Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post Reply
asumir

#251 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by asumir »

Hafis wrote: Valj'o je Mevlid k'o deset Šimunića :D
sa sigurnosnog aspekta ,trenutno i kratkorocno ,da.
naravno ndh, i za dom spremni, su van konkurencije, trajni pecat,jos pogotov cega se pametan stidi, ... :D
Simon_Jankovic

#252 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Simon_Jankovic »

Reprezentacija BIH na više od polovine teritorije vlastite države nikoga ne zanima.

To varira, od onih što bi se tukli, prebijali zbog zastave, koji su ipak manjina, preko onih koji se nebi tukli al bi uzviknuli koju, preko onih koji bi ćutali ali im nije mila itd itd.. broj onih koji tu reprezentaciju zaista osjećaju svojom u Širokom Brijegu ili Laktašima je ravan nuli. I postoje opravdani razlozi za to. Smiješno mi je to potenciranje kako je BIH jedna, kako je sve jedinstveno... rado bih vas večeras proveo gradom da vidite da ljudi NE da mrze, nego uopšte nisu upućeni, ne zanima ih, ne znaju, nisu u toku.. da se igra bilo kakva utakmica sa Izraelom. U mlađim selekcijama svi guraju ka Srbiji i Hrvatskoj koje su u svim mlađim selekcijama u svim sportovima jači od BIH. Oni koji ne mogu da se probiju, oni biraju BIH kao nužno zlo. A da neko osjeća povezanost.. teško. Pa meni je prvom teško identifikovati se sa ratnim zastavama, nacionalističkim pjesmama itd itd..
Fudo387

#253 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Fudo387 »

Simon_Jankovic wrote:Reprezentacija BIH na više od polovine teritorije vlastite države nikoga ne zanima.

To varira, od onih što bi se tukli, prebijali zbog zastave, koji su ipak manjina, preko onih koji se nebi tukli al bi uzviknuli koju, preko onih koji bi ćutali ali im nije mila itd itd.. broj onih koji tu reprezentaciju zaista osjećaju svojom u Širokom Brijegu ili Laktašima je ravan nuli. I postoje opravdani razlozi za to. Smiješno mi je to potenciranje kako je BIH jedna, kako je sve jedinstveno... rado bih vas večeras proveo gradom da vidite da ljudi NE da mrze, nego uopšte nisu upućeni, ne zanima ih, ne znaju, nisu u toku.. da se igra bilo kakva utakmica sa Izraelom. U mlađim selekcijama svi guraju ka Srbiji i Hrvatskoj koje su u svim mlađim selekcijama u svim sportovima jači od BIH. Oni koji ne mogu da se probiju, oni biraju BIH kao nužno zlo. A da neko osjeća povezanost.. teško. Pa meni je prvom teško identifikovati se sa ratnim zastavama, nacionalističkim pjesmama itd itd..
Pa dobro, a sta ti hoces sad od nas?
asumir

#254 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by asumir »

Simon_Jankovic wrote:Reprezentacija BIH na više od polovine teritorije vlastite države nikoga ne zanima.

i onda kad pocnu o ekonomiji...politikanstvu,,eu integracijama... :roll:
dezurni_ucenik

#255 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by dezurni_ucenik »

Fudo387 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Potencira samo na jedno - namjerno nas provociraju ne bi li navijaci na stadionu uzvratili sa simuliranjem gasne komore ili sieg heil.
Ne kontam, kako nas provociraju?

izjave jednog od igraca : "dolazimo u neprijateljsko muslimansko okruzenje".Dolazili su i ranije i fudbaleri i kosarkasi Izraela kod nas, niko im nista nije uradio.Tako da takve recenice samo podgrijavaju atmosferu u negativnom smislu naravno.
dezurni_ucenik

#256 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by dezurni_ucenik »

Hafis wrote:
asumir wrote:
Hafis wrote: Vjerojatno ima, samo nitko ne zna o kojem se približno postotku radi.
Iz tog razloga, da se ne bi nepotrebno eksperimentiralo, BiH reprezentacija igra u Zenici, a ponekad u Sarajevu, uglasvnom gdje je ipak dominantno ''muslimansko'' stanovništvo.
Banja Luka, Mostar i još nekolicina gradića s ''nemuslimanskom'' većinom za sada su još uvijek lišeni te časti.
baska vama dole poslat zidovsku repku,kako se znate busat svojim ww2 znakovljem... :oops:
Ma ja. Zato se gore među onim antifašistima osjećaju k'o među najrođenijim.
Pravo se ugodno osjećaju, ono baš domaćinska multietnička i prijateljska atmosfera....više dugih cijevi nego ljudi na ulici.
Eto ti ces nam pricati o atmosferi koja vlada.Poklopi se i suti....

Image

Crveni se od srama.
Gojeni H

#257 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Gojeni H »

L u c i f e r wrote:
Gojeni H wrote:Izraelce docekati kao goste ... a onda im guzice nasarat' na terenu. :bih:
Tako je. Zaklanfat him ga do jaja.
Kao sto rekoh ... lijepo ih docekati, a onda Viscu pustit' s lanca. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Novak20

#258 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Novak20 »

Svakog gosta sa tri gola nagradit' dosta.... :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#259 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by _BataZiv_0809 »

Puno navijackih gafova veceras.

Zmajevi svaka cast :bih: :bih: :bih:
Danguba

#260 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Danguba »

Bili Izraelci u Zenici. :bih:

Nego, kako je travnjak bio osisan. :D
Juliuscezar

#261 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Juliuscezar »

Danguba wrote:Bili Izraelci u Zenici. :bih:

Nego, kako je travnjak bio osisan. :D
Ono slucajno, sama kosilica skrenula :D
Sinapsa

#262 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Sinapsa »

Novak20 wrote:Svakog gosta sa tri gola nagradit' dosta.... :bih:
svakog gosta triput zguza dosta :bih: :bih: :bih:
Sinapsa

#263 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Sinapsa »

Gojeni H wrote:
L u c i f e r wrote:
Gojeni H wrote:Izraelce docekati kao goste ... a onda im guzice nasarat' na terenu. :bih:
Tako je. Zaklanfat him ga do jaja.
Kao sto rekoh ... lijepo ih docekati, a onda Viscu pustit' s lanca. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Visca terorista :bih: :bih: :bih:
hAZNADAR

#264 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by hAZNADAR »

Bravo Zmajevi i cestitke na dobroj igri.

Nadam se ipak da mediji sutra nece spomenuti neke stvari.

nije mi smetalo skandiranje Palestini - to nije sramota i to tako mislimo i hebi nas, ali je tako.
http://radiosarajevo.ba/novost/191621/p ... tini-video

Ali zvizdanje na himnu je ispod svakog nivoa i samo se budale mogu ponositi tomu jer se pametni stide toga. To se cesto desava i pokazuje da je tekma mnogim navijacima ipak vise od sporta.

Takodjer se nadam da ova slika gazenja izraelske zastave nece biti popularna
Image

Nije se pametno zamjeriti Izraelu a pretpostavljam da ce RS uputiti pismo podrske i suosjecanja prijateljima.

Pitam se dali bi ovako gazili zastavu Rusije, ili Engleske koja nam je daleko vise jada nanijela negoli Izrael, al bagra ne poznaje logiku. Ne treba spomenuti da izrael nije zvizdao na nasu himnu u Izraelu, da nisu skandirali "Republika Srpska" i da nisu gazili zastavu.

Sumasumanum, drago mi je za pobjedu i nadam se da idemo dalje prvenstveno zahvaljujuci nasim igracima i selektoru - jer oni su to zasluzili.
Ali navijaci nisu zasluzili da budu domacini u BiH i bolje je da nam gosti vise ne dolaze.

Tema neka se zatvori ili izbrise.
Sinapsa

#265 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Sinapsa »

hAZNADAR wrote: Nadam se ipak da mediji sutra nece spomenuti neke stvari.
Cega se bojis? Oni nas kontrolisu strahom.
hAZNADAR wrote:Nije se pametno zamjeriti Izraelu a pretpostavljam da ce RS uputiti pismo podrske i suosjecanja prijateljima.
Pametnije je odmah se sageti i cekati porciju...a sto se RS-a odnosno Dodika tice: nadam se da ce po hitnom postupku poslati pismo podrske....nije krv voda..

BH Fanaticosi - za Palestinu i politicki statement imate po prvi put od mene :thumbup:
Dosta je dosta...
Moenx

#266 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Moenx »

Utakmica BiH Izrael pretvorila se ujednu prelijepu fudbalsku price. Pricu kavih su puni almanahi fudbalskih duela kroz razne etape i razna vremena
Kao fudbalaska , ova je prica uspjesna . Nasa reprezentacija je nauclla ili je mogla nauciti kako je fudbal kao i svaki sport zabavan i uzbudljiv , kako se neke stvari i rjesenja dese u sekundi i da ne moramo lomiti glave inoge dvadeset minuta pred protivnickim sesnaestercom kako bi konacno napravili euro akciju za euro gol
Umjesto biser i mudrost bh tima , Pjanic ponudio je kao veznjak , i ujedno fudbaler sa trenutnon najvise samopouzdanja uigranosti i igre u nogama i pred nogama, brzo rjesenje zamutio je corbu pred protivnickim sesnaestercom i razigrao mozda u timu najzanimljivijeg napadaca, brzonogog niskog rasta Viscu (ciji prvjenac potice jos od svj prvenstva u utakmici sa Iranom) koji je napravio razliku u odnosu na spore napadace sa vrha sesnaestera koji su trazili svoje euro poteze i sanse tih nekih 20 minuta-- poslije se strijelce upisao i DZeko doduse s penala ali zasluzio je da igra jednu laganu utakmicu ida poentira previse je bilo njegovih istorijskih dramaticnih pokusaja da zablista
S druge strane ova prica ima isvoju drugu dimenziju, onu oko ili pored fudbala-- onu nekad politicku nekad ljudsku
Bila je to utakmica visokog rizika bar se tako pretpostavljalo , bh tim je za protivnika imao tim koji se nalazi na granici izmedju Azije i Evrope tim koji je tradicionalno bio veoma neugodan, tacnije ovo je prva pobjeda , dakle prvi preokret u medjusobnim duelima. Izrael igra prizemljeno vojnicki disiciplinirano sve to bh tim rijetko kad je imao (u smislu spustanja lopte). Ona prednost koja je nadjacala tu osbinu Izraelaca u ovom duelu jeste mozda atmosfera navijaca; tipicna za evropske predjele kada se na tribine skupe tokom poslijepodneva brojne mase i na brzinu zapale tribinu-- to sigurno u toj palestinsko-izraelskoj atmosferi tesko se kad moze vidjeti i to je mozda sasvim utisalo njihovu igru i logiku
To je i pomalo tuzno jer su eto Izraelci pozvani da igraju u Evropi kojoj u sustini i pripadaju ali a svoj nacin ne na tudji -- no naisli su na tu podgrijanu atmosferu u kojoj se nisu mogli osjetiti kao na terenu na kojem ce biti kompetentni
To u sustini opet podsjeca na njihovu ne tako davnu proslost kada su bili heroji i mucenici covjecanstva (nazalost poslije toga desile su se stranputice) U mjesecima i tih par godina Drugog svjetskog rata Izraelci su pozivani u logore smrti kao u mjesta za koja su prevarom mislili da e ih "osloboditi" mislili su od teskoca zivota u primjerice Varsavskom getu
Tako izmedju tog poredjenja sa jevrejskom zlom sudbinom prije 70 godina, kao i fudbalskom uzbudljivom pricom koja izaziva ponos i koje se treba sjecati i iz nje nauciti kako je fudbal ipak samo zabava u kojoj se treba dokazivati zavrsava se sesto kolo kvalifikacija koje da bi se pokazalo uspjesnim treba nadodati jos 360 minuta 4 utakmice sa min 9 bodova, pa sta bude
Ludzak

#267 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Ludzak »

Fino mi podržavamo Palestince, a palestinski predsjednik svako malo dođe u Srbiju.

Vojvoda vs Abbas :D

Image

Gaženje zastave neću ni da komentarišem. To je van svake pameti. Zviždanje himne isto tako.
It_is_a_Leclerc

#268 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by It_is_a_Leclerc »

Naši navijači su majstori kad treba motivirati protivnika.

Ovi što su vikali "Pale-stina" su isti oni egzemplari što su Ronaldu vikali "Messi Messi", pa nas je čovjek elegantno popišao, ili što su vikali Messiju "Ronaldo, Ronaldo", pa smo dobili po ušima. Dakle, to su ljudi koji svjesno ili nesvjesno rade protiv interesa reprezentacije, daju motiv više protivniku. Poznavajući Izraelce kao valjda najborbeniji narod na kugli zemaljskoj, samo sam se pribojavao da će ih ponižavanje svega što ima veze s njihovom domovinom, dodatno naoštriti, pa da i ono što ne znaju na terenu, odjednom krenu pokazivati.

Zviždanje himni je čin vrhunskog nepoštivanja i nepostojanja osnovnog kućnog odgoja koje gaje još jedino primitivna balkanoidna plemena. To nigdje na svijetu nećete vidjeti. Gaženje zastave ja zaista ne bih komentirao. Ovu navijačku "grupu" koja stoji iza toga, poznajem sa rukometnih utakmica na koje redovno idem, i odgovorno tvrdim da se, uz minimalan broj izuzetaka, radi o grupici klasičnih propaliteta, atrofični alkoholičari koji su krahirali u ranim 20-tim, bez para, porodice, posla, škole. Onako, duboko nesretne pojave kojima je životna radost skinuti majicu i skakutati sa drugim polugolim pojedinicima.

A što se @Hafis tiče, ja mislim da bi on nakon večerašnjih dešavanja na Poljudu bilo kakve teme slične prirode trebao zaobilaziti ko Papa Hercegovinu, jer to da neko na zvaničnoj utakmici ušeta na stadion i nacrta svastiku, simbol Hitlerove Njemačke, na travnjaku je valjda najstravičniji odraz hrvatske nesposobnosti, neznanja i klerofašizacije društva. :)
Moenx

#269 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Moenx »

ALi mislim sad sve je to u redu postovanje protivnika i mi treba da budemo dio te lagane prijateljske atmosfere
Mislim to je u redu ali treba pokazati i karakter recimo u smislu ako je to zastava Izraela gdje je zastava Palestine
belfy

#270 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by belfy »

ja bih volio da hAZNADAR pojede rijeci koje je posrao ovdje i lijepo se izvine. ako ne zna zasto, onda nek procita svoje postove pocevsi od prvog na temi koju je sam otvorio, a onda neka trazi zatvaranje...

It_is_a_Lecrerc, tebe zaista ne razumijem. niti smrdis, niti mirises ovdje. iako, ako bi se mene pitalo (a ne pita), vise smrdis. biraj one druge teme.
hAZNADAR

#271 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by hAZNADAR »

belfy wrote:ja bih volio da hAZNADAR pojede rijeci koje je posrao ovdje i lijepo se izvine. ako ne zna zasto, onda nek procita svoje postove pocevsi od prvog na temi koju je sam otvorio, a onda neka trazi zatvaranje...

It_is_a_Lecrerc, tebe zaista ne razumijem. niti smrdis, niti mirises ovdje. iako, ako bi se mene pitalo (a ne pita), vise smrdis. biraj one druge teme.
Ja bih volio kada bi ti bio malo konkretniji i kulturniji. Zvizdanje himni (sto nije prvi put) i gazenje zastave je nesto sto drugacije dozivljavaju tumace normalni i rulja. Zato Leclerca razumijem jer je uvijek pricao jezikom normalnih ljudi a nikada jezikom rulje.

Lijepo je pobijediti ali za ucestvovanje u nacionalnim takmicenjima treba malo i mentalno sazriti.
Jer svoju zemlju i naciju ne predstavljaju samo sportisti - predstavljaju nas takodjer i navijaci. A ove tri nacije na Balkanu uz svo nacionalisticko divljanje, kukaste krizeve, fasizam,.. su davno pali na ispitu domacina. Ne treba ovdje niko gostovati, a ocigledno je da se bar navijaci BiH repke bolje ponasaju vani negoli kod kuce. Bilo bi pozeljno istraziti zasto je to tako,.. zasto se zvizdanja himni desavaju kod nas a rijetko ili nikako vani gdje nas isto zna biti vise hiljada,..

Bilo bi super kada bi fudbal bio samo sport i ovakva tema bila samo na podforumu rezervisanom za to. Ali zbog dvije stvari sinoc - nazlost nije - ocigledno je da je ovo puno vise od sporta.

Danas je slavlje i opijenost pobjedom,... kada to prodje treba otvoriti debatu o ovom blamiranju koje postaje obicaj.

Malo pitanje za ostale. Osim na Balkanu - dali se negdje desilo izvan Balkana da smo negdje gostovali i da je bilo zvizdanje na nasu himnu? Pratio sam sve tekme i toga se ne sjecam, ali sam mozda negdje to propustio.
mO k3

#272 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by mO k3 »

It_is_a_Leclerc wrote:Naši navijači su majstori kad treba motivirati protivnika.

Ovi što su vikali "Pale-stina" su isti oni egzemplari što su Ronaldu vikali "Messi Messi", pa nas je čovjek elegantno popišao, ili što su vikali Messiju "Ronaldo, Ronaldo", pa smo dobili po ušima. Dakle, to su ljudi koji svjesno ili nesvjesno rade protiv interesa reprezentacije, daju motiv više protivniku. Poznavajući Izraelce kao valjda najborbeniji narod na kugli zemaljskoj, samo sam se pribojavao da će ih ponižavanje svega što ima veze s njihovom domovinom, dodatno naoštriti, pa da i ono što ne znaju na terenu, odjednom krenu pokazivati.

Zviždanje himni je čin vrhunskog nepoštivanja i nepostojanja osnovnog kućnog odgoja koje gaje još jedino primitivna balkanoidna plemena. To nigdje na svijetu nećete vidjeti. Gaženje zastave ja zaista ne bih komentirao. Ovu navijačku "grupu" koja stoji iza toga, poznajem sa rukometnih utakmica na koje redovno idem, i odgovorno tvrdim da se, uz minimalan broj izuzetaka, radi o grupici klasičnih propaliteta, atrofični alkoholičari koji su krahirali u ranim 20-tim, bez para, porodice, posla, škole. Onako, duboko nesretne pojave kojima je životna radost skinuti majicu i skakutati sa drugim polugolim pojedinicima.

A što se @Hafis tiče, ja mislim da bi on nakon večerašnjih dešavanja na Poljudu bilo kakve teme slične prirode trebao zaobilaziti ko Papa Hercegovinu, jer to da neko na zvaničnoj utakmici ušeta na stadion i nacrta svastiku, simbol Hitlerove Njemačke, na travnjaku je valjda najstravičniji odraz hrvatske nesposobnosti, neznanja i klerofašizacije društva. :)
:thumbup:
emmir1

#273 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by emmir1 »

Sve si u pravu.

Da je drukčije bilo bi bolesno...
BH fanatikosi vam umnogome pomažu u tome, gledam među bh fanatikosima jedan došao u uniformi armije I sa zelenom beretkom, ljudi se furaju na rat jer su u dijaspori i zaboli ih kurac za nas ovdje.

BH fanatikosi su teški nacionalisti i radikali.

Oni ne mogu biti navijači ove Bosne I Hercegovine.

Ne mogu zbog Vranješa, Misimovića, Nikole Prce, Stojana Vranješa...
Ne mogu zbog Malinovića koji je nakon Tunisa plakao kao djete što njegova Bosna nije prošla dalje.

Ne mogu zbog stotina djece koji bi možda sutra obukli dres ove Bosne.

Oni bi da je ova reprezentacija bošnjačka i muslimanska.

Da ne pominjem paljenje zastave Izraela i štetu koju prave svim nama u BIH.

Nepromišljene idiote treba hitno zaustavit, treba im jasno reći u kakvo blato guraju našu reprezentaciju
AntiKrist

#274 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by AntiKrist »

Jesul otisli vise?
pirmin

#275 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by pirmin »

Sto ne mogu ove pretjerane finoce to je cudo.
Oni aNamo dobri - mi plemena. Smanjite malo sa kompleksima, gospodo. :oops:

Nema drzave na svijetu u kojoj je fudbal bitan sport a da jedan dio navijaca nece
docekati protivnike sa izlivom najnizih strasti. Uvijek bilo i uvijek ce biti.
Naglasak na "jedan dio"!
Post Reply