PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Quaresma

#251 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Quaresma »

skafiskafsnjak wrote:Da li je neko od vas kupovao polovan racunar ? Sta mislite o toj ideji ....
u slucaju samo ako je uzet nov, isproban i onda na prodaju
ja licno drugacije ne bih
Benq
Moderator

#252 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Benq »

skafiskafsnjak wrote:Da li je neko od vas kupovao polovan racunar ? Sta mislite o toj ideji ....
Ako se odlucis na kupovinu polovnog racunara , javi mi se privatnom porukom , dat cu ti PIK profil osobe koja je 100% pouzdana i koja garantuje za svaku komponentu u racunaru, licno sam od tog momka kupovao vise puta i nikad ni najmanji problem.
Bosnian Dragon1

#253 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Bosnian Dragon1 »

sta je sa ovim AMD 15.6 driverima, ne moze se nikako instalirat, tj. instalira se vrlo brzo i ne prikazuje onda u device manageru da je instaliran uopste jer mi pise da je driver od 2006 godine., a i kad pokusam pokrenut catalyst control centar izbaci error "amd catalyst control center cannot be started" tako da sam morao vratit na 14.12 omega catalyst koji radi bez problema,
BHCluster

#254 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BHCluster »

Bosnian Dragon1 wrote:sta je sa ovim AMD 15.6 driverima, ne moze se nikako instalirat, tj. instalira se vrlo brzo i ne prikazuje onda u device manageru da je instaliran uopste jer mi pise da je driver od 2006 godine., a i kad pokusam pokrenut catalyst control centar izbaci error "amd catalyst control center cannot be started" tako da sam morao vratit na 14.12 omega catalyst koji radi bez problema,
Pokusaj pokrenuti taj novi driver kao Administrator prilikom instalacije a prije toga izbrisi stari.
Bosnian Dragon1

#255 Re: PC gamerske konfiguracije

BHCluster wrote:
Bosnian Dragon1 wrote:sta je sa ovim AMD 15.6 driverima, ne moze se nikako instalirat, tj. instalira se vrlo brzo i ne prikazuje onda u device manageru da je instaliran uopste jer mi pise da je driver od 2006 godine., a i kad pokusam pokrenut catalyst control centar izbaci error "amd catalyst control center cannot be started" tako da sam morao vratit na 14.12 omega catalyst koji radi bez problema,
Pokusaj pokrenuti taj novi driver kao Administrator prilikom instalacije a prije toga izbrisi stari.
uvijek sve pokrecem kao administrator , ali nece, prikaze on instalacija ide ali se puno brze instalira nego 14.12, i prilikom instalacije ne trazi restart racunara sto znaci da ga nije ni instaliro. Dok 14.12 se normalno instalira i poslije trazi restart racunara kad zavrsi. Jest me krenulo haha
:serbo:
BHCluster

#256 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BHCluster »

Bosnian Dragon1 wrote:
BHCluster wrote:
uvijek sve pokrecem kao administrator , ali nece, prikaze on instalacija ide ali se puno brze instalira nego 14.12, i prilikom instalacije ne trazi restart racunara sto znaci da ga nije ni instaliro. Dok 14.12 se normalno instalira i poslije trazi restart racunara kad zavrsi. Jest me krenulo haha
:serbo:
Onda pokusaj izbrisati taj stari driver sa "IObit Uninstaller Portable" kad zavrsi ovu obicno broisanje pokreni i duboko restartaj i opleti ponovo.
skafiskafsnjak

#257 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by skafiskafsnjak »

Kakav je ovaj pc ?

http://www.olx.ba/artikal/17626803/amd- ... gaming-pc/

Znam lika, i ima garanciju.
Arslan_11

#258 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

Napojna je smece, a i graficka je slaba.
skafiskafsnjak

#259 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by skafiskafsnjak »

napojna i hdd bi odmah isle na promjenu :P

Al kad malo skontam,Mickey mi sklopio, ista gotov takva, sa 8gb tama 1tb hdd , i boljom napojnom za 880 KM . Puno bolji izbor
Arslan_11

#260 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

I procesor je onako :).

Mozes puno bolje proci ako se ne zaletis. Uzimaj komponente odvojeno i od provjerenih prodavaca. Nemoj bjezati ni od polovnih stvari.
Skontaj samo da i dan danas imas pun pik ddr1 rama, agp grafickih, i pentium 4 procesora. Ne kvare se te stvari tek tako.
Bosnian Dragon1

#261 Re: PC gamerske konfiguracije

bila je do njih greska sa 15.6 catalystom pogresne drivere su stavili, uglavnom popravili su i sada radi
Bosnian Dragon1

#262 Re: PC gamerske konfiguracije

nazalost, ni instaliranje windows8.1 mi nije pomoglo, radio je 3 dana bez problema i evo maloprije mi oept zaledi dok sam bio na internetu....kako da nadjem drivere za moju maticnu ; ECS P43T-A2 (1.0) , na njihovj stranici uopste nema moj model,
Bosnian Dragon1

#264 Re: PC gamerske konfiguracije

sta su s ovim realtek audio ima li potrebe da ga downloadujem jer bilo je problema s njim i battlefiled 3, bf3 crasha a ionako imam ovu default high definition audio device.
vidim nema za windows 8.1 da skinem lol, sta sad moram ponovo vratit na windows 7 :(
Bosnian Dragon1

#265 Re: PC gamerske konfiguracije

Bosnian Dragon1 wrote:
sta su s ovim realtek audio ima li potrebe da ga downloadujem jer bilo je problema s njim i battlefiled 3, bf3 crasha a ionako imam ovu default high definition audio device.
vidim nema za windows 8.1 da skinem lol, sta sad moram ponovo vratit na windows 7 :(
... kako stvari stoje cini mi se da cu ja zapalit ovaj kompjuter :oops: ili cu ga macolom skrhat
Arslan_11

#266 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

Ako si testirao RAM (memtest), probao sa drugom grafickom ili bez graficke, testirao HDD, pokusao sa starom napojnom moguce da te maticna zeza.
Ja imam Asus maticnu na kojoj sve radi ali nakon par dana ili pola sata jednostavno il se restartuje racunar, BSOD pojavi itd.
Ako si u Sarajevu dat cu ti ja maticnu, ti meni ostavis 65KM :D, i ti koristi je 7 dana i vidi hoce li se opet isto desavati.
Ako se nastavi desavati vrati maticnu ja tebi pare :)
Walther

#267 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Walther »

Bosnian Dragon1 wrote:nazalost, ni instaliranje windows8.1 mi nije pomoglo, radio je 3 dana bez problema i evo maloprije mi oept zaledi dok sam bio na internetu....kako da nadjem drivere za moju maticnu ; ECS P43T-A2 (1.0) , na njihovj stranici uopste nema moj model,
ima:
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Produc ... 16&LanID=0

inace ti W8 sigurno nece pomoci na tako staroj ploci
Walther

#268 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Walther »

Cossack wrote:
Nuke wrote: Ja koristim tri za CPU, kao sto sam naveo nekoliko postova iznad, Intel XTU, Aida 64 i ASUS Realbench. Za GPU: 3D Mark, Haven, Valey. Da napomenem da bilo kakav overklok zahtjeva i test stabilnosti od minimum 4-6 sati, za vecu pouzdanost.
Wheatly wrote:Memtest86, Prime95, Furmark.
Sad neznam šta ti točno treba ali, evo pojašnjena:
Memtest86-testiranje RAM-a
Prime95-stress test CPU-a
Furmark-stress test GPU-a
Prime 95 ne koristim, jer takav stres nikad ne mozes postici u normalnom koristenju racunara, plus sto procesor tada vuce ogromnu struju, pogotovo na X99 platformi (AVX i AVX2 instrukcije), tako da postoji velika mogucnost degradacije. Na starijim procesorima se moze koristiti Prime, ali se mora paziti na temperature. Ako imas neki od Haswell-E procesora, ne koristi noviju verziju Primea od 27.9.

Furmark ne bih preporucio nikome, jer to je bukvalno przenje GPU-a, to bi mozda koristio da testiram hladjenje. Testovi koje sam preporucio su sasvim dovoljni, plus igranje igrica.
Mene više zanima npr. ako hoću da kupim polovan laptop a htio bih u roku od 30 min max da provjerim jel puca pod opterečenjem odnosno ima li neka od komponenti da ne valja. Šta za to preporučuješ?
pogledas u hdtune (disk), fanspeed (temperature), nabacis gore neki 1080p video 5 minuta i bice ti sve jasno (grijanje, baterija,stanje ventilator, itd, itd....)
Narkotek

#269 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Narkotek »

Moze pomoc .. skinem TERA danas igru prije sam je igrao pa napustio pa danas se vratio i udjem u igri nakon min crash se desi i komp se restart .. opet ja udjem opet isto sranje .. i ovo mi dolazi

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 5146

Additional information about the problem:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA80049DE8F8
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\070415-15100-01.dmp

a nedavno obaro sistem nemam problema sa ostalim igrama a ovo mi se ovdje desava .... znal ko sta se desava sto se tice kompjutera imbecil sam da nema veceg .. nista je ne znam popravke konfiguracije i picke materine ... valjda nije nesto ozbiljno

AMD athlon(tm)II X3 455 3.3 Ghz 3 core(s)
RAM - 4GB
Windows 7 ultimate
NVIDIA GeForce GT 630 posto mi podjeljuje graficku imam oko 1.7g ili tako nesto
Benq
Moderator

#270 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Benq »

@Narkotek, skini program "bluescreenviewer" , besplatan je , pokreni ga i procitat ce ti do cega je tacno, da li je driver neki ili sistemski fajl...
Narkotek

#271 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Narkotek »

Image

Image

Image
Benq
Moderator

#272 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Benq »

@Narkotek , pretpostavljam da imas 2x2GB DDR2 ? Izvadi jedan modul memorije pa pokreni igru i vidi hoce li biti opet problema , ako se desi bsod opet , onda stavi drugi modul pa testiraj s njim , da otklonimo sumnju na memoriju.

P.S. Nije iskljuceno i da igra nije u redu pa pravi probleme, ako ti sve ostale igre normalno rade.
Narkotek

#273 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Narkotek »

Sad pricam s nekim likom kaze on da je do igre problem neki fajl nije u dure ali opet ne bi trebalo da mi pravi crash i da me izbacuje ... sada mi izlazi novi patch za Poe a meni se ovo sranje desava ... mislis da nastavim pokusavat nesto za tera ili da je obrisem nek ide u PM da restore odradim ili .. sta mislis ... a to sto pitas za grafu vjeruj da nemam pojma
Bosnian Dragon1

#274 Re: PC gamerske konfiguracije

Narkotek wrote:Sad pricam s nekim likom kaze on da je do igre problem neki fajl nije u dure ali opet ne bi trebalo da mi pravi crash i da me izbacuje ... sada mi izlazi novi patch za Poe a meni se ovo sranje desava ... mislis da nastavim pokusavat nesto za tera ili da je obrisem nek ide u PM da restore odradim ili .. sta mislis ... a to sto pitas za grafu vjeruj da nemam pojma
jarane potpuno isti problem sam ja imo, isti error ko tebi, cim udjem u battlefield 3 crasha mi nakoh 15 minuta, ali onda nakon par dana poceo mi komp se zaledjivat i kad nista ne radim tj ne igram nikakvu igru nego onako kad sam na youtube itd. Nema kakvih solucija nisam probo, 5-6 puta obaro sistem, testiro ram, HDD sve zivo i nista mi nije pomoglo. Onda sam izbriso windows 7 i stavio windows 8.1 i evo sada igram battlefiled ne crasha mi, mada mi je prije par dana jednom komp zaledio dok sam bio na desktopu, ali evo opet je proslo 7 dana odprilike i sve je uredu. Znaci moguce da ti je ostecen cd od windowsa pa skini win 8.1.
Bosnian Dragon1

#275 Re: PC gamerske konfiguracije

Narkotek wrote:Sad pricam s nekim likom kaze on da je do igre problem neki fajl nije u dure ali opet ne bi trebalo da mi pravi crash i da me izbacuje ... sada mi izlazi novi patch za Poe a meni se ovo sranje desava ... mislis da nastavim pokusavat nesto za tera ili da je obrisem nek ide u PM da restore odradim ili .. sta mislis ... a to sto pitas za grafu vjeruj da nemam pojma
takodjer pokusaj ovo rjesenje prije nego oboris sistem, meni je pomoglo da mi battlefield 3 ne crasha: Pokreni command prompt kao administrator , ukucaj sfc / scannow i pritisni enter
sacekaj da zavrsi i vidi poruku koju ces dobit, kod mene je bilo da su korumpirani sistemski fajlovi i i da su popravljeni nakon ovog
znaci prati uputsva sa ovog linka: https://support.microsoft.com/en-us/kb/929833
Post Reply