Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dezurni_ucenik

#251 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dezurni_ucenik »

I sta ono rekose : Kolinda kraljica Balkana. :-)
sportman1

#252 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sportman1 »

evo npr. bajadera od krasa. sta moze da je zamjeni?? ja volim slatko.
prva je liga.
mad_max_ba

#253 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:23, edited 1 time in total.
zateznistub

#254 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

Poslije dobrog ručka...

Image
mad_max_ba

#255 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
sumirprimus

#256 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

Gugl prevoditelj ... :mrgreen:
Freamon Lester

#257 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Freamon Lester »

To Bosnjo opet krece u ekonomski rat protiv 505 miliona ljudi? :lol: Haj sretno nam.
trcicu trceci

#258 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

Freamon Lester wrote:To Bosnjo opet krece u ekonomski rat protiv 505 miliona ljudi? :lol: Haj sretno nam.
haj suti sta ti ismijavas jebo te bosnjo, ne krecemo protiv 505 miliona nego protiv 5 miliona
zateznistub

#259 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

mad_max_ba wrote: Haj ti polahko se .... ne vadi mast ja na poslu
Hajde bujrum, eno u frizideru ima jos poneka, ali ne razvlači....pohiti...
mad_max_ba

#260 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Freamon Lester

#261 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Freamon Lester »

trcicu trceci wrote:
Freamon Lester wrote:To Bosnjo opet krece u ekonomski rat protiv 505 miliona ljudi? :lol: Haj sretno nam.
haj suti sta ti ismijavas jebo te bosnjo, ne krecemo protiv 505 miliona nego protiv 5 miliona
505 da ne bude zabune. :izet: A ako nastavimo ovako budalesati pogotovo izjave politicara onda ce nam se dodatno odbiti od glavu. Btw. vi dok bojkotujete znajte da je mlijeko Mizo (madjarsko)/tetrapak 1.20 KM, a ZIM u Zenici isto pakovanje 1,40 KM. :izet: Dok sami ne shvatimo kako je moguce da je mlijeko iz Madjarske 0.20 KM jeftinije od naseg bezveze se naprdjavamo sa izvozom mlijeka.

A ako nekome stvarno nije jasno zasto bi trebao kupiti domaci proizvod za sve ove godine onda je budalu bezveze pozivati na bilo kakav bojkot bilo cega.
BHCluster

#262 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by BHCluster »

Gdje to vidis, ako su uslovi ispunjeni za izvoz zasto se blokira? I onda Bosnjo kriv? :lol:
zateznistub

#263 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

mad_max_ba wrote: Hvala Hvala, nudjen počaščen, valja meni josh 2 sata, a nemogu na poslu nikako objasniti da je to samo "prehrambeni proizvod" :-D
E za dva sata ne garatujem opstanak!
neki

#264 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by neki »

Da smo neka država uveli bi recipročne mjere pa bi opet na HRT gledali hrvatske mljekare kako proljevaju mlijeko po markovom trgu...
dezurni_ucenik

#265 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 27/08/2015 16:48, edited 1 time in total.
BHCluster

#266 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by BHCluster »

Freamon Lester wrote:
505 da ne bude zabune. :izet: A ako nastavimo ovako budalesati pogotovo izjave politicara onda ce nam se dodatno odbiti od glavu. Btw. vi dok bojkotujete znajte da je mlijeko Mizo (madjarsko)/tetrapak 1.20 KM, a ZIM u Zenici isto pakovanje 1,40 KM. :izet: Dok sami ne shvatimo kako je moguce da je mlijeko iz Madjarske 0.20 KM jeftinije od naseg bezveze se naprdjavamo sa izvozom mlijeka.

A ako nekome stvarno nije jasno zasto bi trebao kupiti domaci proizvod za sve ove godine onda je budalu bezveze pozivati na bilo kakav bojkot bilo cega.
Koliko ova mljekara iz Madjarske zaposljava BiH radnika a koliko ova iz Zenice, a sto se tice ukusa i kvalitete ne lazi.
mad_max_ba

#267 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:22, edited 1 time in total.
artime

#268 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by artime »

Je li neko zna koja stranka, mini-star, bilo ko odgovoran za strategiju uvoza odnosno izvoza? Na kojim nivoima se odlucuje? Svejedno. Jer je ovo vise prevazislo svaku mjeru.
Kakav je ovo fazon da se samo gradjani koji veze nemaju sa tim poslom angazuju, da bojkotiraju, da se sami organizuju. Je li ima iko od tih foteljasa koji ce sami pokrenuti akciju Kupujmo Domace ili nesto sto se nije vidjelo dosada. Stvarno smo dno dna. Ekonomija glavni problem ove drzave a ovi kreteni nece ni da pokrenu neki slogan a pogotovo nesto teze poput zabrane uvoza mlijeka, vode i stvari kojih imaju za izvoz.
:skoljka:
neki

#269 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by neki »

Freamon Lester wrote:
trcicu trceci wrote:

Mizo nije mlijeko nego mliječni napitak, naivčino moja
dezurni_ucenik

#270 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dezurni_ucenik »

zateznistub wrote:
JThomas wrote:
Better Man wrote:
Kakvo Karlovačko pivo. To je smeće, kao i sve ostale pive sa područja ex Yu i nepijem ih. Ko je iz Sarajeva i hoće vrhunsko pivo, nek ode u Šamon i tamo ima zaista izbor pravih piva, a ne ovog smeća iz ex Yu.
nije to tema. realnost je da se pije u ogromnim količinama u sarajevu, možda i najviše od ovih komercijalnih.
Životom garantujem da ogromna većina ne bi ni pogodila koju ojie kad se sakrije etiketa!
Al heeej, sjest u kafić (namjerno ne koristim pojam kafana) i trhnuti niz grlo sarajevsku odmah bi ga razapeli ko isusa...

Doduše ima u tom segmentu i do domaćeg poslovanja jer kad sam sjeo jednom u johny i narucio točenu sarajevsku a konobra reko nejma naljutih se pravo a onda mi jedan od gazda kaze da je (tada, ne znam kakvo je stanje sada) veoma slaba podrška u vidu čaša, pepeljara, sjedalica...i generalno pratećeg reklamnog materijala... :-)

De fakto cinjenica je da Sarajevska kurcu ne valja. Cija god da je, ne valja. Sta cu nesto konzumirati kad je lose. A u Johnnyju koliko znam, Lasko se toci. To za razapinjenja ko Isusa, ne pretjeruj. Pub na Malti toci Sarajevsku, obrati paznju koliko ljudi je pije kad tamo se zadesis.
BHCluster

#271 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by BHCluster »

mad_max_ba wrote:
Freamon Lester wrote:

Kako je jeftinije, jer nemamo zastitu domaceg proizvoda, zastitu potrosaca....... A upravo su Hrvati ovo prvo sada uradili, STITE DOMACEG PROIZVODJACA. Nazalost nashim nije ni u maloj glavi domaci proizvodjac
Zamisli za 20 feninga spremni su da ucestvuju u unistenju domace prehrambene industrije.
Freamon Lester

#272 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Freamon Lester »

BHCluster wrote:
Freamon Lester wrote:

Koliko ova mljekara iz Madjarske zaposljava BiH radnika a koliko ova iz Zenice, a sto se tice ukusa i kvalitete ne lazi.
Konzum sigurno zaposljava vise BiH radnika od Binga pa opet pozivate na bojkot. Logika ti je pogresna.

To je logika ekonomskog nacionalizma koja u ekonomiji ne moze opstati. Na trzistu ako si efikasniji onda ces da pobjedis, ako nisi nema te nigdje. Kako mislis da udjemo u EU sa tom tvojom logikom kada ce onda madjarsko mlijeko bude drasticno jeftinije od naseg? Mislis da ce neko bojkotovati duplo jeftinije mlijeko na policama? E tu dolazi kraj ekonomskog nacionalizma.

Druga stvar. Mljekarska industra u BiH je kada se gleda po efikasnosti i proizvodnji 37. od 38. posmatranih drzava u Evropi. Dakle kome mi mozemo ujebati trziste? Nikome.

I na kraju. Znam ja nas jebo ti nas. Da cemo mi izvoziti mlijeko koje ja zapakovano u tetrapak to bi bilo druga prica. Ali jok mi cemo izvoziti cisterne da njihove mljekare i preradjivaci mogu jeftinije mlijeko nabavljati, a onda cemo ujebati domacu potrosnji i realno povisiti cijene u nasim prodavnicama.
ins

#273 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by ins »

Koliko vidim, Hrvatska pokušava zodržati zatvorenim svoje tržište i tako štiti svoje proizvođače? Očajnički, ali to pokušava.

Pa šta je tu problem? Zar ne bi svaka zemlja trebala učiniti sve da zaštiti svoje proizvođače? To je osnovna funkcija svake države.

Po Klix forumašima, osnovna funkcija svake države bi trebalo biti omogućavanje BiH da širi svoje tržište... :run:
BHCluster

#274 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by BHCluster »

Freamon Lester wrote:
BHCluster wrote:
Freamon Lester wrote:

Konzum sigurno zaposljava vise BiH radnika od Binga pa opet pozivate na bojkot. Logika ti je pogresna.

To je logika ekonomskog nacionalizma koja u ekonomiji ne moze opstati. Na trzistu ako si efikasniji onda ces da pobjedis, ako nisi nema te nigdje. Kako mislis da udjemo u EU sa tom tvojom logikom kada ce onda madjarsko mlijeko bude drasticno jeftinije od naseg? Mislis da ce neko bojkotovati duplo jeftinije mlijeko na policama? E tu dolazi kraj ekonomskog nacionalizma.

Druga stvar. Mljekarska industra u BiH je kada se gleda po efikasnosti i proizvodnji 37. od 38. posmatranih drzava u Evropi. Dakle kome mi mozemo ujebati trziste? Nikome.

I na kraju. Znam ja nas jebo ti nas. Da cemo mi izvoziti mlijeko koje ja zapakovano u tetrapak to bi bilo druga prica. Ali jok mi cemo izvoziti cisterne da njihve mljekare i preradjivaci mogu jeftinije mlijeko nabavljati, a onda cemo ujebati domacu potrosnji i realno povisiti cijene u nasim prodavnicama.
Mlijeko sto se proizvede u BiH ne samo da zaposljava radnike u prodavnicama kao sto ti mislis nego i u BiH mljekarama, pa onda mljekari, veterinari itd, itd. Kontas?

Ne radi se o ujabavanju trzista nego prosirenju domaceg koji ispunjava uslove za izvoz u EU a to im se blokira. Kontas?

Ako se poveca proizvodnja mlijecni proizvoda u BiH onda ce se povecati i radna snaga u toj indstriji i svim drugim koje su direktno i inderektno povezane. Kontas?
trcicu trceci

#275 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

vazda se nadje neki papak da pametuje
Post Reply