Makedonija
-
megaman4
#252 Re: Makedonija
Isto ovo je rekao i Miroslav Lazanski, kojeg nešto i ne gotivim ali je čovjek sve dosad pogodio prognoze glede Američke politike prema nama, Rusiji i Evropi. Nema mira sve dok oni budu vladali svijetom. To je suština svega. Nadam se da ovi sukobi neće poprimiti regionalni karakter, jer bi to značilo opštu katastrofu, a kako čitam, Srbija već na granicama stacionira vojsku kako bi spriječila eventualne daljnje sukobe.Mister Yes wrote:To je to. Zatvaraj temuarea51 wrote:Hoće oni "Turski tok"... a to prekookenski šljam ne prašta
-
Fudo387
#253 Re: Makedonija
megaman4 wrote:Isto ovo je rekao i Miroslav Lazanski, kojeg nešto i ne gotivim ali je čovjek sve dosad pogodio prognoze glede Američke politike prema nama, Rusiji i Evropi. Nema mira sve dok oni budu vladali svijetom. To je suština svega. Nadam se da ovi sukobi neće poprimiti regionalni karakter, jer bi to značilo opštu katastrofu, a kako čitam, Srbija već na granicama stacionira vojsku kako bi spriječila eventualne daljnje sukobe.Mister Yes wrote:To je to. Zatvaraj temuarea51 wrote:Hoće oni "Turski tok"... a to prekookenski šljam ne prašta
-
Duka Dizel
#254 Re: Makedonija
Last edited by Duka Dizel on 09/05/2015 19:38, edited 2 times in total.
-
valensija
#255 Re: Makedonija
KUMANOVO (iz minuta u minut): Savladani teroristi?

19:13 - Reporter Sitela sa lica mesta prenosi da je grupa od 70 terorista delom eliminisana a delom se predala, ali je u celosti savladana. Makedonski mediji javljaju i da se policiji predalo 30 terorista posle kratkih pregovora, ali nema zvanične potvrde te informacije.

19:13 - Reporter Sitela sa lica mesta prenosi da je grupa od 70 terorista delom eliminisana a delom se predala, ali je u celosti savladana. Makedonski mediji javljaju i da se policiji predalo 30 terorista posle kratkih pregovora, ali nema zvanične potvrde te informacije.
Last edited by valensija on 09/05/2015 19:36, edited 1 time in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#256 Re: Makedonija
ništa dok dževad ovo ne izanalizira
- It_is_a_Leclerc
#257 Re: Makedonija
Pa LOL, jebote. L-O-L !
Notorni varalica, trećerazredni intelektualac i nadasve, negator genocida Miroslav Lazanski je postao relevantan.
Klasična budaletina koju niko u svijetu ne drži ni za suhu šljivu. Čovjek koji nije u stanju pročitati par presuda međunarodnih sudova, a šatro neki samoproglašeni ekspert.
Samo sad čekam da dođe onaj Mladen Marić sa dijagnozom da nas isterorizira svojim rusofilskim mokrim snovima, te idiotskim teorijama zavjere o gušterima koji upravljaju svijetom.
Notorni varalica, trećerazredni intelektualac i nadasve, negator genocida Miroslav Lazanski je postao relevantan.
Samo sad čekam da dođe onaj Mladen Marić sa dijagnozom da nas isterorizira svojim rusofilskim mokrim snovima, te idiotskim teorijama zavjere o gušterima koji upravljaju svijetom.
-
megaman4
#258 Re: Makedonija
Vjerujte meni ovo nije smiješno, jer samo dokazuje da ove države nastale raspadom SFRJ nisu ništa drugo nego sluge zapada, jer ako pokušaju tom istom zapadu okrenuti leđa i prikloniti se ili Rusiji ili Turskoj, kao što je i pitanje Južnog toka preko Turske, odmah Veliki brat po kratkom postupku napravi nemire od kojih se trese cijela regija.

-
Fudo387
#259 Re: Makedonija
Ma ja, to je to.megaman4 wrote:Vjerujte meni ovo nije smiješno, jer samo dokazuje da ove države nastale raspadom SFRJ nisu ništa drugo nego sluge zapada, jer ako pokušaju tom istom zapadu okrenuti leđa i prikloniti se ili Rusiji ili Turskoj, kao što je i pitanje Južnog toka preko Turske, odmah Veliki brat po kratkom postupku napravi nemire od kojih se trese cijela regija.![]()
Je li se Dzevdo oglasio, sta on veli?
-
radostan dan
#260 Re: Makedonija
ne znam ja, vidi ti to sa navedenim....155_mm wrote: sto si se izprovociro kolega? pa ko ce se usuditi napasti na er es pored onakve specijalne policije. daj bolan sta ti je.
ja ovdje 5 godina, sa drugim forumašima različitih nacija i vjeroispovjesti mlatim - dozovimo se u pamet, nađimo interes...
nasuprot raznim analitičarima, geostratezima, vojskovođama i slično. nije do mene, oni znaju - šta i kako.
- red evil
#261 Re: Makedonija
Gotovo znaći? Jesu dugo izdržali.valensija wrote:KUMANOVO (iz minuta u minut): Savladani teroristi?
Šalim se, stvarno loše. Ima li kakve šanse da ovo pređe i kod nas? Zaoštrava se situacija na balkanu, samo još jedna iskra fali i da sve bukne.
idemo Aljbanci
- fosna2014
#262 Re: Makedonija
*After 45 minutes of silence, gunshots again. #Kumanovo
- area51
#263 Re: Makedonija
Imaš na FACE live šefa skauting službe ISIL-a za ovaj dio evrope,on pojašnjava neke stvarired evil wrote:Gotovo znaći? Jesu dugo izdržali.valensija wrote:KUMANOVO (iz minuta u minut): Savladani teroristi?
Šalim se, stvarno loše. Ima li kakve šanse da ovo pređe i kod nas? Zaoštrava se situacija na balkanu, samo još jedna iskra fali i da sve bukne.
idemo Aljbanci
- General War
#264 Re: Makedonija
...I Ivanic ispred troglavog preCednisstva bi end ejdz155_mm wrote: ali znas sta je belaj i toma diploma ke kod putna. mada i to nije ono najgore.
najvise me zabrinjava da je i preCednik isto kod putina na paradi. sta ce ameri reci na to.
-
megaman4
#265 Re: Makedonija
Drug, ja se iskreno nadam da je vrijeme rata prošlo. ali...uvijek ima ono yebeno ali...?red evil wrote:Gotovo znaći? Jesu dugo izdržali.valensija wrote:KUMANOVO (iz minuta u minut): Savladani teroristi?
idemo Aljbanci
-
radostan dan
#266 Re: Makedonija
nešto te druže ne viđam na temi -juga 1950-1990-, -o bella ciao-, -novi zakon o rdu i mmf-, i slično...megaman4 wrote:Vjerujte meni ovo nije smiješno, jer samo dokazuje da ove države nastale raspadom SFRJ nisu ništa drugo nego sluge zapada, jer ako pokušaju tom istom zapadu okrenuti leđa i prikloniti se ili Rusiji ili Turskoj, kao što je i pitanje Južnog toka preko Turske, odmah Veliki brat po kratkom postupku napravi nemire od kojih se trese cijela regija.![]()
navrati, ima se mnogo toga pročitati.
da se razumijemo, ne do bog nikomda ga rus okupira. živio zapad, ali ne i neoliberalizam i neokapitalizam.
-
megaman4
#267 Re: Makedonija
ama znam i ja volim zdravi zapad, ali Oni sami ne znaju šta činiti s nama, je li tako?radostan dan wrote:nešto te druže ne viđam na temi -juga 1950-1990-, -o bella ciao-, -novi zakon o rdu i mmf-, i slično...megaman4 wrote:Vjerujte meni ovo nije smiješno, jer samo dokazuje da ove države nastale raspadom SFRJ nisu ništa drugo nego sluge zapada, jer ako pokušaju tom istom zapadu okrenuti leđa i prikloniti se ili Rusiji ili Turskoj, kao što je i pitanje Južnog toka preko Turske, odmah Veliki brat po kratkom postupku napravi nemire od kojih se trese cijela regija.![]()
![]()
da se razumijemo, ne do bog nikomda ga rus okupira. živio zapad, ali ne i neoliberalizam i neokapitalizam.
Last edited by megaman4 on 09/05/2015 19:48, edited 1 time in total.
- Mali_Vuk
#268 Re: Makedonija
Podrška za sve normalne ljude u Makedoniji. Proći će i to sranje..
- area51
#269 Re: Makedonija
Nadolaziš polakoradostan dan wrote:nešto te druže ne viđam na temi -juga 1950-1990-, -o bella ciao-, -novi zakon o rdu i mmf-, i slično...megaman4 wrote:Vjerujte meni ovo nije smiješno, jer samo dokazuje da ove države nastale raspadom SFRJ nisu ništa drugo nego sluge zapada, jer ako pokušaju tom istom zapadu okrenuti leđa i prikloniti se ili Rusiji ili Turskoj, kao što je i pitanje Južnog toka preko Turske, odmah Veliki brat po kratkom postupku napravi nemire od kojih se trese cijela regija.![]()
![]()
-
radostan dan
#270 Re: Makedonija
gori škola vuk karadžić. a -Duka Dizel wrote:Gori škola Vuk Karadžić.
koje nacionalnosti?valensija wrote:
18.10
Granični prelaz Preševo je prohodan i građani bez problema mogu da napuste Makedoniju, kažu u Ambasadi Srbije u Skoplju.
18.00
Veći broj ljudi iz Kumanova prelazi granicu i odlazi ka Preševu i Bujanovcu, javlja izvještač RTS-a.
mrska srbija ih prima?
nešto se ne poklapa...vajni analitičari, šta je ovo?
-
radostan dan
#271 Re: Makedonija
izgleda da je to glavni problem.megaman4 wrote:
ama znam i ja volim zdravi zapad, ali Oni sami ne znaju šta činiti s nama, je li tako?
ali tako je to kad si sitniš za potkusurivanje.
Last edited by radostan dan on 09/05/2015 19:53, edited 1 time in total.
-
155_mm
#272 Re: Makedonija
General War wrote:...I Ivanic ispred troglavog preCednisstva bi end ejdz155_mm wrote: ali znas sta je belaj i toma diploma ke kod putna. mada i to nije ono najgore.
najvise me zabrinjava da je i preCednik isto kod putina na paradi. sta ce ameri reci na to.
jos samo fali da neko u BiH spomene da bi se prikljucio na onaj turski tok i da najebemo ko makednoci.
-
VCorp
#273 Re: Makedonija
Makedonci i Albanci starijih generacija žive normalno. Danas sam gledao reportažu iz Kumanova makedonskih medija, pita za tenzije u gradu a stoje dvojica kolega, Makedonac i Albanac i kaže otvoreno da su to pokrenuli ovi s vlasti da zataškaju ove pizdarije s ubistvom momka zbog kojih se protestuje, i još doda na kraju da njih dvojica odoše na kafu.Kikibombona wrote:Da li je moguce da se Makedonci i Albanci ovako ne podnose?
Negdje sam citao da je rijetkost da medjusobno druzenje....
Mi smo se ovdje krvili u svakom ratu, strasne stvari su se desavale, ali se opet nekako druzimo!
Problem je s novim Albancima, koji su došli s početkom ratne opsade na Kosovu. Gdje god da su bili doseljeni polako su se kupili i preseljavali na zapad Makedonije s planom da taj dio države uzmu i pripoje svojoj Velikoj Albaniji, Iliridi ili šta već. Lijepo vraćaju Makedoncima koji ih pustiše u zemlju da ih spase od srpskih fašista.
I gdje se mi to družimo s Hrvatima i Srbima ? U Sarajevu s ono malo što ih je ostalo, West & East Mostaru, Banja Luci ? Nema toga više, svako gleda da ide tamo gdje neće doživljavati stres svaki dan. Naša multietničnost i ona koju bi htjeli imati kao u EU, USA nemaju veze jedna s drugom. Tamo ljudi žive izmiješani u jednoj zgradi a kod nas svako ima svoje naselje u gradu i srest ćeš se s onim drugim samo u centru na kafi ili poslu. Nema interakcije, pa eno ti emisije Perspektiva, i ono što je bilo meni nezamislivo podsjetilo me opet šta je Bosna a to da rođeni Mostarac Ante prvi put sa 18 - 19 godina vidi Stari Most kojeg je vidjelo pola svijeta. Eto ti druženja a Mostar nije nikakav veliki grad već poveća kasaba koju možeš za jedan dan posjetiti i vidjeti sve.
Nažalost to je tako, daj pameti ljudima da nije.
Last edited by VCorp on 09/05/2015 20:00, edited 1 time in total.
- General War
#274 Re: Makedonija
Nije, tu smo "Sigurica", Mi smo u onom grckom toku koju predlazu ameri155_mm wrote:General War wrote:...I Ivanic ispred troglavog preCednisstva bi end ejdz155_mm wrote: ali znas sta je belaj i toma diploma ke kod putna. mada i to nije ono najgore.
jos samo fali da neko u BiH spomene da bi se prikljucio na onaj turski tok i da najebemo ko makednoci.
- fosna2014