Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
smartXL wrote:Hljeb itekako ima veze, reko da se ne protezes po hljeb, kad vjerovatno ko i ultra ima tek svakih par kilometara da se uzme. Fazon je u tome sto skrenes s teme, pa sad s dotakeo i dopune. Kako zeni punis dopunu kad si na poslu a ona kuci i nema na racunu a treba joj? Telepatski se povezete?
Tema ti krenula o pretplati, prenosu nepotrosenog pa sad i o dopuni. Lasalamet. A pljuni me ako to uopste koristis al et nemas o cemu pa o tome
I radis li ti ista u telekomu il samo klixas, jesil i ti visak na poslu al se radi, Bogu hvala?
Sa ultrom mozes uci u minus 2 KM tzv. SOS kredit
A uslov je da ti je aktivan broj i da imas manje od pola marke cini mi se na racunu
smartXL wrote:Hljeb itekako ima veze, reko da se ne protezes po hljeb, kad vjerovatno ko i ultra ima tek svakih par kilometara da se uzme. Fazon je u tome sto skrenes s teme, pa sad s dotakeo i dopune. Kako zeni punis dopunu kad si na poslu a ona kuci i nema na racunu a treba joj? Telepatski se povezete?
Tema ti krenula o pretplati, prenosu nepotrosenog pa sad i o dopuni. Lasalamet. A pljuni me ako to uopste koristis al et nemas o cemu pa o tome
I radis li ti ista u telekomu il samo klixas, jesil i ti visak na poslu al se radi, Bogu hvala?
To sta ja radim, gdje radim, da li sam na godisnjem itd nije tema. Ni ja tebe ne pitam gdje se to ti slomi od posla, pa visis na klix-u. Ja kada zeni zelim nadopuniti kredit posaljem poruku i nadopunim, a meni dodje na racunu na kraju mjeseca. Nije valjda da nisi znao da ima ta opcija? Drugo, ako je kod mene ostalo neutrosenog saobracaja na pretplati dam zeni da trosi (telefonira sa mog aparata) umjesto ultre kada smo zajedno. Ne vidim sta ti tu nije jasno.
A uslov je da ti je aktivan broj i da imas manje od pola marke cini mi se na racunu
Ma nema potrebe za tim. Mogu sa svog broja koji je na pretplati nadopuniti bilo koji ultra broj sa iznosom koji ja hocu. Samo to platim na kraju mjeseca kada mi dodje racun. Redovno nadopunjavam majci, ocu, zeni, pa cak i nekom od raje kada mu treba, a meni fali kesa Ne moras ici na kasu i zadrzavati red dok ostavljas svoj broj mobitela, i razmisljas hoce li ona pogrjesiti dok svi slusaju kako diktiras svoj broj mobitela. Lakse ovako
Mene ne hrane građani ove zemlje pa dalje nije ni bitno. A tebe hrane... Pa me cisto zanima kako je moguce da visis na klixu 0-24 i za vrijeme posla. Ako je u pitanju godisnji, pa bgm pocesto ga imate, i nedavno si pisao da si na godisnjem, zanima me kako? Kolko to vi imate dana u godini?
Al opet tema je bila pretplata, minute i to a ne dopuna ultra racuna putem mcommerce usluge, mada je ne koristis a bacas supljake, jer nemas vise o cemu pa se toga dotako
Ma nema potrebe za tim. Mogu sa svog broja koji je na pretplati nadopuniti bilo koji ultra broj sa iznosom koji ja hocu. Samo to platim na kraju mjeseca kada mi dodje racun. Redovno nadopunjavam majci, ocu, zeni, pa cak i nekom od raje kada mu treba, a meni fali kesa Ne moras ici na kasu i zadrzavati red dok ostavljas svoj broj mobitela, i razmisljas hoce li ona pogrjesiti dok svi slusaju kako diktiras svoj broj mobitela. Lakse ovako
ma znam to, al on pita kako je kad se ostane bez kredita
fino odes u minus i nazoves da se dopuni
smartXL wrote:Mene ne hrane građani ove zemlje pa dalje nije ni bitno. A tebe hrane... Pa me cisto zanima kako je moguce da visis na klixu 0-24 i za vrijeme posla. Ako je u pitanju godisnji, pa bgm pocesto ga imate, i nedavno si pisao da si na godisnjem, zanima me kako? Kolko to vi imate dana u godini?
Al opet tema je bila pretplata, minute i to a ne dopuna ultra racuna putem mcommerce usluge, mada je ne koristis a bacas supljake, jer nemas vise o cemu pa se toga dotako
Ti neki vidovnjak? Imas magicnu kuglu pa sve vidis? Koristim mcommerce svaki mjesec vise puta. To sto si ti ostao bez argumenta pa mene utjerujes u laz vise govori o tebi.
mirza_15 wrote:Ti neki vidovnjak? Imas magicnu kuglu pa sve vidis? Koristim mcommerce svaki mjesec vise puta. To sto si ti ostao bez argumenta pa mene utjerujes u laz vise govori o tebi.
Nisam bas vidovnjak al lako procitam ljude. Izgubio si argumente i onda ti jedini "adut" mcommerce usluga, pored svih kioska, svakih 100 metara gdje mozes dopunit kredit. Da je ta usluga bila prije 15-tak godina, bila bi vrijedna hvale, al sad vala a-a.
I dalje sam ubijedjen da je uopste ne koristis u tim kolicinama kako predstavljas, mozda ono bas nekad.
Ja sam zadovoljan sa mtel-om 8GB 23,70km mjesecno preko
USB modema racun se placa na bilo kojoj posti bez 1km provizije.
Nisam drugacije internet mogao uvesti.
BH telekom imao istu ponudu ali vala bila preskupa
a malo GB.
Eronet kako znam jos jeftiniji za ovo.
Za 1km se dobije Modem ista cijena 8GB=23,70km.
Dok me u mtel-u kostalo 30km 1GB modem
plus 1km simbolicno ugovor valjda nesto tako.
BH telekom mora uvesti raznovrsniju ponudu
ali i ostali telekomi.
Nisu svi u istim mogucnostima.
Od 1 septembra je ista usluga u bh telecomu bez obaveze. Ako potpises na godinu dobijes cini mi se 10, a na 2 godine 12 GB. Provjeri negdje na stranici. Mozda na august u bh telecomu. Nisam za racunarom pa mi mrsko da provjerim.
Zašto na ovim paketima nije omogućeno okupljivanje sms porukom kao za msurf (i ima li kakve šanse da bude)?
Da ti pravo kazem nemam pojma ne koristim uslugu. Ako sta saznam javim.
Usput, oni koji koriste eronet vec nekoliko godina: je li istina da sve do prije godinu-dvije nije radio handover (prekine veza prilikom prelaska sa bazne stanice na drugu)?
mirza_15 wrote:Usput, oni koji koriste eronet vec nekoliko godina: je li istina da sve do prije godinu-dvije nije radio handover (prekine veza prilikom prelaska sa bazne stanice na drugu)?
Evo da ti odgovorim, handover je radio, nije baš da su sve bazne stanice bile u problemu, ali su se događale pojedine rupe prilikom prijelaza pojedinih baznih stanica, znači znao sam za dvije, odnosno točno dva mjesta gdje kad bih prolazio autom veza se prekine.
Zapadna Hercegovina je u pitanju, sad je to rješeno, koliko sam upratio.
Znam da je rijeseno. Zato sam i napisao prije godinu-dvije. Danas meni rekose, ali mi djelovalo nevjerovatno da se to generalno desavalo. Ako je tako kako ti kazes onda je to manji problem (desava se).
I ja sam čuo za handover, dešava se nije strašno. Kod Telecoma je slična situacija jednom bila prije par godina ali rekao bih obrnuta u odnosu na handover. Kad prelaziš sa jedne bazne na drugu, poziv se obnovi pa se znalo desiti kad ideš tramvajem od Čaršije do ilidže ne prestaje da zvoni ukoliko se na b broju niko ne javi. Uglavnom, to je rješeno unutar jednog dana. Btw., sve su to tehničke poteškoće koje se svuda dešavaju i brzo se riješi.
Trenutno koristim mini15 i haloo zbog interneta. Ima li u ponudi bilo kojeg operatora nesto da objedinim ove stvari. Potrosim oko 10KM ovih ukljucenih u mini15, uvijek mi 5 ostane, većina su razgovori ispod minute u bht mreži. Problem s ovom pretplatom je preskup internet.
Drugo pitanje, jel ovaj haloo ne moze preko 2 mb/s, gdje god izmjerim speedtest 1.99 ili 1,98, sumnivo mi to. Ali dobijem 2,3GB za 5KM mjesecno, mislim da nema bolje trenutno.
purgatorio wrote:Trenutno koristim mini15 i haloo zbog interneta. Ima li u ponudi bilo kojeg operatora nesto da objedinim ove stvari. Potrosim oko 10KM ovih ukljucenih u mini15, uvijek mi 5 ostane, većina su razgovori ispod minute u bht mreži. Problem s ovom pretplatom je preskup internet.
Drugo pitanje, jel ovaj haloo ne moze preko 2 mb/s, gdje god izmjerim speedtest 1.99 ili 1,98, sumnivo mi to. Ali dobijem 2,3GB za 5KM mjesecno, mislim da nema bolje trenutno.
Halo korisni Eronet infrastrukturu i samim tim UMTS meža nije ni blizu pokrivenosti i kvalitetu BHT mreže. Zbog toga ti je sporo to sve.
Ako koristiš BHT za pozive i Hallo za internet a želiš sve da odjediniš možeš to uraditi tako da uzmeš jednu karticu samo za razgovor (student, mini 15,...) a drugu da uzmeš mnetmflat paket. Tako si od BHT-a sve objedinio i imaš dobar i stabilan internet a i karticu za razgovor. Ako želiš pak sve preko jedne kartice onda ti je najbolje kombinacija mini + msurf paket.
Do neki dan govorili da je za kucnu upotrebu ADSL dovoljno 5mbs, sad im 2mbs preko mobilnog "sporo".
Evo i ja sam sad probao brzinu, isto tako 1.9 mbs a upload 1.52. Doduse, na telefonu mi je u kuci sad ona ikonica 3G, nije H+.
Mozda su i oni ogranicili na maximalnu brzinu na 2 mbs, kao sto je bht ogranicio na onim mcomplete paketima. Cini mi se da je na onom od 15 km maksimalna brzina 128 Kbs. I jos kaze sporo.
purgatorio wrote:Trenutno koristim mini15 i haloo zbog interneta. Ima li u ponudi bilo kojeg operatora nesto da objedinim ove stvari. Potrosim oko 10KM ovih ukljucenih u mini15, uvijek mi 5 ostane, većina su razgovori ispod minute u bht mreži. Problem s ovom pretplatom je preskup internet.
Halo korisni Eronet infrastrukturu i samim tim UMTS meža nije ni blizu pokrivenosti i kvalitetu BHT mreže. Zbog toga ti je sporo to sve.
Ako koristiš BHT za pozive i Hallo za internet a želiš sve da odjediniš možeš to uraditi tako da uzmeš jednu karticu samo za razgovor (student, mini 15,...) a drugu da uzmeš mnetmflat paket. Tako si od BHT-a sve objedinio i imaš dobar i stabilan internet a i karticu za razgovor. Ako želiš pak sve preko jedne kartice onda ti je najbolje kombinacija mini + msurf paket.
BHT kod mene nema uopće 3G pokrivenost, dok mtel i eronet imaju. Krivo sam se izrazio, mislio sam na ova druga 2 operatera, jer BHT internet je meni beskoristan.
Narednih sest mjeseci sam na eronetu. Trenutno imaju najpovoljniju ponudu za prepaid sa tarifom savrsena. Manje kosta minuta prema bht nego kad se zove unutar mreze medju korisnicima bht-a. Sramota sta je bht dozvolio, unistice ga stranacka pohlepa i familijarni uhljebi. Za sest mjeseci ponovo revidirati ponude telekoma i odabrati najpovoljnijeg. Prenos broja u drugu mrezu je nesto najbolje sto su mogli uraditi za obicnu raju.
zna li neko koliko ima besplatnog interneta na top tim paketu? odnosno da li uopste ima i ima li ono na fer osnovi sa smanjenim brzinama. mislim da je top tim 100 i razlicite su sume koje odredjeni clanovi mogu potrositi.
purgatorio wrote:BHT kod mene nema uopće 3G pokrivenost, dok mtel i eronet imaju. Krivo sam se izrazio, mislio sam na ova druga 2 operatera, jer BHT internet je meni beskoristan.
Kako mozes tako pisati.......sad ces vidjet kad dodju ljudi i ubijede te da samo bht ima pokrivenost
purgatorio wrote:BHT kod mene nema uopće 3G pokrivenost, dok mtel i eronet imaju. Krivo sam se izrazio, mislio sam na ova druga 2 operatera, jer BHT internet je meni beskoristan.
Kako mozes tako pisati.......sad ces vidjet kad dodju ljudi i ubijede te da samo bht ima pokrivenost
nemam ni ja 3g-a kod kuce, a slabo i 2g
al kojeg god operatora probam na kraju se opet vratim telekomu.
doduse u zadnje vrijeme su usrali sa ultra paketima i obracunskom jedinicom tako da opet razmisljam da uzmem jos jedan broj drugog operatora.
p.s. izi otpada najavili gasenje firme za septembar
spree wrote:zna li neko koliko ima besplatnog interneta na top tim paketu? odnosno da li uopste ima i ima li ono na fer osnovi sa smanjenim brzinama. mislim da je top tim 100 i razlicite su sume koje odredjeni clanovi mogu potrositi.
Ni jedan top tim paket nije isti, svaki se kreira po potrebama firme. Jedino top tim menadžer zna šta konkretno taj paket sadrži.