BHCluster wrote:Ma jesu nemoj da se lazemo.Lincoln-Burrows wrote: Ustaše nisu poželjne.
Što se babi tilo to se babi snilo.
BHCluster wrote:Ma jesu nemoj da se lazemo.Lincoln-Burrows wrote: Ustaše nisu poželjne.

Ma djaba kmechenje nema naredbica za zlocine od Alje ali bolje ista nego nista steta se to ne pika tamo gdje se kolo vodi, na sta spade ovaj hafizaga.Hafis wrote:Nema to veze...Aljo ga je proglasio generalom, i tu više nema nikakve priče.
Rahmetli Hujka da je ostao kojim slučajem živ penzionisalo bi ga u činu starijeg vodnika prve klase, a Blaž odmah general.
Al smo i nezavisni sad u p.msandromen wrote:Na ovoj temi je proniklo Ustaško Hrvatsko Cvijeće. Draža im NDH od nezavisne Bosne i Hercegovine!!Leons wrote:Hoćeš reći da je ovo gore bolja alternativa od kakve takve suverenosti i nezavisnosti. Cvijeće. Dobar ti avatar.A1fa wrote:
De nam postavi kako nam sad država izgleda...![]()
.![]()
Štuju govnjivog Ustašu!!
I sebe predstavljaju kao patriote i Bošnjake. Fuj.
khm...1941-1942, okolina Foče..nakon Četničkih pokolja u istočnoj Bosni na koje su Partizanske jedinice indolentno posmatrale na tom području, de nam reci ko je Bošnjacima dao oružje na tom prostoru da im se ne desi ono šta se desilo 50 godina kasnije??BHCluster wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Blaž Kraljević je bio ustaša. Ustaše nikad nisu bili prijatelji pravim Bošnjacima, niti Bosni i Hercegovini. U ratu, on je samo odbijao po nalogu Radovana Karadžića i Mate Bobana pucati na svoje komšije Bošnjake, i za to mu hvala. Blaž Kraljević je samo imao problem da prihvati da su za svog strateškog partnera u BiH, Hrvati odbrali četnike.
I radi toga treba opravdati sve Ustaske zlocine pocinjene u tom periodu.A1fa wrote:khm...1941-1942, okolina Foče..nakon Četničkih pokolja u istočnoj Bosni na koje su Partizanske jedinice indolentno posmatrale na tom području, de nam reci ko je Bošnjacima dao oružje na tom prostoru da im se ne desi ono šta se desilo 50 godina kasnije??BHCluster wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Blaž Kraljević je bio ustaša. Ustaše nikad nisu bili prijatelji pravim Bošnjacima, niti Bosni i Hercegovini. U ratu, on je samo odbijao po nalogu Radovana Karadžića i Mate Bobana pucati na svoje komšije Bošnjake, i za to mu hvala. Blaž Kraljević je samo imao problem da prihvati da su za svog strateškog partnera u BiH, Hrvati odbrali četnike.
------RepublikanskaGarda wrote:Blaž Kraljević se zalagao za simbiozu Hrvatske i BiH sa zajedničkim granicama na Drini, bošnjake je smatrao hrvatskim cvijećem i neotuđivim dijelom hrvatskog nacionalnog korpusa, čovjek je došao iz Australije, ustaški nastrojen, neznam šta Bošnjaci vide u njemu, osim što je bio kontra Bobana i HB-ne
A1fa wrote: Al smo i nezavisni sad u p.m![]()
![]()
![]()
Čovjekova ideja je bila konfederacija BiH i Hrvatske, za nas Bošnjake koji smo u zadnjih 20 godina pokazali da pojma nemamo kako se država vodi i uređuje, to i jeste bila najbolja opcija.
Nisam stovatelj ustastva. Odvratno zlo koje je uz cetnistvo donijelo samo nesrecu na ove prostore. Prozivate me da sam hrvatsko cvijece, nije u redu. Pred smrt je postao lojalan Aliji Izetbegovicu i priklonio se Armiji BiH. Ne mozes to osporiti i zato kazem - od dva zla koji su se u to vrijeme pojavili, logicno je da je Blaz bio najmanje. To kakav bi on bio kasnije, to necemo nikada saznati. To je vec domena "sta bi bilo, kad bi bilo". Mozda bi bio ko Kresimir Zubak koji je kao dobitnik Zlatnog Ljiljana presao na stranu HDZ-a. Mozda i ne bi,vrag ga znao sada.sandromen wrote:Šta je krivo? Jesam mu ja vodio politiku uspostavljanja Ustaške NDH do Drine ili on?pedeset wrote: Nisi ti to dobro posložio ali nema veze.
Jel to neko montiro ove snimke i njegove govore? NIJE
Jesu neki zadovoljni statusom hrvatskog cvijeća povrća mi se.
Nema jače do štovatelja Ante Pavelića i njihove sluganske raje Hrvatskog Cvijeća!dezurni_ucenik wrote:Nema nista jace nego kad se krenu javljati liberalni pedercici i pocnu prosipati svoju hipi filozofiju zgrazavanja.U situaciji totalnog haosa, biras uvijek manje zlo. Kakav god da je Blaz bio, bio je manje zlo u odnosu na Tudjmana i njegove rektalne alpiniste.
karanana wrote:ukratko...od dva zla, mi smo navijali za ono manje u tom trenutku i isli smo onom logikom da su neprijatelji srba nasi prijatelji, a oni koji se lizu sa srbima su los izbor za nas. mislim da je to bilo ok razmisljanje u to vrijeme.
eh sad sta bi se desilo da je recimo kraljeviceva struja pobijedila i da su zaista izbili na drinu, to je pitanje, ali mislim da to nikad nije bilo realno za ocekivati kada je on komandovao tako malim brojem ljudi, neorganizovanih, bez logistike i komande a kad je zagreb podrzavao HVO i kada se i sam borio protiv HOS-a u hrvatskoj kao neke paravojne cloud organizacije.
dakle, mozda se nama svidjalo ono sto smo izvlacili iz kraljevicevih izjava, ali sve je to bilo nerelevantno kada on nije imao nikakvu silu iza sebe.
Za postrojavanja blizu Trga A. Starčevića, došla je postrojba sa zastavom na kojoj je pisalo 9. bojna HOS-a 'Rafael Vitez Boban'. Dok su čekali da svečanost počne, članovi postrojbe više su puta uzvikivali 'Za dom spremni'.Lincoln-Burrows wrote:BHCluster wrote:Ma jesu nemoj da se lazemo.Lincoln-Burrows wrote: Ustaše nisu poželjne.
Što se babi tilo to se babi snilo.
Ovu državu jedini mi i pokušavamo voditi dok je druga dva naroda nastoje pokopati, u takvoj političkoj konstelaciji i nije lahko voditi državu.A1fa wrote:
Čovjekova ideja je bila konfederacija BiH i Hrvatske, za nas Bošnjake koji smo u zadnjih 20 godina pokazali da pojma nemamo kako se država vodi i uređuje, to i jeste bila najbolja opcija.
Pa i HVO je cinovo rahmetli Juku Prazinu. Pa su ga aidovci morali traziti po Belgiji da mu "potvrde" ratni putHafis wrote:Nema to veze...Aljo ga je proglasio generalom, i tu više nema nikakve priče.
Rahmetli Hujka da je ostao kojim slučajem živ penzionisalo bi ga u činu starijeg vodnika prve klase, a Blaž odmah general.
Hafis wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Blaž Kraljević je bio ustaša. Ustaše nikad nisu bili prijatelji pravim Bošnjacima, niti Bosni i Hercegovini. U ratu, on je samo odbijao po nalogu Radovana Karadžića i Mate Bobana pucati na svoje komšije Bošnjake, i za to mu hvala. Blaž Kraljević je samo imao problem da prihvati da su za svog strateškog partnera u BiH, Hrvati odbrali četnike.. Čudi me da mu BiH nije dala neko posthumno odlikovanje za promicanje suživota.Tako je. Draže mu je bilo pucati po Srbima nego po Bošnjacima
Sa prvim postom se potpuno slažem i repliciram na drugi. Cilj HSPa je bio vojni savez do oslobođenja cijele BiH i Hrvatske a potom referendum o udruživanju. Hrvatska do Drine i Bosna do Jadrana. HSP je bio svjestan da se muslimani osjećaju kao Bošnjaci a ne kao Hrvati ali to nije mijenjalo njihovu platformu.JThomas wrote:blaž i njegovi drugovi su ipak baštinili verziju hrvatske do drine i muslimana kao hrvatskog cvijeća. da su bili mudonje, jesu. ali šta bi bilo da su pobijedili ipak nije tako izvjesno lijepo po bošnjake/bosance/muslimane...zenit dozic wrote:Ko se god borio protiv četnika, i bio protiv krivoustog i co iz udruženog zločinačkog poduhvata je pozitivna ličnost, normalno to ovi kamenjarski secesionisti će nastojati osporiti i dokazati da su krivousti i co bili pozitivci i garant opstojnosti BiH i Bošnjačkog naroda, kao i naravno BiH Hrvata posebno u Posavini, Jajcu, Banjaluci i srednjoj Bosni
I zbog toga ga tvoji ubiše ? Zato što je ustaša ili kriminalac a ne zbog nečeg trećeg ?Hafis wrote: Pa znaš li ti čovječe što su oni radili?
Vi stvarno imate neki infantilan pogled na tu skupinu predratnih kriminalaca koja se u općem rasulu države dokopala oružja.
Hajde ova balavurdija koja nije vrijedna odgovora, ali stari dripci...
Robiju sad gule tvoji za UZP.Hafis wrote:Da je kojim slučajem i ostao živ Kraljević bi danas gulio doživotnu robiju.
Misliš nakon poraza Srpske Vojske ? Najbolje vrijeme za to pucanje je ono koje je krivousti izabrao._BataZiv_0809 wrote:A koje su ganarancije da mu odjenom ne bi postalo draze pucati na Muslimane?
Da nije bio bitan, ne bi ga ubili. Takve stvari se ne rade bez debela razloga. Da nije bio bitan, ne bi ga Alija pozvao u glavni štab. U to vrijeme su mnogi iz HVOa prelazili u HOS.karanana wrote:koliko bi relevantan i bitan bio kraljevic i da ga bobanovci nisu ubili?
cime je raspolagao? mozda jednom bojnom od 500-600 ljudi. i da nije ubijen nije mogao lebditi ni na nebu ni na zemlji, vjerovatno bi se do maja 93. kada su i poceli sukobi u hercegovini sa armijom bih priklonio bobanovcima i bio bi na strani hvo-a, na cijoj bi bio?!
a kad se sjetim prica da je bio na ulazu u trebinje to ljeto 92. kao trebinje prazno bilo i taman da on tamo doje i udje u njeg, ubise ga.
mada imam pozitivnije misljenje o njemu nego o petkovicu ili praljku i slicnoj bagri.
isto ko sto imam pozitivnije misljenje o seselju nego o milosevicu, tadicu, vucicu i sl.
hafis kaže... Nemoj me nasmijavati. Pa blaž je bio najveća prepreka hafisu i zločincima uzp-a koje on i danas podržava i sad uzimaš njegovo mišljenje kao relevantno._BataZiv_0809 wrote:Naravno. U ratu je na svim stranama bilo postenih ljudi i vojnika, ali i podobar dio sljama i ljudskih moralnih nula. Ovo nije prica o mjerenju zlocina, niti bilo koja vrsta kvantifikacije, da me ne bi Patrijoti napali da izjednacavam straneKikibombona wrote: Ma dobro, bude u ratu normalnih ljudi, tu i tamo, cija borba ne znaci ugnjetavanje bilo koga...
Medjutim, ovaj lik, Blaz Kraljevic, je bolesnik kao i Mladic, sljedbenik ideologije zla i masovnih ubistava. Kao sto Srbi imaju najvise bolesnika (procentualno najvise na ovim prostorima, iako im Hrvati ozbiljno pariraju) koji velicaju IDEOLOGE ZLA, tako vidim imamo i Bosnjake koji biraju rijeci za ljudsku pogan i genocidasa, Blaza Kraljevica. Birale su se rijeci i za Handzar diviziju. Kao, nisu oni znali, jadni, samo branili... Jebena plemena, prijatelju moj.![]()
Elem Blaz Kraljevic je zagovarao ideologiju zla i povratak kvislinske fasisticke tvorevine. To sto je u tom vremenskom periodu imao neke ideje saglasne sa interesima odbrane RBiH, ne cini ga pozitivcem. Ionako se malo sta pitao, a evo Hafis kaze da je ta njegova lovacka druzina bila vise hajducija nego vojska.
P.S. Mladic uopce nema cetnicki bekgraund, cak suprotno. Kod njega se radi o devijantnoj licnosti, lisenoj emocija u potpunosti, samo naredjenja i izvrsenja. Mada kad gledas snimke na kojima trenira na vratilu, pa rukovodi izvlacenjem zaglavljenog tenka i uporedis sa trbusinama sa snimaka nasih generala u kancelarijama i dzipovima, dodje ti zlo.
Pa HOS je u hercegovini bio ovisan o HVO , zbog opreme i MTSa.Paul F. wrote:Da nije bio bitan, ne bi ga ubili. Takve stvari se ne rade bez debela razloga. Da nije bio bitan, ne bi ga Alija pozvao u glavni štab. U to vrijeme su mnogi iz HVOa prelazili u HOS.karanana wrote:koliko bi relevantan i bitan bio kraljevic i da ga bobanovci nisu ubili?
cime je raspolagao? mozda jednom bojnom od 500-600 ljudi. i da nije ubijen nije mogao lebditi ni na nebu ni na zemlji, vjerovatno bi se do maja 93. kada su i poceli sukobi u hercegovini sa armijom bih priklonio bobanovcima i bio bi na strani hvo-a, na cijoj bi bio?!
a kad se sjetim prica da je bio na ulazu u trebinje to ljeto 92. kao trebinje prazno bilo i taman da on tamo doje i udje u njeg, ubise ga.
mada imam pozitivnije misljenje o njemu nego o petkovicu ili praljku i slicnoj bagri.
isto ko sto imam pozitivnije misljenje o seselju nego o milosevicu, tadicu, vucicu i sl.
Dozvolices da, iako se ideoloski sigurno ne slazemo, Hafisa uvazavam kao forumasa i sagovornika. Tebe pak, prvi put vidimmudrac2 wrote: hafis kaže... Nemoj me nasmijavati. Pa blaž je bio najveća prepreka hafisu i zločincima uzp-a koje on i danas podržava i sad uzimaš njegovo mišljenje kao relevantno.