SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
- BHCluster
#251 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Zar se nije po Titu i Jugi dobro popishalo i posralo na "1. demokratskim izborima" sta sad slavi?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#252 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
armin071 wrote:Znaci 5 februar, 28 avgust, 16 april, 1 maj, i jos bar 100 datuma koji se mogu povezati za neki masakr sto u Sarajevu sto u BiH i sad po nekoj logici na te datume bi zivot u BiH trebao da umre jer ako bi se neko bar i slucajno nasalio da proslavi nesto on po defaultu "slavi" odnosno nipodastava masakr koji se dogodio na taj datum?!Pa u BiH se dogodilo toliko zlocina da bi onda komotno mogli da prestanemo sa normalnim zivotom. Al hajde sve na stranu ali najinteresantnije je kako se ti "fonometri" instaliraju samo u Sarajevu. Cak se vise i negleda skup kao skup nego se pocelo i po kaficima "mjeriti". Ako se trazi izmjesanost stanovnistva prvo se broje krvna zrnca u Sa, sta god lose da se desi krivo je Sa a za sve dobre stvari moze se potraziti sirom Bosne i Hercegovine. Bem ti logiku
Jes al u panjevima. Istao kao sto i ti znas da rat u Siriji nije samo oko dva grada, ili skob u Ukraini oko grada Donjeck tako isto 1992 (kao primjer) je Njemac u po Berlina znao da rat u BiH nije samo oko i u Sarajevu vec na gotovo citavom centro-zapadnom prostoru bivse Jugoslavije. Druga je stvar sto je taj isti Svabo isao u kino, na koncerte i sl. dok je skuob trajao isto ako sto i ti odes na kafu i sl. dok se ratuje po Ukraini ili Siriji.int21 wrote:Ne kaki i ti sad previse. Kad stranac dodje u Sarajevo i gleda TV, skontao bi da je samo Sarajevo bilo u ratu. Samo je Sarajevo bilo u okruzenju. Nista Krajina, nista Tuzla, nista drugi dijelovi......
Odoh u off....sorry
-
sumirprimus
#253 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
zidovi kazu dogodine u jerusalemu,i tako hiljadu godina dok se ne obistini..
bosnjo kaje,ko ce to ba pamtit,kad je bilo ima i 20 godina..malo da se poveselimo...sta fali..haj bogati,sad tu svaki datum obiljezit,kolko hin je uuu..
kao da se nasem dragom zemljaku sugradjaninu drzavljaninu pokusava uskratit 24 sata hedonizma i renesanse,a nametnut 5 minuta spomena,i to je previse...i tako svaki mejsec..
bosnjo kaje,ko ce to ba pamtit,kad je bilo ima i 20 godina..malo da se poveselimo...sta fali..haj bogati,sad tu svaki datum obiljezit,kolko hin je uuu..
kao da se nasem dragom zemljaku sugradjaninu drzavljaninu pokusava uskratit 24 sata hedonizma i renesanse,a nametnut 5 minuta spomena,i to je previse...i tako svaki mejsec..
-
marschall
#254 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Pa zasto ovu po meni korektnu kritiku svodite na licno nivo, pro-contra sarajeva, tite partije i cega sve?
U naslovi stoji vatromet u sarajevu i to je sva kritika koja je upucena. Niko nikom ne brani da na taj dan gleda tv, slusa muziku izlazi vani, plese, crta drogira se. Pa na taj dan i u jednom gradu ubijeno toliko mladih zivota zar je to tako tesko shvatit,
U naslovi stoji vatromet u sarajevu i to je sva kritika koja je upucena. Niko nikom ne brani da na taj dan gleda tv, slusa muziku izlazi vani, plese, crta drogira se. Pa na taj dan i u jednom gradu ubijeno toliko mladih zivota zar je to tako tesko shvatit,
- drunken tiger
#255 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ne znam šta je ovdje problem? Ovo je tema otvorena od strane turbo bošnjaka '92. Nije vatromet bio zbog masakra na kapiji i ovo nema nikakve veze s Kapijom u Tuzli. KOliko se tragedija desilo svaki dan bi trebao biti dan žalosti u ovoj napaćenoj državi. ovakvim primitivnim razmišljanjem samo nastavljate tamo gdje su četnici i ustaše stali, ubijate narod i ne date da se živi normalno ni dana. Ovdje serete o vatrometu i poštovanju mladosti ubijene na kapiji a niko se nije sjetio da organizuje autobus iz Sarajeva pa da se ode na obilježavanje u Tuzlu!? Licemjerno i jadno od strane pokretača teme.
Svo poštovanje prema žrtvama masakra na Kapiji i prema svim drugim žrtvama.
- cLo
#256 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ono što u nekome "čuči" ustane i krene u juriš kad za to dođe prilika.insomnia78 wrote: Ne karikirajte
Genaral Novak Djukic, koji je izdao naredbu da se granata ispali na te koordinate u tom trenutku, je bio oficir JNA, daleko od toga da je bio zatvaran, cak naprotiv
I opet Tito nema ništa s tim.
Da je živ prvi bi stao uz žrtve i ispoštovao ih više od ovih danas da ih ne nazivam imenima koje zaslužuju.
-
sumirprimus
#257 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
pa da probas procitat koji post prije no sto pocnes kenjat?drunken tiger wrote:Ne znam šta je ovdje problem? Ovo je tema otvorena od strane turbo bošnjaka '92. Nije vatromet bio zbog masakra na kapiji i ovo nema nikakve veze s Kapijom u Tuzli. KOliko se tragedija desilo svaki dan bi trebao biti dan žalosti u ovoj napaćenoj državi. ovakvim primitivnim razmišljanjem samo nastavljate tamo gdje su četnici i ustaše stali, ubijate narod i ne date da se živi normalno ni dana. Ovdje serete o vatrometu i poštovanju mladosti ubijene na kapiji a niko se nije sjetio da organizuje autobus iz Sarajeva pa da se ode na obilježavanje u Tuzlu!? Licemjerno i jadno od strane pokretača teme.
Last edited by sumirprimus on 26/05/2015 11:34, edited 1 time in total.
- insomnia78
#258 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ne velimcLo wrote:Ono što u nekome "čuči" ustane i krene u juriš kad za to dođe prilika.insomnia78 wrote: Ne karikirajte
Genaral Novak Djukic, koji je izdao naredbu da se granata ispali na te koordinate u tom trenutku, je bio oficir JNA, daleko od toga da je bio zatvaran, cak naprotiv
Da je živ prvi bi stao uz žrtve i ispoštovao ih više od ovih danas da ih ne nazivam imenima koje zaslužuju.
Ali karikiras bezveze
- dobar osjecaj
#259 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ja ne velicam ni Tita ni tekovine bivse domovine a ovu temu smatram budalastinom.
U kontekstu poimanja sta je sramotno na godisnjice i obiljezavanja stradanja, sramotno mi je sjecanje na dan kad smo ukopali desetine sugradjana i pri povratku kroz nekadasnju ulicu gdje je odrastao moj prijatelj dozivjeli da svjedocimo raskalasenoj zabavi balavurdije.
Nekoc porodicna kuca u kojoj je rodjen otac tog mog prijatelja a '92 zaklan njegov nepokretni djed bila je ukrasena zastavama i ratnim dekorom koljaca i ubica, donijeli su i jako ozvucenje i pustali ratne nebuloze. Takvi primjeri su sramotni, sablasni i imaju uzrocno-posljedicni odnos. Oni su namjerno organizovali bucno orgijanje da ismijavaju nasu bol.
Sinosnja zabava i vatromet nikako nisu dio nikakve takve price i nemaju uzrocno-posljedican odnos s obiljezavanjem godisnjice stradanja u Tuzli.
U kontekstu poimanja sta je sramotno na godisnjice i obiljezavanja stradanja, sramotno mi je sjecanje na dan kad smo ukopali desetine sugradjana i pri povratku kroz nekadasnju ulicu gdje je odrastao moj prijatelj dozivjeli da svjedocimo raskalasenoj zabavi balavurdije.
Nekoc porodicna kuca u kojoj je rodjen otac tog mog prijatelja a '92 zaklan njegov nepokretni djed bila je ukrasena zastavama i ratnim dekorom koljaca i ubica, donijeli su i jako ozvucenje i pustali ratne nebuloze. Takvi primjeri su sramotni, sablasni i imaju uzrocno-posljedicni odnos. Oni su namjerno organizovali bucno orgijanje da ismijavaju nasu bol.
Sinosnja zabava i vatromet nikako nisu dio nikakve takve price i nemaju uzrocno-posljedican odnos s obiljezavanjem godisnjice stradanja u Tuzli.
-
vade_mecum
#260 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
pa u tom slucaju savjetujem pokretaca teme ako hoce da bude konretan/konkretna da kritiku uputi cafe tito, opcini novo sarajevo i PU novo sarajevo umjesto sto se palamudi po forumu i mjeri se ko je veci patriota/bosanac/klinac/palac
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#261 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
a kao ja sam taj turbo bosnjak 92?drunken tiger wrote:Ne znam šta je ovdje problem? Ovo je tema otvorena od strane turbo bošnjaka '92. Nije vatromet bio zbog masakra na kapiji i ovo nema nikakve veze s Kapijom u Tuzli. KOliko se tragedija desilo svaki dan bi trebao biti dan žalosti u ovoj napaćenoj državi. ovakvim primitivnim razmišljanjem samo nastavljate tamo gdje su četnici i ustaše stali, ubijate narod i ne date da se živi normalno ni dana. Ovdje serete o vatrometu i poštovanju mladosti ubijene na kapiji a niko se nije sjetio da organizuje autobus iz Sarajeva pa da se ode na obilježavanje u Tuzlu!? Licemjerno i jadno od strane pokretača teme.
da nije tuzno bilo bi smijesno
ma jok, ne treba se sjecati nijednog zlocina, treba sve zaboraviti, proslo je vec 20 godina...
pa ce nam se sve opet ponoviti za 50 godina
- radiša
#262 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ma nek radi ko sta hoce sta vam je,dan nije obiljezen-zacrtan kao dan zalosti u citavoj drzavi,da jest i da su ovi palili vatromet i dernecili onda ne kazem.Ako ti smatras da treba nesto a drugi ne smatra nemoj ga nagovarat na nesto sto ne zeli i mrzit jer ne misli kao ti.
Last edited by radiša on 26/05/2015 11:39, edited 1 time in total.
- cLo
#263 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Tema suprotstavlja 2 nemoguće stvari.insomnia78 wrote: Ne velim
Ali karikiras bezveze
Daj mi reci po čemu se jedno veže uz drugo molim te.
Nespojivo je.
I licemjerno.
Kako Dan Mladosti može biti uvredljiv za žrtve? Ne vidim.
Kada taj isti dan propagira sve ono što je oprečno razlogu zbog kojeg je do žrtava došlo.
-
hladan.preminger
#264 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Nisi ti turbo bošnjak, ti si atmosferska budala. Povezujes stvari koje veze nemaju jedna sa drugom i blatis bezveze cijeli grad zbog jednog partija u jednom od kvadrilion kafica u Sarajevu.plain vanilla wrote:
a kao ja sam taj turbo bosnjak 92?
ma jok, ne treba se sjecati nijednog zlocina, treba sve zaboraviti, proslo je vec 20 godina...
- jao_situacije
#265 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
pa "ovi danas" su odrasli u titovom sistemu u njegovim školama, fakultetima, u partiji su učili zanat...cLo wrote:Ono što u nekome "čuči" ustane i krene u juriš kad za to dođe prilika.insomnia78 wrote: Ne karikirajte
fakat mi nije jasno kako možeš odvojiti današnje političare koji imaju 50-ak godina od tog sistema, i društva po titovoj mjeri
današnja percepcija na balkanu - komunizam=tito, nagalašava se da je tito bio pozitivan, a sve negativno su neki gremlini koji su se pojavili ko zna odakle
jel on bio alfa i omega ? ako jeste onda snosi i krivicu za sve fule tog sistema, a ne samo za pozitivno...
- insomnia78
#266 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Kada se taj dan proslavlja uz vatromet, koncert i potoke alkohola stotinjak kilometara od mezara zrtava naravno da bude uvredacLo wrote:Tema suprotstavlja 2 nemoguće stvari.insomnia78 wrote: Ne velim
Ali karikiras bezveze
Daj mi reci po čemu se jedno veže uz drugo molim te.
Nespojivo je.
I licemjerno.
Kako Dan Mladosti može biti uvredljiv za žrtve? Ne vidim.
Kada taj isti dan propagira sve ono što je oprečno razlogu zbog kojeg je do žrtava došlo.
Za mene je uvreda, mislim mene vrijedja
Posebno kada se ni na koji nacin ne oda pocast tim zrtvama
- cLo
#267 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ovi "danas" su bili jal po Australijama, Kanadama, Amerikama, zatvorima za vrijeme Tita, pa su se vrnuli kad su vidjeli da je došlo njihovo vrijeme da uspostave svoje vrijednosti zbog kojih su bili proganjani.jao_situacije wrote: pa "ovi danas" su odrasli u titovom sistemu u njegovim školama, fakultetima, u partiji su učili zanat...
fakat mi nije jasno kako možeš odvojiti današnje političare koji imaju 50-ak godina od tog sistema, i društva po titovoj mjeri
današnja percepcija na balkanu - komunizam=tito, nagalašava se da je tito bio pozitivan, a sve negativno su neki gremlini koji su se pojavili ko zna odakle
jel on bio alfa i omega ? ako jeste onda snosi i krivicu za sve fule tog sistema, a ne samo za pozitivno...
- nosara
#268 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Koji mozak jebo te isus...jao_situacije wrote:
pa "ovi danas" su odrasli u titovom sistemu u njegovim školama, fakultetima, u partiji su učili zanat...
- radiša
#269 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Tvoje misljenje,ako neko tako ne misli ne znaci da je mrzitelj zrtava,drzave...insomnia78 wrote: Kada se taj dan proslavlja uz vatromet, koncert i potoke alkohola stotinjak kilometara od mezara zrtava naravno da bude uvreda
Za mene je uvreda, mislim mene vrijedja
Posebno kada se ni na koji nacin ne oda pocast tim zrtvama
-
sumirprimus
#270 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
kaka je to argumentacija?radiša wrote:Ma nek radi ko sta hoce sta vam je,dan nije obiljezen-zacrtan kao dan zalosti u citavoj drzavi,da jest i da su ovi palili vatromet i dernecili onda ne kazem.Ako ti smatras da treba nesto a drugi ne smatra nemoj ga nagovarat na nesto sto ne zeli i mrzit jer ne misli kao ti.
ok pustimo onda rs niz vodu,pustimo i hzhb niz vodu...nemoj da ih tjeramo na bih.kad ljudi nece...daj vise da odvezemo cvor,da ih nagovaramo..sta fali?sta nas sprecava,zrtve koje zrtve?koji plićak bog te...
-
malocvijece
#271 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Zviz wrote:Svo saucesce i postovanje prema porodicama zrtava i samim zrtvama. Bez daljneg. Ali opet sam misljenja da se ide u neku krajnost. Znam da je bio pokusaj da 11. jula se odgodi utakmica na svijetskom prvenstvu pa su ljudi iz Fife odbili. Jel treba sada te datume na neki nacin nametnuti i u drugim drzavama? Je glupo pitanje ali dokle? Jel treba i na dan zlocina u Ahmicima isto tako nesto traziti itd. itd.malocvijece wrote:Zviz wrote:
Dobro. Ali dan mladosti kao prvo nikako ne omalazava taj zlocin pa iskreno receno nevidim cemu se ljudi bune. Znaci da neko ima rodjendan ili godisnjicu braka taj dan on treba da se poklopi zbog tog slucaja, koji je zalostan. Smatram dok god se ne ismijava taj dan u Tuzli, da druge manifestacije su sasvim ok. Druga stvar dan mladosti nije bas jucer nastao kao manifestacija pa da se da diskutovati zasto 25 maj.
Koliko ja znam, a zivim u Tuzli, ovdje niko ne slavi rodjendan 25. maja. Oni koji su tad rodjeni, pomjere slavlje ako bas imaju sta obiljeziti )npr. ko ima malu djecu). Ne proslavljaju se maturalne veceri ni godisnjice.
Ne prave se ni svadbe 11. jula.
Ti slavi ako hoces. Svako svoje zna.
- macmoodan
#272 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Zaustavite sve! Njega to vrijeđa...insomnia78 wrote: Za mene je uvreda, mislim mene vrijedja
-
privremeni
#273 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ako ce se ponoviti zbog vatrometa i zabave u jednom sarajevskom kaficu, kojeg gle cuda, trebalo je da prodje ko zna koliko godina, pa da ga zamjetimo i zamjerimo, nismo bolje ni zasluzili.plain vanilla wrote:a kao ja sam taj turbo bosnjak 92?drunken tiger wrote:Ne znam šta je ovdje problem? Ovo je tema otvorena od strane turbo bošnjaka '92. Nije vatromet bio zbog masakra na kapiji i ovo nema nikakve veze s Kapijom u Tuzli. KOliko se tragedija desilo svaki dan bi trebao biti dan žalosti u ovoj napaćenoj državi. ovakvim primitivnim razmišljanjem samo nastavljate tamo gdje su četnici i ustaše stali, ubijate narod i ne date da se živi normalno ni dana. Ovdje serete o vatrometu i poštovanju mladosti ubijene na kapiji a niko se nije sjetio da organizuje autobus iz Sarajeva pa da se ode na obilježavanje u Tuzlu!? Licemjerno i jadno od strane pokretača teme.
- radiša
#274 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Sta se i kad se u zivotu postiglo dobro na silu?I ne vrijeđaj ako ja tebe nisam prvi uvrijedio.sumirprimus wrote:kaka je to argumentacija?radiša wrote:Ma nek radi ko sta hoce sta vam je,dan nije obiljezen-zacrtan kao dan zalosti u citavoj drzavi,da jest i da su ovi palili vatromet i dernecili onda ne kazem.Ako ti smatras da treba nesto a drugi ne smatra nemoj ga nagovarat na nesto sto ne zeli i mrzit jer ne misli kao ti.
ok pustimo onda rs niz vodu,pustimo i hzhb niz vodu...nemoj da ih tjeramo na bih.kad ljudi nece...daj vise da odvezemo cvor,da ih nagovaramo..sta fali?sta nas sprecava,zrtve koje zrtve?koji plićak bog te...
-
sumirprimus
#275 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
vrijedja i mene.zaustavite i nastavite sami.macmoodan wrote:Zaustavite sve! Njega to vrijeđa...insomnia78 wrote: Za mene je uvreda, mislim mene vrijedja