Republika Turska
- fosna2014
- Co0l
#252 Re: Republika Turska
Pa sad,kazu da je od pocetka ovih turskih napada na PKK teroriste likvidirano oko 400 istih dok je u teroristickim napadima sirom Turske poginulo dvadesetak vojnika i policajaca.Otprilike je to i omjer koji je i bio u proslosti dok su se Turci sukobljavali sa PKK teroristima.sinuhe wrote:http://www.rferl.org/contentinfographic ... 84940.html
Ne idu Turci ratovati. Za teroriste imaju vojska i policija koji su u stanju drzati red u zemlji. I u Sjevernoj Irskoj je poginulo vise vojnika od terorista ali je red osiguran.
Doduse,neki ovdje tvrde da samo rokaju po stijenama,sta znam...
-
jastuk1
#253 Re: Republika Turska
Baš tako. Mnogi upisi izlaze iz mašte i make-believe svijeta, da se lakše nosi sa realnošću, da se prave da su cool sa situacijom, a ustvari uopšte nisu cool sa novonastalom situacijom. Evo Gewn Stefani - davno žena sve i vizuelno objasnila:Co0l wrote: Doduse,neki ovdje tvrde da samo rokaju po stijenama,sta znam...
- Kikibombona
#254 Re: Republika Turska
Co0l wrote:
Pa sad,kazu da je od pocetka ovih turskih napada na PKK teroriste likvidirano oko 400 istih dok je u teroristickim napadima sirom Turske poginulo dvadesetak vojnika i policajaca.Otprilike je to i omjer koji je i bio u proslosti dok su se Turci sukobljavali sa PKK teroristima.
Doduse,neki ovdje tvrde da samo rokaju po stijenama,sta znam...
Jes', jes', PKK ispaljuje signalne rakete na planini Kandil da bi olaksala turskoj avijaciji...
Kakva jebena laz!
A kazes, toliki je otprilike omjer....? Pa mozes li ti ista napisati da ima smisla i uporiste u cinjenicama?
Prema TURSKIM SLUZBENIM PODACIMA, u konfliktu sa PKK Turci su izgubili 6.500 vojnika i policajaca a PKK 29 000. Dakle, to je nesto vise od cetri poginula borca PKK u odnosu na turska... E sad, da li vjerovati turskim podacima o stradalim pripadnicima PKK?
Omjer 400 - 20 = 20 - 1. Eto kakve ti gluposti valjas!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#255 Re: Republika Turska
ja ne vjerujem turskim službenim podacimaKikibombona wrote:
Prema TURSKIM SLUZBENIM PODACIMA, u konfliktu sa PKK Turci su izgubili 6.500 vojnika i policajaca a PKK 29 000. Dakle, to je nesto vise od cetri poginula borca PKK u odnosu na turska... E sad, da li vjerovati turskim podacima o stradalim pripadnicima PKK?![]()
turci preuveličavaju svoje gubitke i smanjuju gubitke terorista pkk kako bi ih prikazali većim i jačim nego što jesu i njma plašili domaću i svjetsku javnost
evropa amerika i engleska nikada neće dopustiti formiranje jedne nove, moćne, jake, kulturne ,pametne, uspješne komunističke države kao što bi bio kurdistan
turci to znaju i iskorištavaju situaciju ... zato friziraju podatke i svako malo glupe teroriste iz pkk nasamare i navuku na tanak led
- Co0l
#256 Re: Republika Turska
Juce ili prekjuce ti je i na Klixu,dakle portalu na cijem forumu pises,bila vijesto o 400 ubijenih kurdskih terorista a cak i na ovim linkovima koje je danas Celi postavljao mozes naci te cifre.Kikibombona wrote:Co0l wrote:
Pa sad,kazu da je od pocetka ovih turskih napada na PKK teroriste likvidirano oko 400 istih dok je u teroristickim napadima sirom Turske poginulo dvadesetak vojnika i policajaca.Otprilike je to i omjer koji je i bio u proslosti dok su se Turci sukobljavali sa PKK teroristima.
Doduse,neki ovdje tvrde da samo rokaju po stijenama,sta znam...![]()
![]()
![]()
![]()
Jes', jes', PKK ispaljuje signalne rakete na planini Kandil da bi olaksala turskoj avijaciji...![]()
![]()
![]()
![]()
Kakva jebena laz!![]()
A kazes, toliki je otprilike omjer....? Pa mozes li ti ista napisati da ima smisla i uporiste u cinjenicama?![]()
Prema TURSKIM SLUZBENIM PODACIMA, u konfliktu sa PKK Turci su izgubili 6.500 vojnika i policajaca a PKK 29 000. Dakle, to je nesto vise od cetri poginula borca PKK u odnosu na turska... E sad, da li vjerovati turskim podacima o stradalim pripadnicima PKK?![]()
Sto se tice broja kurdskih terorista ubijenih do sada,cifre su vece od tih koje sada navodis,bilo je o tome i na ovoj temi govora,ali svakako je moja poenta bila ne da bukvalno dam tacan omjer,kako si ti to shvatio,nego da pokazem veliku disproporciju u broju stradalih na dvije strane,sto nikako ne ide u prilog tvojim tezama.
- @mba
#257 Re: Republika Turska
turci imaju kurde, mi imamo manji BH entitet zvani chetnitet!
i kurdi i ovi nasi kurdi su protiv drzave u kojoj zive!
-
breuer
#258 Re: Republika Turska
Ko što su i ona "braća" u Egiptu...samo su ih tamo izgleda uspjeli "zgombat"@mba wrote:turci imaju kurde, mi imamo manji BH entitet zvani chetnitet!
- Co0l
#259 Re: Republika Turska
Nije tacno.U Turskoj protiv drzave nisu Kurdi nego samo teroristi PKK-a.@mba wrote:turci imaju kurde, mi imamo manji BH entitet zvani chetnitet!
- Kikibombona
#260 Re: Republika Turska
Jes' jes', vidio sam, Chmoljo se javio sa planine Kandil...Co0l wrote: Juce ili prekjuce ti je i na Klixu,dakle portalu na cijem forumu pises,bila vijesto o 400 ubijenih kurdskih terorista a cak i na ovim linkovima koje je danas Celi postavljao mozes naci te cifre.
Sto se tice broja kurdskih terorista ubijenih do sada,cifre su vece od tih koje sada navodis,bilo je o tome i na ovoj temi govora,ali svakako je moja poenta bila ne da bukvalno dam tacan omjer,kako si ti to shvatio,nego da pokazem veliku disproporciju u broju stradalih na dvije strane,sto nikako ne ide u prilog tvojim tezama.
Nemoguce, svega mi, predajem se...
- japin_mutapi
#261 Re: Republika Turska
to u slučaju kurda i turske nije baš u potpunosti tačno@mba wrote:turci imaju kurde, mi imamo manji BH entitet zvani chetnitet!
većina kurda su lojalni građani republike turske i protive se teroristima iz pkk
to što se izjednačava pkk sa kurdskim narodom je propaganda kojom se žali prikazati da su kurdi protiv turske i turaka
vrlo je mala podrška koju pkk ima među kurdskim narodom takoreći mizerna
u protivnom pkk bi bio masovni narodni pokret koji bi povezao cijeli narod od običnih ljudi do intelekualaca i kao takav se borio legalnim sredstvima za prava i pravdu
teroristička banda i razbojnici
- Kikibombona
#262 Re: Republika Turska
Nisu samo Kurdi zrtva agresivne turske politike, vec i Bosnjaci...@mba wrote:turci imaju kurde, mi imamo manji BH entitet zvani chetnitet!
Niko nije devastirao Bosnjake i umanjio im broj kao Turci. Al ne sumnjam da bi i ti radio promijenio prezime u Ambaoglu, zaboravio jezik i kulturu...
Neka kara brat musliman, nije problem, samo nemoj da me jebe krscanin ili jevrej!
Japin
Prema podacima CIAe, PKK ima podrsku od oko 40% medju Kurdima u Turskoj. Licno znam Kurda koji je protiv politike PKK, ali isto tako sanja nezavisan Kurdistan.
Ni kod nas nisu svi Bosnjaci za SDA, ali su svi ili apsolutna vecina za cjelovitu BiH.
- Co0l
#263 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:Jes' jes', vidio sam, Chmoljo se javio sa planine Kandil...Co0l wrote: Juce ili prekjuce ti je i na Klixu,dakle portalu na cijem forumu pises,bila vijesto o 400 ubijenih kurdskih terorista a cak i na ovim linkovima koje je danas Celi postavljao mozes naci te cifre.
Sto se tice broja kurdskih terorista ubijenih do sada,cifre su vece od tih koje sada navodis,bilo je o tome i na ovoj temi govora,ali svakako je moja poenta bila ne da bukvalno dam tacan omjer,kako si ti to shvatio,nego da pokazem veliku disproporciju u broju stradalih na dvije strane,sto nikako ne ide u prilog tvojim tezama.![]()
![]()
Nemoguce, svega mi, predajem se...
Vijest,naravno,nisu pisali Klixovi reporteri nego je prenosi AFP.Prenijele su je i druge novinske agencije ali pored ove nema potrebe bespotrebno nizat linkove sa istom vijesti.Gotovo 400 kurdskih pobunjenika stradalo u turskim napadima
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/gotov ... /150809049
- japin_mutapi
#264 Re: Republika Turska
ovo obojeno ti nije baš tačno tj. historijske činjenice te pobijajuKikibombona wrote:
Niko nije devastirao Bosnjake i umanjio im broj kao Turci.
Japin
Prema podacima CIAe, PKK ima podrsku od oko 40% medju Kurdima u Turskoj. Licno znam Kurda koji je protiv politike PKK, ali isto tako sanja nezavisan Kurdistan.
Ni kod nas nisu svi Bosnjaci za SDA, ali su svi ili apsolutna vecina za cjelovitu BiH.
ne znam da li se sjećaš balkanskih ratova devedesetih godina ali možeš lako na internetu pronaći podatke ko je devastirao bošnjake i umanjivao im broj ... takođe i ranije u vremenu rata i mira
ovo oko cije snajke i famoznih turskih službenih podataka - nije valjda da vjeruješ ciji snajki i turčinu
zaista si neozbiljan ako je to tako
- Kikibombona
#265 Re: Republika Turska
Po nekim procjenama, da nije bilo agresivne asimilacije, sada bi u Turskoj bilo 4 000 000 Bosnjaka. Nisam bas upucen, mozda je cifra prenapuhana.... Al i da je 2 000 000, znas li koliko je to?japin_mutapi wrote: ovo obojeno ti nije baš tačno tj. historijske činjenice te pobijaju
ne znam da li se sjećaš balkanskih ratova devedesetih godina ali možeš lako na internetu pronaći podatke ko je devastirao bošnjake i umanjivao im broj ... takođe i ranije u vremenu rata i mira
I opet dobar Turcin, kada uzme ime i jezik, nema veze, neka je musliman...
E tugo!
-
breuer
#266 Re: Republika Turska
Sunitski, molit ću...Kikibombona wrote:Po nekim procjenama, da nije bilo agresivne asimilacije, sada bi u Turskoj bilo 4 000 000 Bosnjaka. Nisam bas upucen, mozda je cifra prenapuhana.... Al i da je 2 000 000, znas li koliko je to?
E tugo!
- japin_mutapi
#267 Re: Republika Turska
dobar je turčin kakvih imaKikibombona wrote:
E tugo!
a i ti podržavaš kurde tj. ove njihove militantne skupine samo zato što su komunisti i shodno tome ateisti
kurdi su takođe većinski muslimani i većinski lojalni građani republike turske kao što su bili i osmanske države
- Challenger__
#268 Re: Republika Turska
p.s.Another leaked video of Turkish police torturing young Kurd
U opisu videa stoji "mučenje građana od strane policije", a na društvenim mrežama se tvrdi da je riječ o Kurdu.
- Kikibombona
#269 Re: Republika Turska
Turci su osvajacki narod. Iza sebe imaju kamaru zlocina i genocid. Odnos prema manjinama je jedan od agresivnijih u svijetu. To znaju Bosnjaci koji su otisli u Tursku, kojima je oduzeto ime i jezik. E moj Japinoglu.japin_mutapi wrote:dobar je turčin kakvih imaKikibombona wrote:
E tugo!
a i ti podržavaš kurde tj. ove njihove militantne skupine samo zato što su komunisti i shodno tome ateisti
kurdi su takođe većinski muslimani i većinski lojalni građani republike turske kao što su bili i osmanske države
Turci mogu pod ruku sa Britancima i slicnima.
Moja porodica je apoliticna. Niko od mojih ne izlazi na izbore. Nisam sljedbenik nijedne ideologije i nemam idole, ali ne mogu negirati da mi je draze vidjeti petokraku od vjerskog simbola, iako sa komunizmom ja i moji nemamo nikakve veze. Ako petokraku nose likovi poput Staljina, onda nabijem i njih i petokraku.
- Co0l
#270 Re: Republika Turska
A nisu se Kurdi zalili kad su za turski racun vrsili genocid nad manjinama 
- sunceKOtepsija
#271 Re: Republika Turska
osim napada na americko veleposlanstvo
-U Bingolu veceras sukob izmedu seoske straze (dobrovoljaca) i PKK-ubijena 2 pripadnika PKK, jedan ranjen-ljekari mu se bore za zivot, dvojica zarobljena-predata vlastima
-takode veceras napad na policijsku stanicu u Tunceliju-nema povrijedenih
-U provinciji Hakari nestalo 7 sluzbenika koji rade na jednom granicnom prelazu, sumnja se da su ih oteli pripadnici PKK, ali jos nista nije sigurno, navodno su ih oteli nakon sto su presreli minibus kojim su se vracali s posla
-napad u istanbulu, tokom noci (nedjelja na pon. napad na policijsku stanicu, auto-bombom(3 policajca poginula mnogo ranjenih), nakon toga ujutro ponovo napad na istu policijsku stanicu i policajce-poginuo jedan policajac i dva napadaca
ogromna steta na okolnim zgradama, zgrada stanice tesko ostecena, navodno ovo je bio i samoubilacki napad, nadeni dijelovi tijela napadaca
snimke razmjene vatre na istom mjestu u Istanbul, ujutro
U provinciji Sirnak, grad Silop aktivirana eksplozivna naprava u trenutku prolaska specijalne jedinice policije, poginula 4 policajca, 3 na mjestu, jedan u bolnici od zadobivenih povreda
-u Hakariju aktivirana eksplozivna naprava na autoputu, neposredno nakon prolaska vojnog vozila, nema poginulih, put demoliran
-granatirana vojna baza Jesilova, na istom podrucju, nema povrijedenih
-U Sirnaku jutros poginuo jedan vojnik, sedam ranjeno u helikopteru, poginuli vojnik trebao za dva dana da ide kuci
-juce u Erzincanu aktivirana eksplozivna naprava u trenutku prolaska teretnog voza, ostecene sine, jedna osoba ranjena
-Danas u Dijarbakiru istovremeno napad na policijsku i stanicu zuandarmerije-nema povrijedenih
-U Bingolu veceras sukob izmedu seoske straze (dobrovoljaca) i PKK-ubijena 2 pripadnika PKK, jedan ranjen-ljekari mu se bore za zivot, dvojica zarobljena-predata vlastima
-takode veceras napad na policijsku stanicu u Tunceliju-nema povrijedenih
-U provinciji Hakari nestalo 7 sluzbenika koji rade na jednom granicnom prelazu, sumnja se da su ih oteli pripadnici PKK, ali jos nista nije sigurno, navodno su ih oteli nakon sto su presreli minibus kojim su se vracali s posla
-napad u istanbulu, tokom noci (nedjelja na pon. napad na policijsku stanicu, auto-bombom(3 policajca poginula mnogo ranjenih), nakon toga ujutro ponovo napad na istu policijsku stanicu i policajce-poginuo jedan policajac i dva napadaca
ogromna steta na okolnim zgradama, zgrada stanice tesko ostecena, navodno ovo je bio i samoubilacki napad, nadeni dijelovi tijela napadaca
snimke razmjene vatre na istom mjestu u Istanbul, ujutro
U provinciji Sirnak, grad Silop aktivirana eksplozivna naprava u trenutku prolaska specijalne jedinice policije, poginula 4 policajca, 3 na mjestu, jedan u bolnici od zadobivenih povreda
-u Hakariju aktivirana eksplozivna naprava na autoputu, neposredno nakon prolaska vojnog vozila, nema poginulih, put demoliran
-granatirana vojna baza Jesilova, na istom podrucju, nema povrijedenih
-U Sirnaku jutros poginuo jedan vojnik, sedam ranjeno u helikopteru, poginuli vojnik trebao za dva dana da ide kuci
-juce u Erzincanu aktivirana eksplozivna naprava u trenutku prolaska teretnog voza, ostecene sine, jedna osoba ranjena
-Danas u Dijarbakiru istovremeno napad na policijsku i stanicu zuandarmerije-nema povrijedenih
-
jastuk1
#272 Re: Republika Turska
U posljednje vijeme masu nekompatibilnosti i drugih nespojivosti stavljaš u iste rečenice.Kikibombona wrote:
Moja porodica je apoliticna. Niko od mojih ne izlazi na izbore. Nisam sljedbenik nijedne ideologije i nemam idole, ali ne mogu negirati da mi je draze vidjeti petokraku od vjerskog simbola, iako sa komunizmom ja i moji nemamo nikakve veze. Ako petokraku nose likovi poput Staljina, onda nabijem i njih i petokraku.
Pod hitno pogledati Die Me, Dichotomy epizodu. Valjda ti se razbistri....
http://www.dailymotion.com/video/x1yy4z ... video_tech
- Kikibombona
#273 Re: Republika Turska
Sta ti nije jasno Jastuce. Ne bastinim komunisticku ideologiju. Nemam nikakve veze sa komunizmom. Nista u mom zivotu i srcu nema veze sa komunizmom. Al ako cu birati izmedju dvije ideologije, komunisticke i religijske, biram ovu prvu. Mada, obje su lose i sa njima nemam nista.jastuk1 wrote: U posljednje vijeme masu nekompatibilnosti i drugih nespojivosti stavljaš u iste rečenice.
Pod hitno pogledati Die Me, Dichotomy epizodu. Valjda ti se razbistri....
http://www.dailymotion.com/video/x1yy4z ... video_tech
Inace,
Ove turske sigurnosne sluzbe izgleda pravo lose pripremljene. Ok, potpuno je jasno da ne mogu kontrolisati istok zemlje.... Tu im se ne moze puno prigovoriti. Ali, Istanbul? Americki konzulat, policijske stanice...? Jos samo treba da im u zgradu vlade ulete.
I ko su ovi ljevicari sto su divljali u Istanbulu?
Turci?
- sunceKOtepsija
#274 Re: Republika Turska
DHKP-C (ima tu i turaka i kurda, i laza i zaza, ima svega)Kikibombona wrote:
Inace,
Ove turske sigurnosne sluzbe izgleda pravo lose pripremljene. Ok, potpuno je jasno da ne mogu kontrolisati istok zemlje.... Tu im se ne moze puno prigovoriti. Ali, Istanbul? Americki konzulat, policijske stanice...? Jos samo treba da im u zgradu vlade ulete.
I ko su ovi ljevicari sto su divljali u Istanbulu?
Turci?
jedna napadacica ranjena i uhapsena-51godisnja Hatice Aşkın (Hatidza Aškin), dugo godina bila po zatvorima zbog pripadnosti navedenoj organizaciji, druga napadacica pobjegla, nije uhvacena

DHKP-C poznati i po nedavnoj otmici drzavnog tuzioca-koja je zavrsila kako je zavrsila, smrcu napdaca, tuzioca, ali bilo je na svim medijima-vise info ispod slike
On 31 March 2015 suspected members of DHKP-C took prosecutor Mehmet Selim Kiraz hostage on the sixth floor of the Istanbul Çağlayan Justice Palace. They demanded that the police announce the names of four members of the security services who they said were connected to the death of Berkin Elvan. The police negotiated with the gunmen for six hours, but eventually stormed the courthouse "because of gunshots heard from inside the prosecutor's office". The two gunmen died during the operation, while the prosecutor was badly wounded and later died of his injuries
Last edited by sunceKOtepsija on 11/08/2015 00:42, edited 1 time in total.
- vivaldi
#275 Re: Republika Turska
ipak mislim da je brki prioritet da problem terorizma rijesi sto je prije moguce kako god zna, umije i smije. od plasenja javnosti nema fajde.japin_mutapi wrote:turci preuveličavaju svoje gubitke i smanjuju gubitke terorista pkk kako bi ih prikazali većim i jačim nego što jesu i njma plašili domaću i svjetsku javnost
danasnja vijest, a neku vece sam o ovome pisao
Tourism
Turkish tourism hit by security concerns
Turkey is known as a popular destination for tourists. But more and more visitors are concerned about the escalation in terror attacks. The country's tourism industry could lose up to five billion dollars.
indsutrija se zasad dobro drzi iako je izvoz 13% manji u julu ove u odnosnu na proslu godinu, ali prije svega zbog kursnih razlika, mada pad je pad.
ako se pocnu nizat sranja poput ovih danasnjih bice mrka kapa