Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
sheilak

#251 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by sheilak »

patriot_1 wrote:Što mislite o njima?Jesu li to slabići?Ili baš suprotno,osobe koje su spoznale da ovo njihovo nije dobro pa prelaze na "tuđe"?
A treba imati hrabrosti za taj iskorak jer ćeš najvjerovatnije imati gadnih problema zbog toga!
U nekom smislu je i ateist=konvertit ako je prešao na Islam ili Kršćanstvo( i dr.)!
Ja sam dvostruki konvertit :-D rođen kao Katolik,pod utjecajem komunističke indoktrinacije i loše duhovnosti u svojoj (lokalnoj) crkvi postao ateista.
Poslije,nezadovoljan ateizmom postadoh Protestant.Sad ipak ponekad odem i na Katoličku misu,češće nego dok sam Katolik bio :o !
Ima dosta slučajeva gdje Kršćani prelaze na Islam i isto tako gdje Muslimani prelaze na Kršćanstvo!
Neka prelaze,jedni i drugi ako im to paše.Ako misle da je to za njih bolje!Užasno je što zbog toga mnogi bivaju proganjani pa čak i ubijani!
ma gluposti. ko je nad samim covjekom, od drugih ljudi, da mu propisuje sto ce i kako vjerovati. jedino pravilo-u cemu se nadjes, sto ti pase, u cemu nadjes mir i odgovore, to/tu budi. na kraju, jedan je Bog.

ja sam rodjena u muslimanskoj porodici. s jedne strane nominalno, s druge strane vjernici/tradicionalisti, ali odgojena slobodoljubivo :D i poticana da mislim, sumnjam i postavljam pitanja. i nalazim odgovore i u islamu, no i u drugim religijama. i u nauci naravno, i u ljubavi. :D (tu najvise). svi se mi trazimo, tu smo da ucimo napokon.
no islam za mene, cisto za filozofske/metafizicke strane, pa i naucne, nudi najcjelovitije odgovore.
jedino sto bi me i sto ce me vrlo vjerovatno i odvratiti od islama je rigidnost njegovih sljedbenika. posebno kad se radi o mijesanju pripadnika dvije religije.
mislim da je najbitniji covjek, ako ga religija, bilo koja, sputava da bude najbolje ljudsko bice sto moze biti, onda je to losa religija. bez obzira na pozitivne aspekte.
patriot_1

#252 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Vidiš,meni pak kršćanstvo izgleda kao najcjelovitiji odgovor!
nasa

#253 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by nasa »

Ne bih da vas razocaram :D ali mislim da ne ovise stvari puno o tome sta se nama svidja odnosno ne mora znaciti da je neka religija ispravna zato sto nama pase.Mi samo biramo ono sto nama pase.
harač

#254 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by harač »

u suštini tačno, osim u dijelu biranja, koji sugeriše neku svjesnu radnju. u suštini to je krajnje nasumična činjenica: ljudi - osim krajnje marginalnih slučajeva - imaju religiju svojih roditelja, odnosno kulturnog miljea gdje žive
sheilak

#255 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by sheilak »

patriot_1 wrote:Vidiš,meni pak kršćanstvo izgleda kao najcjelovitiji odgovor!
i to je sasvim ok. :-D

nasa wrote:Ne bih da vas razocaram :D ali mislim da ne ovise stvari puno o tome sta se nama svidja odnosno ne mora znaciti da je neka religija ispravna zato sto nama pase.Mi samo biramo ono sto nama pase.
ja mislim upravo suprotno. covjek je sam sebi najveci autoritet kada se radi o odlukama koje se tice njegovog/njenog zivota. posebno ovdje sad mislim na pitanja religije. medju ljudima nema veceg autoriteta niti mjerodavnijeg-ljudsko bice samo o sebi donosi odluke u skladu sa nivoom vlastitog razvoja (duhovnog i svakog drugog). drugo ljudsko bice ga moze tek uputiti, savjetovati, no ne i donositi odluke u njegovo ime niti ga siliti na bilo sto. ili sankcionirati ako se se "odmetne". :D stoga kazem (i to je pravilo kojim se vodim i u drugim segmentima zivota), ukoliko se ne nalaze odgovori u religiji u kojoj smo odrasli, onda je cak i duznost traziti odgovore drugdje. jer napokon trazenje i pronalazak odgovora/spoznaje je najbitnije, a ne slijepo postivanje rituala i pravila i dogmi, s kojim se mozda ne slazemo srcem, no svejedno ih slijedimo jer je to zaboga najispravnija religija. ako covjek ne osjeca sam da je to to, onda i nije. jer napokon, svaka religija za sebe tvrdi da je najispravnija. kome da vjerujemo ako ne vlastitom osjecaju?
patriot_1

#256 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

harač wrote:u suštini tačno, osim u dijelu biranja, koji sugeriše neku svjesnu radnju. u suštini to je krajnje nasumična činjenica: ljudi - osim krajnje marginalnih slučajeva - imaju religiju svojih roditelja, odnosno kulturnog miljea gdje žive
Prihvate zdravo za gotovo i ne razmišljaju puno!To je linija manjeg otpora!
patriot_1

#257 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

nasa wrote:Ne bih da vas razocaram :D ali mislim da ne ovise stvari puno o tome sta se nama svidja odnosno ne mora znaciti da je neka religija ispravna zato sto nama pase.Mi samo biramo ono sto nama pase.
I tu se možemo isto gadno zahebati,kaj ne?
nasa

#258 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by nasa »

Upravo to I mislim, naravno da mozemo.Nama se mogu svidjati odredjeni opisi Boga i nekih pitanja te da nam iz tog razloga budu prihvatljivi ali u biti to uopce ne dokazuje da su istiniti....
Vjera je balans izmedju onog sto je nama prihvatljivo, sto osjetimo da je ispravno i dijela koji pokusuvamo shvatiti, dostici i sl.
Zamisli kad bi vjera bila samo ono sto se nama svidja pa onda ona ne bi imala nikakvog utjecaja na nas ...
Npr. ja sjednem i skontam prihvatljiv mi je ovakav ili onakav Bog, raj zamisljam na odredjen nacin, pravdu definisem po svom i onda trazim religiju koja se uklapa u to...pomalo besmisleno.
Mora vjera biti takva da se u njoj prepoznajemo ali da nas istovremeno inspirise i da se mijenjamo.
ABH017

#259 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

patriot_1 wrote:
ABH017 wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Naravno, nauka često griješi i ne zna, što nije ništa čudno jer nauka nikad nije tvrdila da posjeduje sveznanje ili bezgrješnost. Na greške i nedostatak znanja nije imun niko, pa ni ti.

Na nama je da vjerujemo da je nešto istina ili neistina a ne da kažnjavamo svakoga ko se usudi ne složiti samo zato što se nije složio.
:thumbup:
Baš tako.
"Lopov" je u krivu jer mu je polazište u startu pogrešno!
On misli da će Bog kažnjavati sve koji u njega nisu uzvjerovali,samo zato jer nisu!
No,moje polazište je drugčije,svi se mi topimo("Titanic 8-) ",netko nabaca hrpu pojasa za spasavanje a sad,neki se za njih hvataju,neki ne!
Oni koji nisu htjeli,iz ovog ili onog razloga uhvatiti pojas,sami su krivi za vlastito utapljanje.
A šta ako pojas za spasavanje izgleda kao udica, a oni koji su ti bacili pojas kao ribari, koji od žive od ulova?
patriot_1

#260 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Pa uhvati se za udicu,što možeš izgubiti,ionako ćeš se utopiti! :-D
patriot_1

#261 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

nasa wrote:Upravo to I mislim, naravno da mozemo.Nama se mogu svidjati odredjeni opisi Boga i nekih pitanja te da nam iz tog razloga budu prihvatljivi ali u biti to uopce ne dokazuje da su istiniti....
Vjera je balans izmedju onog sto je nama prihvatljivo, sto osjetimo da je ispravno i dijela koji pokusuvamo shvatiti, dostici i sl.
Zamisli kad bi vjera bila samo ono sto se nama svidja pa onda ona ne bi imala nikakvog utjecaja na nas ...
Npr. ja sjednem i skontam prihvatljiv mi je ovakav ili onakav Bog, raj zamisljam na odredjen nacin, pravdu definisem po svom i onda trazim religiju koja se uklapa u to...pomalo besmisleno.
Mora vjera biti takva da se u njoj prepoznajemo ali da nas istovremeno inspirise i da se mijenjamo.
Ali ako ništa ili jako malo neznaš ili znaš o drugim vjerama,teško da ćeš izići iz svoje i prihvatiti drugu.O svojoj već nešto znaš!Možeš ju jedino odbaciti i postati ateist ako ti se ne sviđa.Zašto bi prešla na drugu,nepoznatu!
Idealno bi bilo da znamo puno o svima pa važemo!
nasa

#262 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by nasa »

Zato jako glupo dodje ubjedjivanje oko toga koja je ispravna.Hajde danas to I nekako ima smisla kad mozes vrlo lako doci do informacija mada nije ni to generalno, za sve ljude ali do prije koju deceniju to je bio tezak zadatak za bilo koga...
Mislim da mi imamo a priori obavezu da promisljamo ono sto sami prihvatamo.
Medjutim desi se uglavnom da ne radimo ni to :D
ABH017

#263 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

patriot_1 wrote:Pa uhvati se za udicu,što možeš izgubiti,ionako ćeš se utopiti! :-D
Radije ću zaroniti i suočiti se sam, nego da završim na tržnici.
kerima1

#264 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by kerima1 »

patriot_1 wrote:
nasa wrote:Upravo to I mislim, naravno da mozemo.Nama se mogu svidjati odredjeni opisi Boga i nekih pitanja te da nam iz tog razloga budu prihvatljivi ali u biti to uopce ne dokazuje da su istiniti....
Ali ako ništa ili jako malo neznaš ili znaš o drugim vjerama,teško da ćeš izići iz svoje i prihvatiti drugu.O svojoj već nešto znaš!Možeš ju jedino odbaciti i postati ateist ako ti se ne sviđa.Zašto bi prešla na drugu,nepoznatu!
Znaju ljudi dovoljno i o svojoj i drugim vjerama pa opet rijetko ko slijedi svoju,jakamoli konvertira.
kod vjere ne vrijedi ona tudje je sladje :D
ABH017

#265 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

kerima1 wrote:
patriot_1 wrote:
Znaju ljudi dovoljno i o svojoj i drugim vjerama pa opet rijetko ko slijedi svoju,jakamoli konvertira.
:lol:
Zanimljiva opaska.
patriot_1

#266 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

[b]kerima1[/b]
kod vjere ne vrijedi ona tudje je sladje :D[/quote]

:lol:
Zanimljiva opaska.[/quote]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donekle,kerima npr nezna dali se Knjiga o Jobu nalazi u Bibliji!
Ja o Islamu neznam puno,samo površno!I o Budizmu,i Hinduizmu i Judaizmu,,itd.
Lopov-eliminator

#267 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Lopov-eliminator »

ABH017 wrote:
patriot_1 wrote: "Lopov" je u krivu jer mu je polazište u startu pogrešno!
On misli da će Bog kažnjavati sve koji u njega nisu uzvjerovali,samo zato jer nisu!
No,moje polazište je drugčije,svi se mi topimo("Titanic 8-) ",netko nabaca hrpu pojasa za spasavanje a sad,neki se za njih hvataju,neki ne!
Oni koji nisu htjeli,iz ovog ili onog razloga uhvatiti pojas,sami su krivi za vlastito utapljanje.
A šta ako pojas za spasavanje izgleda kao udica, a oni koji su ti bacili pojas kao ribari, koji od žive od ulova?
patriot_1 wrote:Pa uhvati se za udicu,što možeš izgubiti,ionako ćeš se utopiti! :-D
Otkud znaš da je drugi ishod utapanje? I otkud znaš da je to što je to što ti govoriš zapravo bacanje pojasa za spasavanje, možda i tu doživljavaš negativan ishod, recimo bace ti pojas da se kao spasiš, da bi te poslije odveli negdje i izvukli neku korist iz tebe tj. da im budeš rob ili da na tebi provode eksperimente ili da te rastave pa da se tvoji dijelovi tijela nađu na crnom tržištu trgovaca ljudskim organima?

Također, s aspekta nekih religija (nr. islam) može se smatrati da je bacač pojasa čak učinio potencijalnom utopljeniku medvjeđu uslugu, tj. odvukao ga iz prave vjere.

Sagledaj stvari malo i iz tuđih pozicija, ne samo iz svoje.
Lopov-eliminator

#268 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

kerima1 wrote: Znaju ljudi dovoljno i o svojoj i drugim vjerama pa opet rijetko ko slijedi svoju,jakamoli konvertira.
Ne slijedi svoju ali je po deklaraciji itekako slijedi. Iako to ne valja, deklaracija često zapravo bude preča od prakticiranja. Zato onaj ko se deklarira vjernikom a slabo slijedi svoju vjeru, skoro uvijek pruža veliki otpor svakoj ozbiljnijoj priči o vlastitoj konverziji.
patriot_1

#269 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Lopov-eliminator
"Otkud znaš da je drugi ishod utapanje? I otkud znaš da je to što je to što ti govoriš zapravo bacanje pojasa za spasavanje, možda i tu doživljavaš negativan ishod, recimo bace ti pojas da se kao spasiš, da bi te poslije odveli negdje i izvukli neku korist iz tebe tj. da im budeš rob ili da na tebi provode eksperimente ili da te rastave pa da se tvoji dijelovi tijela nađu na crnom tržištu trgovaca ljudskim organima?

Također, s aspekta nekih religija (nr. islam) može se smatrati da je bacač pojasa čak učinio potencijalnom utopljeniku medvjeđu uslugu, tj. odvukao ga iz prave vjere.

Sagledaj stvari malo i iz tuđih pozicija, ne samo iz svoje!"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I što je po tebi alternativa?Utopiti se?Pa onda se utopi brale!
Kad se nekombaca Life Vest , onda je sigurno da bi se taj utopio bez njega!
A ti ga nebi primio jer,,on će me zahebati,,,ha ha ha
Lopov-eliminator

#270 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

patriot_1 wrote:Lopov-eliminator
"Otkud znaš da je drugi ishod utapanje? I otkud znaš da je to što je to što ti govoriš zapravo bacanje pojasa za spasavanje, možda i tu doživljavaš negativan ishod, recimo bace ti pojas da se kao spasiš, da bi te poslije odveli negdje i izvukli neku korist iz tebe tj. da im budeš rob ili da na tebi provode eksperimente ili da te rastave pa da se tvoji dijelovi tijela nađu na crnom tržištu trgovaca ljudskim organima?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nisi uopste odgovorio na pitanja. Opet pitam: otkud znas da je drugi ishod utapanje? I otkid znas da je to sto ti pricas zapravo bacanje pojasa za spasavanje? Ovaj primjer u produzetku je samo jedna od mogucih varijanti.

Kao sto rekoh,sagledaj stvari iz tudjih pozicija, ne samo iz svoje. Ono sto ti ABH i ja govorimo, samo drukcijim rijecima, jeste: Otkud znas da je ova tvoja analogija uopste ispravna? Postavio si odnose strana kao spasioca i utopljenika bez da se pitas da li su ti odnosi bas takvi.

Takodjer, iz necije tudje perspektive ti si mozda ovaj koji tone i usput pokusava druge povuci sa sobom.
patriot_1

#271 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Ovo sam napisao kao odgovor onima koji smatraju da je Bog kriv za odlazak u pakao!
Tu pričam o pojasu!
Dakle,sami su krivi!Nikako Bog jer nisu prihvatili njegovu ispruženu ruku!
patriot_1

#272 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Lopov-eliminator wrote:
patriot_1 wrote:Lopov-eliminator

Nisi uopste odgovorio na pitanja. Opet pitam: otkud znas da je drugi ishod utapanje? I otkid znas da je to sto ti pricas zapravo bacanje pojasa za spasavanje? Ovaj primjer u produzetku je samo jedna od mogucih varijanti.

Kao sto rekoh,sagledaj stvari iz tudjih pozicija, ne samo iz svoje. Ono sto ti ABH i ja govorimo, samo drukcijim rijecima, jeste: Otkud znas da je ova tvoja analogija uopste ispravna? Postavio si odnose strana kao spasioca i utopljenika bez da se pitas da li su ti odnosi bas takvi.

Takodjer, iz necije tudje perspektive ti si mozda ovaj koji tone i usput pokusava druge povuci sa sobom.
http://www.vijesti.me/vijesti/kvantna-f ... oji-160676
Lopov-eliminator

#273 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

patriot_1 wrote:Ovo sam napisao kao odgovor onima koji smatraju da je Bog kriv za odlazak u pakao!
Tu pričam o pojasu!
Opet cu ti reci isto: pogledaj stvari i iz tudje perspektive, ne samo iz svoje. Ti to gledas kao na ispruzenu ruku a neko suprotno od toga. Donekle bih se i slozio za krivicu odlaska u pakao, no pravo pitanje je zbog cega se ide u pakao. Hajde za losa, nehumana djela i sl. ali za samo drugacije vjerovanje ici u pakao je jednostavno provodjenje jednoumlja.

Ako tebi neko nasloni pusku na glavu i naredi ti da glasas za njegovu opciju a ti to odbijes jer ne dijelis isto misljenje i on ti stavi metak u celo, ko je tu kriv, ti ili on? On ti je pruzio ruku spasenja, ako primis metak u celo sam si kriv sto si odbio spasenje.

Sto se tice onog tvog linka, on zapravo i nema neke veze s onim sto ti propovijedas. Previse nategnuto. Ok, kaze da ono sto mi smatramo da je smrt zapravo nije kraj, ali isto tako mi ne znamo sta se tacno desava poslije smrti i da li ima neke veze sa nekom religijom. Mozda taj vjecni zivot uopste i nije onakav kakvim ga tvoja religija predstavlja. Ono sto je u linku izneseno kao neki zakljucak je zapravo pretpostavka.
patriot_1

#274 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Lopov-eliminator wrote:
patriot_1 wrote:Ovo sam napisao kao odgovor onima koji smatraju da je Bog kriv za odlazak u pakao!
Tu pričam o pojasu!
Opet cu ti reci isto: pogledaj stvari i iz tudje perspektive, ne samo iz svoje. Ti to gledas kao na ispruzenu ruku a neko suprotno od toga. Donekle bih se i slozio za krivicu odlaska u pakao, no pravo pitanje je zbog cega se ide u pakao. Hajde za losa, nehumana djela i sl. ali za samo drugacije vjerovanje ici u pakao je jednostavno provodjenje jednoumlja.

Ako tebi neko nasloni pusku na glavu i naredi ti da glasas za njegovu opciju a ti to odbijes jer ne dijelis isto misljenje i on ti stavi metak u celo, ko je tu kriv, ti ili on? On ti je pruzio ruku spasenja, ako primis metak u celo sam si kriv sto si odbio spasenje.

Sto se tice onog tvog linka, on zapravo i nema neke veze s onim sto ti propovijedas. Previse nategnuto. Ok, kaze da ono sto mi smatramo da je smrt zapravo nije kraj, ali isto tako mi ne znamo sta se tacno desava poslije smrti i da li ima neke veze sa nekom religijom. Mozda taj vjecni zivot uopste i nije onakav kakvim ga tvoja religija predstavlja. Ono sto je u linku izneseno kao neki zakljucak je zapravo pretpostavka.
Isus spašava, ali zašto nas je potrebno spasiti?
Biblija obznanjuje da je svako ljudsko biće koje je ikada živjelo sagriješilo (Propovjednik 7,20; Rimljanima 3,23). Sagriješiti znači učiniti nešto u mislima, riječima ili djelima što se suprotstavlja Božjem savršenom i svetom karakteru. Zbog našega grijeha, zaslužujemo osudu od Boga (Ivan 3,18. 36). Bog je savršeno pravedan, stoga ne može dozvoliti da grijeh i zlo prođu nekažnjeni. Budući da je Bog neograničen i vječan, a svaki grijeh u konačnici je usmjeren protiv Boga (Psalam 51,4), dovoljna je jedino neograničena i vječna kazna. Vječna smrt jedina je pravedna kazna za grijeh. To je razlog zašto nas je potrebno spasiti.

Isus spašava, ali kako spašava?
Budući da smo sagriješili protiv neograničenoga Boga, potrebno je da ograničena osoba (mi) plaća svoje grijehe tijekom neograničenog vremenskog razdoblja, ili da neograničena Osoba (Isus) mora platiti naše grijehe jedanput. Ne postoji ni jedna druga mogućnost. Isus nas spašava umiranjem umjesto nas. U osobi Isusa Krista, Bog je žrtvovao samoga sebe zbog nas, i platio beskrajnu i vječnu kaznu koju je jedino On mogao platiti (2. Korinćanima 5,21; 1. Ivanova 2,2). Isus je uzeo kaznu koju mi zaslužujemo kako bi nas spasio od strašne, vječne sudbine, koja je pravedna posljedica naših grijeha. Poradi svoje velike ljubavi za nas, Isus je položio svoj život (Ivan 15,13), i platio kaznu koju smo mi zaslužili ali je nismo mogli platiti. Isus je potom uskrsnuo, a time je pokazao da je Njegova smrt zbilja bila dovoljna da plati kaznu za naše grijehe (1. Korinćanima 15).

Isus spašava, ali koga spašava?
Isus spašava sve koji prime Njegov dar spasenja. Isus spašava sve one koji se u potpunosti pouzdaju jedino u Njegovu žrtvu kao otkupninu za grijehe (Ivan 3,16; Djela 16,31). Premda je Isusova žrtva bila savršeno dovoljna da plati za grijehe cijeloga čovječanstva, Isus spašava samo one koji osobno prime Njegov najdragocjeniji dar (Ivan 1,12).
ABH017

#275 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Na isti način sve religije, sve stranke, pa čak i udruženja građana obećavaju blagostanje svojim sljedbenicima.
U redu, ti iznosiš stav kršćanstva i tu niko ništa ne spori, ali zar ne misliš da je malo degutantno pomagati samo "svoje istomišljenike". Interesuje me tvoje mišljenje.
Primjera radi, uzmimo dva čovjeka.
Jedan je čitav život činio dobra djela, pomagao komšijama, roditeljima i rodbini, odškolovao svoju djecu i izveo ih na pravi put, ali nije vjerovao u tu priču i nije prihvatio pruženu Isusovu ruku, kako ti kažeš. Nije bio vjernik.
Drugi čovjek je, uglavnom činio nered na zemlji. Prihvatio je Isusovu ispruženu ruku i oslonio se na to da će Isus preuzeti njegove grijehe. Krao je, kockao, pijančio, tukao ženu, djecu i roditelje, a onda je počeo i da ubija i kolje sve koji mu se suprotstave. Isus će ga spasiti na kraju.

Ako je tvoje mišljenje da će prvi čovjek u pakao, a drugi u raj, onda i ja želim u pakao sa ovim dobrim čovjekom.
Ne želim biti u raju sa ovim drugim čovjekom, pogotovo ne sa Isusom koji je pomogao zlikovcu, siledžiji i ubici, a ne dobrom čovjeku, samo iz egoističkih razloga.
Interesuje me je li stvarno Kršćamstvo uči tako?

Mislim, da se razumijemo, ja Isusa stavljam u istu ravan sa Muhammedom a.s. On je Božiji poslanik, vjerovjesnik, i ja ga visoko cijenim i poštujem. U Kur'anu je spomenut na 25 mjesta, dok je Muhammed a.s. na samo 4.
Post Reply