Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
-
TheMule
#251 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Sad kad god odem na Youtube, na strani ekrana sve ovi vanzemaljci 
- cenecimoveocino
#252 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
istoTheMule wrote:Sad kad god odem na Youtube, na strani ekrana sve ovi vanzemaljci
-
sumirprimus
#253 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
kako god,cinjenica,da ima puno tih zajebancija koje su enigma..
ima i podvala,laznih vidjenja ufo-a,jeftinih produkcija,al ima i zanimljivih stvari..
tipa,oni norvezani nisam siguran jesul bas norvezani,elem,naucnici sto su godinama cekali i istrazivali ufo na nekoj lokaciji..
one kugle sto prate avione,mijenjaju pravac brzinom koju covjek sa svojim masinama valjda trenutno ne moze ostvarit...
ima i podvala,laznih vidjenja ufo-a,jeftinih produkcija,al ima i zanimljivih stvari..
tipa,oni norvezani nisam siguran jesul bas norvezani,elem,naucnici sto su godinama cekali i istrazivali ufo na nekoj lokaciji..
one kugle sto prate avione,mijenjaju pravac brzinom koju covjek sa svojim masinama valjda trenutno ne moze ostvarit...
-
sumirprimus
#254 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
e sad u veb arhivi uk nacionalne arhive min,odbrane,su izasli neki dokumenti o pracenju,analiziranju tih kako kazu UAP neidentifik.leteci fenomen..
tu se vidi da su ih pratili d bi utvrdili ko su, sta su, od cega su, i kako bi se mogli iskoristit u vojne svrhe...
sumarum da su skontali da za njih ovo nema vojnu vrijednost,da se ne moze povezat ni sa jednom nacijom.(hladni rat),da se ne preporucuje blizak kontakt, jer je bilo i fatalnih posljedica,ionako su prebrzi...e sad nisu djelo drugih nacija,al ima mrtvih, prebrzi su i ne treba im prilazit...i nema neku vrijednost za vojno istrazivanje...
tu se vidi da su ih pratili d bi utvrdili ko su, sta su, od cega su, i kako bi se mogli iskoristit u vojne svrhe...
sumarum da su skontali da za njih ovo nema vojnu vrijednost,da se ne moze povezat ni sa jednom nacijom.(hladni rat),da se ne preporucuje blizak kontakt, jer je bilo i fatalnih posljedica,ionako su prebrzi...e sad nisu djelo drugih nacija,al ima mrtvih, prebrzi su i ne treba im prilazit...i nema neku vrijednost za vojno istrazivanje...
-
sumirprimus
#255 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
ovo u jerusalemu kad sleti i uzleti mocno,makar bila i podvala.
- shiljak
#256 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Jest moćno, baš kao da hoće da ga svi vide.
- Dozer
#257 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ti si, izgleda, prilicno mlad...shiljak wrote:Naravo, osim ako ne dobiješ dokazNe može nikako da neko krije izvanzemaljce a da na internetu ima preko hiljadu video klipova, pa svakom bi se po jednom ukazao izvanzemaljac do sad, ili bi mi neko pričao.
Inace bi do sada shvatio kako funkcionise svijet, kako se stvari zataskavaju, kako se mase prave ludima, slijepima i gluhima pored zdrave pameti, ociju i usiju.
To sve imas i kod nas. Ne za vanzemaljce, jer vecina nasih mentalnih sklopova nije sposobna za razmisljanje dalje od izlaska na kafu s 2 KM u dzepu, a onda preturanja imaginarnih miliona kroz jos imaginarnije biznise, nego za masu drugih stvari.
Evo ti malo vijesti od 2010...
Nakon ovoga su tamo iznenada otfurali svi redom - Obama, Merkel, Cameron, Putin...
Evo i sta Medvedev rece 2013, javno, jasno i glasno.
http://www.eutimes.net/2013/01/russia-o ... r-we-will/
Ima toga jos koliko hoces. E sad - haj mi reci da je i ovo fake
- Dozer
#258 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
A ovaj trokutasti je vrlo cest na mnogi snimcima i lokacijama, bilo danju, bilo nocu. Takav obejakt je prijavljen nedavno i u USA, negdje, ne sjecam se tacno gdje, u niskom i sporom letu iznad kuca. Totalno necujno. Ima dokumentarac o tome, bio prikazan i na NG-u. Ali, originalni HD snimak koji je covjek napravio iz svoje baste - nestao. Nema ga nigdje na netu.sumirprimus wrote:
ovo u jerusalemu kad sleti i uzleti mocno,makar bila i podvala.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#259 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Dozer, bas kao i Deniken svojevremeno, otvara niz neodgovorenih pitanja i to je okej. Medjutim da li je nase nemanje odgovora na ta pitanja dokaz za vanzemaljsku prisustnost na zemlji, vrlo je diskutabilno.
Sa stanovista vjerovatnoce, rekao bih da je vjerovatnije da vanzemaljci postoje, nego da ne postoje. Po istom stanovistu, o vjerovatnoci njihovih posjeta zemlji-tesko mi se izjasniti. Moguce je.
Sa stanovista vjerovatnoce, rekao bih da je vjerovatnije da vanzemaljci postoje, nego da ne postoje. Po istom stanovistu, o vjerovatnoci njihovih posjeta zemlji-tesko mi se izjasniti. Moguce je.
- Dozer
#260 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Pa, recimo... Prakticno je nemoguce da ovo naprave ljudi.
Za neke od prikazanih je moguce da ih ljudi naprave za jednu noc (za jednu noc - jer se svaki od ovih crteza pojavio bukvalno tokom jedne noci), ali za mnoge je prakticno nemoguce da ih naprave ljudi.
Prvo - jer bi za ove neke crteze trebalo bar par destina ljudi, i to vise nego dobro uigranih, a
Drugo - jer su originalni krugovi i drugi crtezi napravljeni koristenjem ogromne toplote, a mi nemam cak ni ideju sta je izvor te toplote, i
Trece - simetrija i proporcije svega ovoga su bukvalno tacne u milimetar.
Eto, neka neko pokusa na livadi napraviti ono sa, recimo 2:35 ili 3:52 ili 4:40 ili 4:47 ili bilo koji, u nekom puno manjem promjeru, pa neka onda izmjeri te odnose, dimenzije linija, krugova i svega ostaloga. Garantujem da se nece postici milimetarska tacnost, a ovi krugovi i crtezi su nekad veliki i 200x200m.
Pogledati. Ako nista drugo, prelijepo je.
Za neke od prikazanih je moguce da ih ljudi naprave za jednu noc (za jednu noc - jer se svaki od ovih crteza pojavio bukvalno tokom jedne noci), ali za mnoge je prakticno nemoguce da ih naprave ljudi.
Prvo - jer bi za ove neke crteze trebalo bar par destina ljudi, i to vise nego dobro uigranih, a
Drugo - jer su originalni krugovi i drugi crtezi napravljeni koristenjem ogromne toplote, a mi nemam cak ni ideju sta je izvor te toplote, i
Trece - simetrija i proporcije svega ovoga su bukvalno tacne u milimetar.
Eto, neka neko pokusa na livadi napraviti ono sa, recimo 2:35 ili 3:52 ili 4:40 ili 4:47 ili bilo koji, u nekom puno manjem promjeru, pa neka onda izmjeri te odnose, dimenzije linija, krugova i svega ostaloga. Garantujem da se nece postici milimetarska tacnost, a ovi krugovi i crtezi su nekad veliki i 200x200m.
Pogledati. Ako nista drugo, prelijepo je.
Last edited by Dozer on 16/07/2015 12:31, edited 1 time in total.
-
ZenaZbrkovima
#261 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
ovi krugovi su fkt preofirni.
- Dozer
#262 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
U smislu? Na 5:22 imas hexagone, ak one volis krugove 
Obratite paznju ne jedan detalj u mnogim crtezima - polumjesec, sa ili bez neke vrste zvijezde. Moguci odgovor na porijeklo islama na Zemlji?
Obratite paznju ne jedan detalj u mnogim crtezima - polumjesec, sa ili bez neke vrste zvijezde. Moguci odgovor na porijeklo islama na Zemlji?
Last edited by Dozer on 16/07/2015 12:42, edited 2 times in total.
-
ZenaZbrkovima
#263 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
u smislu da je rijec o photoshopu, a u najboljem slucaju o ljudskih ruku djelu.
- Dozer
#264 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ne mogu da vjerujem... Nikad nisi cula za ove crteze koji se pojavljuju u poljima sirom svijeta?
Ne citas... ljudi su pokusali napraviti/kopirati neki od ovih crteza, i uspjeli su napraviti neke jednostavnije verzije, ali - to nije bilo to jer se lomljenje stabljika nikako nije podudaralo s onim u originalima.
Na originalima je utvrdjena upotreba ogromne toplote, dok mi nismo uspjeli to postici na bilo koji nacin, nego su stabljike savijane mehanicki i lomljene. Originali nisu nikad slomljeni niti pukli. Samo savijeni toplotom.
Imas ovdje dosta objasnjenja, kao i nekih snimaka originalnih krugova u nastanku, ali i ljudskih pokusaja
Ne citas... ljudi su pokusali napraviti/kopirati neki od ovih crteza, i uspjeli su napraviti neke jednostavnije verzije, ali - to nije bilo to jer se lomljenje stabljika nikako nije podudaralo s onim u originalima.
Na originalima je utvrdjena upotreba ogromne toplote, dok mi nismo uspjeli to postici na bilo koji nacin, nego su stabljike savijane mehanicki i lomljene. Originali nisu nikad slomljeni niti pukli. Samo savijeni toplotom.
Imas ovdje dosta objasnjenja, kao i nekih snimaka originalnih krugova u nastanku, ali i ljudskih pokusaja
-
ZenaZbrkovima
#265 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Cula sam za krugove, naravno.
Al evo, uzmimo da je ovaj vanzemaljac s lulom definitivno fotosopiran. Sve i da je ovo sve rezultat djelovanja vanzemaljca, ne bi se valjda zaj.. na svoj racun i to pravili
dakle.. ako je ta slika photoshop, po cemu se ove ostale razlikuju da one ne bi mogle biti to? svaka na isti fazon, svako polje nekako isto, ofirno do bola.
Al evo, uzmimo da je ovaj vanzemaljac s lulom definitivno fotosopiran. Sve i da je ovo sve rezultat djelovanja vanzemaljca, ne bi se valjda zaj.. na svoj racun i to pravili
dakle.. ako je ta slika photoshop, po cemu se ove ostale razlikuju da one ne bi mogle biti to? svaka na isti fazon, svako polje nekako isto, ofirno do bola.
- sigh
#266 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Mozemo li razmisljati u drugom smjeru ? Mozemo li prihvatiti cinjenicu da smo sastavljeni od tvari koje su najvise prisutne u cijelom svemiru ? Da se zive tvari temelje na elementu koji je najvise aktivan ? Da nisu potrebni nikakvi vanzemaljci ili bogovi 
-
pemanapemani
#267 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Možemo razmišljati tako. Naravno, milion stvari se moralo poklopiti, ali uzmimo da su poklopile. Sve se uklapa u tu šemu osim ljudske savjesti.sigh wrote:Mozemo li razmisljati u drugom smjeru ? Mozemo li prihvatiti cinjenicu da smo sastavljeni od tvari koje su najvise prisutne u cijelom svemiru ? Da se zive tvari temelje na elementu koji je najvise aktivan ? Da nisu potrebni nikakvi vanzemaljci ili bogovi
Koliko god razmišljao savjest nikako ne mogu objasniti slučajnim i spontanim nastankom.
-
sumirprimus
#268 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
ona svjetla navece u obliku trokuta?Dozer wrote: A ovaj trokutasti je vrlo cest na mnogi snimcima i lokacijama, bilo danju, bilo nocu. Takav obejakt je prijavljen nedavno i u USA, negdje, ne sjecam se tacno gdje, u niskom i sporom letu iznad kuca. Totalno necujno. Ima dokumentarac o tome, bio prikazan i na NG-u. Ali, originalni HD snimak koji je covjek napravio iz svoje baste - nestao. Nema ga nigdje na netu.
najpoznatiji "incident"te vrste je arizona 97e..
kontraargument vojse je bio da su izvodili neke vojne vjezbe,pa su helikopteri letli u neakvoj formaciji..a druga da su bacane baklje..u pravilnim razmacima...i tako...
- Dozer
#269 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Mozemo, naravno. Ali, isto tako, zasto je tesko prihvatiti da smo mi vrlo mlada vrsta u odnosu na nasu pretpostavku starosti svemira (4,5 milijarde godina, a nasa vrsta postoji nekih 200-250.000 godina, opet po nasim pretpostavkama), i da je vrlo moguce da postoje vrste daleko starije,a samim tim i naprednije od nas?
Evo jos malo pojasnjenja o krugovima
A krugovi se jos uvijek pojavljuju. Postaje interesanto od 8:20
Evo jos malo pojasnjenja o krugovima
A krugovi se jos uvijek pojavljuju. Postaje interesanto od 8:20
Last edited by Dozer on 16/07/2015 13:06, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#270 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
dozvolices naravno da hos, da ima ljudi kojim je puk krac i dodika,bakira,referenduma,jebi ih vise sve...razvlace pamet i sve u kurg.ako bude ceranja i sranja tu sam,ne bjezim.a od vazemaljaca navece zaspim ko mala beba...od ovih imam nesanicu..._BataZiv_0809 wrote:Dozer, bas kao i Deniken svojevremeno, otvara niz neodgovorenih pitanja i to je okej. Medjutim da li je nase nemanje odgovora na ta pitanja dokaz za vanzemaljsku prisustnost na zemlji, vrlo je diskutabilno.
misim daj 99% svega na netu obicno sranje,montaza,daj to top secret njonju bi neko tako lako baco na net...
e sad da smo sami sumnjan, i da ima cudnih stvari u najmanju ruku..definitivno ima...ako nista za razbibrigu meni taman.
- sigh
#271 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Pa i ne slazem se bas s tim misljenjem, kao prvo mislim da nije se bas toliko stvari trebalo poklopiti. Evo pogledas cega imas najvise u svemiru (hidrogen, helijum, oksigen, ugljik, nitrogen, ostalo ) i onda pogledas cega to ima najvise u ljudskom tijelu ( hidrogen, oksigen, ugljik, nitrogen ,ostalo). I jos trebamo dodati da je zivot baziran na ugljiku, koji je hemijski najaktivniji element. Ako bi zelio imati nesto kompleksno kao zivot, bazirao bi ga na ugljiku.pemanapemani wrote:Možemo razmišljati tako. Naravno, milion stvari se moralo poklopiti, ali uzmimo da su poklopile. Sve se uklapa u tu šemu osim ljudske savjesti.sigh wrote:Mozemo li razmisljati u drugom smjeru ? Mozemo li prihvatiti cinjenicu da smo sastavljeni od tvari koje su najvise prisutne u cijelom svemiru ? Da se zive tvari temelje na elementu koji je najvise aktivan ? Da nisu potrebni nikakvi vanzemaljci ili bogovi
Koliko god razmišljao savjest nikako ne mogu objasniti slučajnim i spontanim nastankom.
Dodaj tome 14 milijardi i prostor velicine koji ne mozes uopste sebi predstaviti. Prostor toliko veliki da recimo sad da imas nacin da se teleportujes do nase najblize susjedne galaksije, mogao bi gledati izumiranje dinosaurusa na zemlji, zbog svjetlosti koja bi tek tad stigla do nase najblize susjedne galaksije.
Drugo, ako nauka nije jos dala jasan odgovor, ne mora znaciti da ljudska svijest nije nesto sto ne moze prirodno nastati. Neki naucnici vec rade sa modelima koji objasnjavaju svijest kroz kvantnu mehaniku i polako se i taj fenomen objasnjava. Nas je svemir stvorio i mi smo ogledalo svemira.
@ Dozer, ja ne iskljucujem postojanje zivota negdje drugo u svemiru. Ali sam skeptican prema razmisljanju kako se raspravlja o tom zivotu na ovoj temi. Ja zamisljam da svemir ima za sve svoja pravila. Tako i za zivot ( zivot baziran na ugljiku, evolucija itd. ). Ako bi zivot postojao negdje drugo ne zamisljam ga drasticno drugacije nego sto je to na zemlji. Pretpostavljam da je moguce da negdje postoji neki humanoidni oblik zivota ali trebamo imati na umu recimo da za nasu vrstu postoje odredjena ogranicenja postavljena svemirom. Vjerovatno nikad necemo moci razviti tehnologiju s kojom bi mogli znacajno istrazivati svemir, jednostavno zbog ogranicenja koja postavlja sam svemir svojom velicinom. To bi isto vazilo i za eventualne ostale zivotne forme u svemiru. Tako da pitanje o vanzemaljcima jeste ineteresantno ali mislim da se ide u pogresnom smjeru kada se raspravlja o istim. Sve u svemu mislim da je bespotrebno uvlaciti neko bozanstvo ili vanzemaljce kao stvoritelje dok imamo svemir kao jedinog opipljivog, mjerljivog, logicnog, prisutnog stvoritelja nas ( a mozda i nekih ostalih ) .
-
sumirprimus
#272 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
men bi iblo logicnije da se bazira na nekoj drugoj formi a ne ko mi na karbonskoj..radijacija,daljina..hrana,gorivo,logistika...cenge 
-
TheMule
#273 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Drugi zivot bi mogo biti tako razlicit, da je moguce da je uopste neprepoznatvljiv. Glupo je da i ovi vanzemaljci imaju oci, usi, 2 ruke i 2 noge. Jedino ako su nas oni stvorili od svog DNK-a mozda da izgledaju ko mi, inace male su sanse da izgledaju ko homo sepieni
- Dozer
#274 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Pa upravo je ovo ono o cemu i ja pricam.sigh wrote:@ Dozer, ja ne iskljucujem postojanje zivota negdje drugo u svemiru. Ali sam skeptican prema razmisljanju kako se raspravlja o tom zivotu na ovoj temi. Ja zamisljam da svemir ima za sve svoja pravila. Tako i za zivot ( zivot baziran na ugljiku, evolucija itd. ). Ako bi zivot postojao negdje drugo ne zamisljam ga drasticno drugacije nego sto je to na zemlji. Pretpostavljam da je moguce da negdje postoji neki humanoidni oblik zivota ali trebamo imati na umu recimo da za nasu vrstu postoje odredjena ogranicenja postavljena svemirom. Vjerovatno nikad necemo moci razviti tehnologiju s kojom bi mogli znacajno istrazivati svemir, jednostavno zbog ogranicenja koja postavlja sam svemir svojom velicinom. To bi isto vazilo i za eventualne ostale zivotne forme u svemiru. Tako da pitanje o vanzemaljcima jeste ineteresantno ali mislim da se ide u pogresnom smjeru kada se raspravlja o istim. Sve u svemu mislim da je bespotrebno uvlaciti neko bozanstvo ili vanzemaljce kao stvoritelje dok imamo svemir kao jedinog opipljivog, mjerljivog, logicnog, prisutnog stvoritelja nas ( a mozda i nekih ostalih ) .
Samo sto ja ne da ne iskljucujem postojanje, nego sam duboko ubijedjen, pa slobodno mogu reci i da tvrdim da zivot u svemiru buja na sve strane.
I to upravo radi ovoga sto si i sam rekao - hemijskih elemenata u svemiru.
E sad...to sto mi, ljudi, nismo jos uvijek na nivou razvoja da mozemo istrazivati svemir, apsolutno ne znaci da neka druga vrsta to nije postala daleko prije nas.
Ne znaci da su nas oni stvorili, naravno, ali isto tako to nije nimalo iskljuceno.
Takodjer, ne znaci i da nas pokusavaju navesti na pravi put, da nam na raznorazne nacine ukazuju sta se desava ili ce se desiti, itd., ali mi, nadobudni kakvi jesmo, to ne zelimo prihvatiti jer se kosi s nasim shvatanjima i vjerovanjima.
Samo kazem - odgledajte onaj video s KGB-ovcem, pa onda i onim ruskim astronautom i onim sta su oni sve rekli, a zatim to uporedite s ovim sta je Medvedev rekao... 2+2=...?
Last edited by Dozer on 16/07/2015 14:07, edited 3 times in total.
- sigh
#275 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
A zasto ? Recimo da zivotu negdje drugo trebaju slicni uslovi kao zivotu na zemlji. Uzmemo ljude za orijentaciju. I zivotu negdje drugo, uz uslov da je zivot negdje drugo moguc samo uz uslove koji vladaju na nasoj zemlji, za prezivljavanje bi trebale oci za promatranje prirode, usta za unos hrane i komunikaciju, usi, ruke za obradu prirode, noge za kretanje, itd. Naravno tu bi bilo nekih odstupanja ali mislim da bi opet vremenom doslo do pojave nekih humanoidnih bica, radom evolucije kao prirodnog mehanizma bi u slicnim uvjetima rezultiralo zivotom slicnim nasim.TheMule wrote:Drugi zivot bi mogo biti tako razlicit, da je moguce da je uopste neprepoznatvljiv. Glupo je da i ovi vanzemaljci imaju oci, usi, 2 ruke i 2 noge. Jedino ako su nas oni stvorili od svog DNK-a mozda da izgledaju ko mi, inace male su sanse da izgledaju ko homo sepieni