Novi modeli
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#251 Re: Novi modeli
Nije samo dizajn, auta im drze cestu ko blesava. Nebitno je li karavan ili mjaumjau roadster.
-
citroen xm
#252 Re: Novi modeli
O tome nemam pojma, novu tricu nisam čak ni vidio uživo.
- amar1994
#253 Re: Novi modeli
tacno,jes da je malo tvrdja al nije ne udobna,al gdje smotas tamo i ide,a tek preciznost volana i mjenjacadirestraits0078 wrote:Nije samo dizajn, auta im drze cestu ko blesava. Nebitno je li karavan ili mjaumjau roadster.
- madner
#254 Re: Novi modeli
Iznad 180 tesko japansko smece.
- amar1994
#256 Re: Novi modeli
na sta mislismadner wrote:Iznad 180 tesko japansko smece.
- Ned071
#257 Re: Novi modeli
Jbg mi inace ne spustamo ispod 180 po Bosni...madner wrote:Iznad 180 tesko japansko smece.
-
gtc
#258 Re: Novi modeli
citroen xm wrote:E vidiš, baš neki dan gledah tu Astru(na slikama kao i ovaj Megan) i ne mogu reći da je ružna, daleko od toga. Ali Megan mi je moćniji za klasu, unutra za dvije klase iako mrzim ovaj novi trend guranje ekrana na dodir u automobile. Nemam ništa protiv Opea, ali Astra mi je previše mlaka, ni tamo ni ovamo.

Ajde pokusaj biti realan, pa kazi sta ti izgleda skladnije i kao nesto u sto je puno vise truda ulozeno?!
- ElRe
#259 Re: Novi modeli
Ovi kljova fazoni kod Talismana i Megana mi se ne svidjaju. Enterijer je OK, mada ne vidim svrhu tebletizacije enterijera automobila.
- Nabucco
#261 Re: Novi modeli
Svana Megan ljepše izgleda od Astre, doduse ovo je malo više sportka izvedba megana, tako da je pitanje kako ce da izgleda standardno. Više mi se sviđa od Astre. Unutrašnjost je puno ljepša na strani Astre jer je sve fino upakovano, ono sto se kaže po mjeri. Eh sad, ovdje ima malo i dorađivanja ovih slika, da se dobiju ljepše boje, pitanje je kako ce to izgledati uživo i kako ce sve izgledati u slabijim paketima opreme. Volim ove ektrane unutra, samo me živo zanima kako ce to da radi i izgleda kad auto bude staro 15-20 godina.
-
citroen xm
#262 Re: Novi modeli
Nema tu realno i nerealno, stvar je subjektivnosti. Skladna je Astra, fina je, ali meni Megan izgleda smjelije dizajniran i to je ono što mene privuče kod svakog auta. Recimo da su na Astri tako nešto malo pokušali sa ovim C stubom, ali ne uklapa mi se previše sa ostatkom auta.gtc wrote:
Ajde pokusaj biti realan, pa kazi sta ti izgleda skladnije i kao nesto u sto je puno vise truda ulozeno?!
Što se tiče unutrašnjosti, opet kod Astre nije ružna, ali mi je nekako dizajnerski zastarila. Bar ovaj centralni dio koji se najviše ističe kod svakog auta.
Opet kažem, to je moj subjektivni osjećaj, nemam ništa protiv toga da tebi Astra bude 10 puta ljepša od Megana.
- Ned071
#263 Re: Novi modeli
astra je unutra konzerativnija jer su se vlasnici J modela zalili na previse dugmica... megane je meni malo napuhani clio, barem s boka... ali oba auta su jako lijepa i imaju svoj sarm... astra je za njemacko vozilo hrabrije dizajnirana... volim kad izadje novi model da vidis da je novi a ne ko golf, nema dizajna samo facelift od 91... al i dalje mazda 3 najljepsa... naravno, sve veoma subjektivno napisano
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#264 Re: Novi modeli
Dobar posao opela i renaulta.
Mozda ugroze prodaju golfa, do pojave osme generacija 2018- te. 
- johntra
#265 Re: Novi modeli
Skresali su broj dugmića na Astri, sad ih ima samo 21 na centralnoj konzoli...
Barem u ovoj opremi sa slike...zezam se, meni J varijanta nije bila nešto komplikovana za koristiti, isto kao i Insignia prije facelifta...
Megane mi se sviđa, jedino ove kljove dok se čovjek navikne...ali to je ionako GT oprema, ne znam hoće li je biti na normalnim verzijama...
svaka čast Renaultu, četiri nova modela za manje od godinu dana...i to udarni modeli...
Barem u ovoj opremi sa slike...zezam se, meni J varijanta nije bila nešto komplikovana za koristiti, isto kao i Insignia prije facelifta...
Megane mi se sviđa, jedino ove kljove dok se čovjek navikne...ali to je ionako GT oprema, ne znam hoće li je biti na normalnim verzijama...
svaka čast Renaultu, četiri nova modela za manje od godinu dana...i to udarni modeli...
- Better Man
#267 Re: Novi modeli
Da. Oba auta imaju odličan dizajn i izgledaju pravo dobro.konektovan wrote:Dobar posao opela i renaulta.Mozda ugroze prodaju golfa, do pojave osme generacija 2018- te.
-
channel10
#268 Re: Novi modeli
Ja bas htjedoh napisati da je ljepsa ova plava alfa od crvenog opela, kadamar1994 wrote:uze mi slova iz tastatureNed071 wrote:Majku mu megan astra i alfa haman isti nazad
S vana, zadnji dio lici na alfu, prednji na malo veceg clia, a unutrasnjost na starog volva
-
530i
#269 Re: Novi modeli
Po mom ličnom sudu Astra slabija nego prošla generacija i slabija od novog Megana, izgledom. Mogli su barem volan da promijeni, ovaj isti kao i na Cruzu...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#270 Re: Novi modeli
Meni sprijeda Megane bolji,nazad ne mogu se odluciti,mozda bi malu prednost dao Astri,unutra Astra.
- amar1994
#271 Re: Novi modeli
ne da GM drugi volan,haman je isti u Camara530i wrote:Po mom ličnom sudu Astra slabija nego prošla generacija i slabija od novog Megana, izgledom. Mogli su barem volan da promijeni, ovaj isti kao i na Cruzu...

malibu -
emko1234
#272 Re: Novi modeli
Reno i Opel nikada neće napraviti auto koje može ugroziti golfa.konektovan wrote:Dobar posao opela i renaulta.Mozda ugroze prodaju golfa, do pojave osme generacija 2018- te.
Golf je standardno generacijama dobar, astra J je bila toliko loša da će trebati 2 generacije astri da se taj imidž poopravi, u međuvremenu će golf postati nešto novo.
Što se tiče megana, auto u ovoj svemirskoj varijanti s top opremom dobro izgleda, al malo će biti takvih i prodano i kupljeno. Treba viddjeti kakav će biti turski generation koji će dolaziti na čeličnim 15kama i sa crnim štekama. Što se interijera tiče, katastrofa, ovaj središnji ekran ala tesla za mene totalna fula.
Fazon je što je tesla sva u high tech fazonu pa se taj ekran uklapa, ovdje je niđe veze. Astra je puno ljepša unutra.
I još jedan kratki osvrt, sjećam se priče od prije par godina kako su svi vw i audi modeli isti tj jako liče jedan na drugog pa se aman zaman ne može razlikovati osmica od šestice.
Evo gledam ove nove mercedese, od cla preko c, pa nova e pa s, pa sad c kupe i s kupe, sve ko jaje jajetu, samo negdje dodaju pola metra, neggdje izbiju. Toliko o pogrešnoj vw filozofiji.
- Drvosjeca iz Dejcica
#273 Re: Novi modeli
Meni je i Astra sasvim lijepa mada bih ja subjektivno prije Megana. Ovaj LCD to sada svi nešto forsiraju mada sumnjam da će ovakav biti u nekoj početnoj i srednjoj opremi, ako ga uopšte i bude.
Mislim da je to više stvar ukusa i potrebe. Što neko reće treba vidjeti kakav će biti ovaj Megane IV iz Turske ili recimo nova Fabia...na slikama zviždi od opreme a u realnosti ispred Konzum parkinga vala onako. 
-
ado-šampion
#274 Re: Novi modeli
Meni je Astra skladna svana, unutra sasvim ok dizajn za auto njene cijene. Golf je i dalje bolji.
Megane, vani ova svjetla mi izgledaju komicno, nadam se da serijska izvedba nece imati ovaj luk na svjetlima.
Inace bez ovog luka svjetla jako podsjecaju na svjetla od C5, barem meni.
Unutra, displej naravno katastrofa.
Aktuelni izgleda skladnije unutra po meni. Ali ovo su tek prve slike, tako da... Dosta toga vjerovatno nece biti ovako.
Sto Emko rece za Mercedes, sve isto, unutrasnjost C klase u X varijanti.
Doduse Audi vec dugo radi isto, sad i BMW.
Megane, vani ova svjetla mi izgledaju komicno, nadam se da serijska izvedba nece imati ovaj luk na svjetlima.
Unutra, displej naravno katastrofa.
Sto Emko rece za Mercedes, sve isto, unutrasnjost C klase u X varijanti.
- Ned071
#275 Re: Novi modeli
ovo tvrdimo na osnovu...?emko1234 wrote:Reno i Opel nikada neće napraviti auto koje može ugroziti golfa.konektovan wrote:Dobar posao opela i renaulta.Mozda ugroze prodaju golfa, do pojave osme generacija 2018- te.
Golf je standardno generacijama dobar, astra J je bila toliko loša da će trebati 2 generacije astri da se taj imidž poopravi, u međuvremenu će golf postati nešto novo.
Što se tiče megana, auto u ovoj svemirskoj varijanti s top opremom dobro izgleda, al malo će biti takvih i prodano i kupljeno. Treba viddjeti kakav će biti turski generation koji će dolaziti na čeličnim 15kama i sa crnim štekama. Što se interijera tiče, katastrofa, ovaj središnji ekran ala tesla za mene totalna fula.
Fazon je što je tesla sva u high tech fazonu pa se taj ekran uklapa, ovdje je niđe veze. Astra je puno ljepša unutra.
I još jedan kratki osvrt, sjećam se priče od prije par godina kako su svi vw i audi modeli isti tj jako liče jedan na drugog pa se aman zaman ne može razlikovati osmica od šestice.
Evo gledam ove nove mercedese, od cla preko c, pa nova e pa s, pa sad c kupe i s kupe, sve ko jaje jajetu, samo negdje dodaju pola metra, neggdje izbiju. Toliko o pogrešnoj vw filozofiji.