To ce im i pokazati da posao nije zavrsen.Ludzak wrote:Sta ti mislis kako bi to izgledalo da ti usvoje rezoluciju, a u drzavi gdje je pocinjen genocid nista ? To je visa bruka nama kao drzavi nego recimo Srbiji.BHCluster wrote:Zasto pa zna se kome smeta Srebrenica, ako ce nam ti sto im smeta svaki pomen genocida u Srebrenici biti nekakav moralni orijentir onda svakako da ovako ne.Ludzak wrote:Nema se sta Srbiji obijati o glavu, prije ce se nama obiti jer ne mozemu u svojoj drzavi da izglasamo tu rezoluciju.
V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
- BHCluster
#251 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
- Ludzak
#252 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Prvo treba vidjeti hoce li se usvojiti ova rezolucija ili je ovo samo dio zapadnjacke licemjerne igre. Pola europskih drzava zasnivene su na genocidnoj historiji i ne vidim ama nikakve sanse da ce poslije toga Srbiju gledati nekim ljutim ocima. Za vrijeme rata upravo je ta Europa dala zeleno svijetlo genocidu. Cak ne znam da li je uopste drzava Srbija osudjena za genocid u Bosni. Nesto se ne sjecam. Europa ce kakav god rezultat usvajanja rezolucije bude, ona ce nas gledati istim ocima. Bivcemo im primitivna balkanska rasa i nista drugo. Cak ce Srbiju vise cijeniti jer je lakse u nju ulagati i dogovarat se, nego sa Bosnom. Kakav god rezultat bude Turska, Arapi itd ce nastaviti sa ulaganjem u Srbiji.
- Ali Kemal
#253 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Sve u svemu jos jedan korak nazad za BiH.
- and
#254 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
ovo negiranje?Ali Kemal wrote:Sve u svemu jos jedan korak nazad za BiH.
- limeni
#255 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Puna podrska bracama iz Velike Britanije! Karaj male plave salonceeee!!!
-
sanjin_1
#256 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Gledam genocidlije zapjenile o ruskom vetu u SB-u...
Može li iko ovim hajvanima objasniti da Rusi neće staviti veto ? Ne iz razloga što ne bi željeli već što nemaju takvu mogućnost (u ovom slučaju).
To je čitava poenta njihove "kontra-rezolucije" koja neće čak ni biti na dnevnom redu SB-a.
Toliko svojevrsnih budala nije dobro za jedan narod. Na kraju će im te budale uništiti i ono što je ostalo od Srbijice
Može li iko ovim hajvanima objasniti da Rusi neće staviti veto ? Ne iz razloga što ne bi željeli već što nemaju takvu mogućnost (u ovom slučaju).
To je čitava poenta njihove "kontra-rezolucije" koja neće čak ni biti na dnevnom redu SB-a.
Toliko svojevrsnih budala nije dobro za jedan narod. Na kraju će im te budale uništiti i ono što je ostalo od Srbijice
- moa
#257 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Dugornocno gledano ovo kao bosnjaku nista ne znaci. Sto ce reci (UN) evo mi smo to spomenuli (Srebrenica), Srbija prosla kao kakva kurvica i na tome ce se zavrsiti. Srbija ode u EU, EU se oprala i eto ga svi siti a ovce na broju.
-
Moenx
#258 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ma sve u zivotu ima veze treba drzati do sebe pa ce biti nesto i za ovog i za onog
-
hAZNADAR
#259 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Kako ne znaci. Verifikacija uloge zrtve. Uloga zrtve i cekanje sadake konto toga. Napokon nas mogu sa razlogom zaliti i mozda udijele nesto.moa wrote:Dugornocno gledano ovo kao bosnjaku nista ne znaci. Sto ce reci (UN) evo mi smo to spomenuli (Srebrenica), Srbija prosla kao kakva kurvica i na tome ce se zavrsiti. Srbija ode u EU, EU se oprala i eto ga svi siti a ovce na broju.
-
Moenx
#260 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
A i Becirevic je poslo potpise parlamentaraca ipak se cuje i glas
A ne radi se o sadaci drustvo u ovom slucaju bosansko i bisnjacko ukoliko bude sposobno da tretira svoje zrtve i odnosi se humano bice prepoznato kao univerzalna vrijednost u blatu ovdasnjih nacionalistickih zatezanja i gluposti
Tako da bice nesto
A ne radi se o sadaci drustvo u ovom slucaju bosansko i bisnjacko ukoliko bude sposobno da tretira svoje zrtve i odnosi se humano bice prepoznato kao univerzalna vrijednost u blatu ovdasnjih nacionalistickih zatezanja i gluposti
Tako da bice nesto
-
glockov kolac
#261 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Gledajte uzivo program komemoracije zrtvama genocida na http://webtv.un.org
-
ULTRAK
#262 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Srbine do kad ces se jos lazno predstavljati? Mislim kako ti ne dosadi vise?Ludzak wrote:Prvo treba vidjeti hoce li se usvojiti ova rezolucija ili je ovo samo dio zapadnjacke licemjerne igre. Pola europskih drzava zasnivene su na genocidnoj historiji i ne vidim ama nikakve sanse da ce poslije toga Srbiju gledati nekim ljutim ocima. Za vrijeme rata upravo je ta Europa dala zeleno svijetlo genocidu. Cak ne znam da li je uopste drzava Srbija osudjena za genocid u Bosni. Nesto se ne sjecam. Europa ce kakav god rezultat usvajanja rezolucije bude, ona ce nas gledati istim ocima. Bivcemo im primitivna balkanska rasa i nista drugo. Cak ce Srbiju vise cijeniti jer je lakse u nju ulagati i dogovarat se, nego sa Bosnom. Kakav god rezultat bude Turska, Arapi itd ce nastaviti sa ulaganjem u Srbiji.
- Ludzak
#263 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Okani me se !!ULTRAK wrote:Srbine do kad ces se jos lazno predstavljati? Mislim kako ti ne dosadi vise?Ludzak wrote:Prvo treba vidjeti hoce li se usvojiti ova rezolucija ili je ovo samo dio zapadnjacke licemjerne igre. Pola europskih drzava zasnivene su na genocidnoj historiji i ne vidim ama nikakve sanse da ce poslije toga Srbiju gledati nekim ljutim ocima. Za vrijeme rata upravo je ta Europa dala zeleno svijetlo genocidu. Cak ne znam da li je uopste drzava Srbija osudjena za genocid u Bosni. Nesto se ne sjecam. Europa ce kakav god rezultat usvajanja rezolucije bude, ona ce nas gledati istim ocima. Bivcemo im primitivna balkanska rasa i nista drugo. Cak ce Srbiju vise cijeniti jer je lakse u nju ulagati i dogovarat se, nego sa Bosnom. Kakav god rezultat bude Turska, Arapi itd ce nastaviti sa ulaganjem u Srbiji.
-
Hafis
#264 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Što se pališ na to?
-
ULTRAK
#265 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nemoj se samo ljutiti.Ludzak wrote:Okani me se !!ULTRAK wrote:Srbine do kad ces se jos lazno predstavljati? Mislim kako ti ne dosadi vise?Ludzak wrote:Prvo treba vidjeti hoce li se usvojiti ova rezolucija ili je ovo samo dio zapadnjacke licemjerne igre. Pola europskih drzava zasnivene su na genocidnoj historiji i ne vidim ama nikakve sanse da ce poslije toga Srbiju gledati nekim ljutim ocima. Za vrijeme rata upravo je ta Europa dala zeleno svijetlo genocidu. Cak ne znam da li je uopste drzava Srbija osudjena za genocid u Bosni. Nesto se ne sjecam. Europa ce kakav god rezultat usvajanja rezolucije bude, ona ce nas gledati istim ocima. Bivcemo im primitivna balkanska rasa i nista drugo. Cak ce Srbiju vise cijeniti jer je lakse u nju ulagati i dogovarat se, nego sa Bosnom. Kakav god rezultat bude Turska, Arapi itd ce nastaviti sa ulaganjem u Srbiji.
- bh.tornjak
#266 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Tomislav Nikolić 1995:
"Kada je general Milovanović doterao Peti muslimanski korpus u Bihać i kada ih je ostalo još petnaestak hiljada, ja sam u Skupštini Srbije kazao da svih 15.000 treba da se pobiju. Ja sam rekao da će ih biti 50.000 ako ih sada ne pobijemo."
Tomislav Nikolić 2015"
"Pokušaji idu u pravcu označavanja srpskog naroda kao genocidnog. Žele da nas naprave genocidnim."
"Kada je general Milovanović doterao Peti muslimanski korpus u Bihać i kada ih je ostalo još petnaestak hiljada, ja sam u Skupštini Srbije kazao da svih 15.000 treba da se pobiju. Ja sam rekao da će ih biti 50.000 ako ih sada ne pobijemo."
Tomislav Nikolić 2015"
"Pokušaji idu u pravcu označavanja srpskog naroda kao genocidnog. Žele da nas naprave genocidnim."
-
ULTRAK
#267 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Imasli neki izvor za ovu prvu izjavu?bh.tornjak wrote:Tomislav Nikolić 1995:
Tomislav Nikolić 2015"
Ja sam uvijek govorio da je moj djed bio na dobroj strani u WW2 a neki iz familije bi se onda naljutili i cak posvadjali...
- MuaDib
#268 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Čim se sjetim onog ciničnog lorda Owena, odmah prestanem vjerovati u iskrene namjere Velike Britanije. Taj visoki UK zvaničnik se cinično smješio dok je Bosna gorila, a ništa bolji nije bio ni Carington. Tako da smatram da iza ove rezolucije ne stoje iskrene namjere, već želja da se zamagli sramna uloga UK tokom rata u BiH, koja je značajno pogodovala kreatorima genocidne politike.
-
ULTRAK
#269 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
bh.tornjak wrote:Tomislav Nikolić 1995:
"
Ovo je Nikolic zaista ijavio
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vu ... e-kod-kuceVeliki uspeh za čoveka koji je u svojim nezaboravnim nastupima veselih devedesetih znao da izjavi: “Kada je general Milovanović doterao Peti muslimanski korpus u Bihać i kada ih je ostalo još petnaestak hiljada, ja sam u Skupštini Srbije kazao da svih 15.000 treba da se pobiju. Odmah su skočili, kažu: ‘Evo, fašiste ponovo dižu glavu, zašto da se pobiju toliki ljudi?’. Ja sam rekao da će ih biti 50.000 ako ih sada ne pobijemo” - pričao je Nikolić 1995. na nekoj gastarbajterskoj tribini u Kanberi.
Last edited by ULTRAK on 01/07/2015 21:52, edited 1 time in total.
- bh.tornjak
#270 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
cudis se.....?????ULTRAK wrote:bh.tornjak wrote:Tomislav Nikolić 1995:
"
Ovo je Nikolic zaista ijavio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vu ... e-kod-kuceVeliki uspeh za čoveka koji je u svojim nezaboravnim nastupima veselih devedesetih znao da izjavi: “Kada je general Milovanović doterao Peti muslimanski korpus u Bihać i kada ih je ostalo još petnaestak hiljada, ja sam u Skupštini Srbije kazao da svih 15.000 treba da se pobiju. Odmah su skočili, kažu: ‘Evo, fašiste ponovo dižu glavu, zašto da se pobiju toliki ljudi?’. Ja sam rekao da će ih biti 50.000 ako ih sada ne pobijemo” - pričao je Nikolić 1995. na nekoj gastarbajterskoj tribini u Kanberi.
http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/ ... _id=240805
-
ULTRAK
#271 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Pa dali i mi onda moramo imati neku desnicarsku struju koja ce zagovarati ubijanje srba oko Sarajeva i u Sarajevu u nekom sledecem sukobu? Mislimd a bi oni taj jezik sile itekako razumijeli. Mozda grijesim. Nije vojnicki svakako.bh.tornjak wrote:cudis se.....?????ULTRAK wrote:bh.tornjak wrote:Tomislav Nikolić 1995:
"
Ovo je Nikolic zaista ijavio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vu ... e-kod-kuceVeliki uspeh za čoveka koji je u svojim nezaboravnim nastupima veselih devedesetih znao da izjavi: “Kada je general Milovanović doterao Peti muslimanski korpus u Bihać i kada ih je ostalo još petnaestak hiljada, ja sam u Skupštini Srbije kazao da svih 15.000 treba da se pobiju. Odmah su skočili, kažu: ‘Evo, fašiste ponovo dižu glavu, zašto da se pobiju toliki ljudi?’. Ja sam rekao da će ih biti 50.000 ako ih sada ne pobijemo” - pričao je Nikolić 1995. na nekoj gastarbajterskoj tribini u Kanberi.![]()
![]()
![]()
http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/ ... _id=240805
- bh.tornjak
#272 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
izvini kolega......nije da nije vojnicki.... to je bolesno.ULTRAK wrote: Pa dali i mi onda moramo imati neku desnicarsku struju koja ce zagovarati ubijanje srba oko Sarajeva i u Sarajevu u nekom sledecem sukobu? Mislimd a bi oni taj jezik sile itekako razumijeli. Mozda grijesim. Nije vojnicki svakako.
vjerujem da ima pojedinaca i boleskika koji bi i krenuli tom stranputicom....i njih bi trebalo odmah odstraniti....da ne kaljaju vitesko srce u Bosnjaka
Last edited by bh.tornjak on 01/07/2015 22:03, edited 1 time in total.
-
ULTRAK
#273 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ali richard Holbrook je rekao:"Bombardujte ih gdje god stignete jer Srbi su banditi i kukavice koji razumiju samo jezik sile."bh.tornjak wrote:izvini kolega......nije da nije vojnicki.... to je bolesno.ULTRAK wrote: Pa dali i mi onda moramo imati neku desnicarsku struju koja ce zagovarati ubijanje srba oko Sarajeva i u Sarajevu u nekom sledecem sukobu? Mislimd a bi oni taj jezik sile itekako razumijeli. Mozda grijesim. Nije vojnicki svakako.
Ja se slazem da uvijek mora vrh biti korektan i vojnicki. Dakle ova politika sto Vucic zagovara to nije opcija i to je bas bolesno. No bojim se da je komplex Srpski toliko dubok da oni samo razumiju jezik sile. Neka jako mekana politika prema njima nije opcija ni pod razno. Mozda netrebabiti krajno desnicar ali desno od sredine svakako.
Last edited by ULTRAK on 01/07/2015 22:05, edited 1 time in total.
-
Paul F.
#274 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
To nipošto. Tih nekoliko naših zločinaca nas je preskupo koštalo.ULTRAK wrote: Pa dali i mi onda moramo imati neku desnicarsku struju koja ce zagovarati ubijanje srba oko Sarajeva i u Sarajevu u nekom sledecem sukobu? Mislim da bi oni taj jezik sile itekako razumijeli. Mozda grijesim. Nije vojnicki svakako.
Takav jezik sile na našim prostorima jača borbeni moral žrtava. To nije svugdje tako. Ako se dobro sjećam, u davnom arapsko izraelskom ratu, jedna arapska zemlja je u medijima mnogo govorila o izraelskim zločinima i to je demoralisalo tu arapsku vojsku. Nisam siguran je li Egipat bio u pitanju.
- bh.tornjak
#275 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
ako je Holbrook reko...neka on ganja koga hoce....njegov problem...ULTRAK wrote:Ali richard Holbrook je rekao:"Bombardujte ih gdje god stignete jer Srbi su banditi i kukavice koji razumiju samo jezik sile."bh.tornjak wrote:izvini kolega......nije da nije vojnicki.... to je bolesno.ULTRAK wrote: Pa dali i mi onda moramo imati neku desnicarsku struju koja ce zagovarati ubijanje srba oko Sarajeva i u Sarajevu u nekom sledecem sukobu? Mislimd a bi oni taj jezik sile itekako razumijeli. Mozda grijesim. Nije vojnicki svakako.
Ja se slazem da uvijek mora vrh biti korektan i vojnicki. Dakle ova politika sto Vucic zagovara to nije opcija i to je bas bolesno. No bojim se da je komplex Srpski toliko dubok da oni samo razumiju jezik sile. Neka jako mekana politika prema njima nije opcija ni pod razno. Mozda netrebabiti krajno desnicar ali desno od sredine svakako.
ako dodje do najgoreg (ne daj Boze)....ipak se treba ponijeti casno i vojnicki...
ponavljam:
vjerujem da ima pojedinaca i boleskika koji bi i krenuli tom stranputicom....i njih bi trebalo odmah odstraniti....da ne kaljaju vitesko srce u Bosnjaka
i za meine je debata o ovome zavrsena