ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post Reply
155_mm

#251 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by 155_mm »

hrvati izgleda imaju konkretnije podatke:
http://www.jutarnji.hr/cetnici-napali-n ... e/1540244/
Napad se dogodio nakon što je ekipa N1 snimila šator s mlađim momcima u crnom. Iznenada se stariji čovjek zaletio na snimatelja, udarao ga kamerom u glavu, a zatim izudarao i novinarku.

Nitko od policije nije stao u obranu novinara, a spasili su ih lokalni momci iz Srbije koji su odgurnuli napadače i utrpali ih u automobil
insomnia78

#252 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by insomnia78 »

kolegione wrote:
insomnia78 wrote:Sram i stid nek' te bude za te rjeci
Ljudi su isprovocirani tvojim cinizom iznesi stav, objasni sta mislis iznesi svoj stav.
Kakvim cinizmom, jesam ja kriv sto ne znate/ju razumjeti napisano?
Em2r

#253 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by Em2r »

insomnia78 wrote:
kolegione wrote:
Ljudi su isprovocirani tvojim cinizom iznesi stav, objasni sta mislis iznesi svoj stav.
Kakvim cinizmom, jesam ja kriv sto ne znate/ju razumjeti napisano?
Ma ja, glupi bosnjaci. Međed silovo bukvu.
insomnia78

#254 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by insomnia78 »

Em2r wrote:
Bome nije. Ja to mislim i to sam rekao. Poznajes me sa Sirije dovoljno da znas da kazem sto mi je na umu. Bilo bi pederski da se kao ti i jape na siriji volite a ovdje mu kajlu guras.

Cmoka
Znaci, ako se na siriji slazemo ili ne to se mora protezati kroz citav forum?
Sirija kao katalizator...
Nije ni cudo sto vam tako dobro ide kada stav o svemu formirate na osnovu stava iz Rijada, Dohe, Teherana i ostalih
Rampage

#255 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by Rampage »

Kad pogledam ovo današnje orgijanje po Višegradu, sa sjetom se prisjetim one čudne '95. i zauvijek izgubljene historijske prilike da napravimo državu našoj djeci.
cyprus

#256 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by cyprus »

Glede naslova - četnici jesu sigurnosna prijetnja ljudima i zdravom razumu... Ali Bosni i Hercegovini kao državi nisu... Ako u periodima kada su bili znatno moćniji nisu uspjeli da je eliminišu, neće sigurno ni sada, kada im nije ostalo ništa osim imidža karikaturalnih bradatih poluljudi... Čak bih rekao da četnici donekle i pomažu opstojnost ove države... Dok je četnika i srpske nacionalističke politike ovakva kakva je - niko razuman neće ni pomisliti da Republici Srpskoj da nezavisnost... Ostaje samo nada da bezumlje u tom slučaju neće prevagnuti...
Last edited by cyprus on 13/03/2016 19:04, edited 1 time in total.
Bradafilozof

#257 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by Bradafilozof »

Rampage wrote:Kad pogledam ovo današnje orgijanje po Višegradu, sa sjetom se prisjetim one čudne '95. i zauvijek izgubljene historijske prilike da napravimo državu našoj djeci.
dijelim tvoje misljenje. samo se nadam da nije zauvijek izgubljena.
zli_hordas

#258 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by zli_hordas »

Eto njih iz Visegrada za cas na Hresi.
escobar__

#259 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by escobar__ »

U međuvremenu, u paralelnom univerzumu
Image
Drvosjeca iz Dejcica

#260 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

DUPLI
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 13/03/2016 19:17, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#261 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

I umjesto da Mevlid i onaj iz Zvornika pucaju u Višegradu na ove svinje u ljudskom obliku oni u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu potrošiše svoje prilike. Ako treba da se puca onda je to na ovu gamad.
zli_hordas wrote:Eto njih iz Visegrada za cas na Hresi.
Ako bude stani-pani eto te iz grada za 10 minuta na Hreši. :mrgreen:
Drvenija87

#262 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by Drvenija87 »

sofronije
''cetnicki'' veteran/ Avazovog /foruma

''Napadač na novinarsku ekipu uhapšen ...

Nije ovo Srebrenica pa da čopor debila napadne premijera susjedne države, a da nakon 8 mjeseci nema NIJEDNOG uhapšenog ... ''

Velikosrpski kreteni uvijek pronadju neko opravdanje.
Nazivati rodbinu ubijenih Srebrenicana debilima,to se njemu dozvoljava napisati .
Danasnji premijer Srbije Vucic,koji je pozivao otvoreno na ubistva muslimana i kacio Mladicevu sliku na mjesto Djindjiceve,kamenice i bijes ...sve po zaslugama.
Em2r

#263 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by Em2r »

insomnia78 wrote:
Em2r wrote:
Bome nije. Ja to mislim i to sam rekao. Poznajes me sa Sirije dovoljno da znas da kazem sto mi je na umu. Bilo bi pederski da se kao ti i jape na siriji volite a ovdje mu kajlu guras.

Cmoka
Znaci, ako se na siriji slazemo ili ne to se mora protezati kroz citav forum?
Sirija kao katalizator...
Nije ni cudo sto vam tako dobro ide kada stav o svemu formirate na osnovu stava iz Rijada, Dohe, Teherana i ostalih
Tu pricu pricaj nekome drugom.
Katalizatori novi poredak folovi golovi. Mene to ne interesuje.

Ti si ovdje samo potvrdio moju tezu sa neke od bliskoistocnih tema, da je za tebe dobar musliman jedino mrtav. Tamo cvjetas sto se muslimani medjusobno ubijaju a ovdje si otvorio dusu.

Cmok
aldinjo

#264 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by aldinjo »

Šta sada radi ono džubre od državnog tužioca čampara? Ništa vjerovatno. Danas je neradni dan.
zli_hordas

#265 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by zli_hordas »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:I umjesto da Mevlid i onaj iz Zvornika pucaju u Višegradu na ove svinje u ljudskom obliku oni u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu potrošiše svoje prilike. Ako treba da se puca onda je to na ovu gamad.
Nema vehabija kad zatreba.
insomnia78

#266 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by insomnia78 »

Nisi ti dobar, da bog kaze
Procitaj, sa razumjevanjem moje postove o cetnicima

PS: ti si, da se primjetiti na temi o Siriji, strahovito zabrinut za sudbinu bliskoistocnih muslimana
Bradafilozof

#267 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by Bradafilozof »

zli_hordas wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:I umjesto da Mevlid i onaj iz Zvornika pucaju u Višegradu na ove svinje u ljudskom obliku oni u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu potrošiše svoje prilike. Ako treba da se puca onda je to na ovu gamad.
Nema vehabija kad zatreba.
Fokusirani su na borbu protiv zlih sita. Iz nekog cudnog razloga oni su im trn u oku, bez obzira sto su udalheni desetine hiljada kilometara.
Connaisseur Karlin

#268 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by Connaisseur Karlin »

cyprus wrote:Glede naslova - četnici jesu sigurnosna prijetnja ljudima i zdravom razumu... Ali Bosni i Hercegovini kao državi nisu... Ako u periodima kada su bili znatno moćniji nisu uspjeli da je eliminišu, neće sigurno ni sada, kada im nije ostalo ništa osim imidža karikaturalnih bradatih poluljudi... Čak bih rekao da četnici donekle i pomažu opstojnost ove države... Dok je četnika i srpske nacionalističke politike ovakva kakva je - niko razuman neće ni pomisliti da Republici Srpskoj da nezavisnost... Ostaje samo nada da bezumlje u tom slučaju neće prevagnuti...
Cetnici su uvijek prijetanja,u doba mira,u doba rata, svakom gradjaninu,a koji je sastavni dio drzave.Cetnici su,istorijski posmatrano,djelovali uvijek u vrijeme oruzanih sukoba na Balkanu,ali kako asistenti,sa svojim metodama koji su iznad praga zravog i normlanog razuma.Njihova ratna taktika nije samostlano formiranje vojske i pokretanja rata.Oni su "interni" pokret "cistaca" svega sto nije srpsko i grupa sluga-ubica svim srpskim ideolozima.
GeeTnT

#269 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by GeeTnT »

insomnia78 wrote:Nisi ti dobar, da bog kaze
Procitaj, sa razumjevanjem moje postove o cetnicima

PS: ti si, da se primjetiti na temi o Siriji, strahovito zabrinut za sudbinu bliskoistocnih muslimana
Baci koju dovu....i luga u oci. :lol:

20k postova o lugu i dovama....puuuu bem ti svako urezano slovo u server.
kritichar

#270 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by kritichar »

cyprus wrote:Glede naslova - četnici jesu sigurnosna prijetnja ljudima i zdravom razumu... Ali Bosni i Hercegovini kao državi nisu... Ako u periodima kada su bili znatno moćniji nisu uspjeli da je eliminišu, neće sigurno ni sada, kada im nije ostalo ništa osim imidža karikaturalnih bradatih poluljudi... Čak bih rekao da četnici donekle i pomažu opstojnost ove države... Dok je četnika i srpske nacionalističke politike ovakva kakva je - niko razuman neće ni pomisliti da Republici Srpskoj da nezavisnost... Ostaje samo nada da bezumlje u tom slučaju neće prevagnuti...
Cetnicke ideje ima 80% Srba, a vjerovatno isto toliko ima i simpatizera
Bili su navodno unisteni za vrijeme komunizma, pa su se pojavili iz naroda i klali, palili, strijeljali i uzeli nam pola drzave
SAD je posthumno odlikovala Drazu, tako da se mozemo potpuno osloniti na medjunarodnu zajednicu da ce cuvati Bosnu
Drvenija87

#271 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by Drvenija87 »

CETNICKA Istina o kojoj se ćuti
Image
Kod spomen obilježja, iznad jame Ponor u Miljevini juče je služen pomen za vojnike Kraljevine Jugoslavije koji su ubijani 1945.godine.
Tačnih podataka o broju stradalih vojnika nema, ali se procjenjuje da su komunisti na najsvirepiji način ubili između 12 i 15 hiljada mladih vojnika koji su bili najvećim dijelom iz Valjeva, Čačka, Kraljeva i Kragujevca. U jamu Ponor bačeno je oko 2000 vojnika, dok su ostali ubijani na području od Kalinovika do Foče, pored rijeka, praktično na svim mjestima gdje su se predavali i gdje su zatečeni. Komunisti su bacali letke u kojima su ih pozivali na predaju uz garanciju da im se ništa neće desiti, pa se mlada vojska mahom predavala.

O ovim događajima se malo zna jer se dugo o tome nije smjelo govoriti.

Image

Milivoje Stanić kaže da je bio dječak kada se to dešavalo, ali da iz priča svojih roditelja pamti ubijanje mladića iz Šumadije.

„Vojska se, nakon bačenih letaka, masovno predavala, a komunisti su ih dovodili na Ponor, vezivali u žicu čitave grupe, ubijali prvog, a ostali su živi padali u jamu. Iz Ponora je u rijeku izbijala krv ubijenih mladića“, priča Stanić.

Radovan Stojanović, predsjednik crkvene opštine Miljevina kaže da su komunističke vlasti nakon rata jamu zatrpavali jalovinom iz rudnika, čiji je sloj od 50 do 70 metara debljine.

„Moj pokojni otac je tada bio mladić koji je to svojim očima gledao. Vezivali su po 50 vojnika u jednu kolonu i bacali u jamu. Po procjeni ljudi toga vremena oko 2000 vojnika Kraljevine Jugoslavije je ubijeno na Ponoru. Jama je kasnije zatrpana upravo zbog toga da se za zločin ne zna i da se ne može ni istraživati“, rekao je Stojanović.

Image

Boračka organizacija Foče kandidovala je kod Vlade RS projekat za izgradnju spomenika stradalim vojnicima Kraljevine Jugoslavije. Srđan Stanković, predsjednik, kaže da je od BORS-a stiglo obavještenje da se kandiduje projekat za spomenik koji nije vezan samo za posljednji rat već za sve otadžbinske ratove. „Mi smo kandidovali ovaj spomenik i apelujem na republičku vlast i resorna ministarstva da nam uvaže zahtjev kako bi se ovo mjesto dostojanstveno obilježilo i o zločinu nad kraljevim vojnicima saznala istina“.

Pomenu na ponoru prisustvovalo je pedesetak mještana, predstavnika boračke populacije i ravnogoraca, a organizatori su bili opštinska Boračka organizacija i crkvena opština Miljevina.

| autor Radio Foča
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bosnjacki SDA ublehas Alija Budnjo im je nedavno asfaltirao cestu do na Budanj da bi se cetnici sto masovnije okupljali.
GeeTnT

#272 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by GeeTnT »

Kakve to veze ima sa napadom na N1 novinare?
artime

#273 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by artime »

Evo javljaju se sada cetnicki botovi, po uzoru na HM-a :lol: ogladnili malo, ipak za ovo udaranje je potrebna energija, ja bih dodala i za upotrebu mozga :-)
PM72

#274 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by PM72 »

Ovaj napad je možda i najbolja stvar za Bošnjake povratnike u taj kraj.I najgori za ove ravnogorce.Jer,skrenuli su pažnju na sebe i automatski se doveli u fokus pažnje i prepucavanja.Javnost je zeznuta stvar.ako mediji istraju na ovom incidentu,može se desiti da im sljedeće godine SIPA "obezbjeđuje" skup,bez policije iz Višegrada koji bi samo bili na raskrsnicama ako dođe do zagušenja saobraćaja.

E onda je drugi padež.Opkoliš ih sa specijalcima,oduzmeš zastave,noževe,čakije i zaštekane pištolje i automate i pretreseš svakog učesnika pa bi bili kao posrani golubovi...
cyprus

#275 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?

Post by cyprus »

kritichar wrote:
Cetnicke ideje ima 80% Srba, a vjerovatno isto toliko ima i simpatizera
Bili su navodno unisteni za vrijeme komunizma, pa su se pojavili iz naroda i klali, palili, strijeljali i uzeli nam pola drzave
SAD je posthumno odlikovala Drazu, tako da se mozemo potpuno osloniti na medjunarodnu zajednicu da ce cuvati Bosnu
Tvoja malo slobodnija i proizvoljnija interpretacija pojma 'četnici' nema mnogo veze sa mojim postom...
Post Reply