don vito wrote:Anketa njemackog news kanala N24 ciji su rezultati objavljeni danas
Koju partiju biste birali da su u nedjelju izbori
SPD 5,0%
CDU/CSU 3,0%
Bu90/zeleni 2,2%
FDP 1,1%
Linke 9,8%
Alternativa za Njemačku (AfD) 78,8%

Kolega/jarane/gospodine/nesoju, zbog čega sam sebe diskredituješ i diskvalifikuješ na ovako banalan način?
Zar misliš da ako dva puta postaviš silku, da će biti tačnija?
Već iz prošle teme se dalo vidjeti kako tendeciozno pristupaš temi.
Prvo: Zašto nisi pojasnio forumašima da se radi o običnom televotingu programa N24, a ne o nekom javnom i oficijelnom ispitivanju mijenja, koje sprovode npr. infratest dimap ili slični?
Drugo: Da li smatraš da je *ispitivanje mijenja (pročitaj treće), u kojem učestvuju otprilike 3000 "glasača" reprezentativno za 64,4 miliona glasača,
koji su imali pravo glasa 2014?
Treće: Da li znaš (a siguran sam u to da znaš), da je pri televotingu dozvoljeno nazvati/glasati više puta, dok pri izborima (u normalnim državama) nije. Šta misliš ko će prije da učestvuje (pa čak i više puta)u ovom televotingu, onaj ko je
protiv nečega što je normalitet ili onaj ko je za to?
Svašta bih se sad napisao, ali nemam ni vremena ni volje da se raspravljam s osobom koja ovako tendeciozno prosipa nebuloze po forumu sa ciljem da potkrijepi svoj populizam i svoj rasizam, a i bilo bi mi žao da dobijem ban zbog tebe.
Preporučujem ti da se pridružiš kolegi @zvizu, da se jedan drugom izjadate, kako vam izbjeglice uništiše Evropu, koju ste on i ti svojim rukama stvorili.