Ljetovanje 2015
- Raigor Stonehoof
#251 Re: Ljetovanje 2015
sve sto je skuplje nije i bolje, valjda te toliko zivot naucio jebemu....
- madner
#252 Re: Ljetovanje 2015
To nije tacno, stranci sjevernije masovno iznajmljuju apartmane. Narocito Englezi.ado-šampion wrote:Kakva poenta, ja znam citati, a znam da i ti isto znas.
"pravo je istrosena i SMIJESNA prica "za iste pare mozes u Tursku"!!! KAKO???"
Ja sam argumentovao kako.
A onda na sve to prica o pastetama i peskirima i jedenju cega vec ne, usto i izlascima, za 35-40 maraka po osobi u Breli i uzimajuci to kao relevantno za poredjenje, nidje veze. 20 maraka je obrok tamo. 16 maraka je mala pizza.
Ti volis pricati o rangiranju i strancima, pa da te pitam, ko od stranaca ide u te privatne smjestaje i prezivi na toj plazi s 20 eura dnevno? Rijetko ko. Uglavnom sirotinja. Vecina ih je po hotelima i trosi 5 puta vise nego tih 20 eura. Zar onda ako neko pita "kako mozes za iste pare ici u Tursku" nije logicno da se porede hotelske ponude a ne privatne ponude?
S tim da naravno potroso znatno vise od ove cifre dnevno, no taj AIje malo isfuran na zapadu. Grci su to poceli nuditi 80ih godina, dosad je vec jedna generacija to isfurala.
Dakle ima stranaca koji ce otici u Hrvatsku u privatni smjestaj za 3200 KM, umjesto u Tursku. Zato sto imaju znatno drugacije prioritete. No opet, to ne znaci da za Bosnju koji nema te pare za odmor HR i CG nisu jedine opcije.
- Manu
#253 Re: Ljetovanje 2015
How come?bambina78 wrote:Evo jos jedan varijanta jeftino u Antaliju:
Autom, nepogrijesivi Viamichelin kaze da iz Sarajeva i nazad treba 270 eura i 12 sati voznje.
Smjestaj Saray Lara Hotel, booking.com od 16.7. do 23.7. ukupno za 2 osobe 119 eura.
Ukupno, prevoz i smjestaj za 2 osobe 7 noci 389 eura ili 760 KM.
Taj tvoj "nepogrIjesivi" Viamichelin u stvari kaze 221 EUR i 25:30 sati voznje u JEDNOM pravcu. Sta li si ti kucala u kriterije!?
http://klix.com/view.php?pic=34i0j6f&s=8
Summary of the route
Sarajevo – Antalya
Costs
220.69 € with a Petrol vehicle
Toll 0.00 € | Petrol 215.69 € | Road tax 5 €
Time
25h32 with 10h29 on motorways
Distance
1995 km with 1043 km on motorways
- bambina78
#254 Re: Ljetovanje 2015
Jao, pa nemoj iskljuciti preferenciju autoputa. Autoput se placa naravno, ali na kraju izadje najpovoljniji i najjeftiniji sigurno...Manu wrote:How come?bambina78 wrote:Evo jos jedan varijanta jeftino u Antaliju:
Autom, nepogrijesivi Viamichelin kaze da iz Sarajeva i nazad treba 270 eura i 12 sati voznje.
Smjestaj Saray Lara Hotel, booking.com od 16.7. do 23.7. ukupno za 2 osobe 119 eura.
Taj tvoj "nepogrIjesivi" Viamichelin u stvari kaze 221 EUR i 25:30 sati voznje u JEDNOM pravcu. Sta li si ti kucala u kriterije!?
Summary of the route
Sarajevo – Antalya
Costs
Time
Distance
-
Emx
#255 Re: Ljetovanje 2015
Stavi dizel, cijenu litre 1.3 EUR, bice oko 270 s povratkom... 
- Manu
#256 Re: Ljetovanje 2015
Mozda ti je promaklo, ali uključen je autoput, pogledaj bolje iznad: 10h29 ON MOTORWAYS (1043 km ON MOTORWAYS.bambina78 wrote:Jao, pa nemoj iskljuciti preferenciju autoputa. Autoput se placa naravno, ali na kraju izadje najpovoljniji i najjeftiniji sigurno...Manu wrote:How come?bambina78 wrote:Evo jos jedan varijanta jeftino u Antaliju:
Summary of the route
Sarajevo – Antalya
Costs
Time
Distance
- Manu
#257 Re: Ljetovanje 2015
Još da hoće i skratiti trajanje i kilometre vožnje u pola!nepoznato1 wrote:Stavi dizel, cijenu litre 1.3 EUR, bice oko 270 s povratkom...
- supercali
#258 Re: Ljetovanje 2015
Pa eto ne moze za milju moze za 1300madner wrote:Pa njena poenta jeste da za pare sa kojima mozes otici u Hr, ne mozes u Tr. Ti odgovaras da sa parama koje potrosis u Tr ne mozes proci bolje u Hr.ado-šampion wrote:Na razumijem pitanje, ne traje sat i 20, nego sat i po, ali ne kontam ovaj drugi dio. Let krene u 12, u hotelu si u 2, ako na to mislis. Pojaviti se moras sat prije leta. Osim ako mislis da je cekanje nekih 45 minuta (dok sve zavrsis) i drkanje mobitela na aerodromu isto sto i voznja 2 sata autom.madner wrote:Pa rekla je za te pare, nije rekla da za tvoje pare moze isto tako u Rvacku.
Inace, to sto je Hrvatska skuplja isto nesto kaze, cijena je i odraz potraznje i rangiranja iste kod stranih turista. Sta bi ljudi tek rekli za najvecu turisticku zemlju Evrope: Francusku i njihove cijene.
Inace je malo smjesno ovo da traje put avionom sat i 20 minuta. Jeste to tacno, no kada se moras pojaviti?
Nemam nista protiv Hrvatske fakat, kad se nadje priblizno ista ponuda, Hrvatska je generalno bolji izbor od Turske zbog mora i plaza. Ali i minimalno 30% skuplji u tom slucaju.
Iritira me prica o tome kako je Hrvatska jeftina. Jeste jeftina kao se prebijas na peskiru i jedes pastete. To meni nije odmor. I daj ponudite nekom AI Tursku dzaba i te iste prelijepe plaze dzaba s pastetama, pa da vidimo gdje ce 99 od 100 otici. Da ne bude da se hvalim, ni ja trnutno ne mogu priustiti ovu Tursku svake godine. Realno ko to ovdje sebi priusti a ne zaradjuje 5-6 hiljada godisnje, znajuci gdje zivimo, i jos se hvali s tim, on je budala.
A jako je ovo za rangiranje, kakvo crno rangiranje, pa i u Hrvatsku i u Tursku ide samo Njemacki prosjek, sta oni imaju da rangiraju.
Nije pitanje da li za 3200 imas sta bolje u Hrvatskoj, nego da li za 1000 mozes u Tr.
- bambina78
#259 Re: Ljetovanje 2015
i Jos odmor od 1 dan u predivnom Istanbulu, smjestaj po nevjerovatnim cijenama:
http://goo.gl/PB1iU1
A nije lose ni Izmir pogledati niti druga mjesta (Pamukale i slicno). Nije Turska samo Istanbul i Antalija...
PS Ispravljam onaj gore navod, nije 12 sati, nego oko duplo duze...ALi opet ponavljam moguce je napraviti dnevni stop u Istanbulu.
http://goo.gl/PB1iU1
A nije lose ni Izmir pogledati niti druga mjesta (Pamukale i slicno). Nije Turska samo Istanbul i Antalija...
PS Ispravljam onaj gore navod, nije 12 sati, nego oko duplo duze...ALi opet ponavljam moguce je napraviti dnevni stop u Istanbulu.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#260 Re: Ljetovanje 2015
Samo da se upisem da pratim temu ...mozda izleti nesto interesantno.
Inace, dosta sam putovao (od egzotike Kuba, Brazil - Rio, Bahami, Miami, Dominikana, Tajland, Tenerifi ako mogu pod egzotiku da se pisu) a za ovu godinu mi se cini interesantna Sri Lanka ili mozda od ovih blizih Malta, Kipar ili Sicilija ...u Turskoj sam bio dosta puta ali sam svaki put bio zadovoljan tako da ni to nije van opcije mada bih nesto novo.
U Turskoj mi se desilo jedne godine da se kupam u bazenu i pocnem neki dijalog sa nekom gospodjom, pita me kako mi se cini, ja kazem da sam odusevljen, volio bih da traje jos koji dan ... elem ispostavi se da je to gospodja nesto pravo bitno u Fibula agenciji. Dva dana pred povratak mi pridje i pita me da li sam ja ono izrazio zelju da ostanem duze jer imaju neki problem sa avionima pa mogu ostati duze 2 dana ...extra mi je to leglo, ko budali samar i super gest sa njihove strane. Ipak, samo tada sam putovao sa Fibulom ali to je samo zato sto mi se nisu poklapale zelje sa njihovom ponudom.
Inace, dosta sam putovao (od egzotike Kuba, Brazil - Rio, Bahami, Miami, Dominikana, Tajland, Tenerifi ako mogu pod egzotiku da se pisu) a za ovu godinu mi se cini interesantna Sri Lanka ili mozda od ovih blizih Malta, Kipar ili Sicilija ...u Turskoj sam bio dosta puta ali sam svaki put bio zadovoljan tako da ni to nije van opcije mada bih nesto novo.
U Turskoj mi se desilo jedne godine da se kupam u bazenu i pocnem neki dijalog sa nekom gospodjom, pita me kako mi se cini, ja kazem da sam odusevljen, volio bih da traje jos koji dan ... elem ispostavi se da je to gospodja nesto pravo bitno u Fibula agenciji. Dva dana pred povratak mi pridje i pita me da li sam ja ono izrazio zelju da ostanem duze jer imaju neki problem sa avionima pa mogu ostati duze 2 dana ...extra mi je to leglo, ko budali samar i super gest sa njihove strane. Ipak, samo tada sam putovao sa Fibulom ali to je samo zato sto mi se nisu poklapale zelje sa njihovom ponudom.
- bambina78
#261 Re: Ljetovanje 2015
Malta je odlicna za obilaske ali po meni nije bas za kupanja i plaza. Imaju par njih na koje se svi naguraju kao sardine. Plava laguna i Zlatna plaza su pretrpane u udarnim mjesecima. Ali zato ima svasta da se vidi, od Valete, Mdine pa drugog otoka Gozo-a na kojem je Azure Window, ugavnom extra destinacija za hodanje i obilaske.UnscarD wrote:Samo da se upisem da pratim temu ...mozda izleti nesto interesantno.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#262 Re: Ljetovanje 2015
Hvala, tako su mi rekli i iz agencije ...plaza je ipak dosta bitna mada je meni bitna i istorija a Malta je bas bogata ...sad jos da ubijedim bolju polovinubambina78 wrote:Malta je odlicna za obilaske ali po meni nije bas za kupanja i plaza. Imaju par njih na koje se svi naguraju kao sardine. Plava laguna i Zlatna plaza su pretrpane u udarnim mjesecima. Ali zato ima svasta da se vidi, od Valete, Mdine pa drugog otoka Gozo-a na kojem je Azure Window, ugavnom extra destinacija za hodanje i obilaske.UnscarD wrote:Samo da se upisem da pratim temu ...mozda izleti nesto interesantno.
- supercali
#263 Re: Ljetovanje 2015
Dodjes na maltu vidis unionkomerc zgradu pekaru ravena veterinarski fakuktet obidjes da vidis koliko ima parking papaka oko njega a zatim predjes na drugu stranu ulice i vidis da je umjesto tombole sada tu neki fensi-smensi kafic koji se fura da je u ferhadijiUnscarD wrote:Hvala, tako su mi rekli i iz agencije ...plaza je ipak dosta bitna mada je meni bitna i istorija a Malta je bas bogata ...sad jos da ubijedim bolju polovinubambina78 wrote:Malta je odlicna za obilaske ali po meni nije bas za kupanja i plaza. Imaju par njih na koje se svi naguraju kao sardine. Plava laguna i Zlatna plaza su pretrpane u udarnim mjesecima. Ali zato ima svasta da se vidi, od Valete, Mdine pa drugog otoka Gozo-a na kojem je Azure Window, ugavnom extra destinacija za hodanje i obilaske.UnscarD wrote:Samo da se upisem da pratim temu ...mozda izleti nesto interesantno.
I da neizostavni dio dvije kifle i velepekara i to je ukratko i uzio dio malte
-
golman
#264 Re: Ljetovanje 2015
Imaće na Malti ljetos šta da se vidi...između ostalog moći će da se vide i Željini igrači kako trče po stadionu lokalnog klubabambina78 wrote:Malta je odlicna za obilaske ali po meni nije bas za kupanja i plaza. Imaju par njih na koje se svi naguraju kao sardine. Plava laguna i Zlatna plaza su pretrpane u udarnim mjesecima. Ali zato ima svasta da se vidi, od Valete, Mdine pa drugog otoka Gozo-a na kojem je Azure Window, ugavnom extra destinacija za hodanje i obilaske.UnscarD wrote:Samo da se upisem da pratim temu ...mozda izleti nesto interesantno.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#265 Re: Ljetovanje 2015
Raigor Stonehoof wrote:nijednom. vidio sam slike, slusao sam ljude koji su bili. sasvim dovoljno da donesem informisan zakljucakado-šampion wrote:Koliko si puta bjese bio u ovom sto sam boldovao pa tako dobro znas? A koliko si puta bio na Maldivima, Tajlandu pa da znas da je tamo toliko bolje?Raigor Stonehoof wrote:Eto ti znas sta bih jaDa si ponudio Maldive, Tajland, Bora Boru, pa hajde. Turska, Egipat, Tunis...ista sranja druga pakovanja.
Bas ne mogu supe na viljusku.samo ti supu jedi, zdravo je.
Sta imas guzit , pricao ti je jaran kako je
- Nisrin
#266 Re: Ljetovanje 2015
ado-šampion wrote:Kakva poenta, ja znam citati, a znam da i ti isto znas.
A onda na sve to prica o pastetama i peskirima i jedenju cega vec ne, usto i izlascima, za 35-40 maraka po osobi u Breli i uzimajuci to kao relevantno za poredjenje, nidje veze. 20 maraka je obrok tamo. 16 maraka je mala pizza.
Ti volis pricati o rangiranju i strancima, pa da te pitam, ko od stranaca ide u te privatne smjestaje i prezivi na toj plazi s 20 eura dnevno? Rijetko ko. Uglavnom sirotinja. Vecina ih je po hotelima i trosi 5 puta vise nego tih 20 eura. Zar onda ako neko pita "kako mozes za iste pare ici u Tursku" nije logicno da se porede hotelske ponude a ne privatne ponude?
Naporan lik pravo!!! Pogledaj malo AIRNB, pa sve stranci uzimaju PRIVATNI SMJESTAJ u Brelama...prosle godine sam vidjela mozda 2 Bosnjaka, i da BOGATI i MANJE BOGATI stranci, Italijani, Njemci, Rusi, Poljaci, Cesi...ima i stranaca i nasih po hotelima, to je stvar izbora, a ne uvijek stednje...Cuj "prezivjeti na plazi"??? Rijetko kome treba nesto vise od peskira, knjige, kreme, vode, 2-3 kafe, vocke na plazi...meni kad je ceif sjednem i jedem sta mi se jede-..ali da idem da se preseravam da bih se "nekom dokazala"- vala ne idem!!!
I rekla sam da ne jedem u samim Brelama, nego u Baskim gdje sam pizzu placala 5 i 6 eura, lignje 8 eura, oradu 15 eura itd...a ne mora se ni to svaki dan, opet stvar izbora!
Ja konkretno ove godine ne idem u hotel, nego u apartman, zato pitam NASE BOSNJE kako je moguce da za iste pare odem u Tursku, nebitno da li u hotel ili privatni smjestaj? A odgovor je JASAN i glasi NIKAKO!
Zato pustite se prica HRV preskupa, za iste pare mozes ici u Tursku :S
- Nisrin
#267 Re: Ljetovanje 2015
UnscarD wrote:Samo da se upisem da pratim temu ...mozda izleti nesto interesantno.
Za Siciliju neces pogrijesiti ako odes---pjescane su im plaze, voda je prilicno topla, ali je i cista, nije ono bas "svijetlo-koraljnoplava", ali ne moze ni biti, s tim da imaju i sljunkovitih plaza.-..dosta su cisti i uredni, svakako da odes i na Etnu kao jednodnevni izlet, posjetis "gradic sa 100 crkava", inace mjesto odakle potice Cosa Nostra, Cataniu, Taorminu, Palermo, Sirakuzu, Ennu...imaju predivne plantaze agruma, jako su srdacni mjestani, dosta je siromasnija od osoatka Italije, imaju najukusnije pizze i paste na svijetu, granite, cijene nisu bas niske, ali svaki eur vrijedi posjete!
Isla sam dvije godine po nekoliko mjeseci i to mi je jedno od najljepsih iskustava u zivotu!
Puno ces jeftinije otici u privatnoj reziji nego da uplacujes aranzman preko nasih agencija...
Preporuka ide i da se posjeti Toskana, mislim da ljepsih pejzaza nema nigdje na svijetu ...Ostatak Italije tu i tamo...
-
razonoda
#268 Re: Ljetovanje 2015
Slazem se sa tvojim misljenjem. Nije mi jasno da neko , ako je vise od jednog dana, ide u hotel.Nisrin wrote:ado-šampion wrote:Kakva poenta, ja znam citati, a znam da i ti isto znas.
Naporan lik pravo!!! Pogledaj malo AIRNB, pa sve stranci uzimaju PRIVATNI SMJESTAJ u Brelama...prosle godine sam vidjela mozda 2 Bosnjaka, i da BOGATI i MANJE BOGATI stranci, Italijani, Njemci, Rusi, Poljaci, Cesi...ima i stranaca i nasih po hotelima, to je stvar izbora, a ne uvijek stednje...Cuj "prezivjeti na plazi"??? Rijetko kome treba nesto vise od peskira, knjige, kreme, vode, 2-3 kafe, vocke na plazi...meni kad je ceif sjednem i jedem sta mi se jede-..ali da idem da se preseravam da bih se "nekom dokazala"- vala ne idem!!!
I rekla sam da ne jedem u samim Brelama, nego u Baskim gdje sam pizzu placala 5 i 6 eura, lignje 8 eura, oradu 15 eura itd...a ne mora se ni to svaki dan, opet stvar izbora!
Ja konkretno ove godine ne idem u hotel, nego u apartman, zato pitam NASE BOSNJE kako je moguce da za iste pare odem u Tursku, nebitno da li u hotel ili privatni smjestaj? A odgovor je JASAN i glasi NIKAKO!
Zato pustite se prica HRV preskupa, za iste pare mozes ici u Tursku :S
Za isti novac , mozes naci (ako planiras na vrijeme) privatni smjestaj sa hiljadu prednosti. Kuvanje , pranje vesa, mir. Dovoljno za ugodan odmor.
-
nellismo
#269 Re: Ljetovanje 2015
Pa valjda se smije izabrati vrsta odmora kakva se želi.Raigor Stonehoof wrote:kakav je to odmor, lezi na lezaljki citav dan i zderi koliko mozes trpat u sebe?
i to za "ustat u 7 pa prostrt peskir u hladu" je cista laz, na plazu u makarskoj dodjem oko 1-2 popodne, uvijek ima mjesta u hladu. ne treba mi lezaljka, koji ce mi kurac? plaze su sljuncane a ne kamene, nema potrebe za icim vise osim peskira.
na kraju se sve svodi na ovo sto je supercali rekao, imamo drugaciji pojam odmora.
Meni je odmor da ležim, pijem, pušim, kupam se u moru. Da eventualno pročitam kakav krimić i da šutim.
Bio taj odmor u dalmaciji, neumu ili turskoj na isto se svodi.
Što se tiče hrane, jedino mi je da ne razmišljam šta jesti već da mi je na gotovo. To sam tražio i u hr i ljudi se pucaju ciframa ko da su dubai jbt.
-
razonoda
#270 Re: Ljetovanje 2015
nellismo wrote:Pa valjda se smije izabrati vrsta odmora kakva se želi.Raigor Stonehoof wrote:kakav je to odmor, lezi na lezaljki citav dan i zderi koliko mozes trpat u sebe?
i to za "ustat u 7 pa prostrt peskir u hladu" je cista laz, na plazu u makarskoj dodjem oko 1-2 popodne, uvijek ima mjesta u hladu. ne treba mi lezaljka, koji ce mi kurac? plaze su sljuncane a ne kamene, nema potrebe za icim vise osim peskira.
na kraju se sve svodi na ovo sto je supercali rekao, imamo drugaciji pojam odmora.
Meni je odmor da ležim, pijem, pušim, kupam se u moru. Da eventualno pročitam kakav krimić i da šutim.
Što se tiče hrane, jedino mi je da ne razmišljam šta jesti već da mi je na gotovo. To sam tražio i u hr i ljudi se pucaju ciframa ko da su dubai jbt.
-
ado-šampion
#271 Re: Ljetovanje 2015
nellismo wrote:Pa valjda se smije izabrati vrsta odmora kakva se želi.Raigor Stonehoof wrote:kakav je to odmor, lezi na lezaljki citav dan i zderi koliko mozes trpat u sebe?
Ovo sam i ja trazio i Hrvatska je fakat preskupa. Necu da mislim sta cu jesti, hocu li ustati na vrijeme na dorucak, hoce li zena morati kuhati, sta je svinjetina, sta nije... Hocu da ne moram misliti ni na sta, jer idem na odmor, nije mi uopste do mora, samo hocu da se odmorim sto je najbolje moguce. Sjednem na lezaljku, malo se kupam, malo citam knjigu/novine, sve mi je na ruku, hrana, pice, kad mi zatreba... Eventualno neki izlet kad mi dosadi.
I fakat je tako i bilo, pupa-hava, jednostavno ni na sta ne mislis, nikad umorniji nisam otisao na odmor i nikad se bolje nisam odmorio.
Sto se mene tice, bio sam jako puno puta na moru za 1000 i kusur maraka za dvoje, u privatnom smjestaju. S ovom pamecu radije obici neki grad za te pare. Ko da se mora na more.
- supercali
#272 Re: Ljetovanje 2015
Pa moze se u makarsku otici i sa 300 maraka nije to problem
Problem je kakav ce to provod i odmor biti
Problem je kakav ce to provod i odmor biti
- Raigor Stonehoof
#273 Re: Ljetovanje 2015
vidi ovog padobrancarazonoda wrote:Vidi ovoga --dodje na plazu 1-2, naravno da ima mjesta --svako normalan bjezi sa plaze u ta doba , da bi se vratili oko 4.

- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#274 Re: Ljetovanje 2015
Nema ljepše plaže u HR osim možda Sakaruna 
-
razonoda
#275 Re: Ljetovanje 2015
Raigor Stonehoof wrote:vidi ovog padobrancarazonoda wrote:Vidi ovoga --dodje na plazu 1-2, naravno da ima mjesta --svako normalan bjezi sa plaze u ta doba , da bi se vratili oko 4.
![]()
![]()
zasto bi iko bjezao iz hlada?? da si bio dole kad pa znas o cemu pricas ne bi pisao gluposti. nisu to glupe plaze tipa crna gora, turska
gdje trckaras citav dan oko suncobrana za komadic hlada. u makarskoj ne moras na sunce stat osim kad ulazis i izlazis iz vode.