ma gluposti. ko je nad samim covjekom, od drugih ljudi, da mu propisuje sto ce i kako vjerovati. jedino pravilo-u cemu se nadjes, sto ti pase, u cemu nadjes mir i odgovore, to/tu budi. na kraju, jedan je Bog.patriot_1 wrote:Što mislite o njima?Jesu li to slabići?Ili baš suprotno,osobe koje su spoznale da ovo njihovo nije dobro pa prelaze na "tuđe"?
A treba imati hrabrosti za taj iskorak jer ćeš najvjerovatnije imati gadnih problema zbog toga!
U nekom smislu je i ateist=konvertit ako je prešao na Islam ili Kršćanstvo( i dr.)!
Ja sam dvostruki konvertitrođen kao Katolik,pod utjecajem komunističke indoktrinacije i loše duhovnosti u svojoj (lokalnoj) crkvi postao ateista.
Poslije,nezadovoljan ateizmom postadoh Protestant.Sad ipak ponekad odem i na Katoličku misu,češće nego dok sam Katolik bio!
Ima dosta slučajeva gdje Kršćani prelaze na Islam i isto tako gdje Muslimani prelaze na Kršćanstvo!
Neka prelaze,jedni i drugi ako im to paše.Ako misle da je to za njih bolje!Užasno je što zbog toga mnogi bivaju proganjani pa čak i ubijani!
ja sam rodjena u muslimanskoj porodici. s jedne strane nominalno, s druge strane vjernici/tradicionalisti, ali odgojena slobodoljubivo
no islam za mene, cisto za filozofske/metafizicke strane, pa i naucne, nudi najcjelovitije odgovore.
jedino sto bi me i sto ce me vrlo vjerovatno i odvratiti od islama je rigidnost njegovih sljedbenika. posebno kad se radi o mijesanju pripadnika dvije religije.
mislim da je najbitniji covjek, ako ga religija, bilo koja, sputava da bude najbolje ljudsko bice sto moze biti, onda je to losa religija. bez obzira na pozitivne aspekte.