Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
okanomalo

#251 Re: Arapi u Sarajevu

Post by okanomalo »

Bosnian1980 wrote:Arapi nam donesu bruku para i ostave kroz nocenja, restorane, turisticke atrakcije, pomaganje domace seoske proizvodnje (med, sokovi, domaca hrana) tako da ih moze mrziti samo rasista ili onaj ko ne zeli dobro ovoj zemlji.

Zato ehlen ve sehlen! :D
nadati se bogatom turisti je dobro....sta ako onaj kamp za izbjeglice planiraju graditi u bosni.....para nigdje,samo jad i bijeda a insana napretek. :meza1:
Last edited by okanomalo on 10/08/2015 21:21, edited 1 time in total.
Bosnian1980

#252 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Bosnian1980 »

So cute! Haters gonna hate :D

Image
salik79

#253 Re: Arapi u Sarajevu

Post by salik79 »

ilkbahar wrote:Ne znam koliko ste vi koji pisete na ovoj temi zaista i imali dodira sa Arapima i ostatkom stanovnika tog dijela svijeta. Nisam rasista i nemam predrasude, nego iz govorim iz iskustva. To je jedna sasvim drugacija civilzacija od nase, evropske, zapadnjacke.
Mi njih ne razumijemo niti cemo ih ikada raumjeti, ponasaju se za nas ponekad kao divljaci, a vjerovatno se i oni nama iscudjavaju.
Iskreno, iako sam bosnjak, musliman, mislim da ne bih mogla zivjeti po njihovim principima.
Neuredni jesu i to je fakt, zasto je to tako nemam pojma, aposebno su mi odvratni oni njihovi teski ruzni mirisi pomjesani sa znojem.
Znaci, radim sa tim ljudima i govorim iz iskustva, nije nikakav rasizam niti ista slicno. Jednostavno ljudi imaju drugacije vrijednosti, principe i slicno.
Ili jesi, ili nisi :D
jao_situacije

#254 Re: Arapi u Sarajevu

Post by jao_situacije »

salik79 wrote:
ilkbahar wrote:Ne znam koliko ste vi koji pisete na ovoj temi zaista i imali dodira sa Arapima i ostatkom stanovnika tog dijela svijeta. Nisam rasista i nemam predrasude, nego iz govorim iz iskustva. To je jedna sasvim drugacija civilzacija od nase, evropske, zapadnjacke.
Mi njih ne razumijemo niti cemo ih ikada raumjeti, ponasaju se za nas ponekad kao divljaci, a vjerovatno se i oni nama iscudjavaju.
Iskreno, iako sam bosnjak, musliman, mislim da ne bih mogla zivjeti po njihovim principima.
Neuredni jesu i to je fakt, zasto je to tako nemam pojma, aposebno su mi odvratni oni njihovi teski ruzni mirisi pomjesani sa znojem.
Znaci, radim sa tim ljudima i govorim iz iskustva, nije nikakav rasizam niti ista slicno. Jednostavno ljudi imaju drugacije vrijednosti, principe i slicno.
:lol:
insomnia78

#255 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Šika, što ti kazala?
nasa

#256 Re: Arapi u Sarajevu

Post by nasa »

I Arapi su bolji od nas!
ilkbahar

#257 Re: Arapi u Sarajevu

Post by ilkbahar »

salik79 wrote:
sta ti mislis ako su arapi da su pravi vjernici i da trebaju uzor muslimanima biti? vecina ih je ko pustena sa lanca kad dodju u evropu.
Samo jedan od primjera je javna tajna da ovi u ovim bijelim haljetcima vodaju prostitutke po hotel evropi.
jao_situacije

#258 Re: Arapi u Sarajevu

Post by jao_situacije »

ilkbahar wrote:
salik79 wrote:
sta ti mislis ako su arapi da su pravi vjernici i da trebaju uzor muslimanima biti? vecina ih je ko pustena sa lanca kad dodju u evropu.
Samo jedan od primjera je javna tajna da ovi u ovim bijelim haljetcima vodaju prostitutke po hotel evropi.
jest vala, imaju i jeftinijih hotela kud baš u evropu
@mba

#259 Re: Arapi u Sarajevu

Post by @mba »

Dozer wrote:
The BEN10 wrote:
@mba wrote:nekima smeta dijaspora kad se skrha na ljeto

nekima smetaju arapski turisti

da su kojim slucajem zaobisli bosnu i otisli u hrvatsku, opet bi im smetalo "eto vidis zaobilaze nas i nose pare hrvatima"

tesko je nasem covjeku ugoditi
Upravo tako. Balije kmece kad Arapi po srbiji investiraju, a kad nama dođu opet im smetaju. Što neko dobro primijeti na zatvorenoj temi - kad onako umisljenim englezima ne smetaju ne bi trebali ni nama. Dođu, potroše novce i odoše dalje. Balije nek se jednom nauče kulturi, toleranciji prema drugom i drugačijem.
U ovome i jeste problem. Tamo dodju, kao i u Austriju na zimovanje, potrose lovu, i odose nazad ili dalje. Ovdje dolaze, ali ne idu dalje. A mi kontamo da je to super jer ih "gulimo". Ko koga tu guli, veliko je pitanje....

ko ba ne ide dalje, hoces da kazes da su dosli traziti azil kod nas???
salik79

#260 Re: Arapi u Sarajevu

Post by salik79 »

ilkbahar wrote:
salik79 wrote:
Kakve veze ovo ima s gore uvecanim?! Ovo kao ono kada revizor u troli kaze "karta", a ti njemu odgovoris "vodena pumpa". :)
Bosnian1980

#261 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Bosnian1980 »

Krivi sto se razlikuju od nas, krivi sto se pokusavaju stopiti u nase drustvo vodajuci prostitutke po hotelima. Dajte se vise odluciti!
ilkbahar

#262 Re: Arapi u Sarajevu

Post by ilkbahar »

Bosnian1980 wrote:Krivi sto se razlikuju od nas, krivi sto se pokusavaju stopiti u nase drustvo vodajuci prostitutke po hotelima. Dajte se vise odluciti!
nisu krivi samo su drugaciji :evil:
ilkbahar

#263 Re: Arapi u Sarajevu

Post by ilkbahar »

salik79 wrote:
ilkbahar wrote:
salik79 wrote:Ne znam koliko ste vi koji pisete na ovoj temi zaista i imali dodira sa Arapima i ostatkom stanovnika tog dijela svijeta. Nisam rasista i nemam predrasude, nego iz govorim iz iskustva. To je jedna sasvim drugacija civilzacija od nase, evropske, zapadnjacke.

Kakve veze ovo ima s gore uvecanim?! Ovo kao ono kada revizor u troli kaze "karta", a ti njemu odgovoris "vodena pumpa". :)
Kako si ti dubok ko tabačić !
jao_situacije

#264 Re: Arapi u Sarajevu

Post by jao_situacije »

@mba wrote:
Dozer wrote:
The BEN10 wrote: Upravo tako. Balije kmece kad Arapi po srbiji investiraju, a kad nama dođu opet im smetaju. Što neko dobro primijeti na zatvorenoj temi - kad onako umisljenim englezima ne smetaju ne bi trebali ni nama. Dođu, potroše novce i odoše dalje. Balije nek se jednom nauče kulturi, toleranciji prema drugom i drugačijem.
U ovome i jeste problem. Tamo dodju, kao i u Austriju na zimovanje, potrose lovu, i odose nazad ili dalje. Ovdje dolaze, ali ne idu dalje. A mi kontamo da je to super jer ih "gulimo". Ko koga tu guli, veliko je pitanje....

ko ba ne ide dalje, hoces da kazes da su dosli traziti azil kod nas???
:lol: :lol:
arapi ostaju kod nas
šta sve nećeš pročitati na ovom forumu
nasa

#265 Re: Arapi u Sarajevu

Post by nasa »

ilkbahar wrote:
salik79 wrote:
A odakle su prostitutke :zoka: :D
salik79

#266 Re: Arapi u Sarajevu

Post by salik79 »

@ilkbahar

Izgleda da, ipak, ne kontas poentu. Uredu je. :thumbup:
Gojeni H

#267 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

greenergy wrote:svi koji su imali šansu da odu iz Bosne su otišli, najpametniji prije rata, i u ratu a neki i poslije.

Zašto sad Arapi dolze, nikad ih nije bilo ko sad?
Arapi kao opsesija?

Pa eto kad Bosancima nije dobra i napustaju je, hoce je ljudi za sebe. Sta ti mislis?
simonese

#268 Re: Arapi u Sarajevu

Post by simonese »

care,samo pare,ako znas i umijes uzimaj lopatom
Heartbeats

#269 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Heartbeats »

Svi turisti su dobrodosli i treba da se takom osjecaju. Vec sam jednom pisao post ovdje na ovu temu. Starci mi zive u Luzanima i ja odem za vikend sa malim da se dijete izigra i voza biciklo sa dedom. Ovaj vikend sjeli da sok popijemo u hotele na Ilidzi i bas pitamo konobara sta rade ovoliki arapi - ne generalno, nego konkretno, kad dodju u kao turisti. Kaze konobar da ih ima dosta na lijecenju, Gojaznost i pretilost su jako veliki i stvarno kad pogledas su debeli, i musko i zensko, muski narocito. Kaze da je Budnjo i njihove doktore ubacio u banje tako da malte ne dodju ovdje na tretmane,ali dzaba kad samo kolu, pizzu i chips ljuste. Rekao mu jedan navodno da u Kuvajtu i Kataru McDonalds ima dostavu i da se to masovno koristi. Kaze da su jakooo komotni i da misle da se sve sa parama moze ali i da ostavljaju. Idu na izlete u Jajce i to im je hit destinacija. Samo sjede i gledaju u zelenilo i vodu. Kaze da je bio nedavno incident bas na ilidzi da je ne neki bradonja pobjesnio kad je vidio da se nasi cura momak i ljube na klupi i da je nesto urlikao na njih pa mi je "skrenuta paznja" da ne moze svoje provoditi. Nedavno su mi rekli i u Garden cityju u Konjicu da su imali jednu turu arapa i da vise nikada ne zele i da su sve upite za njih odbijaju jer kazu da ne mozes nacitit za njima - kaze cura na recepciji da zene sjednu u lobi i dignu noge na sto. Kad im se kaze da spuste bune se. Ljudi imaju skroz druge obicaje i to je tako. Ako si spreman to trpiti i cistiti kao turisticki radnik, izvoli - gost je uvijek u pravu, ali treba da szna da je gost.
Ali mi fakat nije jasno kako se povampire u ponoć!? U par kuca sto rentaju tokom ljeta u Luzanima to je haos. Ja starom nisam vjerovao, kontam ters postao s godinama, ali prespavah ovaj vikend i fakat tek oko pola 4 ujutro utihnu. Ne znam je li oni imaju neki obrok u ponoca,ali to tanjiri, viljuske, kasike zveckaju i u petak i u subotu navece.
klixlove

#270 Re: Arapi u Sarajevu

Post by klixlove »

Neka braće, da ih bude sve više i više inšaallah. Kad prigusti, neće francuz i englez stati da brani s nama Bosnu, nego braća.
Fudo387

#271 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Fudo387 »

Sudeci po komentarima, vecu fobiju od njih imaju u Bosni nego na Floridi.
Ludog li svijeta... :lol:
MisterNo1

#272 Re: Arapi u Sarajevu

Post by MisterNo1 »

Fudo387 wrote:Sudeci po komentarima, vecu fobiju od njih imaju u Bosni nego na Floridi.
Ludog li svijeta... :lol:
Bosanci su čudo otpora, zadnjih godina se uspješno odupiru razumu!
broj dva

#273 Re: Arapi u Sarajevu

Post by broj dva »

limeni wrote:Cirkus tema ocam pa sta vi mislite da smo mi u svijetu? Primjer civilizacije, emancipacije, rada, kulture, uspjeha, cistoce, ponasanja u saobracaju, kriminalu?
Pa znate li vi da su nase izbjeglice iz istocne Bosne u Americi ucili sta je frizider, ves-masina, tv?
Sva nasa dijaspora (cast mladim izuzecima) radi najgore poslove, pljuju te i omalozavaju kada ti saznaju da si iz BiH i opcenito Balkana koji slovi za najbjediju regiju u Evropi. Drugo je sto Meho za godisnji ponese sve sto je zastedio i renta bjesno auto pa mislimo da zive nekim ugodnim zivotom a satrase se ljudi da bi imali hljeba.
Sta ljude u svijetu podsjeca na BiH? Mi smo prvo za njih divlji Balkanci, krvolocni koji se pokolju svakih 20-30 godina. Drugo kod nas pederi ne smiju javno hodati po ulici a nasilje u porodici je i dalje visoko, imamo nezaposlenost ihihi.
Od kulture mozemo ponuditi ono sto je Osmansko Carstvo ostavilo ovdje, prije njih smo skakali po sumi a i poslje nije bilo nista znacajno. Hvalimo se cevapima i burekom koji su specijaliteti sa bliskog istoka.
Normala je da komsijnica baci kesu smeca sa prozora, da lutalica ima milion, da klinci vec bacaju smece gdje stignu, nismo u stanju kanalizaciju popraviti, tramvaji se usmrdili ma haos.
U saobracaju ginu svaki dan, trke svaku noc po ulici murija se zajebaje, parkirana auta na svakom cosku ne mozes trotoarom proci, hamo u potkosulji ti iz auta psuje sto prelazis na pjesackom.
Kriminal isto sega citav grad zna ko su ti likovi a niko ne lezi svi normala hodaju.
I sta sad imam ja arapima reci? Vazda se pljuvalo po drugim prvo hercegovci pa sandzaklije, albanci sad arapi...nije problem u njima ljudi problem je sto mi imamo cudan mentalitet nerada, poganluka i zabijanja glave u pjesak pred problemima.
--------
:thumbup: Na zalost.
HAVANA

#274 Re: Arapi u Sarajevu

Post by HAVANA »

:lol: Ja ga jebem koga oni odbrane.A neka ih,uzimajte ih lopatom.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#275 Re: Arapi u Sarajevu

Post by hrasno38 »

klixlove wrote:Neka braće, da ih bude sve više i više inšaallah. Kad prigusti, neće francuz i englez stati da brani s nama Bosnu, nego braća.
hahahahhaa ako je sala odlicna je a ako si ozbiljan pa sto nas ne odbranise od 92-95 nego 95 upravo englezi postavise topove po Igmanu a francuzi pocese rokazti sa Mirazima...........meni licno ne smetaju sve dok su turisti ali u svakoj daljnoj varijanti daleko im kuca od ove nase lijepe bosanske!
Locked