bome tetka izgleda da si na pogrešnom forumu, ovdje je upravo tema poštovanje policije, između ostalog.vješalica wrote:[qu
tema nije poštovanje policije nego saobraćajnih pravila i zakona
Drumski razbojnici u plavom
- Streptokok
#251 Re: Drumski razbojnici u plavom
-
moonca
#252 Re: Drumski razbojnici u plavom
Kako ja da postujem policiju koja pretice kolonu vozila preko pune linije na totalno nepreglednom mjestu?
Bgm ja postujem.
Rizikuju svoje zivote .
- vješalica
#253 Re: Drumski razbojnici u plavom
Izgleda da si ti u pogreanom svijetuStreptokok wrote:bome tetka izgleda da si na pogrešnom forumu, ovdje je upravo tema poštovanje policije, između ostalog.vješalica wrote:
tema nije poštovanje policije nego saobraćajnih pravila i zakona
Tema je kako naci opravdanje za sve
Pa i u cinjenju prekrsaja a to cemo izmedju ostalog ciniti na nacin slijedeci
'Kako cu ja da postujem zobs kad ga policija ne postuje'
Sutra kad ubijes nekoga solices pamet po forumu
- Edin H.
-
wolfie
#255 Re: Drumski razbojnici u plavom
Pa da, logicno, plavci su odmarali u augustu, zato je i manje kradja.Edin H. wrote:Nijedne nema bolje od nase policije.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170907044
-
walk_M-A-N
#256 Re: Drumski razbojnici u plavom
Kakva crna laž. Šta je „obračun“? Ko je ubijen u krađi?Edin H. wrote:Nijedne nema bolje od nase policije.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170907044
Uhapšen i da jeste, a ni to nema, ništa, brzo se vrati i ponovo krade.
Policija sjedi u hladovini, na sunce izlaze samo da naplate kazne. Iako slučajno jedan mjesec nije 2 dnevno već 1 dnevno ukraden, daju ovo besmisleno Nefić saopćenje.
Probaj otići na njihovu stranicu, nema statistike po mjesecima i godinama.
- BarbaDue
#257 Re: Drumski razbojnici u plavom
Jesam li napravio prekršaj? Krećući se u tunelu sam usporio i haman, jer se najednom iza mene pojavila hitna pomoć sa upaljenim rotacionim svjetlima. Vozač hitne se vjerovatno iznenađen mojim naglim zaustavljanjem zbunio i u prvi mah me nije zaobišao, međutim kada sam ubrzao da ne bi totalno zaustavio saobraćaj on me zaobišao jer iz suprotnog pravca nije bilo automobila.
Last edited by BarbaDue on 09/09/2017 13:29, edited 1 time in total.
- Doda37
#258 Re: Drumski razbojnici u plavom
Ne smije niko preticati u tunelu, pa ni hitna pomocBarbaDue wrote:Jesam li pogriješio? Krećući se u tunelu sam usporio i haman zaustavio, jer se najednom iza mene pojavila hitna pomoć sa upaljenim rotacionim svjetlima. Vozač hitne se vjerovatno iznenađen mojim naglim zaustavljanjem zbunio i u prvi mah me nije zaobišao, međutim kada sam ubrzao da ne bi totalno zaustavio saobraćaj on me zaobišao jer iz suprotnog pravca nije bilo automobila.
-
ado_sar
#259 Re: Drumski razbojnici u plavom
A zasto si usporio u tunelu?BarbaDue wrote:Jesam li napravio prekršaj? Krećući se u tunelu sam usporio i haman, jer se najednom iza mene pojavila hitna pomoć sa upaljenim rotacionim svjetlima. Vozač hitne se vjerovatno iznenađen mojim naglim zaustavljanjem zbunio i u prvi mah me nije zaobišao, međutim kada sam ubrzao da ne bi totalno zaustavio saobraćaj on me zaobišao jer iz suprotnog pravca nije bilo automobila.
- BarbaDue
#260 Re: Drumski razbojnici u plavom
Da me hitna lakše može zaobići.
-
moonca
#261 Re: Drumski razbojnici u plavom
Kod mene se mora stati i skloniti u stranu ,kada cujes da se priblizava. Kazna ako to ne ucinis.BarbaDue wrote:Jesam li napravio prekršaj? Krećući se u tunelu sam usporio i haman, jer se najednom iza mene pojavila hitna pomoć sa upaljenim rotacionim svjetlima. Vozač hitne se vjerovatno iznenađen mojim naglim zaustavljanjem zbunio i u prvi mah me nije zaobišao, međutim kada sam ubrzao da ne bi totalno zaustavio saobraćaj on me zaobišao jer iz suprotnog pravca nije bilo automobila.
Pa i ti iz suprotnog pravca su se morali skloniti u stranu i omoguciti nesmetan prolaz.
-
walk_M-A-N
#262 Re: Drumski razbojnici u plavom
Razbojnici sa platama od 1.400 KM. Naviklo da uzima pa hoće i penzije veće od svih koji rade.
smrdim/vijest/protesti-pred-v ... eva-276825
smrdim/vijest/od-700-pa-i-do- ... bih-276845
smrdim/vijest/mehmedalija-rap ... ara-276876
- JThomas
#263 Re: Drumski razbojnici u plavom
oni su se samo prvi sjetili. a sad će svi jedni po jedni upitati koliki je moj deo od akciza...vlast će naravno sve dati, jer je ih je zato i uvela, da kupi još jedne izbore.
- Maraschino
#264 Re: Drumski razbojnici u plavom
Treba im karinu dati umjesto palicewalk_M-A-N wrote:Razbojnici sa platama od 1.400 KM. Naviklo da uzima pa hoće i penzije veće od svih koji rade.
Koja drskost i bezobrazluk.Agencija Fena je ranije, pozivajući se na Vladu FBiH, objavila podatke o plaćama i penzijama predsjednika sindikata koji se najviše bune protiv vladinog rješenja novog zakona o PIO-u. Prema tim informacijama, predsjednik Sindikata policije USK Mahmut Alagić je uz prosječnu mjesečnu plaću od 1.873 KM od sindikata ove godine naplatio 3.500 KM. Predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić je uz mjesečnu plaću od 1.757 KM na ime sindikata primio još 4.878 KM, dok je predsjednik Sindikata policije iz ZDK Almir Salkičević mjesečnoj plaći od 1.411 KM dodao i 3.354 KM na ime predstavnika sindikata. Prema informacijama iz Vlade, ukoliko se usvoji zakon kojeg je Vlada predložila, oni bi nakon okončanja službe imali penzije u sljedećim iznosima: Alagić - 1.254 KM, Hadžiabdić - 1.177 KM, a Salkičević - 945 KM.
Faktor je u međuvremenu došao i do sljedećih, zvanično potvrđenih podataka: Dragan Škulj, predsjednik Saveza sindikata policije i uposlenika MUP-ova u FBiH u 2017. godini je primao prosječno plaću od 1.823 KM, a od sindikalne organizacije je primio 1.621 KM. Fahrudin Halač, predsjednik Unije samostalnih sindikata policije FBiH u 2017. godini je imao prosječnu plaću od 3.127 KM, a od Sindikata je u istoj godini primio 4.202 KM. Primjera radi Fadil Novalić, premijer FBiH, trenutno ima plaću nešto veću od 3.400 KM.
Inače, pojedini predstavnici sindikata danas su tvrdili da podaci koje je Fena objavila pozivajući se na Vladu, a koji se odnose na primanja od sindikata, nisu tačni. Mahmut Alagić je i novinarima kazao da njegova naknada za funkciju u Sindikatu iznosi "samo 150 KM mjesečno", a da mu je plaća 1.620 KM.
- vješalica
#265 Re: Drumski razbojnici u plavom
niko nista ne cita
ovi sto rade nacrno treba zakonom izbaciti iz fonda po svakom.osnovu
ovi sto rade nacrno treba zakonom izbaciti iz fonda po svakom.osnovu
- Tercius
#266 Re: Drumski razbojnici u plavom
Naravno da trebaju imati vece penzije od ostalih...neka se uradi analiza koji je broj policijskih penzionera koji se nauzivao te penzije do 10g vise od 10g, a koji je broj koji tu penziju nisu ni docekali,pa ce biti jasno i zasto trebaju imati vece penzije od ostalih.Glupost je sto su pristajali na bilo kakve pregovore, izvoli prijedlog i to ne samo o penzionom vec i o platama i naknadama, usvoji, neces, okej.Mada i svi ovi gore sinidkalisti su gola quarina.
- Streptokok
#267 Re: Drumski razbojnici u plavom
Toj analizi bi trebalo dodati i odnos stepena strucne spreme i plate u policiji.Tercius wrote:Naravno da trebaju imati vece penzije od ostalih...neka se uradi analiza koji je broj policijskih penzionera koji se nauzivao te penzije do 10g vise od 10g, a koji je broj koji tu penziju nisu ni docekali,pa ce biti jasno i zasto trebaju imati vece penzije od ostalih.Glupost je sto su pristajali na bilo kakve pregovore, izvoli prijedlog i to ne samo o penzionom vec i o platama i naknadama, usvoji, neces, okej.Mada i svi ovi gore sinidkalisti su gola quarina.
-
ke_ma
#268 Re: Drumski razbojnici u plavom
Jel to pričaš o drotovima ili o rudarima,građevincima,radnicima u privatnom sektoru što mogu samo sanjati drotovske plate i penzije..Tercius wrote:Naravno da trebaju imati vece penzije od ostalih...neka se uradi analiza koji je broj policijskih penzionera koji se nauzivao te penzije do 10g vise od 10g, a koji je broj koji tu penziju nisu ni docekali,pa ce biti jasno i zasto trebaju imati vece penzije od ostalih.Glupost je sto su pristajali na bilo kakve pregovore, izvoli prijedlog i to ne samo o penzionom vec i o platama i naknadama, usvoji, neces, okej.Mada i svi ovi gore sinidkalisti su gola quarina.
Ukratko o svakom ko u ovoj vukojebini krvavo zarađuje za hljeb
- Tercius
#269 Re: Drumski razbojnici u plavom
Pricam o policijskim sluzbenicima, drotovima,kerovima whatever...kolika god da im je plata i penzija, mala je.ke_ma wrote:Jel to pričaš o drotovima ili o rudarima,građevincima,radnicima u privatnom sektoru što mogu samo sanjati drotovske plate i penzije..Tercius wrote:Naravno da trebaju imati vece penzije od ostalih...neka se uradi analiza koji je broj policijskih penzionera koji se nauzivao te penzije do 10g vise od 10g, a koji je broj koji tu penziju nisu ni docekali,pa ce biti jasno i zasto trebaju imati vece penzije od ostalih.Glupost je sto su pristajali na bilo kakve pregovore, izvoli prijedlog i to ne samo o penzionom vec i o platama i naknadama, usvoji, neces, okej.Mada i svi ovi gore sinidkalisti su gola quarina.
Ukratko o svakom ko u ovoj vukojebini krvavo zarađuje za hljeb
- valjuga
#270 Re: Drumski razbojnici u plavom
I ja se nadam štrajku i da idu kući ako neće da rade.Jer i onako budimo realni samo furdu smiju jebavat i kažnjavat.Tako da definitivno moj glas da idu kući,jebo je majku ko njih zovne upomoć.Tercius wrote:Pricam o policijskim sluzbenicima, drotovima,kerovima whatever...kolika god da im je plata i penzija, mala je.ke_ma wrote:Jel to pričaš o drotovima ili o rudarima,građevincima,radnicima u privatnom sektoru što mogu samo sanjati drotovske plate i penzije..Tercius wrote:Naravno da trebaju imati vece penzije od ostalih...neka se uradi analiza koji je broj policijskih penzionera koji se nauzivao te penzije do 10g vise od 10g, a koji je broj koji tu penziju nisu ni docekali,pa ce biti jasno i zasto trebaju imati vece penzije od ostalih.Glupost je sto su pristajali na bilo kakve pregovore, izvoli prijedlog i to ne samo o penzionom vec i o platama i naknadama, usvoji, neces, okej.Mada i svi ovi gore sinidkalisti su gola quarina.
Ukratko o svakom ko u ovoj vukojebini krvavo zarađuje za hljebiskreno se nadam da ce proglasiti generalni strajk, na podrucju Kantona Sarajevo.
- JThomas
#271 Re: Drumski razbojnici u plavom
i svako na budžetu će isto reći za sebe, samo su se oni prvi sjetili.
- vješalica
#272 Re: Drumski razbojnici u plavom
procitaj zakon i uslove kad su u pitanju cinovanja i plate kao i odgovorbost u tom slucaju ako uopce znasStreptokok wrote:Toj analizi bi trebalo dodati i odnos stepena strucne spreme i plate u policiji.Tercius wrote:Naravno da trebaju imati vece penzije od ostalih...neka se uradi analiza koji je broj policijskih penzionera koji se nauzivao te penzije do 10g vise od 10g, a koji je broj koji tu penziju nisu ni docekali,pa ce biti jasno i zasto trebaju imati vece penzije od ostalih.Glupost je sto su pristajali na bilo kakve pregovore, izvoli prijedlog i to ne samo o penzionom vec i o platama i naknadama, usvoji, neces, okej.Mada i svi ovi gore sinidkalisti su gola quarina.
pa piskaraj
ta neka prosjecna platica kad se pogleda u kantonima u federaciji i nije cemu
naravno 'veliko iskustvo komentatora' nije ni meritorno
po temama bi se dalo zakljuciti da ima pojedinaca koji u obicnoj saobracajnoj kontroli odma se postave 'sta me gledas i sta me zaustavljas' pa kad zamjene uloge nek pisu o nekakvim strucnim spremama i trpljenju svake suge koja zijeva
a vecina suge koja zijeva nije ni babina ni majkina nego prosjecni nadobudni kreten koji je zavalio pola plate da otplacuje fancy auto sa kojim pravi nered po gradu i puno mu je platiti 100 maraka kazne pa se ciganise
ima tamo svega ali ima i regularnih ljudi na koje se ne treba grijesiti
- Maraschino
#273 Re: Drumski razbojnici u plavom
Onaj ko nije zadovoljan uslovima rada i placom, trazi drugi bolji posao.Tercius wrote:Pricam o policijskim sluzbenicima, drotovima,kerovima whatever...kolika god da im je plata i penzija, mala je.ke_ma wrote:Jel to pričaš o drotovima ili o rudarima,građevincima,radnicima u privatnom sektoru što mogu samo sanjati drotovske plate i penzije..Tercius wrote:Naravno da trebaju imati vece penzije od ostalih...neka se uradi analiza koji je broj policijskih penzionera koji se nauzivao te penzije do 10g vise od 10g, a koji je broj koji tu penziju nisu ni docekali,pa ce biti jasno i zasto trebaju imati vece penzije od ostalih.Glupost je sto su pristajali na bilo kakve pregovore, izvoli prijedlog i to ne samo o penzionom vec i o platama i naknadama, usvoji, neces, okej.Mada i svi ovi gore sinidkalisti su gola quarina.
Ukratko o svakom ko u ovoj vukojebini krvavo zarađuje za hljebiskreno se nadam da ce proglasiti generalni strajk, na podrucju Kantona Sarajevo.
Je li oni imaju i beneficirani radni staz?
Ovo im malo?????

-
pinkman
#274 Re: Drumski razbojnici u plavom
Svima lose, a niko ne zeli da trazi novi posao. Ja licno smatram da ne trebaju biti nikakve privilegovane kategorije. Koliko uplatis, toliko i povuces nazad.Maraschino wrote: Onaj ko nije zadovoljan uslovima rada i placom, trazi drugi bolji posao.
Je li oni imaju i beneficirani radni staz?
Ovo im malo?????
Ne vidim zasto bi neko imao privilegiju, a neko ne bi. Za mene je to diskriminacija drugih gradjanja, a posebno recimo inzenjera, ljekara, matematicara, fizicara, itd.
- mayab
#275 Re: Drumski razbojnici u plavom
Ama otkud pare za te privilegovane ????
Ovamo bukvalno plaču i nariču o neodrzivosti penziono-mirovinskog sistema, i onda se pucaju tim nekim ciframa!
Varam li se ili se tu dobrano racuna na prevaru sa koristenjem tzv. cestarina na gorivo koje su upravo izglasali!
jeboimpasmaterprokletu
Ovamo bukvalno plaču i nariču o neodrzivosti penziono-mirovinskog sistema, i onda se pucaju tim nekim ciframa!
Varam li se ili se tu dobrano racuna na prevaru sa koristenjem tzv. cestarina na gorivo koje su upravo izglasali!
jeboimpasmaterprokletu