Antisemitizam u Bosni

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
A_A_AKCIJA

#251 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by A_A_AKCIJA »

L u c i f e r wrote: Pričinjavaju ti se stvari, nigdje je ne pišem to što mi pokušavaš imputirati, nacionalistička mržnja te zasljepljuje čovječe, opusti se...

Osnovno pravilo internet bontona: komentarišu se postovi, a ne sagovornici.

Da vas ja naučim, kad već niste iz kuće ponijeli... :)
Dakle, da ponovim tvoje pisanje: Osnovno pravilo internet bontona: komentarišu se postovi, a ne sagovornici.

Koje pljuješ par redova prije: nacionalistička mržnja te zasljepljuje čovječe, opusti se...

:D

Svaka čast, :D

Imaš stomaraka za svaku moju nacionalističku izjavu, ikad, na ovom forumu. De unovči ovo svoje piskaranje :D
Last edited by A_A_AKCIJA on 24/03/2015 14:32, edited 1 time in total.
SaraFina

#252 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:Meni je totalno glupo na osnovu komentara na portalu i forumu suditi o nekoj novoj " društvenoj pojavi" u BiH. I to ni manje ni više nego duboko ukorijenjenoj.
za ovakve i slične teme ja bi svakako trazila argumente, dokaze i sl. Jer komentari na portalu i forumu to svakako ne mogu biti..
Pogotovo je izlišno dodavati ulje na vatru i tvrditi kako je prateća Antisemitizma ustvari islamska radikalizacija bošnjačkog naroda u sred kršćanske Europe.

Mislim uvod je u najmanju ruku čisti mazohizam i prevazilazi sigurno bilo kakvu zdravu kritiku.

Tema je u startu usmjerena na odredjeni kolosijek koji uvodničar iz nekog razloga preferira.
Rece neko kome je pisanje clanova zapadnohercegovackih foruma najveci argument za tvrdnje o Hrvatima u BiH. :roll:

Citiraj negdje na chatu slobodno temu koju sam otvorila u prilog tvojim tvrdnjama.
Naravno ne o Čoviću i sl na politici. Ovdje se ipak radi o nečemu što nadilazi politička uvjerenja.
Čitav jedan narod se diskreditira i nameću se na osnovu komentara pogrešne klasifikacije.

Ili dokazi da ja mišljenje tih foruma uzimam kao ukorijenjen društveni fenomen kad su bosanskohercegovački Hrvati ili Hrvati općenito u pitanju.

Jedno je zdravorazumska kritika a sasvim drugo " hajka" bez temelja.
L u c i f e r

#253 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

A_A_AKCIJA wrote:
L u c i f e r wrote: Pričinjavaju ti se stvari, nigdje je ne pišem to što mi pokušavaš imputirati, nacionalistička mržnja te zasljepljuje čovječe, opusti se...

Osnovno pravilo internet bontona: komentarišu se postovi, a ne sagovornici.

Da vas ja naučim, kad već niste iz kuće ponijeli... :)
Dakle, da ponovim tvoje pisanje: Osnovno pravilo internet bontona: komentarišu se postovi, a ne sagovornici.

Koje pljuješ par redova prije: nacionalistička mržnja te zasljepljuje čovječe, opusti se...

:D

Svaka čast, :D

Imaš stomaraka za svaku moju nacionalističku izjavu, ikad, na ovom forumu. De unovči ovo svoje piskaranje :D
Ja bi rado...

...al je off topic. :plete:
A_A_AKCIJA

#254 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by A_A_AKCIJA »

Otvori temu,

Isplati ti se :D
L u c i f e r

#255 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

Raja, bilo je zabavno, al valja ići, završi se i vaj moj današnji budžetlijski poso...

Znam vala i ja ove teme otvorit, što jes jes... :nargila:

:smeker:
kecher II

#256 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by kecher II »

Premijernocom wrote:
kecher II wrote:ma kakv crni antisemitizam u BiH kao nesto organizovano u tom smislu vec bosnjo se tako identifikuje navijacki k'o ko ih 'ebe oni ubijaju palestince, navijamo za palestince, ko 'ebe charlija karikira muhameda, navijamo za muhameda, bosnjo je antisemita iz ne znanja a ne ideologije a za to je kriva drzava koja ne uci ni djecu kroz skolski sistem a ni odrasle kroz zvanicnu drzavnu politiku.
komentari na portalima odrazavaju uobicajeno misljenje BH omladine koja bajram slavi u kafani uz cecu i cugu, otprilike k'o i ona 5-6 jegera: sta za vas predstavlja bajram - ma nista posebno izadjemo malo cugamo, eto to je to kako ona slavi bajram tako je i antisemita, tako meni to izgleda.
nisu antisemiti samo građani islamske vjeroispovjesti.

antisemitizma ne fali ni kod katolika ni kod pravoslavaca, samo što ovi ne brane ISIL i ne kace zastave, simbole , video, prijetnje i ostale poruke po FB profilima i slicno.

ne znam zasto antisemitizam vezes iskljucivo za Muslimane? ali priznajem da je vecina toga sto si napisao doslovno tako.
ma ne vezem iskljucivo za pripadnike islamske vjeroispovijesti, vec se pricalo o antisemitizmu u BiH a primjer napad u sarajevu, sarajevo uglavnom kontroliraju pripadnici islamske vjeroispovijesti i tako je doslo da sam korstio termin "bosnjo" jer se bosnjo identifikuje sa islamom, mada je i to pogresno, al' druga je to tema.
antisemitizam niti je nasa stvar niti smo mi bitni i da smo svi do jednog antisemiti u globalnom smislu.
pod "mi" mislim na ljude koji BiH dozivljavaju kao svoju zemlju i domovinu.
Last edited by kecher II on 24/03/2015 14:43, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#257 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:

Citiraj negdje na chatu slobodno temu koju sam otvorila u prilog tvojim tvrdnjama.
Naravno ne o Čoviću i sl na politici. Ovdje se ipak radi o nečemu što nadilazi politička uvjerenja.
Čitav jedan narod se diskreditira i nameću se na osnovu komentara pogrešne klasifikacije.

Ili dokazi da ja mišljenje tih foruma uzimam kao ukorijenjen društveni fenomen kad su bosanskohercegovački Hrvati ili Hrvati općenito u pitanju.

To je ono sto ti radis sa bh Hrvatima. Tvoj vjeciti argument je "otidji malo na HB forum pa ces vidjeti sta oni misle".
BHCluster

#258 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:

To je ono sto ti radis sa bh Hrvatima. Tvoj vjeciti argument je "otidji malo na HB forum pa ces vidjeti sta oni misle".
Srce moje napcheno da te nije pogodila tamo gdje boli. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#259 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

BHCluster wrote: Srce moje napcheno da te nije pogodila tamo gdje boli. :lol:
Nije, ja sam cetalj :evil: :lol:
SaraFina

#260 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:

Pa ja sam sama dijelom BH Hrvatica :D

Mozda me lično pogadja taj razdor i narušeni medjuljudski odnosi.

A imam i ovdje makar deset svjedoka sa tog istog foruma da sam godinama pokušavala popraviti medjuljudske odnose.

Upravo :D

Vjerovao ili ne. Popraviti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#261 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: Pa ja sam sama dijelom BH Hrvatica :D

A imam i ovdje makar deset svjedoka sa tog istog foruma da sam godinama pokušavala popraviti medjuljudske odnose.

Kakve to veze ima?

Luciferu spocitavas stvar koju i sama radis, ja o tome pricam.
SaraFina

#262 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote: Pa ja sam sama dijelom BH Hrvatica :D

Kakve to veze ima?

Luciferu spocitavas stvar koju i sama radis, ja o tome pricam.

Koje stvari ja radim?

Otvorila sam temu i o Bakiru Izetbegoviću ..

I to ne jednu. Dakle argumenti su ti neuvjerljivi. Ne slazem se ni sa obozavaocima lika i djela potonjeg :D

I ne mislim ovu temu podizati dalje na vrh i ciniti usluge Luciferu ili tebi.

Pa ugodno forumanje :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#263 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
Koje stvari ja radim?

Otvorila sam temu i o Bakiru Izetbegoviću ..

I to ne jednu. Dakle argumenti su ti neuvjerljivi. Ne slazem se ni sa obozavaocima lika i djela potonjeg :D

I ne mislim ovu temu podizati dalje na vrh i ciniti usluge Luciferu ili tebi.

Pa ugodno forumanje :D
O cemu ba ti pricas? Kakav crni Bakir?

Jos jednom, ti svoje svoje "argumente" o bh Hrvatima formiras na osnovu pisanja na HB forumu. Nemali broj puta smo o tome diskutovali.

Najvecu uslugu Luciferu ces napraviti kad mu napustis temu, pokusava te otjerat vec dvije stranice :lol:
safran

#264 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by safran »

Ridjobrki wrote:
Napadač na Elijasa Elija Taubera, savjetnika za kulturu i vjeru Jevrejske zajednice BiH, je Ahmet Fočak, saznaje "Avazov" portal. Fočak je uhapšen sinoć oko 21 sat. Na konferenciji za novinare održanoj danas u prostorijama MUP- a KS, Irfan Nefić, portparol MUP-a, rekao je da se motiv napada na Taubera ogleda u činjenici da je Tauber imao spor sa vlasnikom jedne zanatske radnje u kojoj je radio napadač.
Židov i Fočak u imovinskom sporu.

Jeb'o viceve. :D
Riđi ti si king!
SaraFina

#265 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by SaraFina »

Bato,

Još jednom BH Hrvati nisu Dragan Covic niti Portal sa stotinjak aktivnih forumaša. I to što ti pokušavaš ja ti kazem izvoli dokazati argumentirano.

Mojim postovima. Temama i sl.

To što ti neke privatne diskusije izvlačiš kao argumente ovdje odraz je nemoći ..

Pa ćeš onda opet spočitavati nekome kako IDE na ličnu razinu i spušta diskusiju.

A sam nisi sposoban ograditi se od toga :D
Last edited by SaraFina on 24/03/2015 14:54, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#266 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Ridjobrki »

safran wrote: Riđi ti si king!
Nekad je teško živjeti sa tom spoznajom ali hvala :D
Danguba

#267 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Danguba »

Ridjobrki wrote: Nekad je teško živjeti sa tom spoznajom ali hvala :D
...a kako ce tek ovo prezivjeti @Lucifer... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#268 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:Bato,

Još jednom BH Hrvati nisu Dragan Covic niti Portal sa stotinjak aktivnih forumaša. I to što ti pokušavaš ja ti kazem izvoli dokazati argumentirano.

To što ti neke privatne diskusije izvlačiš kao argumente ovdje odraz je nemoći ..

Pa ćeš onda opet spočitavati nekome kako IDE na ličnu razinu i spušta diskusiju.

Ma taman posla da sad rovim po tvojim postovima. Cak i da mi se da, ti bi opet svojim logickim driblinzima to opovrgla (moj favorit: recenicom sa upitnikom na kraju ja sam iznijela tvrdnju).

Ko te zna sa politickih tema, zna te. To sto te ja poznajem malo bolje od ostalih, ne treba ti izazivati strah :kiss:
SaraFina

#269 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:Bato,

Ma taman posla da sad rovim po tvojim postovima. Cak i da mi se da, ti bi opet svojim logickim driblinzima to opovrgla (moj favorit: recenicom sa upitnikom na kraju ja sam iznijela tvrdnju).

Ko te zna sa politickih tema, zna te. To sto te ja poznajem malo bolje od ostalih, ne treba ti izazivati strah :kiss:

Ogolio si mi dušu i srce? :D
L u c i f e r

#270 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

Haj još jedna za kraj nabrzinu, jebaiga:
Image
Pošto ovde šućur alahu nema antisemita, nadam se da se niko neće naći uvrijeđen.

:vozdra:
Last edited by L u c i f e r on 24/03/2015 15:28, edited 3 times in total.
BHCluster

#271 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote:
BHCluster wrote: Srce moje napcheno da te nije pogodila tamo gdje boli. :lol:
Nije, ja sam cetalj :evil: :lol:
Aha, izvinjavam se kolega moj greska.
jao_situacije

#272 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by jao_situacije »

bravo za lucifera i raju mu,

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150324044

:thumbup:

đe onaj čmoljo da ključa temu
L u c i f e r

#273 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

Zajebo si se, nije tama pokrenuta zbog napada, već:
Temu pokrecem zgadjen komentarima na clanku o napadu na g. Taubera, kao i brojnim postovima na ovom forumu.
8-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#274 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

L u c i f e r wrote:Zajebo si se, nije tama pokrenuta zbog napada, već:
Temu pokrecem zgadjen komentarima na clanku o napadu na g. Taubera, kao i brojnim postovima na ovom forumu.
8-)
Mladost povrsno cita. I zakljucuje uzimajuci sebe za arsin.
L u c i f e r

#275 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

_BataZiv_0809 wrote: Mladost povrsno cita. I zakljucuje uzimajuci sebe za arsin.
E moj bato, kaem ja sjeba nas bolonja... :cry:
Post Reply