Budzetlije su tumor ove drzave

Post Reply
Norm

#251 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Norm »

mO k3 wrote: Nego , malo se opusti ,nauci se komunicirati , to kako pricas/pises "covjek" koji ima troje djece , nece djeca od tebe nista pametno nauciti
Pa ja upravo pricam/pisem i komuniciram na nacin da me oni koji podrzavaju ovo sto Novalic radi kontajuci da ce SAMO 'budzetlije' najebati, mogu razumjeti...al' dzaba...
Sanjarko

#252 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Sanjarko »

hrasno38 wrote:
hahahaha ja vece gluposti nisam odavno procitao od ove da budzetlije sluze za kupovinu glasova!!!!!! Pa moraju i budzetlije za nekoga glasati i to su ljudi. Za SDA na zadnjim izborima glasalo 275.000 za DF 150.000za SBB 142.000 i recimo za HDZ 120.00 i SDP 92.000. E super sad mi fino odgovorite koje su to budzetlije glasale za DF i SBB a ima skoro 300.000 glasova samo na ove dvije stranke. I jedna i druga bile vrlo kratko u vlasti tj dovoljno kratko da nisu imali teoretskih sansi da zaposle svoje biracko tijelo na budzet. Kakvu crnu kupovinu glasova. Kupovinom glasova se sluze politicari i stranke a ne budzetlije. Opet ponavljam Dayton nam je donio tri nivoa vlasti: drzavu, entitete, kantone i po ustavu ogromna vecina o danas zaposlenih su zaposleni na radna mjesta koja nisu izmisljena. E sad uvijek ali bas uvijek ce postojati zavist i zasto radis ti a ne ja ali neko raditi mora. E sad da li ima viska najvjerovatnije da ima, da li ima nepotizma??? Ima ga 100%. Da li ima nerada??? Ima ga kao sto ga ima svugdje ali isto tako ima i ljudi koji rade kao sto je navela @Katarina i nikada sve ljude ne treba trpati u isti kos. Da li ima ljenguza na ovom forumu???? Ima ih nebrojeno koji cekaju da im markice padnu sa neba ili da ima roditelji daju za kafice a tamo negdje oko Sarajeva branje malina se placa 30 kM po danu.
Pa te brojke podijeli sa 4-5
Osoba koja je na budzetu +plus familija koja glasa za tu stranku.
Stranacki kadar i budzetlije +plus familije njihove Djeca,Roditelji,Supruznici,i ostali
srodnici i prijatelji.
SDA 275.000/5=55.000 budzetlija njihovih i njihovog stranackog kadra clanstva
Istu formulu primjeni na ostale stranke.
Ovo se zove Partokratija.
JThomas

#253 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by JThomas »

naravno da ne bi samo budžetlije najebale. zato što je upravo tako namjerno napravljen "sistem" koji dubi na glavi baziran na potpuno pogrešnim temeljima, da bi bilo teže da ga se promijeni.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#254 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by hrasno38 »

mirsek wrote:
hrasno38 wrote:
hahahaha ja vece gluposti nisam odavno procitao od ove da budzetlije sluze za kupovinu glasova!!!!!! Pa moraju i budzetlije za nekoga glasati i to su ljudi. Za SDA na zadnjim izborima glasalo 275.000 za DF 150.000za SBB 142.000 i recimo za HDZ 120.00 i SDP 92.000. E super sad mi fino odgovorite koje su to budzetlije glasale za DF i SBB a ima skoro 300.000 glasova samo na ove dvije stranke. I jedna i druga bile vrlo kratko u vlasti tj dovoljno kratko da nisu imali teoretskih sansi da zaposle svoje biracko tijelo na budzet. Kakvu crnu kupovinu glasova. Kupovinom glasova se sluze politicari i stranke a ne budzetlije. Opet ponavljam Dayton nam je donio tri nivoa vlasti: drzavu, entitete, kantone i po ustavu ogromna vecina o danas zaposlenih su zaposleni na radna mjesta koja nisu izmisljena. E sad uvijek ali bas uvijek ce postojati zavist i zasto radis ti a ne ja ali neko raditi mora. E sad da li ima viska najvjerovatnije da ima, da li ima nepotizma??? Ima ga 100%. Da li ima nerada??? Ima ga kao sto ga ima svugdje ali isto tako ima i ljudi koji rade kao sto je navela @Katarina i nikada sve ljude ne treba trpati u isti kos. Da li ima ljenguza na ovom forumu???? Ima ih nebrojeno koji cekaju da im markice padnu sa neba ili da ima roditelji daju za kafice a tamo negdje oko Sarajeva branje malina se placa 30 kM po danu.
Dzaba se gicas i ismijavas, neces moci odbraniti tebi dragu budzetsku privilegovanost pa ces morati zajedno sa mnom da protestujes i trazis ekonomske reforme i investicije. A i nisi procitao da sam napisao da se kupuju socijalni mir ILI glasovi za izbore.
Drzava ako je domacin neka bude domacin prema svima a ne samo da pazi one koje preko nepotizma i koverata dobijaju mjesta u raznim drzavnim preduzecima dok ostatak koji nije na budzetu moze da krepa i da placa danak to istoj drzavi ako proba preko privatluka da obezbjedi egzistenciju.
Ja sam radio razne fizicke poslove ali kad ti hoces da me uvjeris sto se ja sa VSS zalim da nema ravnopravnosti i da nema posla jer ima branje malina a da neko u klimatiziranoj prostoriji sa SSS kuca nesto u excelu 4 sata dnevno za sigurnu i poveliku platu od prosjecnih 1200 KM i da klimam na to sa odobravanjem razocarat cu te, toliki mazohista nisam.
Hehehee klasicna jebitacna prica nekoga sa VSS, predpostavljam sa zavrenom ekonomijom, pravom ili fakultetima kojih je zavrsilo na hiljade gradjana i nema te svjetske ekonomije koja bi mogla zaposliti toliko tih VSS-ovaca dok naravno na biroima nema niti jedan masinski, elektroinzinjer, gradjevinac, medicinar ili u prevodu nema ljudi sa zavrsenim "jebenim" fakultetima. A to izgleda otprilike isto kad krenes u srednju skolu pa ti hoces da upises Prvu gimnaziju jer su boze moj u nju isli svi sminkeri grada Sarajeva iako kad je zavrsis nemas nista u zivotu a onda poslije toga upises Ekonomiju jer to je in tu su sve koke a i blizu je "Vase Strase" i recimo ja koji sam se jebo po zabitima Buca Potoka pa dobio odmah jednu diplomu a onda jahao svaki dan Vraca te pocinjao i zavrsavao dan u nekoj jebenoj Lukavici gdje nisi imao gdje ni kafe popiti pa klepio diplomu koja mi daje posao gdje mu kurcu cejf. I sad bi ja kao tebe trebao da zalim jer boze moj ti imas VSS. Pa danas nema VSS samo ko nece i ko ne moze da plati a ima ga 90% onih polupismenih parlamentaraca koji su ih pozavrsavali po ubrazanom kursu a isto tako i svaki vozac im ima VSS....najmanje DIF. E pa vidis taj sto ima 1200 za kucanje u exelu je elektrotehnicar iz jebenog Buca Potoka onaj sto je pasao travu dok si ti vjerovatno ispijao kafice po gradskoj vrevi i zavrsavao nake gimnazije i nake neperspektiven fakultete.
JThomas

#255 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by JThomas »

inžinjera ima itekako na biroima. a doktora uskoro neće biti ni u domovima zdravlja i bolnicama, koliko je dobar sistem. vjerovatno su i to krivi zli privatnici što kradu i izrabljuju.
mirsek

#256 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by mirsek »

hrasno38 wrote:
Hehehee klasicna jebitacna prica nekoga sa VSS, predpostavljam sa zavrenom ekonomijom, pravom ili fakultetima kojih je zavrsilo na hiljade gradjana i nema te svjetske ekonomije koja bi mogla zaposliti toliko tih VSS-ovaca dok naravno na biroima nema niti jedan masinski, elektroinzinjer, gradjevinac, medicinar ili u prevodu nema ljudi sa zavrsenim "jebenim" fakultetima. A to izgleda otprilike isto kad krenes u srednju skolu pa ti hoces da upises Prvu gimnaziju jer su boze moj u nju isli svi sminkeri grada Sarajeva iako kad je zavrsis nemas nista u zivotu a onda poslije toga upises Ekonomiju jer to je in tu su sve koke a i blizu je "Vase Strase" i recimo ja koji sam se jebo po zabitima Buca Potoka pa dobio odmah jednu diplomu a onda jahao svaki dan Vraca te pocinjao i zavrsavao dan u nekoj jebenoj Lukavici gdje nisi imao gdje ni kafe popiti pa klepio diplomu koja mi daje posao gdje mu kurcu cejf. I sad bi ja kao tebe trebao da zalim jer boze moj ti imas VSS. Pa danas nema VSS samo ko nece i ko ne moze da plati a ima ga 90% onih polupismenih parlamentaraca koji su ih pozavrsavali po ubrazanom kursu a isto tako i svaki vozac im ima VSS....najmanje DIF. E pa vidis taj sto ima 1200 za kucanje u exelu je elektrotehnicar iz jebenog Buca Potoka onaj sto je pasao travu dok si ti vjerovatno ispijao kafice po gradskoj vrevi i zavrsavao nake gimnazije i nake neperspektiven fakultete.
Zavrsi ti fakultet kad je tako lako a isto tako probaj upisati gimnaziju sa slabim prosjekom iz osnovne skole ili probaj zavrsiti neperspektivnu ekonomiju na drzavnom fakultetu, frajeru :oops:
I da, ne trebas biti elektrotehnicar da bi kucao u excelu.
Ja npr. kroz zajebanciju pravim formule za obracun faktura u excelu.
DuckZz

#257 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by DuckZz »

hrasno38 wrote: Hehehee klasicna jebitacna prica nekoga sa VSS, predpostavljam sa zavrenom ekonomijom, pravom ili fakultetima kojih je zavrsilo na hiljade gradjana i nema te svjetske ekonomije koja bi mogla zaposliti toliko tih VSS-ovaca dok naravno na biroima nema niti jedan masinski, elektroinzinjer, gradjevinac, medicinar ili u prevodu nema ljudi sa zavrsenim "jebenim" fakultetima. A to izgleda otprilike isto kad krenes u srednju skolu pa ti hoces da upises Prvu gimnaziju jer su boze moj u nju isli svi sminkeri grada Sarajeva iako kad je zavrsis nemas nista u zivotu a onda poslije toga upises Ekonomiju jer to je in tu su sve koke a i blizu je "Vase Strase" i recimo ja koji sam se jebo po zabitima Buca Potoka pa dobio odmah jednu diplomu a onda jahao svaki dan Vraca te pocinjao i zavrsavao dan u nekoj jebenoj Lukavici gdje nisi imao gdje ni kafe popiti pa klepio diplomu koja mi daje posao gdje mu kurcu cejf. I sad bi ja kao tebe trebao da zalim jer boze moj ti imas VSS. Pa danas nema VSS samo ko nece i ko ne moze da plati a ima ga 90% onih polupismenih parlamentaraca koji su ih pozavrsavali po ubrazanom kursu a isto tako i svaki vozac im ima VSS....najmanje DIF. E pa vidis taj sto ima 1200 za kucanje u exelu je elektrotehnicar iz jebenog Buca Potoka onaj sto je pasao travu dok si ti vjerovatno ispijao kafice po gradskoj vrevi i zavrsavao nake gimnazije i nake neperspektiven fakultete.
Kad govorimo o Buca city, mislimo na istu završenu školu :D ? Ma dobra je ekonomija, nemoj sad da postanem depresivan kad nema nazad
dustaban

#258 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dustaban »

hrasno38 wrote:
dustaban wrote:Ovdje uglavnom mahniti postovi, sto je i bilo za ocekivati.
Sve se svodi na "smanjuj place svakome kome je dobro, kad ja crkavam nek crknu i oni!"
Ako vec hocete neki pomak i neki napredak, ja bih rekao - TROSITE!
Ali na domace proizvode. Ova prica sa DITOM je zaista interesantna. Zasto dio plata ne isplacivati domacim proizvodima (nekakvim bonovima za iste).
Zasto ne uvesti nekakve radne akcije? Zasto ne uvesti zajmove za ono, za ovo...?
Zasto se jednostavno ne sjetiti mehanizma koji nas je digao ???
E sad zamisli ti da predlozis ovoj truloj i lijenoj omladini da kao nekad u Titino vrijeme idu na nekakve radne akcije i grade svoju zemlju i sebi radna mjesta??????? ne bi ih mogao skupiti ni za jednih kolica...
Grdno grijesis. Zaboravljas da radne akcije nisu samo rintanje, vec i... ma yebiga sta da ti pricam, moji su se upoznali na radnoj akciji, ne bi bilo ni pruge ni mene da ne bi Samac-Saarajeeeevo...
:mrgreen:
hrasno38

#259 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by hrasno38 »

JThomas wrote:inžinjera ima itekako na biroima. a doktora uskoro neće biti ni u domovima zdravlja i bolnicama, koliko je dobar sistem. vjerovatno su i to krivi zli privatnici što kradu i izrabljuju.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/u-ks ... /141224125

doduse iz 2014 ali to je to
hrasno38

#260 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by hrasno38 »

mirsek wrote:
hrasno38 wrote:
Zavrsi ti fakultet kad je tako lako a isto tako probaj upisati gimnaziju sa slabim prosjekom iz osnovne skole ili probaj zavrsiti neperspektivnu ekonomiju na drzavnom fakultetu, frajeru :oops:
I da, ne trebas biti elektrotehnicar da bi kucao u excelu.
Ja npr. kroz zajebanciju pravim formule za obracun faktura u excelu.
Rekao sam da sa nepismenima tesko da mogu sta pricati!!!! a ti procitaj jos jednom moj tekst pa onda svoj......
hrasno38

#261 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by hrasno38 »

dustaban wrote:
hrasno38 wrote:
dustaban wrote:Ovdje uglavnom mahniti postovi, sto je i bilo za ocekivati.
Sve se svodi na "smanjuj place svakome kome je dobro, kad ja crkavam nek crknu i oni!"
Ako vec hocete neki pomak i neki napredak, ja bih rekao - TROSITE!
Ali na domace proizvode. Ova prica sa DITOM je zaista interesantna. Zasto dio plata ne isplacivati domacim proizvodima (nekakvim bonovima za iste).
Zasto ne uvesti nekakve radne akcije? Zasto ne uvesti zajmove za ono, za ovo...?
Zasto se jednostavno ne sjetiti mehanizma koji nas je digao ???
E sad zamisli ti da predlozis ovoj truloj i lijenoj omladini da kao nekad u Titino vrijeme idu na nekakve radne akcije i grade svoju zemlju i sebi radna mjesta??????? ne bi ih mogao skupiti ni za jednih kolica...
Grdno grijesis. Zaboravljas da radne akcije nisu samo rintanje, vec i... ma yebiga sta da ti pricam, moji su se upoznali na radnoj akciji, ne bi bilo ni pruge ni mene da ne bi Samac-Saarajeeeevo...
:mrgreen:
Pa naravno jedna od osnovnih stvari u drustvu koja je nestala je ono fino i zdravo druzenje mladih ljudi!!!!!:)
dustaban

#262 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dustaban »

A sad ozbiljno.

Zasto ovi koji nisu na budzetu ne bi fino formirali Antibudzetlijsku stranku (ABS), pa na izbore, pa pokupiti dobar broj glasova (jebiga, ostalo je dosta svijeta nezaposlenog na budzetu koji, kako vidimo, mrzi budzetlije iz dna dushe), pa kad pobjede i osvoje vlast, tj. poslanicke klupe, javnu upravu, drzavne firme... dokinuti sam sebe!

Prosto ko pasulj.
mirsek

#263 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by mirsek »

hrasno38 wrote:
Rekao sam da sa nepismenima tesko da mogu sta pricati!!!! a ti procitaj jos jednom moj tekst pa onda svoj......
Naravno da ne mozes kad ti je elektrotehnicar sa srednjom paradigma vrijednog i napacenog jedaca trave koji vrijedno kuca u excelu pola radnog vremena da bi dobio zasluzenu platu od 1200 KM a ja sa VSS ne zasluzujem da radim isti taj posao jer toboze dana svako zavrsava fakultet i VSS ti nista ne vrijedi.
Procitao sam ja tvoj post ali priznajem cim sam vidio onaj dio kako vrijedni elektrotehnicar jede travu i da je zasluzio da kuca u excelu odmah sam vidio koliko je sati.
Hej cuj elektrotehnicar. hahahahha :lol:
Znaci ovako, prvo budes odlican u osnovnoj, pa onda polozis prijemni i upises prvu gimnaziju, pa onda upisi ekonomiju u sarajevu redovno, pa onda zavrsi tu ekonomiju koju po tebi svako zavrsava i onda za kraj pogledaj izvjestaj biroa da li ima inzenjera, doktora,magistara faramacije i ostalih na tom istom birou i onda dodji da pokusas pisati bez slicnih nebuloza iz proslih postova.
Do tada samo ispadas smijesan sa svojim vrijednim elektrotehnicarima o pismeni djecace 8-)
JThomas

#264 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by JThomas »

ali zato oni koji se uvale u telecom i elektroprivredu vrijede već od pripravničkog i za sebe i za one koji ne mogu naći posao jer ih ima previše. ipak je to krem svih struka u tim firmama i tu tržišne zakonitosti ne vrijede :D
hrasno38

#265 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by hrasno38 »

mirsek wrote:
hrasno38 wrote:
Naravno da ne mozes kad ti je elektrotehnicar sa srednjom paradigma vrijednog i napacenog jedaca trave koji vrijedno kuca u excelu pola radnog vremena da bi dobio zasluzenu platu od 1200 KM a ja sa VSS ne zasluzujem da radim isti taj posao jer toboze dana svako zavrsava fakultet i VSS ti nista ne vrijedi.
Procitao sam ja tvoj post ali priznajem cim sam vidio onaj dio kako vrijedni elektrotehnicar jede travu i da je zasluzio da kuca u excelu odmah sam vidio koliko je sati.
Hej cuj elektrotehnicar. hahahahha :lol:
Znaci ovako, prvo budes odlican u osnovnoj, pa onda polozis prijemni i upises prvu gimnaziju, pa onda upisi ekonomiju u sarajevu redovno, pa onda zavrsi tu ekonomiju koju po tebi svako zavrsava i onda za kraj pogledaj izvjestaj biroa da li ima inzenjera, doktora,magistara faramacije i ostalih na tom istom birou i onda dodji da pokusas pisati bez slicnih nebuloza iz proslih postova.
Do tada samo ispadas smijesan sa svojim vrijednim elektrotehnicarima o pismeni djecace 8-)
hehehehe al sam te ubo ekonomisto nisi ni svjestan!!!!! takvih kao ti ima na hiljade plus sto sad zavrsavaju ove hu-su ekonomije po raznoraznim vukojebinama BiH. Da i zaboravio sam danas se vise ne zovu elektrotehnicari nego informaticari pored kojih ti svoju diplomu mozes da nabijes na onu stvar sto se tice exela, accessa, wordowa pa sve do windowsa i ostalo gradiva koji ima informaticki predznak. Tako je ta djeca su isla za zvanjima a to si isao za sminkerajem i sad oni 1200 KM a ti se i dalje sminkeraj sa prvom gimnazijom i Vase Strase!!!! Ma zaboli te i Brega je isao u Prvu gimnaziju to je danas inn!!!!! Ponovit cu link odozgo a sto nisi razmisljao na vrijeme sad lupaj glavom od zid ali stavi diplomu ekonomije mozda bude manje bolilo...

http://www.klix.ba/biznis/privreda/u-ks ... /141224125
hrasno38

#266 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by hrasno38 »

JThomas wrote:ali zato oni koji se uvale u telecom i elektroprivredu vrijede već od pripravničkog i za sebe i za one koji ne mogu naći posao jer ih ima previše. ipak je to krem svih struka u tim firmama i tu tržišne zakonitosti ne vrijede :D
Sto se tice Telecoma i EP zalbe pisati iskljucivo na adrese Bakira Izetbegovice te stranke SDA i Zlatka Lagumdzije i stranke SDP a staviti CC Haris Silajdzic - Amer Jerlagic SBiH!!!!
hizo ramidovic

#267 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by hizo ramidovic »

svak kose i malo razumie u ekonomiu znade dase povecanjem potrosnje povecaje prihod u budjet i zato treba zaposlit sto vise ljudi na budjet jerhin sad ocito nema dovoljno panek oni trose itako pune budjet i stohin budne vise svecese vise punit budjet itako cese ova drzava izvuc iskrize
JThomas

#268 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by JThomas »

pa ti se zajebaješ, a naše vođe ozbiljno tako rade.
Kikibombona

#269 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Kikibombona »

KatarinaKosaca wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Cherry-Cherry wrote: Baš me interesuje, da li ovi što pričaju protiv budžetlija, isto govorili kada bi bili na budžetu, da li bi od plate odvajali i davali gladnim u africi, da li bi plaćali zdravstveno osiguranje jednom beskućniku...
Višnjica nam je na budžetu :mastakazes:
Zato i jeste 8h radnog prijepodnevnog vremena na forumu... od naših para. I odgovor joj je "Tebi krivo što ti nisi", tako da i ne sumnjam koja je stranka postavila i smjestila... samo on(i) imaju toliku dozu bezobrazluka i đon obraza.
Ma hajde Kato, ko to u ovoj drzavi ima cist obraz? :D

Iskreno, ne znam nijednog covjeka za kojeg mogu reci da bi u svakoj prilici ostao na tragu casti i postenja. :D Neki su posteni samo zato jer im okolnosti dozvoljavaju...

Ja nisam na budzetu i ne bih prihvatio da budem... Ne bih zato sto mi je ovdje gdje sam sasvim ok. A imam i neke alternativne prihode, tako da nema potrebe da pljackam sirotinju parazitirajuci na budzetu. :D

Medjutim, da sam kokuz i da nemam nista drugo, skako bih od srece kada bi se mogao uvaliti u Telekom ili Elektroprivredu, a nisu losi ni ovi kancelarijski poslovi gdje mozes cijeli dan ubijati dosadu na internetu... :D

I ti bi Kato isto uradili, nema sumnje u to. Nema u ovoj drzavi covjeka koji bi odbio Telecom a da kuci bleji bez posla, da nema za normalnog zivota, za izdrzavanje porodice... Ma ucinio bi bas sve za posao, legalno i nelegalno... :D

Drustvo je trulo, ne valjamo kao ljudi. Na srecu, nije mi potrebno da se ponizavam, da bilo koga potplacujem, da bilo sta postignem na nelegalan i neposten nacin. Medjutim, da nemam drugog izbora, pa morao bi se uklopiti, ugraditi u sredinu... da se ne lazemo...

Bato

Zovi Visnjciu na kafu, mani ideale, biti na budzetu ima odredjene prednosti! :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#270 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by _BataZiv_0809 »

Kikibombona wrote:
Bato

Zovi Visnjciu na kafu, mani ideale, biti na budzetu ima odredjene prednosti! :D
Zvao, zauzeta :roll:

Za ideale ginu budale :D
mirsek

#271 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by mirsek »

hrasno38 wrote:
hehehehe al sam te ubo ekonomisto nisi ni svjestan!!!!! takvih kao ti ima na hiljade plus sto sad zavrsavaju ove hu-su ekonomije po raznoraznim vukojebinama BiH. Da i zaboravio sam danas se vise ne zovu elektrotehnicari nego informaticari pored kojih ti svoju diplomu mozes da nabijes na onu stvar sto se tice exela, accessa, wordowa pa sve do windowsa i ostalo gradiva koji ima informaticki predznak. Tako je ta djeca su isla za zvanjima a to si isao za sminkerajem i sad oni 1200 KM a ti se i dalje sminkeraj sa prvom gimnazijom i Vase Strase!!!! Ma zaboli te i Brega je isao u Prvu gimnaziju to je danas inn!!!!! Ponovit cu link odozgo a sto nisi razmisljao na vrijeme sad lupaj glavom od zid ali stavi diplomu ekonomije mozda bude manje bolilo...
Ovaj, upravo ucim python a onda prelazim na django i xamp ako pametnjakovicu poput tebe to nesto znaci.
Nego ne kontam, hoces da kazes da inzenjer elektrotehnike kuca u excelu za 1200 KM ?
Pa on neka kuca nemam nista protiv mada bi drzavi bolje bilo da je takvim ljudima omogucila neke poslove gdje ce kvalitetno pokazati svoje pravo znanje.
Al ti pismeni djecace si pricao o elektrotehnicarima a ne o inzenjerima elektrotehnike.
Nauci se da fino pises pravi naziv i neka ti ne bude mrsko , ne valja ti to al nikako. :bih:
JThomas

#272 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by JThomas »

mi pričamo u istoj priči o našim budžetlijama i o tržišnim zakonima ponude i potražnje. a znamo da su to dva paralelna svijeta koja egzistiraju jedan do drugog i ne dodiruju se.
Drinski

#273 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Drinski »

JThomas wrote:mi pričamo u istoj priči o našim budžetlijama i o tržišnim zakonima ponude i potražnje. a znamo da su to dva paralelna svijeta koja egzistiraju jedan do drugog i ne dodiruju se.
Pa ne mogu se dodirivati niti u Americi. Tamo privatne firme daju bonuse a drzavni sluzbenici to nemaju. To sui tamo dva svijeta razlicita.
Kikibombona

#274 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote:
Zvao, zauzeta :roll:

Za ideale ginu budale :D
Jesi ikada petljao sa budzetlijkom?

Ka'ke su? :lol:

Mene vazda zapadale ove nesretnice iz realnog sektora... :D
JThomas

#275 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by JThomas »

vi u istoj priči pravdate svoje netržišne privilegije i držite ljudima s visine bukvicu zašto su suficitaran kadar, pa po tržišnim zakonitostima ne mogu naći posao. kao što ranije rekoh, za vas su vaše plate u jednom univerzumu, a sve drugo u drugom, pa čak i stalna sredstva za rad tih istih javnih preduzeća i organa uprave. sve drugo može biti predmet priče, rasprave, rezova, štednje, reprograma - samo su vaše plate apsolut, aristotelov neuzrokovani uzrok.
Post Reply