Nisam za to da se jedna dobra pozicija (defanzivni vezni) zrtvuje da bi se stvorile dvije pozicije upitne kvalitete. Besic bi mogao biti solidan bek ali jedino ako nadjemo drugog kvalitetnog veznog. Na Grahovcu je da se dokaze. Doduse, u 4-2-3-1 bi mozda u paru veznih nazad Besic i Grahovac dobro funkcionirali (tako bi se otvorio put Pjanicu da konacno proba odigrati ono sto je igrao Miske). No onda i dalje ostaje pitanje desnog beka. Ne mogu zamisliti da Bicakcic probija bok onako kao Mujdza i to bi mi bilo isforsirano rjesenje. Vremena ima, mora se naci neko rjesenje ali je najbitije poceti sa tim sto prije (spominjao se i Mateo Susic iz Rumunjske ali ga nestade odjednom).mirzadelibasic wrote:Pa govorilo se o Martiću iz Verone (koji je sada u nekom niželigašu) da bi trebao igrati za nas. Medjutim nije se pokazao kao neko rješenje iz mnogo razloga.Mirza007 wrote: Pa za Mujdzu i jesam napisao mozda, prvenstveno zbog sklonosti povredama + jos 2.5 godine do prvenstva pa nisam siguran u kakvoj formi i spremi bi on to docekao. Slazem se da trenutno nemamo boljeg desnog beka sto znaci da se treba potruditi i naci neku alternativu za njega i to sto je prije moguce.
Alternativa može biti Besic, koji je, koliko se sjećam igrao desnog beka jedno vrijeme, ali onda sredina ostaje šuplja.
Nadalje, zavisi kako će se pokazati Grahovac, koji igra na Besicevoj poziciji i onda bi se moglo kombinirati u slučaju da se Mujdza otpiše ili povrijedi.
Onda i Bicakcic može igrati desnog beka i igrao je u reprezentaciji tu poziciji, ali dosta je trom i fali mu puno pokretljivosti, posebno u napadu, a i dosta je učinkovitiji na mjestu stopera.
Memija je veliki potencijal na toj poziciji i mlad je i ako se njegova karijera bude odvijala željenim tokom, mogli bi dobiti dosta dobrog desnog beka. Za svoje godine je dosta fizički spreman i prodoran igrač, a zna i ubaciti loptu i ima dosta solidnu tehniku.
10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mirza007
#251 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
- Edin H.
#252 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Joj jes't ih izlevatiotrcicu trceci wrote:Mesa nesto muti s Dzekom, imam osjecaj da se vec zna da ce poceti utakmicu ali da ne zeli otkriti zbog taktike suparnika, lisac je to![]()
Mogao bi Dzeko igrati vecinu utakmice, meni ona povreda uopste nije izgledala ozbiljna. Mislim, covjek je igrao regularnno 15 minuta nakon starta, da je nesto ozbiljno odmah bi bio zamijenjen
- Logovan
#253 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Izvozao ga je Baždarević. Hajde sad ovamo, hajde sad tamo, hajde sad opet ovamo.mgogic wrote:Pa sta je sad sa Hajrovicem?
Otpao sa spiska? Otisao (poslan kuci) da se bolje spremi za klub?! A sad sretan sto se vraca u reprezentaciju?
Vraćaj mrtvog igrača, potreban nam je.
-
vade_mecum
#254 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
to ti vidio snimak magnetne rezonance?trcicu trceci wrote:Mesa nesto muti s Dzekom, imam osjecaj da se vec zna da ce poceti utakmicu ali da ne zeli otkriti zbog taktike suparnika, lisac je to![]()
Mogao bi Dzeko igrati vecinu utakmice, meni ona povreda uopste nije izgledala ozbiljna. Mislim, covjek je igrao regularnno 15 minuta nakon starta, da je nesto ozbiljno odmah bi bio zamijenjen
-
channel10
#255 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
U subotu najavljuju strasnu kisu tako da su gosti u prednosti sto se tice vremena i terena. A svim onim sto idu na tekmu na sjevernu, juznu i istocnu tribinu izrazavam duboko saucesce
Sto se tice tekme, ocekujem pobjedu bez obzira na vremenske neprilike
.
Sto se tice tekme, ocekujem pobjedu bez obzira na vremenske neprilike
- Point.
#256 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
todd_smith wrote:Vise smisla ima Hodzica ubaciti nego Ibisevica.
Good one.
-
todd_smith
#257 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
jah zaboravio sam, vedad nas je zaduzioPoint. wrote:todd_smith wrote:Vise smisla ima Hodzica ubaciti nego Ibisevica.
Good one.
- Point.
#258 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Covjek je proradio u Berlinu. Naravno, trebamo malca koji zabija strasnim Lokomotivama, Belupu i slicno dati da igra najbitniju utakmicu u kvalama.todd_smith wrote:jah zaboravio sam, vedad nas je zaduzioPoint. wrote:todd_smith wrote:Vise smisla ima Hodzica ubaciti nego Ibisevica.
Good one.
-
todd_smith
#259 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Jok, zovi lika koji je zabio 4 gola u zadnje 2 sezone 
-
wolfie
#260 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
U zadnje dvije tekme u Bundesligi. 
- Point.
#261 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Zadnje dvije tekme. Al treba dati liku sansu koji je zabio par golova u veoma jakoj HNL i jos nije standardan.todd_smith wrote:Jok, zovi lika koji je zabio 4 gola u zadnje 2 sezone
- trcicu trceci
#262 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
todd se uobicajno prosipa 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#263 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Pa taj klub za koji igra taj decko iz te jake HNL rasturi Arsenala ko Zeljo Sarajevo........Dobro je da se Vedad vrati na teren i da odmah poceo davati golove bez daljnjeg ali ne zaboravi da su i Vedad i Edin nekada dvano poceli u reprezentaciji kao neki iz ne bas jake lige...Dzeko iz Ceske a Vedo iz USA.Point. wrote:Zadnje dvije tekme. Al treba dati liku sansu koji je zabio par golova u veoma jakoj HNL i jos nije standardan.todd_smith wrote:Jok, zovi lika koji je zabio 4 gola u zadnje 2 sezone
- luckylaka
#264 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Moj scenario izgleda ovako.
Dobicemo Vels -garant(moramo)
Kipar ce izvuci bod od zidova.
Belgija ce pregaziti iste.
Mi sa Kiprom zadnju ...ne znam da me ubijes
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#265 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ko je Adis Mulalic?luckylaka wrote:Trenutno na OBN ,,Finale"sa Sinanom i Adisom Mulalicem .Odkud sad i Kolasinac otpada(pise na linku ispod).Mulalic proziva igrace kako za klub igraju i daju 300% a za reprezentaciju ni pola od toga ali ga prekida ovaj mulac.
Moj lucky, pa bilo je i prije toga da Kolasinac otpada zbog povrede. Eto te ko Pape
- mO k3
#266 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
koji je ovo cirkus , a koji ce tek da bude ....Logovan wrote:Izvozao ga je Baždarević. Hajde sad ovamo, hajde sad tamo, hajde sad opet ovamo.mgogic wrote:Pa sta je sad sa Hajrovicem?
Otpao sa spiska? Otisao (poslan kuci) da se bolje spremi za klub?! A sad sretan sto se vraca u reprezentaciju?
Vraćaj mrtvog igrača, potreban nam je.
- mO k3
#267 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
scenario ..luckylaka wrote:Moj scenario izgleda ovako.
Uvijek idi od najgoreg...
-
Paul F.
#268 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Zavisi kome zabija golove. U fudbalu igraš onoliko dobro koliko ti protivnik dopusti. Prije par godina, ona tekma Portugal Španija je bila dosadna da ne može dosadnija biti...Point. wrote:Zadnje dvije tekme. Al treba dati liku sansu koji je zabio par golova u veoma jakoj HNL i jos nije standardan.todd_smith wrote:Jok, zovi lika koji je zabio 4 gola u zadnje 2 sezone
- agent_zero
#269 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Sinoćnja utakmica je pokazala upravo kako mi ne trebamo da igramo u subotu. Albanci trčali k'o navijeni, isto muhe bez glave, Srbi ih čekali da pogriješe i sprcaše im dva gola iz kontre.
- wickerman
#270 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ibisevic jeste dao 4 gola u zadnje dvije sezone bundeslige i 4 gola u zadnej dvije tekme, tako da ste svi uzpravu, ali opet ja se uvijek pouzdam u Vedada i odlucivanju kljucnih i vaznih tekmi.
Kad se samo sjetim protiv Grcke "onaj igrac sa brojem 10" promasi penal. Za mene je ono bio prelomni trenutak tekme, da smo tad promasili pri vodstvu 1-0 zabili bi nam ga grci do kraja.
Ibisevic i onda Dzeko udje ako bude spreman, a ako budemo gubili ili nerijeseno igrali ubaciti Hodzica tad ionako neams sta izgubiti.
Inace nisam optimistican naredne dvije tekme, atmosfera nije dobra u ekipi tako da ocekujem sutra x.
Kad se samo sjetim protiv Grcke "onaj igrac sa brojem 10" promasi penal. Za mene je ono bio prelomni trenutak tekme, da smo tad promasili pri vodstvu 1-0 zabili bi nam ga grci do kraja.
Ibisevic i onda Dzeko udje ako bude spreman, a ako budemo gubili ili nerijeseno igrali ubaciti Hodzica tad ionako neams sta izgubiti.
Inace nisam optimistican naredne dvije tekme, atmosfera nije dobra u ekipi tako da ocekujem sutra x.
- Point.
#271 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
To se jednom desilo i nije pravi omjer kvalitete Dinama i Arsenala. Da sutra igraju ubili bi ih englezi. Van svake je pameti ubacivati malca iz prve minute u ovako vaznoj utakmici. Zamislite scenario da fuli zicera i zijanimo, ubilo bi ga psihicki za sva vremena. Za ovakve utakmice trebamo provjerene lisce.hrasno38 wrote:Pa taj klub za koji igra taj decko iz te jake HNL rasturi Arsenala ko Zeljo Sarajevo........Dobro je da se Vedad vrati na teren i da odmah poceo davati golove bez daljnjeg ali ne zaboravi da su i Vedad i Edin nekada dvano poceli u reprezentaciji kao neki iz ne bas jake lige...Dzeko iz Ceske a Vedo iz USA.Point. wrote:Zadnje dvije tekme. Al treba dati liku sansu koji je zabio par golova u veoma jakoj HNL i jos nije standardan.todd_smith wrote:Jok, zovi lika koji je zabio 4 gola u zadnje 2 sezone
-
channel10
#272 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
A kako bi trebali igrati? Da cekamo svoju sansu jel, a ovamo nam treba pobjeda. Treba odmah navaliti, pogotovo ako Dzeko krene otpocetka.agent_zero wrote:Sinoćnja utakmica je pokazala upravo kako mi ne trebamo da igramo u subotu. Albanci trčali k'o navijeni, isto muhe bez glave, Srbi ih čekali da pogriješe i sprcaše im dva gola iz kontre.
Nemamo mi vise sta cekati. Cekamo evo 8 utakmica, pa se sad moramo vaditi.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#273 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
http://www.klix.ba/sport/nogomet/navija ... e=facebook
kako ponekad svijet moze normalan i dobar.....nadam se da ce nasi navijaci znati ovo cijeniti sutra jednim velikim pljeskom
kako ponekad svijet moze normalan i dobar.....nadam se da ce nasi navijaci znati ovo cijeniti sutra jednim velikim pljeskom
-
Stargate Punk
#274 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Vels je ekipa koja po kvaliteti mozda treba da se bori za baraz.
na vrhu su grupe jer im je tesko dati gol a to je tesko jer uglavnom igraju bunker i cekaju svoju sansu koja kad dodje pobjede 1-0 a ako ne dodje onda je 0-0.
Protiv takvih ekipa najbolje je krenuti zestoko od prve minute i pokusati zabiti gol sto prije pa da se oni otvore malo i pokazu stvarne kvalitete.
Ako uspijemo zabiti gol brzo nebi me iznenadilo da im uvalimo jos koji pa cak i 5 kako je neko rekao.
na vrhu su grupe jer im je tesko dati gol a to je tesko jer uglavnom igraju bunker i cekaju svoju sansu koja kad dodje pobjede 1-0 a ako ne dodje onda je 0-0.
Protiv takvih ekipa najbolje je krenuti zestoko od prve minute i pokusati zabiti gol sto prije pa da se oni otvore malo i pokazu stvarne kvalitete.
Ako uspijemo zabiti gol brzo nebi me iznenadilo da im uvalimo jos koji pa cak i 5 kako je neko rekao.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#275 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
hrasno38 wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/navija ... e=facebook