u slucaju samo ako je uzet nov, isproban i onda na prodajuskafiskafsnjak wrote:Da li je neko od vas kupovao polovan racunar ? Sta mislite o toj ideji ....
ja licno drugacije ne bih
Moderator: Benq
u slucaju samo ako je uzet nov, isproban i onda na prodajuskafiskafsnjak wrote:Da li je neko od vas kupovao polovan racunar ? Sta mislite o toj ideji ....
Ako se odlucis na kupovinu polovnog racunara , javi mi se privatnom porukom , dat cu ti PIK profil osobe koja je 100% pouzdana i koja garantuje za svaku komponentu u racunaru, licno sam od tog momka kupovao vise puta i nikad ni najmanji problem.skafiskafsnjak wrote:Da li je neko od vas kupovao polovan racunar ? Sta mislite o toj ideji ....
Pokusaj pokrenuti taj novi driver kao Administrator prilikom instalacije a prije toga izbrisi stari.Bosnian Dragon1 wrote:sta je sa ovim AMD 15.6 driverima, ne moze se nikako instalirat, tj. instalira se vrlo brzo i ne prikazuje onda u device manageru da je instaliran uopste jer mi pise da je driver od 2006 godine., a i kad pokusam pokrenut catalyst control centar izbaci error "amd catalyst control center cannot be started" tako da sam morao vratit na 14.12 omega catalyst koji radi bez problema,
uvijek sve pokrecem kao administrator , ali nece, prikaze on instalacija ide ali se puno brze instalira nego 14.12, i prilikom instalacije ne trazi restart racunara sto znaci da ga nije ni instaliro. Dok 14.12 se normalno instalira i poslije trazi restart racunara kad zavrsi. Jest me krenulo hahaBHCluster wrote:Pokusaj pokrenuti taj novi driver kao Administrator prilikom instalacije a prije toga izbrisi stari.Bosnian Dragon1 wrote:sta je sa ovim AMD 15.6 driverima, ne moze se nikako instalirat, tj. instalira se vrlo brzo i ne prikazuje onda u device manageru da je instaliran uopste jer mi pise da je driver od 2006 godine., a i kad pokusam pokrenut catalyst control centar izbaci error "amd catalyst control center cannot be started" tako da sam morao vratit na 14.12 omega catalyst koji radi bez problema,
Onda pokusaj izbrisati taj stari driver sa "IObit Uninstaller Portable" kad zavrsi ovu obicno broisanje pokreni i duboko restartaj i opleti ponovo.Bosnian Dragon1 wrote:uvijek sve pokrecem kao administrator , ali nece, prikaze on instalacija ide ali se puno brze instalira nego 14.12, i prilikom instalacije ne trazi restart racunara sto znaci da ga nije ni instaliro. Dok 14.12 se normalno instalira i poslije trazi restart racunara kad zavrsi. Jest me krenulo hahaBHCluster wrote:Pokusaj pokrenuti taj novi driver kao Administrator prilikom instalacije a prije toga izbrisi stari.Bosnian Dragon1 wrote:sta je sa ovim AMD 15.6 driverima, ne moze se nikako instalirat, tj. instalira se vrlo brzo i ne prikazuje onda u device manageru da je instaliran uopste jer mi pise da je driver od 2006 godine., a i kad pokusam pokrenut catalyst control centar izbaci error "amd catalyst control center cannot be started" tako da sam morao vratit na 14.12 omega catalyst koji radi bez problema,
sta su s ovim realtek audio ima li potrebe da ga downloadujem jer bilo je problema s njim i battlefiled 3, bf3 crasha a ionako imam ovu default high definition audio device.Arslan_11 wrote:http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Produc ... 16&LanID=9
... kako stvari stoje cini mi se da cu ja zapalit ovaj kompjuterBosnian Dragon1 wrote:sta su s ovim realtek audio ima li potrebe da ga downloadujem jer bilo je problema s njim i battlefiled 3, bf3 crasha a ionako imam ovu default high definition audio device.Arslan_11 wrote:http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Produc ... 16&LanID=9
vidim nema za windows 8.1 da skinem lol, sta sad moram ponovo vratit na windows 7
ima:Bosnian Dragon1 wrote:nazalost, ni instaliranje windows8.1 mi nije pomoglo, radio je 3 dana bez problema i evo maloprije mi oept zaledi dok sam bio na internetu....kako da nadjem drivere za moju maticnu ; ECS P43T-A2 (1.0) , na njihovj stranici uopste nema moj model,
pogledas u hdtune (disk), fanspeed (temperature), nabacis gore neki 1080p video 5 minuta i bice ti sve jasno (grijanje, baterija,stanje ventilator, itd, itd....)Cossack wrote:Mene više zanima npr. ako hoću da kupim polovan laptop a htio bih u roku od 30 min max da provjerim jel puca pod opterečenjem odnosno ima li neka od komponenti da ne valja. Šta za to preporučuješ?Nuke wrote: Ja koristim tri za CPU, kao sto sam naveo nekoliko postova iznad, Intel XTU, Aida 64 i ASUS Realbench. Za GPU: 3D Mark, Haven, Valey. Da napomenem da bilo kakav overklok zahtjeva i test stabilnosti od minimum 4-6 sati, za vecu pouzdanost.
Prime 95 ne koristim, jer takav stres nikad ne mozes postici u normalnom koristenju racunara, plus sto procesor tada vuce ogromnu struju, pogotovo na X99 platformi (AVX i AVX2 instrukcije), tako da postoji velika mogucnost degradacije. Na starijim procesorima se moze koristiti Prime, ali se mora paziti na temperature. Ako imas neki od Haswell-E procesora, ne koristi noviju verziju Primea od 27.9.Wheatly wrote:Memtest86, Prime95, Furmark.
Sad neznam šta ti točno treba ali, evo pojašnjena:
Memtest86-testiranje RAM-a
Prime95-stress test CPU-a
Furmark-stress test GPU-a
Furmark ne bih preporucio nikome, jer to je bukvalno przenje GPU-a, to bi mozda koristio da testiram hladjenje. Testovi koje sam preporucio su sasvim dovoljni, plus igranje igrica.
jarane potpuno isti problem sam ja imo, isti error ko tebi, cim udjem u battlefield 3 crasha mi nakoh 15 minuta, ali onda nakon par dana poceo mi komp se zaledjivat i kad nista ne radim tj ne igram nikakvu igru nego onako kad sam na youtube itd. Nema kakvih solucija nisam probo, 5-6 puta obaro sistem, testiro ram, HDD sve zivo i nista mi nije pomoglo. Onda sam izbriso windows 7 i stavio windows 8.1 i evo sada igram battlefiled ne crasha mi, mada mi je prije par dana jednom komp zaledio dok sam bio na desktopu, ali evo opet je proslo 7 dana odprilike i sve je uredu. Znaci moguce da ti je ostecen cd od windowsa pa skini win 8.1.Narkotek wrote:Sad pricam s nekim likom kaze on da je do igre problem neki fajl nije u dure ali opet ne bi trebalo da mi pravi crash i da me izbacuje ... sada mi izlazi novi patch za Poe a meni se ovo sranje desava ... mislis da nastavim pokusavat nesto za tera ili da je obrisem nek ide u PM da restore odradim ili .. sta mislis ... a to sto pitas za grafu vjeruj da nemam pojma
takodjer pokusaj ovo rjesenje prije nego oboris sistem, meni je pomoglo da mi battlefield 3 ne crasha: Pokreni command prompt kao administrator , ukucaj sfc / scannow i pritisni enterNarkotek wrote:Sad pricam s nekim likom kaze on da je do igre problem neki fajl nije u dure ali opet ne bi trebalo da mi pravi crash i da me izbacuje ... sada mi izlazi novi patch za Poe a meni se ovo sranje desava ... mislis da nastavim pokusavat nesto za tera ili da je obrisem nek ide u PM da restore odradim ili .. sta mislis ... a to sto pitas za grafu vjeruj da nemam pojma