Dvije minute prije radnog vremena ..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Korisničkoime

#251 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Korisničkoime »

Nisam znao to za France to naravno mjenja stvar
vazi

#252 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by vazi »

topcam wrote:
Mezopotamija wrote:Na posao nekako uvijek na vrijeme, bar 10-15 min ranije.. inace kao sto neko napisa skoro napad anksioznosti, ako sam dosla dvije minute ranije pa trci ruke oprati, trci po kafu, trci po milion stvari i na kraju prijavis se u sistem 10 min kasnije, neki skrlet.. a kad kasnis svi te isprate pogledom kao da nikad u zivotu nisu zakasnili :D

inace, ljudima privatno stalno kasnim, ali sam i tolerantna prema onima koji meni kasne, nemam problem s tim :D
Ja u biti i nemogu zakasniti, prvi ugovor je bio klizno radno vrijeme (bitno je imati 40 sati sedmicno), onda su skontali da su mi dali
pogresan ugovor i dali mi novi sa okvirnim radnim vremenom od 6:00 do 15:30.

I sa novim ugovorom prakticno ne mogu zakasniti, placeno je samo kad sam ulogovan. Kao i svi drugi koji do 6 citaju novine,
umjesto da rade.

Evo jedan stariji report (zaliven kafom). Ovo do 11-12 to su petak do dzume i subote, ostalo normalni dani.

Lijevo vrijeme prisutnosti na poslu, desno placeno vrijeme.

Usput petak i po potrebi (trebas se sam sjetiti) subota, od 6:00 do 11:15
boldirano mene najvis enervira evo skoro pa 40 godina :lol:

koliko ih ostaje do kasnije kad je sef tu a nista cestito ne rade, mlate praznu slamu... nasa sekretarica samo ko fol tipaka nesto, dusa joj poslati mail oko 18H20 a radi se do 18H a moze ga poslati tri sata ranije ali ne - to je njen nacin da svima da do znanja da "ne broji sate" , tu je kad treba :-)

cim sef nije tu kasni 15 min i kida ranije barem 15 min ali to tako FERCERA! niko joj to ne zamjeri i sef je smatra savjesnom - to me nervira :D

to je taj tzv présntéisme koji je veci problem od bolovanja i izostanaka s posla ali tim s eproblemom drustvo ne bavi, vazno je da imas "formu" i da si politcki korektan/na :-)
topcam
Vozim: uzbrdo

#253 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by topcam »

vazi wrote:
topcam wrote:
Mezopotamija wrote:Na posao nekako uvijek na vrijeme, bar 10-15 min ranije.. inace kao sto neko napisa skoro napad anksioznosti, ako sam dosla dvije minute ranije pa trci ruke oprati, trci po kafu, trci po milion stvari i na kraju prijavis se u sistem 10 min kasnije, neki skrlet.. a kad kasnis svi te isprate pogledom kao da nikad u zivotu nisu zakasnili :D

inace, ljudima privatno stalno kasnim, ali sam i tolerantna prema onima koji meni kasne, nemam problem s tim :D
Ja u biti i nemogu zakasniti, prvi ugovor je bio klizno radno vrijeme (bitno je imati 40 sati sedmicno), onda su skontali da su mi dali

I sa novim ugovorom prakticno ne mogu zakasniti, placeno je samo kad sam ulogovan. Kao i svi drugi koji do 6 citaju novine,
umjesto da rade.

Evo jedan stariji report (zaliven kafom). Ovo do 11-12 to su petak do dzume i subote, ostalo normalni dani.

boldirano mene najvis enervira evo skoro pa 40 godina :lol:

koliko ih ostaje do kasnije kad je sef tu a nista cestito ne rade, mlate praznu slamu... nasa sekretarica samo ko fol tipaka nesto, dusa joj poslati mail oko 18H20 a radi se do 18H a moze ga poslati tri sata ranije ali ne - to je njen nacin da svima da do znanja da "ne broji sate" , tu je kad treba :-)

cim sef nije tu kasni 15 min i kida ranije barem 15 min ali to tako FERCERA! niko joj to ne zamjeri i sef je smatra savjesnom - to me nervira :D

to je taj tzv présntéisme koji je veci problem od bolovanja i izostanaka s posla ali tim s eproblemom drustvo ne bavi, vazno je da imas "formu" i da si politcki korektan/na :-)
I mene nervira sto sta, evo prosli mjesec, kao od 200 i nesto sati, aktivno (pored logovanja tipa "vrijeme prisutnosti",
imamo i sistem pracenja rada, tacno se vidi na cemu, i sta radim za vrijeme radnog vremena, isto to i klijenti mogu da prate).
Meni fali 130 sati, to da sam ja radio na popravci "drugih" ne pije vodu, ovaj iznad mene baljezga, da izvines, 30 sati nije problem,
ali gdje si bio jos 100 sati. Realno ispravljao sam 10 dana greske drugih, tu sam i izgubio 100 radnih sati, ali ne ulazi u sistem,
jer se to racuna "interno".

Cuj gdje sam bio, na Havajima. :mrgreen:

Mislim da imam razlog popricati sa seficom cisto da cujem njeno misljenje o svemu, ovog, izvini opet, supka,
strah konkurencije. Vecina kolega mi to stalno govori, jer sto se mene tice i kad radim na nekom projektu sam,
nikada nije bilo greske, za razliku od njega, koji se vidi u ligi sefice i vlasnika (mn.) firme.
Sephora

#254 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

Korisničkoime wrote:Nisam znao to za France to naravno mjenja stvar
Francuzi se u većini slučajeva razlikuju od drugih, pa i kada o radnim vremenu riječ.. :D
Korisničkoime

#255 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Korisničkoime »

Sephora wrote:
Francuzi se u većini slučajeva razlikuju od drugih, pa i kada o radnim vremenu riječ.. :D
To ne znam ipak si ti vjerujem upućenija od mene po pitanju Francuza, bio sam 3 puta u FRA i primjetio sam dvije stvari, ljudi tretiraju vlastito auto kao zadnju ragu, znači malo zakačit ili ogrebati ga nije nikakav problem samo se nastaviš voziti kao da se nije ništa desilo. Sva tri puta sam bio sa prijateljem Njemcem kojem je njegovo auto kao treće dijete, koje sam stresove proživio nije za priču :-D lik me je isprepadao mislio sam dva puta da umiremo, garant. Druga stvar u javnim WC su zastupljeni tzv čučavci (jbg ne znam kako drugačije da ih nazovem) znači nema wc šolja, ni u jednom, nigdje, tj barem koje sam ja posjetio.
Da kod njih sam prvi puta vidio vino u tetrapaku mislim da je bilo pakovanje od 5 ili 10 litara, pa konatm bosanca koji bi stavio rakiju u tetrapak bi javno linčovali :D .
Ali odoh ja u off skroz.
insomnia78

#256 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by insomnia78 »

To za auto je kako gdje i kako s kim
Vino u tetrapaku je zbog onih "automata" za tocenje vina
:thumbup:
Android Knego

#257 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Android Knego »

dječak sa šibicama wrote:ako radno vrijeme pocinje u 8, ja sam tamo najkasnije u pola osam.

Ako autobus polazi u 4 i 15, ja sam na stanici u pola 4.

Nisam normalan, znam, ali ne podnosim kasnjenje, kako svoje tako i tudje.
naprosto, nemam mozga kojim bih to mogao shvatiti... :D
Bloody

#258 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Bloody »

Danas sam pokupila svoje stvari i izasla s posla ravno u 15:30,ispracena pogledom gospodina koji stalno kasni i koji mi redovno utrpa dio svog posla,jer on ne stigne.Dva puta sam pomogla-treci necu.Bas da vidimo u koliko ce sutra da dodje.
Sephora

#259 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

Bloody wrote:Danas sam pokupila svoje stvari i izasla s posla ravno u 15:30,ispracena pogledom gospodina koji stalno kasni i koji mi redovno utrpa dio svog posla,jer on ne stigne.Dva puta sam pomogla-treci necu.Bas da vidimo u koliko ce sutra da dodje.
Pa sigurno ce biti kao i po obicaju u isto vrijeme, a zna i da si ti tu u slucaju potrebe..moze racunati na tebe ! :D
Bloody

#260 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Bloody »

Sephora wrote:
Bloody wrote:Danas sam pokupila svoje stvari i izasla s posla ravno u 15:30,ispracena pogledom gospodina koji stalno kasni i koji mi redovno utrpa dio svog posla,jer on ne stigne.Dva puta sam pomogla-treci necu.Bas da vidimo u koliko ce sutra da dodje.
Pa sigurno ce biti kao i po obicaju u isto vrijeme, a zna i da si ti tu u slucaju potrebe..moze racunati na tebe ! :D

Od danas vise ne moze.
Sephora

#261 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

Bloody wrote:
Sephora wrote:

Od danas vise ne moze.
Javi mi sutra ..Kako kolega reagovao na tvoje " ne"... :D sigurna sam da ce zvocati..
Korisničkoime

#262 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Korisničkoime »

insomnia78 wrote:To za auto je kako gdje i kako s kim
Vino u tetrapaku je zbog onih "automata" za tocenje vina
Naravno ne moze se reci za sve ali kod vecine postoji malo drugaciji odnos spram vozila. Te automate nisam skuzio sta je to ?
insomnia78

#263 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by insomnia78 »

Dobro, malo sam se pogresno izrazio
Ne bas automat
Mislio sam na ovo
Image
Image
Ima ih u raznim izvedbama
Obicno u njih ide taj tetrapak
Korisničkoime

#264 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Korisničkoime »

insomnia78 wrote:Dobro, malo sam se pogresno izrazio
Ne bas automat
Mislio sam na ovo
Image
Image
Ima ih u raznim izvedbama
Obicno u njih ide taj tetrapak
Hahaha podvale, mislim izgleda bas fino a ono pijes vino iz tetrapaka, nisam poznavalac vina ali mi rekose da tesko moze losije.
Ali meni se ti "automati" dopadaju onako izgledaju fino.
vazi

#265 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by vazi »

Korisničkoime wrote:
Sephora wrote:
To ne znam ipak si ti vjerujem upućenija od mene po pitanju Francuza, bio sam 3 puta u FRA i primjetio sam dvije stvari, ljudi tretiraju vlastito auto kao zadnju ragu, znači malo zakačit ili ogrebati ga nije nikakav problem samo se nastaviš voziti kao da se nije ništa desilo. Sva tri puta sam bio sa prijateljem Njemcem kojem je njegovo auto kao treće dijete, koje sam stresove proživio nije za priču :-D lik me je isprepadao mislio sam dva puta da umiremo, garant. Druga stvar u javnim WC su zastupljeni tzv čučavci (jbg ne znam kako drugačije da ih nazovem) znači nema wc šolja, ni u jednom, nigdje, tj barem koje sam ja posjetio.
Da kod njih sam prvi puta vidio vino u tetrapaku mislim da je bilo pakovanje od 5 ili 10 litara, pa konatm bosanca koji bi stavio rakiju u tetrapak bi javno linčovali :D .
Ali odoh ja u off skroz.
:lol: slazem se skroz :lol:

sto je najgore...i moje je auto tako :) Ovdje je problem parking pa kad je mjesto knap udjes, poguras malo onog iza malo onog ispred i ubacis se :lol: naravno da na autu imas "oziljke" od takvog parkiranja ..

vino u tetrapaku je najjeftinije, mislim nije cemu...niti ima neku reputaciju, naravno ...
vazi

#266 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by vazi »

Bloody wrote:
Sephora wrote:

Od danas vise ne moze.

a sve fino i bez svadje, samo diplomatski, jelde ...takvi ne zasluzuju iskrenost
Korisničkoime

#267 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Korisničkoime »

@vazi druze kad dodes u BiH to "malo poguras" zaboravi bosancu na auto ma ko da si mu mater "pogurao" a i njemci su pi tom pitanju osjetljivi maksimalno covjece ne peru sebe kao sto peru auto.
Opet off topic oprostite ja poceo.
vazi

#268 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by vazi »

topcam wrote:
topcam wrote:

umjesto da rade.

I mene nervira sto sta, evo prosli mjesec, kao od 200 i nesto sati, aktivno (pored logovanja tipa "vrijeme prisutnosti",
imamo i sistem pracenja rada, tacno se vidi na cemu, i sta radim za vrijeme radnog vremena, isto to i klijenti mogu da prate).
Meni fali 130 sati, to da sam ja radio na popravci "drugih" ne pije vodu, ovaj iznad mene baljezga, da izvines, 30 sati nije problem,
ali gdje si bio jos 100 sati. Realno ispravljao sam 10 dana greske drugih, tu sam i izgubio 100 radnih sati, ali ne ulazi u sistem,
jer se to racuna "interno".

Cuj gdje sam bio, na Havajima. :mrgreen:

Mislim da imam razlog popricati sa seficom cisto da cujem njeno misljenje o svemu, ovog, izvini opet, supka,
strah konkurencije. Vecina kolega mi to stalno govori, jer sto se mene tice i kad radim na nekom projektu sam,
nikada nije bilo greske, za razliku od njega, koji se vidi u ligi sefice i vlasnika (mn.) firme.
sto da ne, barem da vidis je li sefica "corava kod ociju" :)
vazi

#269 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by vazi »

Korisničkoime wrote:@vazi druze kad dodes u BiH to "malo poguras" zaboravi bosancu na auto ma ko da si mu mater "pogurao" a i njemci su pi tom pitanju osjetljivi maksimalno covjece ne peru sebe kao sto peru auto.
:lol: :thumbup:
Sephora

#270 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

Korisničkoime wrote:@vazi druze kad dodes u BiH to "malo poguras" zaboravi bosancu na auto ma ko da si mu mater "pogurao" a i njemci su pi tom pitanju osjetljivi maksimalno covjece ne peru sebe kao sto peru auto.
Pa vidi obicno ljudi imaju dva auta, jedno ' gradsko" sto ga moze svugdje parkirati...i ono sa kojim ide na duza putovanja...ono cajrsijsko, i ako ko tohne,nema veze, i onak nicemu ne valja...

A Svabe, vecinom imaju jedno auto i to auto im je sveto..cuvaju, paze,..auto im je kao kuca !
Tomahawk11
Globalni moderator

#271 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Tomahawk11 »

Sephora wrote:
Pa vidi obicno ljudi imaju dva auta, jedno ' gradsko" sto ga moze svugdje parkirati...i ono sa kojim ide na duza putovanja...ono cajrsijsko, i ako ko tohne,nema veze, i onak nicemu ne valja...

A Svabe, vecinom imaju jedno auto i to auto im je sveto..cuvaju, paze,..auto im je kao kuca !
Sta velis, jedno za oko kuce i jedno, onako, za puta, malo bolje?! :mrgreen:
Mislim da je malo takvih. Silom prilika sam imao dva auta. Dvije registracije, odrzavanje, gume....ipak je lakse sa jednim.
I ovdje ko ima bolje auto, sumnjam da ima to za oko kuce.
Sephora

#272 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

Tomahawk11 wrote:
Sephora wrote:

Sta velis, jedno za oko kuce i jedno, onako, za puta, malo bolje?! :mrgreen:
Mislim da je malo takvih. Silom prilika sam imao dva auta. Dvije registracije, odrzavanje, gume....ipak je lakse sa jednim.
I ovdje ko ima bolje auto, sumnjam da ima to za oko kuce.
Svaki bračni par koji radi na dva različita mjesta ima dva auta ..Obicno sa onim lošijim se ide u grad....a ono bolje za duze relacije primjer BiH..
Tomahawk11
Globalni moderator

#273 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Tomahawk11 »

Gdje to? U BiH sigurno nema ni pola bracnih parova 2 auta.
A evo da uzmemo bracni par koji ima 2 auta i rade na dva razlicita mjesta. Supruga vozi jedno (recimo to za grad), onda suprug vozi to drugo (za daljnju voznju), sto automatski znaci da su oba za grad.
To sto ti pricas je malo luksuznija varijanta i vrijedi za one koji mogu priustiti ekstra trosak.
Sephora

#274 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

Tomahawk11 wrote:Gdje to? U BiH sigurno nema ni pola bracnih parova 2 auta.
A evo da uzmemo bracni par koji ima 2 auta i rade na dva razlicita mjesta. Supruga vozi jedno (recimo to za grad), onda suprug vozi to drugo (za daljnju voznju), sto automatski znaci da su oba za grad.
To sto ti pricas je malo luksuznija varijanta i vrijedi za one koji mogu priustiti ekstra trosak.
Nisi pricitao moje predhodne postove..Ja nisam ni uzimala u obzir bračne parove iz BiH..
insomnia78

#275 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by insomnia78 »

Sephora wrote:

Post Reply