Ubistvo Blaža Kraljevića

Post Reply
Lincoln-Burrows

#251 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Lincoln-Burrows »

BHCluster wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Ustaše nisu poželjne.
Ma jesu nemoj da se lazemo.

Što se babi tilo to se babi snilo.
Putnik ali stvarno

#252 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Putnik ali stvarno »

Pitomac Srecka Rovera iz Australije

Image

Image

Image

"Bog i Hrvati za dom spremni"

Zapovjednik ratnog stozera HOSa Hercegovine

Simpatican neki lik, bas nacitano deluje u Sreckovoj biblioteci puno je knjiga o jedinstvenoj BiH, a i spomenik aludira na jedinstvenu BiH

krace receno Bosanac und Hercegovac from A to Z naizgled reklo bi se :-)
Hafis

#253 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Hafis »

Nema to veze...Aljo ga je proglasio generalom, i tu više nema nikakve priče.
Rahmetli Hujka da je ostao kojim slučajem živ penzionisalo bi ga u činu starijeg vodnika prve klase, a Blaž odmah general.
BHCluster

#254 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by BHCluster »

Hafis wrote:Nema to veze...Aljo ga je proglasio generalom, i tu više nema nikakve priče.
Rahmetli Hujka da je ostao kojim slučajem živ penzionisalo bi ga u činu starijeg vodnika prve klase, a Blaž odmah general.
Ma djaba kmechenje nema naredbica za zlocine od Alje ali bolje ista nego nista steta se to ne pika tamo gdje se kolo vodi, na sta spade ovaj hafizaga.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#255 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by A1fa »

sandromen wrote:
Leons wrote:
A1fa wrote:
De nam postavi kako nam sad država izgleda... :roll:
.
Hoćeš reći da je ovo gore bolja alternativa od kakve takve suverenosti i nezavisnosti. Cvijeće. Dobar ti avatar. :thumbup: :mrgreen:
Na ovoj temi je proniklo Ustaško Hrvatsko Cvijeće. Draža im NDH od nezavisne Bosne i Hercegovine!!
Štuju govnjivog Ustašu!!

I sebe predstavljaju kao patriote i Bošnjake. Fuj.
Al smo i nezavisni sad u p.m :lol: :lol: :lol:

Čovjekova ideja je bila konfederacija BiH i Hrvatske, za nas Bošnjake koji smo u zadnjih 20 godina pokazali da pojma nemamo kako se država vodi i uređuje, to i jeste bila najbolja opcija.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#256 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by A1fa »

BHCluster wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Blaž Kraljević je bio ustaša. Ustaše nikad nisu bili prijatelji pravim Bošnjacima, niti Bosni i Hercegovini. U ratu, on je samo odbijao po nalogu Radovana Karadžića i Mate Bobana pucati na svoje komšije Bošnjake, i za to mu hvala. Blaž Kraljević je samo imao problem da prihvati da su za svog strateškog partnera u BiH, Hrvati odbrali četnike.
:thumbup:
khm...1941-1942, okolina Foče..nakon Četničkih pokolja u istočnoj Bosni na koje su Partizanske jedinice indolentno posmatrale na tom području, de nam reci ko je Bošnjacima dao oružje na tom prostoru da im se ne desi ono šta se desilo 50 godina kasnije??
BHCluster

#257 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by BHCluster »

A1fa wrote:
BHCluster wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Blaž Kraljević je bio ustaša. Ustaše nikad nisu bili prijatelji pravim Bošnjacima, niti Bosni i Hercegovini. U ratu, on je samo odbijao po nalogu Radovana Karadžića i Mate Bobana pucati na svoje komšije Bošnjake, i za to mu hvala. Blaž Kraljević je samo imao problem da prihvati da su za svog strateškog partnera u BiH, Hrvati odbrali četnike.
:thumbup:
khm...1941-1942, okolina Foče..nakon Četničkih pokolja u istočnoj Bosni na koje su Partizanske jedinice indolentno posmatrale na tom području, de nam reci ko je Bošnjacima dao oružje na tom prostoru da im se ne desi ono šta se desilo 50 godina kasnije??
I radi toga treba opravdati sve Ustaske zlocine pocinjene u tom periodu. :zid:
broj dva

#258 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by broj dva »

RepublikanskaGarda wrote:Blaž Kraljević se zalagao za simbiozu Hrvatske i BiH sa zajedničkim granicama na Drini, bošnjake je smatrao hrvatskim cvijećem i neotuđivim dijelom hrvatskog nacionalnog korpusa, čovjek je došao iz Australije, ustaški nastrojen, neznam šta Bošnjaci vide u njemu, osim što je bio kontra Bobana i HB-ne
------
To mu je najveca prednost, sto nije bio Boban ili Susak...
Cisto sumnjam da bi on zaljevao bosnjacko cvjece u saksiji nezavisne hrvatske...
zateznistub

#259 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by zateznistub »

A1fa wrote: Al smo i nezavisni sad u p.m :lol: :lol: :lol:

Čovjekova ideja je bila konfederacija BiH i Hrvatske, za nas Bošnjake koji smo u zadnjih 20 godina pokazali da pojma nemamo kako se država vodi i uređuje, to i jeste bila najbolja opcija.
:thumbup: :run:
dezurni_ucenik

#260 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by dezurni_ucenik »

sandromen wrote:
pedeset wrote: Nisi ti to dobro posložio ali nema veze.
Šta je krivo? Jesam mu ja vodio politiku uspostavljanja Ustaške NDH do Drine ili on?
Jel to neko montiro ove snimke i njegove govore? NIJE
Jesu neki zadovoljni statusom hrvatskog cvijeća povrća mi se.
dezurni_ucenik wrote:Nema nista jace nego kad se krenu javljati liberalni pedercici i pocnu prosipati svoju hipi filozofiju zgrazavanja. :lol: U situaciji totalnog haosa, biras uvijek manje zlo. Kakav god da je Blaz bio, bio je manje zlo u odnosu na Tudjmana i njegove rektalne alpiniste.
Nema jače do štovatelja Ante Pavelića i njihove sluganske raje Hrvatskog Cvijeća!
Nisam stovatelj ustastva. Odvratno zlo koje je uz cetnistvo donijelo samo nesrecu na ove prostore. Prozivate me da sam hrvatsko cvijece, nije u redu. Pred smrt je postao lojalan Aliji Izetbegovicu i priklonio se Armiji BiH. Ne mozes to osporiti i zato kazem - od dva zla koji su se u to vrijeme pojavili, logicno je da je Blaz bio najmanje. To kakav bi on bio kasnije, to necemo nikada saznati. To je vec domena "sta bi bilo, kad bi bilo". Mozda bi bio ko Kresimir Zubak koji je kao dobitnik Zlatnog Ljiljana presao na stranu HDZ-a. Mozda i ne bi,vrag ga znao sada.

Na kraju krajeva, i Stipe Mesic je velicao NDH. Hocemo li i njega nazivati ustasom ???

dezurni_ucenik

#261 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by dezurni_ucenik »

karanana wrote:ukratko...od dva zla, mi smo navijali za ono manje u tom trenutku i isli smo onom logikom da su neprijatelji srba nasi prijatelji, a oni koji se lizu sa srbima su los izbor za nas. mislim da je to bilo ok razmisljanje u to vrijeme.
eh sad sta bi se desilo da je recimo kraljeviceva struja pobijedila i da su zaista izbili na drinu, to je pitanje, ali mislim da to nikad nije bilo realno za ocekivati kada je on komandovao tako malim brojem ljudi, neorganizovanih, bez logistike i komande a kad je zagreb podrzavao HVO i kada se i sam borio protiv HOS-a u hrvatskoj kao neke paravojne cloud organizacije.
dakle, mozda se nama svidjalo ono sto smo izvlacili iz kraljevicevih izjava, ali sve je to bilo nerelevantno kada on nije imao nikakvu silu iza sebe.

Pa moze se i tako reci. :thumbup:. Druga je stvar sto su nas Hrvati zajebali sa krajem 1992.godine, ispali smo bas naivne budale i previse potcijenili dogovor Tudjmana i Milosevica u Karadjordjevu. Trebalo se racunati na to da je njoFra ipak bio jedna velika lisica koja je na sve spremna bila.
BHCluster

#262 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by BHCluster »

Leons

#263 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Leons »

A1fa wrote:
Ovu državu jedini mi i pokušavamo voditi dok je druga dva naroda nastoje pokopati, u takvoj političkoj konstelaciji i nije lahko voditi državu.

A bolje je i to nego da nas neko podučava ili da budemo građani drugog reda u tzv. konfederaciji. Imamo svoju državu ako ti se sviđa kako drugi vode svoje odlepršaj.
volta dzontra

#264 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:Nema to veze...Aljo ga je proglasio generalom, i tu više nema nikakve priče.
Pa i HVO je cinovo rahmetli Juku Prazinu. Pa su ga aidovci morali traziti po Belgiji da mu "potvrde" ratni put
das auto

#265 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

Hafis wrote:
Tako je. Draže mu je bilo pucati po Srbima nego po Bošnjacima
. Čudi me da mu BiH nije dala neko posthumno odlikovanje za promicanje suživota.

ne. veliko NE ! strasna greska u koracima.draze mu je bilo pucati po cetnicima nego po bosnjacima za razliku od onih koji su ga ubili.
Oni koji su ga ubili su ubijali Srbe ali su bili ortaci sa cetnicima. 8)
Paul F.

#266 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Paul F. »

JThomas wrote:
zenit dozic wrote:Ko se god borio protiv četnika, i bio protiv krivoustog i co iz udruženog zločinačkog poduhvata je pozitivna ličnost, normalno to ovi kamenjarski secesionisti će nastojati osporiti i dokazati da su krivousti i co bili pozitivci i garant opstojnosti BiH i Bošnjačkog naroda, kao i naravno BiH Hrvata posebno u Posavini, Jajcu, Banjaluci i srednjoj Bosni :thumbup:
blaž i njegovi drugovi su ipak baštinili verziju hrvatske do drine i muslimana kao hrvatskog cvijeća. da su bili mudonje, jesu. ali šta bi bilo da su pobijedili ipak nije tako izvjesno lijepo po bošnjake/bosance/muslimane...
Sa prvim postom se potpuno slažem i repliciram na drugi. Cilj HSPa je bio vojni savez do oslobođenja cijele BiH i Hrvatske a potom referendum o udruživanju. Hrvatska do Drine i Bosna do Jadrana. HSP je bio svjestan da se muslimani osjećaju kao Bošnjaci a ne kao Hrvati ali to nije mijenjalo njihovu platformu.
Paul F.

#267 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Paul F. »

Hafis wrote: Pa znaš li ti čovječe što su oni radili?
Vi stvarno imate neki infantilan pogled na tu skupinu predratnih kriminalaca koja se u općem rasulu države dokopala oružja.
Hajde ova balavurdija koja nije vrijedna odgovora, ali stari dripci...
I zbog toga ga tvoji ubiše ? Zato što je ustaša ili kriminalac a ne zbog nečeg trećeg ?
Hafis wrote:Da je kojim slučajem i ostao živ Kraljević bi danas gulio doživotnu robiju.
Robiju sad gule tvoji za UZP.
Paul F.

#268 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Paul F. »

_BataZiv_0809 wrote:A koje su ganarancije da mu odjenom ne bi postalo draze pucati na Muslimane?
Misliš nakon poraza Srpske Vojske ? Najbolje vrijeme za to pucanje je ono koje je krivousti izabrao.
das auto

#269 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

ovo mi je najsmjesnije da su ga ubili zato sto je ustasa i kriminalac :-)
a njega su ubili najveci kriminalci i najvece ustase. :(
das auto

#270 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

Blaz je bio zakon.
Ante Prkacin takodje.Ko ne vjeruje neka poslusa kako covjek pjeva sevdalinke. Ja sam to uzivo slusao. Da se razbolis. Covjek koji onako pjeva sevdah mora da voli bosnu iz dna duse.
Generali Tus i Stipetic su trazili da se presijece koridor kod Brckog i cetnitet prepolovi.
Nisu dali oni koji su htjeli da Grude budu u Hrvatskoj.
Grude i Citluk ostadose tamo gdje su bili hiljadu i vise godina.
Prilika da Hrvati i Bosnjaci pometu sljedbenike Draze M je prosla kao baka sa kolacima.
Sad je sve proslost mada sam ja siguran su se cetnici mogli pomesti preko drine.
Sada su svi okrenuli sebi a Bosnjaci pogotovo. Oni vise nikom ne vjeruju. S pravom.
Covic upinje zadnje atome snage prema Dodiku a Dodik polako postaje nervozan i ne moze sam sebi pomoci.
Partija pokera se nastvalja.
Aduti su Sarajevu.
ako ti klosari i lopine iz SDA znaju uopste da igraju karata.
Paul F.

#271 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Paul F. »

karanana wrote:koliko bi relevantan i bitan bio kraljevic i da ga bobanovci nisu ubili?
cime je raspolagao? mozda jednom bojnom od 500-600 ljudi. i da nije ubijen nije mogao lebditi ni na nebu ni na zemlji, vjerovatno bi se do maja 93. kada su i poceli sukobi u hercegovini sa armijom bih priklonio bobanovcima i bio bi na strani hvo-a, na cijoj bi bio?!

a kad se sjetim prica da je bio na ulazu u trebinje to ljeto 92. kao trebinje prazno bilo i taman da on tamo doje i udje u njeg, ubise ga.

mada imam pozitivnije misljenje o njemu nego o petkovicu ili praljku i slicnoj bagri.
isto ko sto imam pozitivnije misljenje o seselju nego o milosevicu, tadicu, vucicu i sl.
Da nije bio bitan, ne bi ga ubili. Takve stvari se ne rade bez debela razloga. Da nije bio bitan, ne bi ga Alija pozvao u glavni štab. U to vrijeme su mnogi iz HVOa prelazili u HOS.
mudrac2

#272 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by mudrac2 »

_BataZiv_0809 wrote:
Kikibombona wrote: Ma dobro, bude u ratu normalnih ljudi, tu i tamo, cija borba ne znaci ugnjetavanje bilo koga...

Medjutim, ovaj lik, Blaz Kraljevic, je bolesnik kao i Mladic, sljedbenik ideologije zla i masovnih ubistava. Kao sto Srbi imaju najvise bolesnika (procentualno najvise na ovim prostorima, iako im Hrvati ozbiljno pariraju) koji velicaju IDEOLOGE ZLA, tako vidim imamo i Bosnjake koji biraju rijeci za ljudsku pogan i genocidasa, Blaza Kraljevica. Birale su se rijeci i za Handzar diviziju. Kao, nisu oni znali, jadni, samo branili... Jebena plemena, prijatelju moj.
Naravno. U ratu je na svim stranama bilo postenih ljudi i vojnika, ali i podobar dio sljama i ljudskih moralnih nula. Ovo nije prica o mjerenju zlocina, niti bilo koja vrsta kvantifikacije, da me ne bi Patrijoti napali da izjednacavam strane :D

Elem Blaz Kraljevic je zagovarao ideologiju zla i povratak kvislinske fasisticke tvorevine. To sto je u tom vremenskom periodu imao neke ideje saglasne sa interesima odbrane RBiH, ne cini ga pozitivcem. Ionako se malo sta pitao, a evo Hafis kaze da je ta njegova lovacka druzina bila vise hajducija nego vojska.

P.S. Mladic uopce nema cetnicki bekgraund, cak suprotno. Kod njega se radi o devijantnoj licnosti, lisenoj emocija u potpunosti, samo naredjenja i izvrsenja. Mada kad gledas snimke na kojima trenira na vratilu, pa rukovodi izvlacenjem zaglavljenog tenka i uporedis sa trbusinama sa snimaka nasih generala u kancelarijama i dzipovima, dodje ti zlo.
hafis kaže... Nemoj me nasmijavati. Pa blaž je bio najveća prepreka hafisu i zločincima uzp-a koje on i danas podržava i sad uzimaš njegovo mišljenje kao relevantno.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#273 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by emillio estevez »

Paul F. wrote:
karanana wrote:koliko bi relevantan i bitan bio kraljevic i da ga bobanovci nisu ubili?
cime je raspolagao? mozda jednom bojnom od 500-600 ljudi. i da nije ubijen nije mogao lebditi ni na nebu ni na zemlji, vjerovatno bi se do maja 93. kada su i poceli sukobi u hercegovini sa armijom bih priklonio bobanovcima i bio bi na strani hvo-a, na cijoj bi bio?!

a kad se sjetim prica da je bio na ulazu u trebinje to ljeto 92. kao trebinje prazno bilo i taman da on tamo doje i udje u njeg, ubise ga.

mada imam pozitivnije misljenje o njemu nego o petkovicu ili praljku i slicnoj bagri.
isto ko sto imam pozitivnije misljenje o seselju nego o milosevicu, tadicu, vucicu i sl.
Da nije bio bitan, ne bi ga ubili. Takve stvari se ne rade bez debela razloga. Da nije bio bitan, ne bi ga Alija pozvao u glavni štab. U to vrijeme su mnogi iz HVOa prelazili u HOS.
Pa HOS je u hercegovini bio ovisan o HVO , zbog opreme i MTSa.
Mislis da je HOS imao pokretne kuhinje.
Bili smo medjusobno izmijesani na linijama , do jednom i onda su pocela prepucavanja i ubistvo Kraljevica kojega je ubila stoka po nalogu HVOa.

U mojoj brigadi je HOS uvijek bio posebna jedinica sve do kraja rata sa svojim oznakama.
Neki su doduse presli u gardijske brigade.
U ljeto 92 se je HOS popunjavao najvise sa Hrvatima iz dalmacije,koji su se opet vracai u IV gardijsku brigadu nakon sloma. HOSa.
Better Man

#274 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Better Man »

Neki ovdje Blaža Kraljevića nazivaju ustašom, pa nije bilo većih ustaša i fašista od kompletnog tadašnjeg rukovodstva HDZ-a, koje je i njegovu odradilo likvidaciju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#275 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by _BataZiv_0809 »

mudrac2 wrote: hafis kaže... Nemoj me nasmijavati. Pa blaž je bio najveća prepreka hafisu i zločincima uzp-a koje on i danas podržava i sad uzimaš njegovo mišljenje kao relevantno.
Dozvolices da, iako se ideoloski sigurno ne slazemo, Hafisa uvazavam kao forumasa i sagovornika. Tebe pak, prvi put vidim :wink:
Post Reply