Život i brak bez potomaka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sha_ba

#251 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by sha_ba »

Matzan wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
sha_ba wrote:
skontah zato i uLJetih :mrgreen: :kiss: :kiss:
:thumbup: :kiss:

Sjecas li se kad je Avaz objavio "tuznu" pricu covjeka koji nema nista, a ne moze raditi jer ga bole ledja, a ima 11-tero djece :lol:

Oba mi oca! :lol:

Ovo uopće nije smiješno!
Čovjek siromašan, ne može plaćati prezervative ili antibebi pilule.
A zbog bola u leđima ne može izvaditi na vrijeme.
:(
nadam se da je ironija
The Realist

#252 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by The Realist »

S4mpion wrote: Čovjek postaje nesebičan onog trenutka kada počne radit van svog interesa, dakle, kad ga nestane. Ako staviš dijete ispred sebe, to je rezultat tvog interesa, a tvoj lični interes nekome itekako može uljepšat život.
Svjestan si da ovo ne postoji? Uvijek, ali uvijek postoji nekakav interes.
S4mpion

#254 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by S4mpion »

The Realist wrote:
S4mpion wrote: Čovjek postaje nesebičan onog trenutka kada počne radit van svog interesa, dakle, kad ga nestane. Ako staviš dijete ispred sebe, to je rezultat tvog interesa, a tvoj lični interes nekome itekako može uljepšat život.
O tome i govorim, to je dio nas.
Matzan

#255 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Matzan »

sha_ba wrote:
Matzan wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
:thumbup: :kiss:

Sjecas li se kad je Avaz objavio "tuznu" pricu covjeka koji nema nista, a ne moze raditi jer ga bole ledja, a ima 11-tero djece :lol:

Oba mi oca! :lol:

Ovo uopće nije smiješno!
Čovjek siromašan, ne može plaćati prezervative ili antibebi pilule.
A zbog bola u leđima ne može izvaditi na vrijeme.
:(
nadam se da je ironija
Jesi li se kad sexala sa bolom u leđima? :)
Pryda

#256 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Pryda »

The Realist wrote:
Procitaj nastavak recenice.
The Realist

#257 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by The Realist »

S4mpion wrote: O tome i govorim, to je dio nas.
Dobro, ali valjda je jasno na šta se misli pod pojmom nesebičnost.

Meni je i nesebičnost, ako mene čini sretnim nečija druga sreća i ja radi toga radim neke stvari, iako postoje stvari koje bi meni direktno možda više donijelo (materijalno, ili....), ali ipak ih se odričem.

U protivnom, kao što rekoh, tu riječ treba izbaciti iz upotrebe :D.
The Realist

#258 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by The Realist »

Pryda wrote:
Ne može interes nestati, uvijek postoji nekakav interes, ali uvijek.
Pryda

#259 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Pryda »

The Realist wrote:
Pryda wrote:
Ne može interes nestati, uvijek postoji nekakav interes, ali uvijek.
Dok nam se ne javi neko ko je umro i opise kakav to interes ima dok je mrtav ova recenica gore stoji ;-)

I sad opet citam, mislim da si kolega forumas pogresno razumio. Ne misli se gore kad nestane interesa, nego covjeka, znaci kad umre.
S4mpion

#260 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by S4mpion »

The Realist wrote:
S4mpion wrote: O tome i govorim, to je dio nas.
Dobro, ali valjda je jasno na šta se misli pod pojmom nesebičnost.

Meni je i nesebičnost, ako mene čini sretnim nečija druga sreća i ja radi toga radim neke stvari, iako postoje stvari koje bi meni direktno možda više donijelo (materijalno, ili....), ali ipak ih se odričem.

U protivnom, kao što rekoh, tu riječ treba izbaciti iz upotrebe :D.
To se može okarakterisat kao nesebičnost, ali samo ako površno gledamo.

Ova tema nije površna i zato se terminu "nesebičnost" ovdje mora dosta ozbiljnije i pažljiivje pristupit. :mrgreen:
The Realist

#261 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by The Realist »

Pryda wrote:
Dok nam se ne javi neko ko je umro i opise kakav to interes ima dok je mrtav ova recenica gore stoji ;-)

I sad opet citam, mislim da si kolega forumas pogresno razumio. Ne misli se gore kad nestane interesa, nego covjeka, znaci kad umre.
Da, da, razumijem :), samo što ja ipak mislim da se neke stvari mogu nazvati nesebičnim, barem u nekom kontekstu :? .

Ali dobro, nije to tema, a i samo se u krug vrtimo, a nije da sam s nekim u posebnoj raspravi, niti da smo na suprotnim stranama :).
sha_ba

#262 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by sha_ba »

macane sta zelis reci :?
Matzan

#263 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Matzan »

sha_ba wrote:macane sta zelis reci :?
Teško se seksati kad bole leđa.
A seks zna biti zdrav i ugodan...
Pryda

#264 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Pryda »

The Realist wrote:
Pryda wrote:

Da, da, razumijem :), samo što ja ipak mislim da se neke stvari mogu nazvati nesebičnim, barem u nekom kontekstu :? .

Ali dobro, nije to tema, a i samo se u krug vrtimo, a nije da sam s nekim u posebnoj raspravi, niti da smo na suprotnim stranama :).
To je vec dublja filozofija, citao sam jednom neki dobar tekst o tome samo ga ne mogu naci sada. Ono sto se navodi kao vrhunski cin nesebicnosti ''Kad majka daje zivot za dijete'' se moze i gledati na nacin da majka daje zivot zapravo iz licnog interesa a to je da ne pati za djetetom. Gore je neko napisao i to je 100% tacno, ne mora sve sto radimo iz licnog interesa biti lose za druge, ustvari cesto je dobro. Pogotovo kad se radi nesto za djecu.

Jednom sam na pitanje zasto su ljudi na selu imali inace vise djece nego ljudi iz gradova dobio odgovor ''zbog jeftine radne snage'' :-)
pussysmoke

#265 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:36, edited 1 time in total.
The Realist

#266 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by The Realist »

Pryda wrote:[
To je vec dublja filozofija, citao sam jednom neki dobar tekst o tome samo ga ne mogu naci sada. Ono sto se navodi kao vrhunski cin nesebicnosti ''Kad majka daje zivot za dijete'' se moze i gledati na nacin da majka daje zivot zapravo iz licnog interesa a to je da ne pati za djetetom. Gore je neko napisao i to je 100% tacno, ne mora sve sto radimo iz licnog interesa biti lose za druge, ustvari cesto je dobro. Pogotovo kad se radi nesto za djecu.

Jednom sam na pitanje zasto su ljudi na selu imali inace vise djece nego ljudi iz gradova dobio odgovor ''zbog jeftine radne snage'' :-)
Prosto ti ne daju da budeš nesebičan :D.
Sunny-7

#267 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Sunny-7 »

Joj, interes, sebicnost, svirate po zivcima vise time. Jeste, u mom licnom, sebicnom interesu mi je da volim svoju djecu, da me vole, da nas ta sebicna ljubav, bezgranicna i bezuslovna, napravi boljim ljudima. Sebicno volim sto sam tako sebicna, uh! :D
ZenaZbrkovima

#268 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by ZenaZbrkovima »

http://www.6yka.com/novost/70447/imam-4 ... a.-sta-sad

ne pronalazim se u tekstu, ali apsolutno razumijem. vjerujem da vas ima koji cete se pronaci u svakom slovu, i nema nista lose u tome. nek´ svako zivi zivot kako mu je ceif.
Matzan

#269 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Matzan »

Ma dobro što neke žene neće djece, al što neće ni da se :izet:
:?
ZenaZbrkovima

#270 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by ZenaZbrkovima »

slab :izet:, more bit´.
Tesla10

#271 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Tesla10 »

Želio bih imati djecu jednoga dana. Znači jednoga dalekog dana, ne sad. Razlozi su mnogi. A mogu shvatiti i ljude koji ih ne žele. I ja sam na toj granici ako me shvatate...
Matzan

#272 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Matzan »

ZenaZbrkovima wrote:http://www.6yka.com/novost/70447/imam-4 ... a.-sta-sad

ne pronalazim se u tekstu, ali apsolutno razumijem. vjerujem da vas ima koji cete se pronaci u svakom slovu, i nema nista lose u tome. nek´ svako zivi zivot kako mu je ceif.
Kad smo već kod ovog članka, onda mi je jako dobar komentar ispod
Sanja
Objavljeno: 28.03.2015. - 13:02
Moje skromno misljenje kao psihologa jeste da se u ovom Vasem izlaganju krije jako dubok problem"neprihvatanja" vaseg "mirisa" (da se tako izrazim) kao -zene-majke, od strane muskaraca kroz Vas zivot..ne zele Vas za Majku njihove djece.. Iz nekog razloga, niste im podobni...ALI, trebalo bi da znate, da je i to u redu.. to je stvar same Prirode...-njena seleekcija... I kada to prihvatite, otklonice te i taj bijes koji nosite zakljucan duboko u sbi, i zivjeti mnogo opustenije i sa vise postovanja i radosti prema majcinstvu kao Daru Prirode i samog Zivota.
alijagoro

#273 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by alijagoro »

Sanja izdominirala :thumbup:
Bambi_na_kofeinu

#274 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Bambi_na_kofeinu »

Volim djecu, hajde de tuđu manje-više, želja za imanjem djece mi je jedan od najprirodnijih osjećaja ikada (ali mi je i odstupanje od te norme ok, samo nemojte ljudi ništa na silu), ali gdje Sanja u onom članku iščita "duboko zaključani bijes"?

To ono ako neko ne želi djecu bijesna je brkata militantna feministica ili u muškom slučaju neki pritajeni psihopata sa seksualnim frustracijama?
Sanja ima išjus...
jao_situacije

#275 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by jao_situacije »

hoćel hanuma podvezati jajnike ili će đuvegija uraditi vazektomiju ili ipak kontracepcija..
koji je plan ?
Post Reply