sa sigurnosnog aspekta ,trenutno i kratkorocno ,da.Hafis wrote: Valj'o je Mevlid k'o deset Šimunića
naravno ndh, i za dom spremni, su van konkurencije, trajni pecat,jos pogotov cega se pametan stidi, ...
sa sigurnosnog aspekta ,trenutno i kratkorocno ,da.Hafis wrote: Valj'o je Mevlid k'o deset Šimunića
Pa dobro, a sta ti hoces sad od nas?Simon_Jankovic wrote:Reprezentacija BIH na više od polovine teritorije vlastite države nikoga ne zanima.
To varira, od onih što bi se tukli, prebijali zbog zastave, koji su ipak manjina, preko onih koji se nebi tukli al bi uzviknuli koju, preko onih koji bi ćutali ali im nije mila itd itd.. broj onih koji tu reprezentaciju zaista osjećaju svojom u Širokom Brijegu ili Laktašima je ravan nuli. I postoje opravdani razlozi za to. Smiješno mi je to potenciranje kako je BIH jedna, kako je sve jedinstveno... rado bih vas večeras proveo gradom da vidite da ljudi NE da mrze, nego uopšte nisu upućeni, ne zanima ih, ne znaju, nisu u toku.. da se igra bilo kakva utakmica sa Izraelom. U mlađim selekcijama svi guraju ka Srbiji i Hrvatskoj koje su u svim mlađim selekcijama u svim sportovima jači od BIH. Oni koji ne mogu da se probiju, oni biraju BIH kao nužno zlo. A da neko osjeća povezanost.. teško. Pa meni je prvom teško identifikovati se sa ratnim zastavama, nacionalističkim pjesmama itd itd..
i onda kad pocnu o ekonomiji...politikanstvu,,eu integracijama...Simon_Jankovic wrote:Reprezentacija BIH na više od polovine teritorije vlastite države nikoga ne zanima.
To varira, od onih što bi se tukli, prebijali zbog zastave, koji su ipak manjina, preko onih koji se nebi tukli al bi uzviknuli koju, preko onih koji bi ćutali ali im nije mila itd itd.. broj onih koji tu reprezentaciju zaista osjećaju svojom u Širokom Brijegu ili Laktašima je ravan nuli. I postoje opravdani razlozi za to. Smiješno mi je to potenciranje kako je BIH jedna, kako je sve jedinstveno... rado bih vas večeras proveo gradom da vidite da ljudi NE da mrze, nego uopšte nisu upućeni, ne zanima ih, ne znaju, nisu u toku.. da se igra bilo kakva utakmica sa Izraelom. U mlađim selekcijama svi guraju ka Srbiji i Hrvatskoj koje su u svim mlađim selekcijama u svim sportovima jači od BIH. Oni koji ne mogu da se probiju, oni biraju BIH kao nužno zlo. A da neko osjeća povezanost.. teško. Pa meni je prvom teško identifikovati se sa ratnim zastavama, nacionalističkim pjesmama itd itd..
Fudo387 wrote:Ne kontam, kako nas provociraju?dezurni_ucenik wrote:Potencira samo na jedno - namjerno nas provociraju ne bi li navijaci na stadionu uzvratili sa simuliranjem gasne komore ili sieg heil.
Eto ti ces nam pricati o atmosferi koja vlada.Poklopi se i suti....Hafis wrote:Ma ja. Zato se gore među onim antifašistima osjećaju k'o među najrođenijim.asumir wrote:baska vama dole poslat zidovsku repku,kako se znate busat svojim ww2 znakovljem...Hafis wrote: Vjerojatno ima, samo nitko ne zna o kojem se približno postotku radi.
Iz tog razloga, da se ne bi nepotrebno eksperimentiralo, BiH reprezentacija igra u Zenici, a ponekad u Sarajevu, uglasvnom gdje je ipak dominantno ''muslimansko'' stanovništvo.
Banja Luka, Mostar i još nekolicina gradića s ''nemuslimanskom'' većinom za sada su još uvijek lišeni te časti.
Pravo se ugodno osjećaju, ono baš domaćinska multietnička i prijateljska atmosfera....više dugih cijevi nego ljudi na ulici.

Kao sto rekoh ... lijepo ih docekati, a onda Viscu pustit' s lanca.L u c i f e r wrote:Tako je. Zaklanfat him ga do jaja.Gojeni H wrote:Izraelce docekati kao goste ... a onda im guzice nasarat' na terenu.
Ono slucajno, sama kosilica skrenulaDanguba wrote:Bili Izraelci u Zenici.![]()
Nego, kako je travnjak bio osisan.
svakog gosta triput zguza dostaNovak20 wrote:Svakog gosta sa tri gola nagradit' dosta....
Visca teroristaGojeni H wrote:Kao sto rekoh ... lijepo ih docekati, a onda Viscu pustit' s lanca.L u c i f e r wrote:Tako je. Zaklanfat him ga do jaja.Gojeni H wrote:Izraelce docekati kao goste ... a onda im guzice nasarat' na terenu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Cega se bojis? Oni nas kontrolisu strahom.hAZNADAR wrote: Nadam se ipak da mediji sutra nece spomenuti neke stvari.
Pametnije je odmah se sageti i cekati porciju...a sto se RS-a odnosno Dodika tice: nadam se da ce po hitnom postupku poslati pismo podrske....nije krv voda..hAZNADAR wrote:Nije se pametno zamjeriti Izraelu a pretpostavljam da ce RS uputiti pismo podrske i suosjecanja prijateljima.

Ja bih volio kada bi ti bio malo konkretniji i kulturniji. Zvizdanje himni (sto nije prvi put) i gazenje zastave je nesto sto drugacije dozivljavaju tumace normalni i rulja. Zato Leclerca razumijem jer je uvijek pricao jezikom normalnih ljudi a nikada jezikom rulje.belfy wrote:ja bih volio da hAZNADAR pojede rijeci koje je posrao ovdje i lijepo se izvine. ako ne zna zasto, onda nek procita svoje postove pocevsi od prvog na temi koju je sam otvorio, a onda neka trazi zatvaranje...
It_is_a_Lecrerc, tebe zaista ne razumijem. niti smrdis, niti mirises ovdje. iako, ako bi se mene pitalo (a ne pita), vise smrdis. biraj one druge teme.
It_is_a_Leclerc wrote:Naši navijači su majstori kad treba motivirati protivnika.
Ovi što su vikali "Pale-stina" su isti oni egzemplari što su Ronaldu vikali "Messi Messi", pa nas je čovjek elegantno popišao, ili što su vikali Messiju "Ronaldo, Ronaldo", pa smo dobili po ušima. Dakle, to su ljudi koji svjesno ili nesvjesno rade protiv interesa reprezentacije, daju motiv više protivniku. Poznavajući Izraelce kao valjda najborbeniji narod na kugli zemaljskoj, samo sam se pribojavao da će ih ponižavanje svega što ima veze s njihovom domovinom, dodatno naoštriti, pa da i ono što ne znaju na terenu, odjednom krenu pokazivati.
Zviždanje himni je čin vrhunskog nepoštivanja i nepostojanja osnovnog kućnog odgoja koje gaje još jedino primitivna balkanoidna plemena. To nigdje na svijetu nećete vidjeti. Gaženje zastave ja zaista ne bih komentirao. Ovu navijačku "grupu" koja stoji iza toga, poznajem sa rukometnih utakmica na koje redovno idem, i odgovorno tvrdim da se, uz minimalan broj izuzetaka, radi o grupici klasičnih propaliteta, atrofični alkoholičari koji su krahirali u ranim 20-tim, bez para, porodice, posla, škole. Onako, duboko nesretne pojave kojima je životna radost skinuti majicu i skakutati sa drugim polugolim pojedinicima.
A što se @Hafis tiče, ja mislim da bi on nakon večerašnjih dešavanja na Poljudu bilo kakve teme slične prirode trebao zaobilaziti ko Papa Hercegovinu, jer to da neko na zvaničnoj utakmici ušeta na stadion i nacrta svastiku, simbol Hitlerove Njemačke, na travnjaku je valjda najstravičniji odraz hrvatske nesposobnosti, neznanja i klerofašizacije društva.
Simon_Jankovic wrote:Reprezentacija BIH na više od polovine teritorije vlastite države nikoga ne zanima.