Makedonija

Post Reply
Duka Dizel

#251 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

Gori škola Vuk Karadžić. :twisted:
megaman4

#252 Re: Makedonija

Post by megaman4 »

Mister Yes wrote:
area51 wrote:Hoće oni "Turski tok"... a to prekookenski šljam ne prašta
To je to. Zatvaraj temu
Isto ovo je rekao i Miroslav Lazanski, kojeg nešto i ne gotivim ali je čovjek sve dosad pogodio prognoze glede Američke politike prema nama, Rusiji i Evropi. Nema mira sve dok oni budu vladali svijetom. To je suština svega. Nadam se da ovi sukobi neće poprimiti regionalni karakter, jer bi to značilo opštu katastrofu, a kako čitam, Srbija već na granicama stacionira vojsku kako bi spriječila eventualne daljnje sukobe. :(
Fudo387

#253 Re: Makedonija

Post by Fudo387 »

megaman4 wrote:
Mister Yes wrote:
area51 wrote:Hoće oni "Turski tok"... a to prekookenski šljam ne prašta
To je to. Zatvaraj temu
Isto ovo je rekao i Miroslav Lazanski, kojeg nešto i ne gotivim ali je čovjek sve dosad pogodio prognoze glede Američke politike prema nama, Rusiji i Evropi. Nema mira sve dok oni budu vladali svijetom. To je suština svega. Nadam se da ovi sukobi neće poprimiti regionalni karakter, jer bi to značilo opštu katastrofu, a kako čitam, Srbija već na granicama stacionira vojsku kako bi spriječila eventualne daljnje sukobe. :(
:D
Duka Dizel

#254 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

Last edited by Duka Dizel on 09/05/2015 19:38, edited 2 times in total.
valensija

#255 Re: Makedonija

Post by valensija »

KUMANOVO (iz minuta u minut): Savladani teroristi?

Image

19:13 - Reporter Sitela sa lica mesta prenosi da je grupa od 70 terorista delom eliminisana a delom se predala, ali je u celosti savladana. Makedonski mediji javljaju i da se policiji predalo 30 terorista posle kratkih pregovora, ali nema zvanične potvrde te informacije.
Last edited by valensija on 09/05/2015 19:36, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#256 Re: Makedonija

Post by japin_mutapi »

ništa dok dževad ovo ne izanalizira
It_is_a_Leclerc

#257 Re: Makedonija

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa LOL, jebote. L-O-L !

Notorni varalica, trećerazredni intelektualac i nadasve, negator genocida Miroslav Lazanski je postao relevantan. :shock: Klasična budaletina koju niko u svijetu ne drži ni za suhu šljivu. Čovjek koji nije u stanju pročitati par presuda međunarodnih sudova, a šatro neki samoproglašeni ekspert.

Samo sad čekam da dođe onaj Mladen Marić sa dijagnozom da nas isterorizira svojim rusofilskim mokrim snovima, te idiotskim teorijama zavjere o gušterima koji upravljaju svijetom.
megaman4

#258 Re: Makedonija

Post by megaman4 »

Vjerujte meni ovo nije smiješno, jer samo dokazuje da ove države nastale raspadom SFRJ nisu ništa drugo nego sluge zapada, jer ako pokušaju tom istom zapadu okrenuti leđa i prikloniti se ili Rusiji ili Turskoj, kao što je i pitanje Južnog toka preko Turske, odmah Veliki brat po kratkom postupku napravi nemire od kojih se trese cijela regija. :( :roll:
Fudo387

#259 Re: Makedonija

Post by Fudo387 »

megaman4 wrote:Vjerujte meni ovo nije smiješno, jer samo dokazuje da ove države nastale raspadom SFRJ nisu ništa drugo nego sluge zapada, jer ako pokušaju tom istom zapadu okrenuti leđa i prikloniti se ili Rusiji ili Turskoj, kao što je i pitanje Južnog toka preko Turske, odmah Veliki brat po kratkom postupku napravi nemire od kojih se trese cijela regija. :( :roll:
Ma ja, to je to.
Je li se Dzevdo oglasio, sta on veli?
radostan dan

#260 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

155_mm wrote: sto si se izprovociro kolega? pa ko ce se usuditi napasti na er es pored onakve specijalne policije. daj bolan sta ti je.
ne znam ja, vidi ti to sa navedenim.... :zoka:
ja ovdje 5 godina, sa drugim forumašima različitih nacija i vjeroispovjesti mlatim - dozovimo se u pamet, nađimo interes...
nasuprot raznim analitičarima, geostratezima, vojskovođama i slično. nije do mene, oni znaju - šta i kako. :zoka:
red evil

#261 Re: Makedonija

Post by red evil »

valensija wrote:KUMANOVO (iz minuta u minut): Savladani teroristi?

Image

19:13 - Reporter Sitela sa lica mesta prenosi da je grupa od 70 terorista delom eliminisana a delom se predala, ali je u celosti savladana. Makedonski mediji javljaju i da se policiji predalo 30 terorista posle kratkih pregovora, ali nema zvanične potvrde te informacije.
Gotovo znaći? Jesu dugo izdržali. :D

Šalim se, stvarno loše. Ima li kakve šanse da ovo pređe i kod nas? Zaoštrava se situacija na balkanu, samo još jedna iskra fali i da sve bukne.

idemo Aljbanci :D
fosna2014

#262 Re: Makedonija

Post by fosna2014 »

*After 45 minutes of silence, gunshots again. #Kumanovo
area51

#263 Re: Makedonija

Post by area51 »

red evil wrote:

Image

Šalim se, stvarno loše. Ima li kakve šanse da ovo pređe i kod nas? Zaoštrava se situacija na balkanu, samo još jedna iskra fali i da sve bukne.

Imaš na FACE live šefa skauting službe ISIL-a za ovaj dio evrope,on pojašnjava neke stvari :lol:
General War

#264 Re: Makedonija

Post by General War »

155_mm wrote: ali znas sta je belaj i toma diploma ke kod putna. mada i to nije ono najgore.
najvise me zabrinjava da je i preCednik isto kod putina na paradi. sta ce ameri reci na to.
...I Ivanic ispred troglavog preCednisstva bi end ejdz :-)
megaman4

#265 Re: Makedonija

Post by megaman4 »

red evil wrote:

Image

Drug, ja se iskreno nadam da je vrijeme rata prošlo. ali...uvijek ima ono yebeno ali...? :-) :roll: ja se nadam da se ovo neće preliti u naše dvorište, jer i mi imamo isuviše problema u svojoj državi. :(
radostan dan

#266 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

megaman4 wrote:Vjerujte meni ovo nije smiješno, jer samo dokazuje da ove države nastale raspadom SFRJ nisu ništa drugo nego sluge zapada, jer ako pokušaju tom istom zapadu okrenuti leđa i prikloniti se ili Rusiji ili Turskoj, kao što je i pitanje Južnog toka preko Turske, odmah Veliki brat po kratkom postupku napravi nemire od kojih se trese cijela regija. :( :roll:
nešto te druže ne viđam na temi -juga 1950-1990-, -o bella ciao-, -novi zakon o rdu i mmf-, i slično... :wink:
navrati, ima se mnogo toga pročitati.
da se razumijemo, ne do bog nikomda ga rus okupira. živio zapad, ali ne i neoliberalizam i neokapitalizam. :thumbup:
megaman4

#267 Re: Makedonija

Post by megaman4 »

radostan dan wrote:
nešto te druže ne viđam na temi -juga 1950-1990-, -o bella ciao-, -novi zakon o rdu i mmf-, i slično... :wink:
da se razumijemo, ne do bog nikomda ga rus okupira. živio zapad, ali ne i neoliberalizam i neokapitalizam. :thumbup:
ama znam i ja volim zdravi zapad, ali Oni sami ne znaju šta činiti s nama, je li tako? :)
Last edited by megaman4 on 09/05/2015 19:48, edited 1 time in total.
Mali_Vuk

#268 Re: Makedonija

Post by Mali_Vuk »

Podrška za sve normalne ljude u Makedoniji. Proći će i to sranje..
area51

#269 Re: Makedonija

Post by area51 »

radostan dan wrote:
Nadolaziš polako :D
radostan dan

#270 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

Duka Dizel wrote:Gori škola Vuk Karadžić. :twisted:
gori škola vuk karadžić. a -
valensija wrote:
18.10

Granični prelaz Preševo je prohodan i građani bez problema mogu da napuste Makedoniju, kažu u Ambasadi Srbije u Skoplju.

18.00

Veći broj ljudi iz Kumanova prelazi granicu i odlazi ka Preševu i Bujanovcu, javlja izvještač RTS-a.
koje nacionalnosti?
mrska srbija ih prima?
nešto se ne poklapa...vajni analitičari, šta je ovo?
radostan dan

#271 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

megaman4 wrote:
ama znam i ja volim zdravi zapad, ali Oni sami ne znaju šta činiti s nama, je li tako? :)
izgleda da je to glavni problem. :zoka:
ali tako je to kad si sitniš za potkusurivanje.
Last edited by radostan dan on 09/05/2015 19:53, edited 1 time in total.
155_mm

#272 Re: Makedonija

Post by 155_mm »

General War wrote:
155_mm wrote: ali znas sta je belaj i toma diploma ke kod putna. mada i to nije ono najgore.
najvise me zabrinjava da je i preCednik isto kod putina na paradi. sta ce ameri reci na to.

jos samo fali da neko u BiH spomene da bi se prikljucio na onaj turski tok i da najebemo ko makednoci.
VCorp

#273 Re: Makedonija

Post by VCorp »

Kikibombona wrote:Da li je moguce da se Makedonci i Albanci ovako ne podnose?
Negdje sam citao da je rijetkost da medjusobno druzenje....

Mi smo se ovdje krvili u svakom ratu, strasne stvari su se desavale, ali se opet nekako druzimo! :D
Makedonci i Albanci starijih generacija žive normalno. Danas sam gledao reportažu iz Kumanova makedonskih medija, pita za tenzije u gradu a stoje dvojica kolega, Makedonac i Albanac i kaže otvoreno da su to pokrenuli ovi s vlasti da zataškaju ove pizdarije s ubistvom momka zbog kojih se protestuje, i još doda na kraju da njih dvojica odoše na kafu.

Problem je s novim Albancima, koji su došli s početkom ratne opsade na Kosovu. Gdje god da su bili doseljeni polako su se kupili i preseljavali na zapad Makedonije s planom da taj dio države uzmu i pripoje svojoj Velikoj Albaniji, Iliridi ili šta već. Lijepo vraćaju Makedoncima koji ih pustiše u zemlju da ih spase od srpskih fašista.

I gdje se mi to družimo s Hrvatima i Srbima ? U Sarajevu s ono malo što ih je ostalo, West & East Mostaru, Banja Luci ? Nema toga više, svako gleda da ide tamo gdje neće doživljavati stres svaki dan. Naša multietničnost i ona koju bi htjeli imati kao u EU, USA nemaju veze jedna s drugom. Tamo ljudi žive izmiješani u jednoj zgradi a kod nas svako ima svoje naselje u gradu i srest ćeš se s onim drugim samo u centru na kafi ili poslu. Nema interakcije, pa eno ti emisije Perspektiva, i ono što je bilo meni nezamislivo podsjetilo me opet šta je Bosna a to da rođeni Mostarac Ante prvi put sa 18 - 19 godina vidi Stari Most kojeg je vidjelo pola svijeta. Eto ti druženja a Mostar nije nikakav veliki grad već poveća kasaba koju možeš za jedan dan posjetiti i vidjeti sve.

Nažalost to je tako, daj pameti ljudima da nije.
Last edited by VCorp on 09/05/2015 20:00, edited 1 time in total.
General War

#274 Re: Makedonija

Post by General War »

155_mm wrote:
General War wrote:

jos samo fali da neko u BiH spomene da bi se prikljucio na onaj turski tok i da najebemo ko makednoci.
Nije, tu smo "Sigurica", Mi smo u onom grckom toku koju predlazu ameri :D
fosna2014

#275 Re: Makedonija

Post by fosna2014 »

Image
Image
Image
Post Reply