Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post Reply
Ali Kemal

#251 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Ali Kemal »

Kikibombona wrote:Navrati ovdje sasvim solidan broj internet mudzahida koji ce sa zadovoljstvom procitati...

Ti mislis da ovo niko ne cita?
Kako onda nasi ljudi u toliko broju idu na ratista u Siriju i Irak!?

Ovo je mali djelic onoga sto takvi citaju...
Mislim da grijesis u vezi citanja. Ti koji idu na ratista u Siriju ne citaju sigurno. Oni su indoktrinirani slusajuci predavanja i propovjedi, citanje je malo previse za takve. Oni koji citaju ti salju ove sto ne citaju.
Ludzak

#252 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Ludzak »

Gojeni H wrote:
Ludzak wrote:Sam mozete zamisliti da Bosnjaci brane Islam... heej, Bosnjaci. :D
I time mozete zamisliti do kakvog djavola je taj Islam dosao.
Bosnjaci imaju najvece pravo da brane islam.
U trenutku kada smo bili sultanovi vojnici, age i begovi nismo ubijali "nevjernike". Nema nijednog zabiljezenog slucaja nasilnog prevjeravanja ili masovnih ubistava, a kamoli genocida.
Isto se ne moze reci za susjede kad su ojacali.

Tokom i poslije zadnjeg genocida nismo se svetili i nismo unistavali bogomolje drugih.
Ko drugi osim Bosnjaka ima vece pravo da brani islam ... Ludzace?
Ahha, znači ti si ratovao za Osmanlije. :-)
Gojeni H

#253 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Kikibombona wrote:
Gojeni H wrote:Sjooj, Kiki opet si napusen. Sta je bilo, vratio se diler iz tvorza?
Jesam nesto pogresno napisao?

Ako jesam, sta konkretno?
Ma, samo sam mislio kratak, koncizan, a tek lagan za citanje tekst. :kiss:
Gojeni H

#254 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Ludzak wrote: Ahha, znači ti si ratovao za Osmanlije. :-)
Ludzace, idi ba sta procitaj pa dodji da komentarises.

Gates, tebi sve %$"# po spisku. Kakva sve shusha nema internet.
Ludzak

#255 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Ludzak »

Gojeni H wrote:

Ja vjerske enciklopedije nisam nikad, niti ću ikada čitati. Ne zanimaju me. Muslimani da se posvete malo više čitanju, ne bi bili ovako radikalni kao sada. A to da Bošnjaci nisu bogomolje rušili za vrijeme zadnjeg rata je laž. Ali da su najmanje rušili tih bogomolja, to je tačno.
SmokingMan

#256 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by SmokingMan »

Eo dio iz konverzacije sa poznanikom iz grada Sfax...

Image

Ja i ne znam šta bih dodao na ovo.Muslimani su sa ovim divljacima dotakli samo dno,mada su ovi sasvim nenakav drugi Univerzum,bolesni.Dabogda oni koji pozivaju na džihad u kojem se ljudi raznose eksplozivom,ubijaju nedužni ljudi,otimaju ženska djeca,gorili u bezdanu tog Džehennema.Koliko su samo ti malounici uvjereni su ispravnost svojih (ne)djela da je to neopisivo.
HAVANA

#257 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by HAVANA »

Majko draga do kad cu ja citati o islamu,krscanstvu,svetim knjigama,ubio,pobio,poklo,pokrstio,raskrstio,opljacko...jebo mater svoju.Zivota mi prodje 20 godina, vazda nakav kurac. :-) Sad jos ovi naki imbecili i njihovi putevi sveti,pleme li im jebem divljacko.Nek idu nedje pa nek se kolju,pustite ljude da zive.Mater jebalo retardiranu i neradnicku,sve mu ljudi dali,odrasto tamo i naso glave vjesat po ogradama...
Jebo li mu al adnani nanu.
Gojeni H

#258 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Ludzak wrote:
Gojeni H wrote:

Ja vjerske enciklopedije nisam nikad, niti ću ikada čitati. Ne zanimaju me. Muslimani da se posvete malo više čitanju, ne bi bili ovako radikalni kao sada. A to da Bošnjaci nisu bogomolje rušili za vrijeme zadnjeg rata je laž. Ali da su najmanje rušili tih bogomolja, to je tačno.
Ne citas vjerske knjige, ne znas nista o uticaju religije na politiku SAD, ne znas nista o ekonomiji, nista se ne cita o vanjskoj politici ...
Sta citas, Politikin zabavnnik?
Gojeni H

#259 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

SmokingMan wrote:Eo dio iz konverzacije sa poznanikom iz grada Sfax...

Image

Ja i ne znam šta bih dodao na ovo.Muslimani su sa ovim divljacima dotakli samo dno,mada su ovi sasvim nenakav drugi Univerzum,bolesni.Dabogda oni koji pozivaju na džihad u kojem se ljudi raznose eksplozivom,ubijaju nedužni ljudi,otimaju ženska djeca,gorili u bezdanu tog Džehennema.Koliko su samo ti malounici uvjereni su ispravnost svojih (ne)djela da je to neopisivo.
Cilj oba skorija teroristicka napada u Tuunisu jesu bile lokacije gdje ima dosta stranih drzavljana.
Bitno je "dokazati" da sretna prica proizasla iz tzv. Arapskog proljeca ne postoji.
Takodje je potrebno ugasiti svaki san o modernoj arapskoj demokratiji.
Kikibombona

#260 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote: Ma, samo sam mislio kratak, koncizan, a tek lagan za citanje tekst. :kiss:
Poruka je jako ozbiljna i dolazi od vodstva ISILa, skupine odgovorne za nezamislivo zlo i u konacnici genocid nad jezidi Kurdima. Nema nikakve sumnje da ce i ova poruka inspirisati nove ratnike da im se pridruze, motivisati mnoge da ucine zlo. Citaju oni svoje itekako. Jedan moj poznanik je nedavno presao na 'islam' (ili je bolje reci vehabizam). Nije ni sehadet kako treba naucio a vec je na fb postavio link za ogroman tekst naslova 'svi muslimani trebju znati ko su i kakve su sije' (nesto tako...)...

Govor Adnanija sam procitao na preskoke. Poruka je prepuna prijetnji i mrznje. Na ovaj nacin mozemo upoznati ISIL, osjetiti koliko su zli i nakaradni. Valjda su vrijednije informacije iz prve ruke od supljiranja forumasa!??
Gojeni H

#261 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Kikibombona wrote:
Gojeni H wrote: Ma, samo sam mislio kratak, koncizan, a tek lagan za citanje tekst. :kiss:
Poruka je jako ozbiljna i dolazi od vodstva ISILa, skupine odgovorne za nezamislivo zlo i u konacnici genocid nad jezidi Kurdima. Nema nikakve sumnje da ce i ova poruka inspirisati nove ratnike da im se pridruze, motivisati mnoge da ucine zlo. Citaju oni svoje itekako. Jedan moj poznanik je nedavno presao na islam. Nije ni sehadet kako treba naucio a vec je na fb postavio link za ogroman tekst naslova 'svi muslimani trebju znati ko su i kakve su sije' (nesto tako...)...

Govor Adnanija sam procitao na preskoke. Poruka je prepuna prijetnji i mrznje. Na ovaj nacin mozemo upoznati ISIL, osjetiti koliko su zli i nakaradni. Valjda su vrijednije informacije iz prve ruke od supljiranja forumasa!??
Kiki srce, islam je casa hladne vode koja se lagano ispija.
Ovo je furka sad. Prije 50-ak godina, furka neizivljenih i opskurnih likova su bile Crvene brigade ... Uvijek postoji nesto na sta ce se loziti.
SmokingMan

#262 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by SmokingMan »

Gojeni H wrote: Ovo je furka sad. Prije 50-ak godina, furka neizivljenih i opskurnih likova su bile Crvene brigade ... Uvijek postoji nesto na sta ce se loziti.
Neće oni islam uništiti svojim postupcima,nego sami sebe...Na žlost veliki je broj onih koji brzo prime islam,i sagore u istome,tj korz svoje postupke.
JThomas

#263 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by JThomas »

furka ima svoju državu. koja kontroliše teritoriju od oko 300.000 km2 na kojoj živi oko 10 miliona ljudi.
Gojeni H

#264 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

JThomas wrote:furka ima svoju državu. koja kontroliše teritoriju od oko 300.000 km2 na kojoj živi oko 10 miliona ljudi.
Da, i to jeste zabrinjavajuce. Isto kao sto FARC u Kolumbiji kontrolise ogroman prostor. Ali ipak su teroristicka grupa.
Gojeni H

#265 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

SmokingMan wrote:
Gojeni H wrote: Ovo je furka sad. Prije 50-ak godina, furka neizivljenih i opskurnih likova su bile Crvene brigade ... Uvijek postoji nesto na sta ce se loziti.
Neće oni islam uništiti svojim postupcima,nego sami sebe...Na žlost veliki je broj onih koji brzo prime islam,i sagore u istome,tj korz svoje postupke.
Na ovo smo upozoreni, o ovom nam se unaprijed govorilo. Ovo nije kraj sage o IS-u, vec tek pocetak.
Samo se sami muslimani mogu osloboditi ove posasti.
tandmand

#266 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by tandmand »

JThomas wrote:furka ima svoju državu. koja kontroliše teritoriju od oko 300.000 km2 na kojoj živi oko 10 miliona ljudi.
Ali ko financira tu drzavu? Izgleda da im je prihodovna strana budzeta jako dobra a troskovi ogromni, pogotovo vojni.
JThomas

#267 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by JThomas »

pa nije baš transparentno niti izvještaji izlaze u službenim novinama...
uglavnomja

#268 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by uglavnomja »

svaka hebena tema se svede na kraju na branjenje neodbranjivog, na izvlacenje istorije od prije hiljadu + godina, na ista suplja prepucavanja, a 37 ljudi je mrtvo.
imaju i slike odmah poslije masakra, i video, ali vecinu to ne zanima, vazno je ko je "zapoceo", pa isilovci, cetnici, katolici, amebe,, jemenci, kurdi, siiti, suniti, izrael, usa, mizde paterine ... i narano salonci :run:
insomnia78

#269 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by insomnia78 »

Ovaj iz fr se povezuje se selefijskim pokretom
Nadziran 2006-2008 povuceno, ponovo upozoravano na njeg 2013-14, najon kraceg vremena nadzor skinut jer mu nisu uspjeli nista dokazati, nikad optuzivan niti osudjivan
Kikibombona

#270 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
Kiki srce, islam je casa hladne vode koja se lagano ispija.
Ovo je furka sad. Prije 50-ak godina, furka neizivljenih i opskurnih likova su bile Crvene brigade ... Uvijek postoji nesto na sta ce se loziti.
Naravno!

Izmijenio sam komentar, ali si sa citatom reagovao prije...

Mnogi tradicionalni bosanski muslimani bi mogli biti primjer svima. Poznajem ih nekoliko koji o vjeri imaju puno reci, ali ne insistiraju na tome ako druga strana nije zainteresovana. To su vjernici za koje niko normalan ne moze reci nista lose. I nikome ne trebaju smetati...

Novokomponovi turbo vjernici, agresivci i nametljivci, su postali nepodnosljivi... To nije islam na bosanski nacin. Ovdje se vjera nije agresivno nametala, nisu se stigmatizovali pojedinci radi nevjerovanja ili neispravnog vjerovanja.

Tenzije na relaciji suniti i siiti su podvala BH muslimanima. Za pomenute sam cuo prvi put nakon invazije na Irak. Nisam uopste znao da postoji religijski spor izmedju Irana i Saudije. Znao sam jedino da su etnicki razliciti. BH muslimani za mene nisu ni suniti ni siiti, nego samo muslimani. Al eto, neka svako bude sto zeli biti... Ako neko zeli da ga se naziva suni muslimanom, meni nece biti problem ubaciti prefiks 'suni'. Mada se nadam i mislim da do toga nece doci.
Gojeni H

#271 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Kikibombona wrote: Tenzije na relaciji suniti i siiti su podvala BH muslimanima. Za pomenute sam cuo prvi put nakon invazije na Irak.
Isto kao i 99 % bosanskih muslimana.
Ta sitsko-sunitska govna nam nisu potrebna. Mi smo muslimani.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#272 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by emillio estevez »

Gojeni H wrote:
Kikibombona wrote: Tenzije na relaciji suniti i siiti su podvala BH muslimanima. Za pomenute sam cuo prvi put nakon invazije na Irak.
Gojeni ti se kreces negdje po Arapskom poluotoku ?
U koju dzamiju prakticiras ici ?
Gojeni H

#273 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

tandmand wrote:
Ali ko financira tu drzavu? Izgleda da im je prihodovna strana budzeta jako dobra a troskovi ogromni, pogotovo vojni.
Smatra se da ISIL uzima oko 2 miliona dolara dnevno od prodaje nafte na crnom trzistu.

http://gulfnews.com/business/sectors/en ... -1.1375681

Velika kolicina novca izuzeta je prilikom osvajanja Mosula.

http://www.ibtimes.co.uk/mosul-seized-j ... ce-1452190

Ostali izvori prihoda su: Otmice i ucjene, kao i donacije simpatizera iz Zaljeva.

http://www.fpri.org/articles/2015/06/is ... row-or-die
Last edited by Gojeni H on 27/06/2015 09:09, edited 1 time in total.
Gojeni H

#274 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

emillio estevez wrote:
Gojeni H wrote:
Gojeni ti se kreces negdje po Arapskom poluotoku ?
U koju dzamiju prakticiras ici ?
U koju stignem. :D Ne fakat, kao da ja mogu pitati u Omanu je li Ibadi ili sunitska, u Kuvajtu je li sitska ili sunitska. U UAE, Kataru i Saudiji su vecinom sunitske u dijelovima u kojim ja boravim.
U Sjevernoj Africi su skoro sve sunitske. Ima nesto malo Ibadija u Alziru.

Ovo je malo opasan sport kad se ide u Irak. Skoro sam morao poslati arapskog krscanina u Irak, sirijski sunit mi zaglavio u zatvoru ... sitski dio Iraka.
Apsurdno, zar ne? :D
red evil

#275 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by red evil »

Uuuuh pročitao sam cijeli text što je @kiki postavio. :D
Post Reply