Amel Tuka, dijamant bh atletike
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- velikibrnjo
#251 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Zamisli donese nam covjek prvo zlato sa OI
Kako se ocajno ne ulaze u sport, ovo je ravno naucnoj fantastici
Zemlja puna vanserijskih talenata ali propadaju jer niko nema sluha za sport
Mi bi trebali u kosarci, tenisu i u atletici da trehamo svjetske sile, ali umjesto toga pokalnjamo nasu najbolju djecu komsijama i susjedima
to je tragicno
Mi bi trebali u kosarci, tenisu i u atletici da trehamo svjetske sile, ali umjesto toga pokalnjamo nasu najbolju djecu komsijama i susjedima
to je tragicno
-
Mustang1
#252 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Samo nek ne dolazi ovamo do daljnjeg
Neka dodje malo poslije svjetskog da vidi rodbine i bjezi nazad
Nasi lesinari bi ga rastrgali, od novinara do politicara svi bi se gurali i promovisali preko njega. O sponzorusama je suvisno i govoriti 
-
Nadzorna_ploca
#253 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Amel Tuka je vrhunski atleticar i potencijal koji ulaze u sebe i svoj tim. Visinske pripreme, dobar trener, ozbiljne trke. Zato i jest napravio sve ovo. Nisu ovi rezultati sami pali sa neba, svako ulaganje se isplate kad si potencijal za nesto. Bilo materijalno, fizicko, psihicko.
-
SSemir
#254 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
da sam na njegovom mjestu vec bi naredio menadzeru da pravi kontakte sa zaljevskim zemljama radi eventualne promjene drzavljanstva. ne mogu se velike pare zaraditi u atletici, treba ganjati svaku mogucnost. a oni su vazda raspolozeni za dobre svjetske sportiste.
u bosni najvise sto moze ocekivati je nagradno fotografisanje sa politicarima i prijem u njihovim kancelarijama
u bosni najvise sto moze ocekivati je nagradno fotografisanje sa politicarima i prijem u njihovim kancelarijama
-
vryzas
#255 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
SSemir wrote:da sam na njegovom mjestu vec bi naredio menadzeru da pravi kontakte sa zaljevskim zemljama radi eventualne promjene drzavljanstva. ne mogu se velike pare zaraditi u atletici, treba ganjati svaku mogucnost. a oni su vazda raspolozeni za dobre svjetske sportiste.
+ tapsanje po ramenu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#256 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
malo je to mitologija i pretjerivanje.velikibrnjo wrote:Zamisli donese nam covjek prvo zlato sa OI
to je tragicno
najviše iz razloga što mi nemamo jedan od najbitnijih faktora - stručnjake koji će izbrusiti taj talent.
bavio sam se sportom u mlađim danima i ovo je najveća naša boljka. za ove individalne sportove, uvjeti za treniranje bi se i mogli obezbjediti, pogotovo nakon što se pojedinac istakne. ali džaba ako se to ne zna iskoristiti.
-
SSemir
#257 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
ma jok, tapsanje po ramenu ce da dobije ako pristane da ucestvuje u predizbornoj kampanji stranke od doticnog politicaravryzas wrote:SSemir wrote:da sam na njegovom mjestu vec bi naredio menadzeru da pravi kontakte sa zaljevskim zemljama radi eventualne promjene drzavljanstva. ne mogu se velike pare zaraditi u atletici, treba ganjati svaku mogucnost. a oni su vazda raspolozeni za dobre svjetske sportiste.
![]()
![]()
+ tapsanje po ramenu
- Ajatolah_
#258 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
I samom Amelu je rekord (lični, a ujedno i nacionalni) na 800m bio preko 1:46, a onda je radio malo duže od godinu dana s talijanskim trenerom - i popravio se za 4 sekunde, te se upisao kao 11. najbrži ikad.Chmoljo wrote:malo je to mitologija i pretjerivanje.velikibrnjo wrote:Mi bi trebali u kosarci, tenisu i u atletici da trehamo svjetske sile, ali umjesto toga pokalnjamo nasu najbolju djecu komsijama i susjedima
to je tragicno
najviše iz razloga što mi nemamo jedan od najbitnijih faktora - stručnjake koji će izbrusiti taj talent.
Stručnih ljudi koji bi mogli tako dramatično popraviti nečije rezultate i iskoristiti puni potencijal u BiH jednostavno nema. Jedino se možemo nadati da se ljudi kao što je Tuka nekad u budućnosti angažuju u radu s mladim sportistima i usmjere ih kako treba.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#259 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
eto vidiš, nisam imao pojma da mu je talijan trener... samo da nam Amela zdravlje posluži 
-
dek
#260 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
https://www.youtube.com/watch?v=FdePnJk1xYU
Danas nova utrka Dijamantske lige na 800 m, Amel nije nastupio ali se pojavio Kenijac David Rudisha ((Rudiša
koji važi za prvo ime ove discipline.
Nije baš impresionirao, očito nije na prijašnjem nivou.
Pobijedio je Amos koji je bio drugi na prošloj utrci, iza Tuke. Sve u svemu, Amel zasad djeluje kao najbolji.
Danas nova utrka Dijamantske lige na 800 m, Amel nije nastupio ali se pojavio Kenijac David Rudisha ((Rudiša
Nije baš impresionirao, očito nije na prijašnjem nivou.
Pobijedio je Amos koji je bio drugi na prošloj utrci, iza Tuke. Sve u svemu, Amel zasad djeluje kao najbolji.
- SpecialOffer
#261 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Vrijeme pobjednika
1:44:58
-
dek
#262 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Da, dosta sporija utrka u odnosu na Monaco.
- It_is_a_Leclerc
#264 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Jedno pitanje. Nadam se da nećete protumačiti sa pola srca..
Vidim, Tuka u Predjedništvu, Tuka na Vilsonovom, Tuka u Kaknju, Tuka u HIFA grupaciji... Do SP-a i trčanja heatova je ostalo tačno sedam dana. Ne bi li on trebao sada biti na pripremama ili nešto...
Vidim, Tuka u Predjedništvu, Tuka na Vilsonovom, Tuka u Kaknju, Tuka u HIFA grupaciji... Do SP-a i trčanja heatova je ostalo tačno sedam dana. Ne bi li on trebao sada biti na pripremama ili nešto...
- forest gump
#265 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
It_is_a_Leclerc wrote:Jedno pitanje. Nadam se da nećete protumačiti sa pola srca..
Pa i ne. On je u potpunosti spreman već neko vrijeme. Vjerovato zadnji mjesec pred SP radi veoma precizno planirane treninge niskog volumena i visokog intenziteta.
-
SSemir
#266 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
davno sam ja napisao da treba da izbjegava bosnu. bas zbog ovih stvariIt_is_a_Leclerc wrote:Jedno pitanje. Nadam se da nećete protumačiti sa pola srca..
- phillie
#267 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
A mozda hoce da ubere jos koju paru (sasvim opravdano, od drzave i sponzora) prije pocetka SP-a i tako olaksa sebi put do zlata 
- SpecialOffer
#268 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Pa valjda zna sta radi.
- It_is_a_Leclerc
#269 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Pitam to jer pratim po ovim društvenim mrežama dosta atletičara (Bolta, Faraha, Dibabu, Warinera) i svi stavljaju isključivo slike sa priprema, ovaj trening, onaj trening i sl, samo kod našeg Amela slike od sponzora..
Ali, i to što kažete - valjda zna šta radi.
Ali, i to što kažete - valjda zna šta radi.
- phillie
#270 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Pa i njemu su ovo pripreme. Trci do Bakira, pa leti do Hife, pa haj pozuri sa Teletovicem i Dzumhurom

- insaneinthebrain
#271 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
ovako je bilo prije godinu dana, a sad se amel bori za svjetsko zlato
http://www.klix.ba/sport/amel-tuka-sest ... /140815091
http://www.klix.ba/sport/amel-tuka-sest ... /140815091
- It_is_a_Leclerc
#272 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Polako...Ne treba odmah letjeti pred rudo... Amel je senzacija, i niko u atletskom svijetu još ne zna koliko može na jednom velikom takmičenju za koje svi tempiraju formu 
- phillie
#273 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Koliko sam mogao vidjeti satnicu, kvalifikacijske trke na 800m su 22.08 oko 6 ujutro ponasem vremenu, polufinale 23.08 u 14.00 a finale 25.08 takodjer oko 14.00.
Sretno Amele!
PS. Kao i nasim kuglasima Alicu i Masicu.
Sretno Amele!
- It_is_a_Leclerc
#274 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Kad će se tačno objaviti startlist heatova, ili makar spisak učesnika ?phillie wrote:Koliko sam mogao vidjeti satnicu, kvalifikacijske trke na 800m su 22.08 oko 6 ujutro ponasem vremenu, polufinale 23.08 u 14.00 a finale 25.08 takodjer oko 14.00.
Sretno Amele!
Da to malo pogledamo..
- phillie
#275 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Ne znam, nisam nigdje nasao...valjda jos nije odluceno ko s kim 
Inace zaboravih napisati za bacace kugle, kvalifikacije su 23.08 u 04:05 po nasem vremenu, a finale isti dan u 13:30
Inace zaboravih napisati za bacace kugle, kvalifikacije su 23.08 u 04:05 po nasem vremenu, a finale isti dan u 13:30