Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
GeeTnT

#251 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by GeeTnT »

razonoda wrote:
GeeTnT wrote:Najsmjesnije je sto interpol pada na folove tipkane iz Srbije...
:roll: Kako rece -neki nas MEKINJAS---srbi nasli neku--CAKU-- pa , pametnjakovici--gdje su VASE CAKE . :sad:
Zašto bi BiH trebala "cake" kad je kristalno jasno ko i kako je činio zločine... Bolest psihe koju je zarazio Ćosić svojom ideologijom (i lažima) još živi u Srbiji.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#252 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by mk ultra »

GeeTnT wrote:
razonoda wrote:
GeeTnT wrote:Najsmjesnije je sto interpol pada na folove tipkane iz Srbije...
:roll: Kako rece -neki nas MEKINJAS---srbi nasli neku--CAKU-- pa , pametnjakovici--gdje su VASE CAKE . :sad:
Zašto bi BiH trebala "cake" kad je kristalno jasno ko i kako je činio zločine... Bolest psihe koju je zarazio Ćosić svojom ideologijom (i lažima) još živi u Srbiji.
Pa laži i ti ako znaš

Oni nas ponižavaju konstantno...
GeeTnT

#253 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by GeeTnT »

Onda bi bili kao i oni, a to Srbija i zeli. ...
hajducka travica

#254 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by hajducka travica »

razonoda wrote:
aldinjo wrote:
bosan wrote:Vecih heroja u ratu i vecih supaka u miru kao sto smo mi ,ja mislim da nema na ovoj planeti. Srbija ne prestaje sa napadima a mi smo se vec odavno prestali braniti. Nek nas jebu kad smo supci i kad smo izabrali jos vece supke da nas vode i predstavljaju.
Bošnjaci odavno ne drže ni do vjere, kulture, jezika, prošlosti, nacionalnosti. Jednom riječju "popucali po svim šavovima".
ALI.kad je po ---djepu--- BIKGO ili KONZUM. reaguju.
Dalekovidno bosnjacko rukovodstvo,od '92.godine do Dejtona i naravno sve ovo post dejtonsko vrijeme. Kad na celo naroda dodje vjerski fanatik.
Gojeni H

#255 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Gojeni H »

Better Man wrote:Nasera Orića treba izručiti BiH i suditi mu ne za ratne zločine, jer neko ko je napustio Srebrenicu i ostavio narod iste na milost i ne milost agresoru nije ni mogao to uradi, već njemu treba suditi za kriminal i veze sa podzemljom i švercom narkotika. Za kriminalce tipa Naser Orić i sličnih nemam ni trunke sažaljenja i poštovanja i takvi su odavno trebali biti na robiji.
Ne ulazeci u pricu o Oricevom djelovanju poslije rata, koje je prilicno kontraverzno u najmanju ruku ...

Iz Srebrenice su izlazili i u Srebrenicu ulazili oficiri Armije RBiH koji su isli na edukaciju u Zenicu dugo vremena. Mislim da se to zvalo Ratna vojna akademija ili tako nesto.

Sta mislis koga je prevozio ovaj helikopter:
Deset poginulih i veliki broj ranjenih
Ponedjeljak,
8. maj 1995. godine
Taj pad helikoptera ARBiH užasnuo je sve nas. Pao je na Igrišniku, nedaleko od mjesta na koje je trebao sletjeti. Uzroci pada se još pouzdano ne znaju. Neki od preživjelih su izjavili da nisu osjetili da je bio pogođen, dok se iz vojnih izvora saznaje da je ipak bio pogođen na samom ulazu u Žepu. Ali eto, bio je skoro aterirao. Ko zna šta se dešavalo unutar helikoptera koji je bio pretovaren, kako kažu. Istraga koja će se provesti zasigurno će ustanoviti pravi razlog pada. Poginulo je dvanaest osoba. Sva tri člana posade helikoptera: Džemil Malkić, Enver Čokić i Izet Džambić. Svi su poginuli na licu mjesta, u trenutku kad je helikopter udario u visoku bukvu, samo dvadesetak metara iznad tla, a samo stotinjak metara od označenog heliodroma. Ranjeno je deset osoba, među kojima je i jedno dijete, kome je majka poginula, a iz Srebrenice su.
Sastav putnika u helikopteru bio je raznovrstan, ako tako mogu reći. Bili su tu neki srebrenički doktori (četvorica), od koji je preživio samo jedan. Dževad, ne znam mu prezime. Ljudi misle da se preziva Džananović. Bilo je unutra i muškaraca i žena, vojnici i civili Srebrenice, civili i vojnici iz Žepe. Znam sigurno da je preživio pad helikoptera naš načelnik brigade, Ramo Čardaković, koji je ranijim letovima otputovao u Sarajevo, po nekom zadatku. Ramo je totalno slomljen, ali je ostao pokretan i van životne opasnosti. Bili su tu i vojnici koji su isto tako mnogo ranije otišli na neke vojne obuke u Sarajevu pa su se ovom prilikom vraćali. Od njih je poginuo Hasan Homarac, dok su ranjeni, odnosno, izudarani, ali ozbiljno: Numo Krluč, Samir Karić i Dževad Džebo (iz Gođenja), koji je najozbiljnije ranjen. Njemu je život u opasnosti i doktori Žepe se bore da preživi. Rekli su da će mu doktor Beno morati otvoriti glavu i pokušati izvršiti operaciju koja je posljednje što se može učiniti za Dževada. Izvršit će se operacija koja se smatra nemogućom za obaviti u uslovima i nedostatku medicinskih sredstava. Za Benu se govori da je genije bez premca. Još samo da ima sve što treba jednom doktoru kakav je on. Koliko je samo amputirao nogu bez opijuma i pomoću običnog noža i bonsek plate za željezo. Svaka mu čast. Nadajmo se da će uspjeti da spasi i Dževada. Ostali, odnosno svi koji su preživjeli pad helikoptera, smješteni su u ratnu bolnicu u Žepi. Poginuli su još Sabrija Ćesko iz Žepe i Selman Karić koji je ustvari izašao živ iz helikoptera i nakon nekoliko trenutaka pao mrtav.
Ostalim poginulim i ranjenim nisam još saznao za imena, ali mogu sa sigurnošću potvrditi da je poginulo devet putnika (iz Žepe i Srebrenice), plus tri člana helikopterske posade i da je ranjeno desetero (iz Žepe i Srebrenice). Svi poginuli ili svi ranjeni nastradali su u trenutku kad se helikopter srušio i kad je u tom trenutku sav teret koji je prevozio (oružje, municija i ostalo) udario i zatrpao sve koji su se nalazili unutra. Mnogobrojni tim koji je čekao slijetanje helikoptera pritekao je u spašavanje, koliko su mogli, a zahvaljujući njima neki su preživjeli.
aldinjo

#256 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by aldinjo »

Bošnjaci odavno ne drže ni do vjere, kulture, jezika, prošlosti, nacionalnosti. Jednom riječju "popucali po svim šavovima".[/quote]ALI.kad je po ---djepu--- BIKGO ili KONZUM. reaguju.[/quote]
Dalekovidno bosnjacko rukovodstvo,od '92.godine do Dejtona i naravno sve ovo post dejtonsko vrijeme. Kad na celo naroda dodje vjerski fanatik.[/quote]
O čemu ovaj priča? :? Nisi ti dobar. :run:
krater

#257 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by krater »

salonac :lol:
lakilaka

#258 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by lakilaka »

Arteta wrote:
lakilaka wrote: arteta, reci iskreno, sta ti se naser zamjerio pa o njemu sve crno. krivo ti sto je branio narod istocne bosne. ili nesto drugo.
Da ima sta pozitivnog ja bi napisao.
ne pitam te ja to. pitam te zasto ti se zamjerio. a naser ima toliko pozitive za narod istocne bosne, da ti neces imati toliko da zivis jos deset zivota.
sojic

#259 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sojic »

Gojeni H wrote:
Better Man wrote:Nasera Orića treba izručiti BiH i suditi mu ne za ratne zločine, jer neko ko je napustio Srebrenicu i ostavio narod iste na milost i ne milost agresoru nije ni mogao to uradi, već njemu treba suditi za kriminal i veze sa podzemljom i švercom narkotika. Za kriminalce tipa Naser Orić i sličnih nemam ni trunke sažaljenja i poštovanja i takvi su odavno trebali biti na robiji.
Ne ulazeci u pricu o Oricevom djelovanju poslije rata, koje je prilicno kontraverzno u najmanju ruku ...

Iz Srebrenice su izlazili i u Srebrenicu ulazili oficiri Armije RBiH koji su isli na edukaciju u Zenicu dugo vremena. Mislim da se to zvalo Ratna vojna akademija ili tako nesto.

Sta mislis koga je prevozio ovaj helikopter:
Deset poginulih i veliki broj ranjenih
Ponedjeljak,
8. maj 1995. godine
Taj pad helikoptera ARBiH užasnuo je sve nas. Pao je na Igrišniku, nedaleko od mjesta na koje je trebao sletjeti. Uzroci pada se još pouzdano ne znaju. Neki od preživjelih su izjavili da nisu osjetili da je bio pogođen, dok se iz vojnih izvora saznaje da je ipak bio pogođen na samom ulazu u Žepu. Ali eto, bio je skoro aterirao. Ko zna šta se dešavalo unutar helikoptera koji je bio pretovaren, kako kažu. Istraga koja će se provesti zasigurno će ustanoviti pravi razlog pada. Poginulo je dvanaest osoba. Sva tri člana posade helikoptera: Džemil Malkić, Enver Čokić i Izet Džambić. Svi su poginuli na licu mjesta, u trenutku kad je helikopter udario u visoku bukvu, samo dvadesetak metara iznad tla, a samo stotinjak metara od označenog heliodroma. Ranjeno je deset osoba, među kojima je i jedno dijete, kome je majka poginula, a iz Srebrenice su.
Sastav putnika u helikopteru bio je raznovrstan, ako tako mogu reći. Bili su tu neki srebrenički doktori (četvorica), od koji je preživio samo jedan. Dževad, ne znam mu prezime. Ljudi misle da se preziva Džananović. Bilo je unutra i muškaraca i žena, vojnici i civili Srebrenice, civili i vojnici iz Žepe. Znam sigurno da je preživio pad helikoptera naš načelnik brigade, Ramo Čardaković, koji je ranijim letovima otputovao u Sarajevo, po nekom zadatku. Ramo je totalno slomljen, ali je ostao pokretan i van životne opasnosti. Bili su tu i vojnici koji su isto tako mnogo ranije otišli na neke vojne obuke u Sarajevu pa su se ovom prilikom vraćali. Od njih je poginuo Hasan Homarac, dok su ranjeni, odnosno, izudarani, ali ozbiljno: Numo Krluč, Samir Karić i Dževad Džebo (iz Gođenja), koji je najozbiljnije ranjen. Njemu je život u opasnosti i doktori Žepe se bore da preživi. Rekli su da će mu doktor Beno morati otvoriti glavu i pokušati izvršiti operaciju koja je posljednje što se može učiniti za Dževada. Izvršit će se operacija koja se smatra nemogućom za obaviti u uslovima i nedostatku medicinskih sredstava. Za Benu se govori da je genije bez premca. Još samo da ima sve što treba jednom doktoru kakav je on. Koliko je samo amputirao nogu bez opijuma i pomoću običnog noža i bonsek plate za željezo. Svaka mu čast. Nadajmo se da će uspjeti da spasi i Dževada. Ostali, odnosno svi koji su preživjeli pad helikoptera, smješteni su u ratnu bolnicu u Žepi. Poginuli su još Sabrija Ćesko iz Žepe i Selman Karić koji je ustvari izašao živ iz helikoptera i nakon nekoliko trenutaka pao mrtav.
Ostalim poginulim i ranjenim nisam još saznao za imena, ali mogu sa sigurnošću potvrditi da je poginulo devet putnika (iz Žepe i Srebrenice), plus tri člana helikopterske posade i da je ranjeno desetero (iz Žepe i Srebrenice). Svi poginuli ili svi ranjeni nastradali su u trenutku kad se helikopter srušio i kad je u tom trenutku sav teret koji je prevozio (oružje, municija i ostalo) udario i zatrpao sve koji su se nalazili unutra. Mnogobrojni tim koji je čekao slijetanje helikoptera pritekao je u spašavanje, koliko su mogli, a zahvaljujući njima neki su preživjeli.
pa vidis da u citavom tekstu pises da neznas zacepi onda
sojic

#260 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sojic »

nikakve koristi ni od nasera ni od drzave nikad imao niti trazim ali jadno je ovo na sta je nas narod spao ubijate djecu po cestama a dodje vas 200 na proteste pa bosna je stvarno pred raspadom...
desni

#261 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by desni »

Bezobrazluk srpske politike i pravosudja svojom velicinom moze se mjeriti jedino nesposobnoscu bosnjacke politike da nadje mehanizme da odbrani od izivljavanja narod iz kraja gdje su ubijali i bebe u majcinom narucju u proljece 1992.godine :evil:
    Nemoj da se lazemo i u ratu su stvari slicno funkcionisale pa tako komandant odbrane Srebrenice i nije mogao biti niko drugaciji nego Naser.Pa i u prijestonici nasoj odbranu su vodili likovi kao Cele,Cace,Juke itd.Naseru respekt za ono sto je uradio na odbrani Podrinja,a ostala prica nije tema nego se s tom pricom samo ide krmku niz dlaku.
    Gojeni H

#262 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Gojeni H »

sojic wrote: pa vidis da u citavom tekstu pises da neznas zacepi onda
    :shock: :lol: :lol: :lol:

Citiranje iliti kvotanje?
    L u c i f e r

#263 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by L u c i f e r »

http://news.yahoo.com/outcry-serbia-dem ... 9a844c5208

Gle petljanija i lazi cetnickih govana u komentarima, mamu im jebem...
    emillio estevez
    Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#264 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by emillio estevez »

Puscaju li Nasera na slobodu?
    Moenx

#265 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Moenx »

https://www.facebook.com/10122082664286 ... =1&theater

"Još bih vas nesto zamolio. Sve vas iskrene Bošnjake, koji volite svoju Suverenu Jedinstvenu i Priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu. A to je da podijelite ovu moju stranicu na vasim profilima, da pozovete sto vise vasih prijatelja i porodice i da oni urade to isto, da lajkaju ovu moju stranicu. A zasto?! U zadnjih 48h sam primio toliko bezobraznih i prijetećih poruka od strane ljudi koji su nas napadali i prije 25. godina, od kojih smo se branili od njih i njihove agresije. Da im dokažemo da nas ima više, da smo složni i jedinstveni kao i tad. Možemo li to? Ja mislim da možemo. Da skupimo bar 5.000 ljudi, mojih boraca i saboraca. Da odamo još veću podršku našem Naseru Oriću. Drugovi vojnici VOLJNO! Mi nismo nekulturni kao i oni. Ali ako dodje do mojih riječi Drugovi vojnici POZOR! Tad će već biti kasno!
    "
    Ludzak

#266 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Ludzak »

Ovo samo dokazuje kako nemamo drzavu, odn. Kako je nesposobna ova drzava. Zasto mi ne mozemo zatraziti potjernicu za Seselja?
    insomnia78

#267 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by insomnia78 »

Ludzak wrote:Ovo samo dokazuje kako nemamo drzavu, odn. Kako je nesposobna ova drzava. Zasto mi ne mozemo zatraziti potjernicu za Seselja?
    Zato sto cetnici i ustase u drzavnim institucijama ne dozvoljavaju
    Gojeni H

#268 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Gojeni H »

Ludzak wrote:Ovo samo dokazuje kako nemamo drzavu, odn. Kako je nesposobna ova drzava. Zasto mi ne mozemo zatraziti potjernicu za Seselja?
    Predlozi kako bi ti to izveo, a u parlamentu ti sjede ustase i cetnici?
    escobar__

#269 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by escobar__ »

insomnia78 wrote:
    Zato sto cetnici i ustase u drzavnim institucijama ne dozvoljavaju
    Ma nije to ba u pitanju... Štaviše, ovo će hapšenje samo dodatno syebat Srbiju. :lol: :lol: :lol:
    Edin H.

#270 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Edin H. »

lakapo, pitanje koju su fintu skontali.
    A finta u medjunarodnom pravu se zovu fresh evidence, jaliti novi dokazi.
    Ne mogu ga zasigurno teretiti za ono sto je u Hagu vec oslobodjen.
    E sad je pitanje kakvi su to novi dokazi, I da li imaju tezinu.
    Ned071

#271 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Ned071 »

Zasto potjernica za seseljem? :?
    insomnia78

#272 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by insomnia78 »

Edin H. wrote:lakapo, pitanje koju su fintu skontali.
    Ma jok ba, kakvi dokazi
    Edin H.

#273 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:
    Edin H. wrote:lakapo, pitanje koju su fintu skontali.
    Ma jok ba, kakvi dokazi
    Sta mislis, uhapsili, pa ga zadrzali, nako...? :zzzz:
    Danguba

#274 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Danguba »

escobar__ wrote:
    Ma nije to ba u pitanju... Štaviše, ovo će hapšenje samo dodatno syebat Srbiju. :lol: :lol: :lol:
    Začuđujuće je da je Naser Orić uhapšen baš kad je premijer Srbije Aleksandar Vučić najviše učinio na otopljavanju odnosa Beograda i Sarajeva i kad je uputio vrlo prijateljske i otvorene poruke saradnje sa svim Bošnjacima, izjavio je potpredsjednik vlade i ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić.
    Ambasador je pojasnio da "činjenica da je Generalni sekretarijat Interpola nakon distribucije poternice izjavio da je Interpol, na temelju intervencije Bosne i Hercegovine, izbrisao tu poternicu iz svoje baze podataka, ne znači da se isključuje hapšenje i eventualno naknadno izručenje"
    ...ako ovo nije prst u oko Srbiji onda ne znam sta je... :izet:
    KPNCTNJAH

#275 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KPNCTNJAH »

Image

Probrano drustvo.. ko je kapiten

Naleti mi na fb.. navodno u Haagu nastala slika.. nisam upucen, mozda malo iznenadjen :mrgreen:
    Post Reply