zastozato »

zg1911 wrote:http://www.acclaimedmusic.net/

sjajna stranica. meni uz all music najbitnija stranica vezana za glazbu. sumirani presjek po kritici najboljih izvođača, albuma i pjesama po godinama, desetljećima, ikad, po državama, po žanrovima, podžanrovima itd. ne treba robovati listama, ali ova služi kao dobar orijentir.
Lijepa stranica, a posjetio sam je prosli put kad je link izbacen ovdje na forumu. Ne slazem se u potpunosti sa listom. Recimo Pet Sounds koliko god bio originalan nije najbolji album svih vremena i siguran sam da se vecina ovdje slaze sa tim. Vec nakon trece pjesme postaje mi dosadan. Ne mogu a da ne preskacem pjesme dok ga slusam, sto nije slucaj sa nekim albumima Bitlsa, prvenstveno tu mislim na Pepper, Abbey Road i Revolver. Bijeli album i Rubber Soul ne zaostaju mnogo. Od Roling Stonsa su tu cetiri velika albuma, pogotovo bih izdvojio Beggar's Banquet kao njihov najjaci iako Let it bleed ima boljih pojedinacnih pjesama. Bob Dylan mi isto tako zbog svojih ogranicenih vokalnih sposobnosti brzo postane monoton bez obzira na visoku rangiranost njegovih albuma a tome najvise doprinosi njegova sposobnost da napise dobar tekst za pjesmu. Nevermind od Nirvana je jos jedan bas jak album. Sto se tice pjesama tu je jako tesko izabrati najbolju i svako ima svoju omiljenu pjesmu ili vise njih. Meni je kod Bitlsa najbolja A Day in the LIfe, pored nje tu su jos Strawberry Fields Forever, Penny Lane, Hey Jude, Revolution, Let It Be, Nowhere Man, Hey Bulldog, Eleanor Rigby, I'm The Walrus te neke manje poznate kao sto su Lovely Rita, It's All Too Much, Happiness is a Warm Gun, Ticket to Ride, Helter Skelter, te jos neke. Kod Roling Stonsa najbolja pjesma mi je Wild Horses, a pored nje dobre su jos Paint it,Black, Gimme Shelter, Under My Thumb, Midnight Rambler, Brown Sugar, You Can't Always Get What You Want, Rock and a Hard Place, Jumpin Jack Flash, i jos neke. Najdraza pjesma od Eagles-a je One of These Nights, od grupe Queen Show Must Go On, od Doors-a to su Break On Through, People are Strange, LA woman, David Bowie (Changes). Tu su jos pjesme koje su pjevali CCR, Pink Floyd, Led Zeppelin, Elvis Presley, Ima jako dobrih pjesama koje su dosle kasnije od grupa kao sto su U2, Radiohead, Nirvana, Guns'n'Roses, Jon Bon Jovi (Always), Red Hot Chili Peppers. Jako dobra pjesma je American Pie koju pjeva Don McLean. Uglavnom, tesko je izabrati jednu najbolju pjesmu i mislim da ove liste nisu nikakav pokazatelj sto se toga tice, ali kad se izabira najbolji album tu se vec moze priblizno ocijeniti, iako ponavljam Pet Sounds ne zasluzuje epitet najboljeg. Recimo meni je nakon raspada Bitlsa u solo karijerama clanova benda Band on The Run daleko najbolji album, sigurno bolji od John Lennon/Plastic Ono Band, Imagine i All Things Must Pass, a na listi se nalazi daleko iza pobrojanih.
zg1911

#275 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

već sam to rekao tu na ovoj temi, ali pošto sam sinoć baš opet preslušao pet sounds, ponovit ću - najprecijenjeniji album ikad. a sgt. peppers odmah uz bok mu. vidi se da je album utjecajan, pa čak i danas (padaju mi na pamet animal collective, dirty projectors itd) ali meni to zvuči baš staro i jadno. oldies bez goldies. infantilna, dječja glazba.

prije toga sam slušao youngove albume s kraja 60ih i prve polovice 70ih. ko da je pršlo 20 godina između tih albuma i pet soundsa.
Post Reply