Prag "bola" ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
cLo

#251 Re: Prag "bola" ?

Post by cLo »

ho oponopono wrote:...cuj idealan a niz tudji Venerin brijeg se sanka, jos zasluzuje i oprost ...ma samo izbaciti takvog idealnog iz zivota totalno...nije vrijedan ni spomena...kineski macak... :pusi2:
pa ne možeš ga tek tako izbacit, moraš prvo plakat i od sebe pravit žrtvu :D
ho oponopono

#252 Re: Prag "bola" ?

Post by ho oponopono »

cLo wrote:
ho oponopono wrote:...cuj idealan a niz tudji Venerin brijeg se sanka, jos zasluzuje i oprost ...ma samo izbaciti takvog idealnog iz zivota totalno...nije vrijedan ni spomena...kineski macak... :pusi2:
...nikad...cemu to jer bio je moj izbor...bilo, trajalo, to mjerenje ko je ulozio/dao....vise/ manje...ne traci se energija pak na melanholiju...loading delete...i ne postoji vise...kineski macak... :pusi2:

...a ovi sto kukaju, sta mi je skot uradio, pa gdje ce to on meni uraditi...to zatuc maljem jebote...

...prohtjela mu se druga, guska slatka jebiga digo se patak...ako ti je to okej budi mu jedna u nizu ako nije odjebes kurvara i to je to...

...ali to palamudjenje, kako mi je to mogao napraviti poslije svega sto smo prosli bla bla...takve ce godinama traumatizirati i sebe i okolinu ako im ikad dodje iz dupeta u glavu...
cLo

#253 Re: Prag "bola" ?

Post by cLo »

ho oponopono wrote:
cLo wrote:
...nikad...cemu to jer bio je moj izbor...bilo, trajalo, to mjerenje ko je ulozio/dao....vise/ manje...ne traci se energija pak na melanholiju...loading delete...i ne postoji vise...kineski macak... :pusi2:

...a ovi sto kukaju, sta mi je skot uradio, pa gdje ce to on meni uraditi...to zatuc maljem jebote...

...prohtjela mu se druga, guska slatka jebiga digo se patak...ako ti je to okej budi mu jedna u nizu ako nije odjebes kurvara i to je to...

...ali to palamudjenje, kako mi je to mogao napraviti poslije svega sto smo prosli bla bla...takve ce godinama traumatizirati i sebe i okolinu ako im ikad dodje iz dupeta u glavu...
bravo!
nemam šta dodati, osim možda da pored dramaturga ima i grupa control freakova, kojima varalice baš pomrse konce i poigraju im se sa glavom :D nije njima više ljubav ni na kraj pameti, nego kako nisu uspjeli to da spriječe :D
nightvision

#254 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

cLo wrote:
ho oponopono wrote:

bravo!
nemam šta dodati, osim možda da pored dramaturga ima i grupa control freakova, kojima varalice baš pomrse konce i poigraju im se sa glavom :D nije njima više ljubav ni na kraj pameti, nego kako nisu uspjeli to da spriječe :D
Vas dvije, popustite malo.
Mozda je nekome nevjerovatno ali desava se i da ljudi ponekad iskreno zavole drugog insana do te mjere da mu ne padne na pamet varati i to ne samo iz ljubavi nego i iz postovanja prema toj osobi. Desava se i to da se dvoje ljudi iskreno zavoli ali desava se i da pokleknu pred sirovim strastima. I sasvim je normalno da se onaj ko je prevaren zapita kako, zasto, zbog cega... Osudjivati ljude koji se zapitaju, koji traze odgovor, zbog cega su prevareni, nazivati to palamudjenjem, nazivati te osobe kontrol frikovima, uopste nije nije ispravno rezonovanje. Nema nikoga ko je volio a bio prevaren a da se nije isto zapitao.
palestinka

#255 Re: Prag "bola" ?

Post by palestinka »

Život uči da ni o čemu nemaš pójma dok ti se ne dogodí. Jedno pitanje mori, ako je neko vjeran, odan godinama osobi, braku, vezi...sebi, šta se dogodi da ta osoba prevari? Ok nagon, i možeš reći smeće je, kreten, sve najgore, ali niko ne postaje kreten preko noći. Meni bi bilo saznati razloge, makar bio zauvijek izbačen iz života. Oni koji varaju sistematski, njih se nema šta pitati, ali s takvom osobom valjda ne ulaziš u brak, ne rađaš djecu, ne misliš da je sve idealno ilí unaprijed psistaješ na sve.
ho oponopono

#256 Re: Prag "bola" ?

Post by ho oponopono »

...samo zato sto si mi ti to rekao...evo letim... :gunjastajl:

...jeste iskreno se vole a na tudje se kite nabijaju...duso, trpo sam ga drugoj ali kunem se tebe jedinu volim...

...ne do Bog da me iskreno tako lafcina zavoli...a ako do mene je, okej posteno, slobodno trpaj ga drugima ali bez mene ko domina...

...znam, kriva sam jer ocito ti nije to to dok ga drugoj zabijas, je li ti savjest mirnija... ah da sirove su strasti samo je li...pa je to okej prava ljubav sve prevazidje, a more hrrss mamu svoju karaj...i sve pet! :pusi2:
cLo

#257 Re: Prag "bola" ?

Post by cLo »

nightvision wrote: Vas dvije, popustite malo.
Mozda je nekome nevjerovatno ali desava se i da ljudi ponekad iskreno zavole drugog insana do te mjere da mu ne padne na pamet varati i to ne samo iz ljubavi nego i iz postovanja prema toj osobi. Desava se i to da se dvoje ljudi iskreno zavoli ali desava se i da pokleknu pred sirovim strastima. I sasvim je normalno da se onaj ko je prevaren zapita kako, zasto, zbog cega... Osudjivati ljude koji se zapitaju, koji traze odgovor, zbog cega su prevareni, nazivati to palamudjenjem, nazivati te osobe kontrol frikovima, uopste nije nije ispravno rezonovanje. Nema nikoga ko je volio a bio prevaren a da se nije isto zapitao.
evo me :D
i ne zezam te!
ja sam ionako već sve ispisala što sam imala
priznajem da se nisam našla u tako ozbiljnoj situaciji - brak, djeca, prevara

eto ako neko otkrije razloge zbog kojih dođe do prevare neka piše, samo ne ono "kao grom iz vedra neba", jer malo je to surealno :D

Fala!
nightvision

#258 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

ho oponopono wrote:...samo zato sto si mi ti to rekao...evo letim... :gunjastajl:

...jeste iskreno se vole a na tudje se kite nabijaju...duso, trpo sam ga drugoj ali kunem se tebe jedinu volim...

...ne do Bog da me iskreno tako lafcina zavoli...a ako do mene je, okej posteno, slobodno trpaj ga drugima ali bez mene ko domina...

...znam, kriva sam jer ocito ti nije to to dok ga drugoj zabijas, je li ti savjest mirnija... ah da sirove su strasti samo je li...pa je to okej prava ljubav sve prevazidje, a more hrrss mamu svoju karaj...i sve pet! :pusi2:
mozes filozofirati koliko ti drago, to ne mijenja cinjenicu da nisi u pravu.
ho oponopono

#259 Re: Prag "bola" ?

Post by ho oponopono »

nightvision wrote:
ho oponopono wrote:...samo zato sto si mi ti to rekao...evo letim... :gunjastajl:

mozes filozofirati koliko ti drago, to ne mijenja cinjenicu da nisi u pravu.
...ljudi ne kontaju da sami sebe degradiraju...to proganjanje flesevi... zasto, oblikovanje od oblaka dima, pamte sjaj u ocima, i onda ta slika on/ ona na drugoj sjebe ih totalno...

...i tako se nizu dani i godine vrte se ogorceni bauljaju mravljim tragom ...ne dopustaju si nove emocije jer vuku to breme proslosti, postaju hendikep cudi i emotivni invalidi svako im je lazov, kurvar i niko ih ne zasluzuje...

...pa kad tako rezonuju stvari onda bolje im je da budu solo u vezi sa duhom proslosti, niko ne zeli da bude nicije rame za plakanje...

...meni frajer cim spomene bivsu kontam jebala te ona i ti nju mene nasao da tracis mi vrijeme i da me mozda i zavolis a fura te ex tripove koji gnjili su...kineski macak :pusi2:
cLo

#260 Re: Prag "bola" ?

Post by cLo »

:lol: :lol: :lol:
moram jbg, ova hopono je luda 100 gradi :lol:
nightvision

#261 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

cLo wrote: evo me :D
i ne zezam te!
ja sam ionako već sve ispisala što sam imala
priznajem da se nisam našla u tako ozbiljnoj situaciji - brak, djeca, prevara

eto ako neko otkrije razloge zbog kojih dođe do prevare neka piše, samo ne ono "kao grom iz vedra neba", jer malo je to surealno :D

Fala!
Kao prvo, nije neophodno da si u braku i da imas djecu da budes prevarena/prevaren. Prevara moze biti jednako tragicna stvar i u bilo kojoj ozbiljnoj visegodisnjoj vezi.
Drugo, ljudi mogu biti zaslijepljeni vlastitim osjecanjima da ne vide i ne primjete naznake na osnovu kojih mogu zakljuciti da ce se prevara mozda desiti. Ili cak, ako ih i primjete ne vide ih istim ocima kao i njihov partner, hocu reci, za njih bi to povod za razgovor a nikako za trcanje u drugi krevet i zagrljaj.
Kako neko rece, o ovim stvarima sud mogu davati samo oni koji su bili prevareni i oni koji su varali. Onaj ko to nije dozivio moze samo filozofirati uprazno.
nightvision

#262 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

ho oponopono wrote: ...ljudi ne kontaju da sami sebe degradiraju...to proganjanje flesevi... zasto, oblikovanje od oblaka dima, pamte sjaj u ocima, i onda ta slika on/ ona na drugoj sjebe ih totalno...

...i tako se nizu dani i godine vrte se ogorceni bauljaju mravljim tragom ...ne dopustaju si nove emocije jer vuku to breme proslosti, postaju hendikep cudi i emotivni invalidi svako im je lazov, kurvar i niko ih ne zasluzuje...

...pa kad tako rezonuju stvari onda bolje im je da budu solo u vezi sa duhom proslosti, niko ne zeli da bude nicije rame za plakanje...

...meni frajer cim spomene bivsu kontam jebala te ona i ti nju mene nasao da tracis mi vrijeme i da me mozda i zavolis a fura te ex tripove koji gnjili su...kineski macak :pusi2:
nightvision wrote: Kako neko rece, o ovim stvarima sud mogu davati samo oni koji su bili prevareni i oni koji su varali. Onaj ko to nije dozivio moze samo filozofirati uprazno.
ho oponopono

#263 Re: Prag "bola" ?

Post by ho oponopono »

...a ti znas da nisam bila prevarena?! ...gdje li su moji alfe-lafcine...varaju sigurno i dalje...njihov izbor i sve pet...nek drze razmak od mene i svi happy ...

...a vi palamudite i dalje kako, zasto...pjevajte ne dam bolu da me slomi, kada neko ime ti spomene...povrijedjen ego vas jebe...zal za necim sto nije ni valjalo...a sve je stvar izbora, ne vrijedi ispravljati krive Drine, ja u klin ti u plocu ..kineski macak... :pusi2:
nightvision

#264 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

ho oponopono wrote:...a ti znas da nisam bila prevarena?! ...gdje li su moji alfe-lafcine...varaju sigurno i dalje...njihov izbor i sve pet...nek drze razmak od mene i svi happy ...

...a vi palamudite i dalje kako, zasto...pjevajte ne dam bolu da me slomi, kada neko ime ti spomene...povrijedjen ego vas jebe...zal za necim sto nije ni valjalo...a sve je stvar izbora, ne vrijedi ispravljati krive Drine, ja u klin ti u plocu ..kineski macak... :pusi2:
nightvision wrote: Kako neko rece, o ovim stvarima sud mogu davati samo oni koji su bili prevareni i oni koji su varali. Onaj ko to nije dozivio moze samo filozofirati uprazno.
[/quote]
The One and Only

#265 Re: Prag "bola" ?

Post by The One and Only »

cLo wrote:
The One and Only wrote: Na temu:

Ja ne kontam ove pragmatičare što prosipaju ublehe tipa ne tangira me ako me prevari ali volim ga. Ne možeš voljeti a da te ne pogodi kada te voljena osoba prevari. To u mojim očima onda nije nikakva ljubav nego interesni odnos.
Jock, eto volite vi oooo dramaturzi koje mori neizreciva bol, tiho patite u tišini i tmini, a nemate m.da da oprostite. :-)
I obavezno vas iznenada prevare.
Kako već napisah, ne bacajte bombe! :D
Haha jesi cinična, kao da studiraš filozofiju. :-D Ne treba dramit', to je istina ali ne možeš biti ni hladan ko psihopata. Pa jeste iznenada uvijek, iskoriste priliku kad im se pruži. :mrgreen:
lijepa u dusi

#266 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

.
Last edited by lijepa u dusi on 06/02/2018 00:23, edited 1 time in total.
nightvision

#267 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

lijepa u dusi wrote:I varala i bila prevarena i kad mi je bilo stalo i kada nije. Vise me zaboljela moja prevara kad mi je bilo stalo, nego ijedna druga kombinacija. Sad kad se osvrnem, sve je to tako trebalo biti da bih sada znala cijeniti sebe prije svega, a onda i partnera.
ako vec govoris o tome, sta je tebe nagnalo da prevaris iako ti je kako kazes bilo stalo do partnera?
lijepa u dusi

#268 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

.
Last edited by lijepa u dusi on 06/02/2018 00:23, edited 1 time in total.
nightvision

#269 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

znaci, i sama si bila prevarena ali ti se sutilo. ako nista, ti si bila iskrenija. onako kako ja to vidim nedostatak komunikacije u vezi je veoma cest uzrok prevare. umjesto da partneri razgovaraju o stvarima koje ih tiste lakse je potraziti utjehu u tudjem zagrljaju.
lijepa u dusi

#270 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

.
Last edited by lijepa u dusi on 06/02/2018 00:24, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#271 Re: Prag "bola" ?

Post by dječak sa šibicama »

Svoju prevaru pravdati tudjom... nije lijepo.
yoda82

#272 Re: Prag "bola" ?

Post by yoda82 »

palestinka wrote:Život uči da ni o čemu nemaš pójma dok ti se ne dogodí. Jedno pitanje mori, ako je neko vjeran, odan godinama osobi, braku, vezi...sebi, šta se dogodi da ta osoba prevari? Ok nagon, i možeš reći smeće je, kreten, sve najgore, ali niko ne postaje kreten preko noći. Meni bi bilo saznati razloge, makar bio zauvijek izbačen iz života. Oni koji varaju sistematski, njih se nema šta pitati, ali s takvom osobom valjda ne ulaziš u brak, ne rađaš djecu, ne misliš da je sve idealno ilí unaprijed psistaješ na sve.
Nisam bio u toj situaciji, ali mogu pretpostaviti. Pretpostavljam da je to u stvari neko nezadovoljstvo u vezi koje osoba ne može da iskaže riječima, ili jednostavno druga strana ne sluša. Svi mi manje više žudimo za pažnjom, žudimo da se osjećamo posebno, žudimo za emocijama, i ako druga strana nam to ne daje, onda postajemo nezadovoljni, i ako nelatimo na nekog ko nam to sve pruži u trenutku vjerujem da je vrlo lako podleći.
Dr Kova

#273 Re: Prag "bola" ?

Post by Dr Kova »

sherbett wrote:
dječak sa šibicama wrote:Inace, ja se ponadao da je ovo neka sado mazo tema, kad ono... :roll: :sad: :D
:lol: ja sam isto to pomislila

:lol: :lol: ima nas još
lijepa u dusi

#274 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

.
Last edited by lijepa u dusi on 06/02/2018 00:25, edited 1 time in total.
perfekcionista1

#275 Re: Prag "bola" ?

Post by perfekcionista1 »

lijepa u dusi wrote:Kada nekome mjesecima pokusavas objasniti da ti fali, da se promijenio, da je ravnodusan, da te ignorise, u neko doba pustis kraju. Nije lahko prekinuti nesto u sto si ulozio mnogo sebe. Ove pameti, prvo bih raskinula vezu pa onda sebe pocastila jer je zaista bio izvanredan osjecaj. Ali je pitanje da li bi onda bilo toliko dobro... :)
nebi bilo toliko dobro sigurno. U tome i jeste problem :).
Bog nas je ucinio nesavrsenim i ako se moja nesavrsenost ogleda u tome onda mogu ziviti s tim.
Last edited by perfekcionista1 on 28/09/2015 12:48, edited 1 time in total.
Post Reply