/

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#251 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by _BataZiv_0809 »

Tabijat wrote:
Pa dobro, ako će te neko nalupati jer se držiš za rukicu s partnerom, onda ti i jest uskraćena sloboda kretanja. A to, ko paradira i zašto, i shvatanje toga kao provokacije, je bezveze razmišljanje. Šta tebe zaboli ćošak ko s kim spava i šeta, mene lično ni najmanje ne dotiče.
Pa dobro, slazem se, ali donekle. Inace tom logikom zabranjeno je nocu hodati kroz neke kvartove, bilo kome, jer ce biti opljackan.

Ali ovdje govorimo o drzavi, jer je ona ta koja daje prava i gay populacija se njoj obraca. Dakle drzava ti garantuje slobodu kretanja i sigurnost, ja o tome govorim. Ako te neko nalupa imas pravo da trazis odstetu kroz parnicu.

Naravno da me zaboli cosak sta ko radi dok se mene licno ne tice, ali kao gradjanin i platisa poreza imam pravo da propitujem svrsishodnost parada ponosa.
Last edited by _BataZiv_0809 on 20/03/2015 15:41, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#252 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by _BataZiv_0809 »

Ramzess Veliki wrote: Ja jednom stavio minđuhu i prođem pored nekih jalijaša, uhvate me nalupetaju i skinu mi onu minđuhu. A nisam bio gej nego metalac.
Tad kao klinjo sam shvatio da je nemoguće sveobuhvatno uticati na svijest svih ljudi na planetu radi promicanja tolerancije i suživota sa ljudima drugačijih stavova. Ili jeste, ali nije i za Bistrik.
Tako sam se linijom manjeg otpora uklopio u društveno prihvaćenu grupu ... skinuo minđuhu i počeo lokat' pivo.
Otkrio sam da je tako lakše živjeti u društvu i da takvo ponašanje ima svojih prednosti - stekao sam veći broj prijatelja a otkrio sam i čari jalijašenja kad smo poslije par piva pred prodavnicom uhvatili nekog žgoljavog metalca i skinuli mu tene. :thumbup:
Sto bi rekao pokojni prof.dr. Zoran Đinđić "svi mi zivimo u nekom okruzenju koje nas sudbinski determinise" i svako ko ispada iz zadatih determinanti trpi posljedice. Moje noge ispadaju iz zadatih obucarskih determinanti, tesko nalazim obucu. Neko sa brojem 42 se bolje uklapa i lako je nalazi :D

Tako i sa ovim stvarima.
Ramzess Veliki

#253 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Ramzess Veliki »

_BataZiv_0809 wrote:
Ramzess Veliki wrote: Ja jednom stavio minđuhu i prođem pored nekih jalijaša, uhvate me nalupetaju i skinu mi onu minđuhu. A nisam bio gej nego metalac.
Tad kao klinjo sam shvatio da je nemoguće sveobuhvatno uticati na svijest svih ljudi na planetu radi promicanja tolerancije i suživota sa ljudima drugačijih stavova. Ili jeste, ali nije i za Bistrik.
Tako sam se linijom manjeg otpora uklopio u društveno prihvaćenu grupu ... skinuo minđuhu i počeo lokat' pivo.
Otkrio sam da je tako lakše živjeti u društvu i da takvo ponašanje ima svojih prednosti - stekao sam veći broj prijatelja a otkrio sam i čari jalijašenja kad smo poslije par piva pred prodavnicom uhvatili nekog žgoljavog metalca i skinuli mu tene. :thumbup:
Sto bi rekao pokojni prof.dr. Zoran Đinđić "svi mi zivimo u nekom okruzenju koje nas sudbinski determinise" i svako ko ispada iz zadatih determinanti trpi posljedice. Moje noge ispadaju iz zadatih obucarskih determinanti, tesko nalazim obucu. Neko sa brojem 42 se bolje uklapa i lako je nalazi :D

Tako i sa ovim stvarima.
Nama koji smo proživjeli život na teži način je to jasno.
Nadam se da će postati jasno i gejevima. Bilo minđuha u uhu, bilo držanje za rućice uvijek će se naći neko da te pita: "A 'đe ti je kapa?" - kao razlog da te namariše.
Pa se ti žali prika moj ...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#254 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by _BataZiv_0809 »

Uvijek bilo :thumbup:
Stoner

#255 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Stoner »

madner wrote:
Naucnim metodama naravno. Neki su gledali google pretrage, neki mjere po podrazajima itd...
Nema SF veci broj pedera jer se tamo postaje peder, nego migracijom iz podrucja koja nisu tako naklonjena istima.
Kao npr.?

Prvi put cujem da presudjujuci faktor za masovne migracije moze biti i seksualna orijentacija. :mrgreen:
Ramzess Veliki

#256 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Ramzess Veliki »

Stoner wrote:
madner wrote:
Naucnim metodama naravno. Neki su gledali google pretrage, neki mjere po podrazajima itd...
Nema SF veci broj pedera jer se tamo postaje peder, nego migracijom iz podrucja koja nisu tako naklonjena istima.
Kao npr.?

Prvi put cujem da presudjujuci faktor za masovne migracije moze biti i seksualna orijentacija. :mrgreen:
Tite mi rahmetli ovo je dobra ideja ... :shock:
Navedeš u aplikaciji za preseljenje svoju seksualnu orijentaciju i služba za migracije te pošalje u za tu grupu predviđenu lokaciju i više nema zime. :D
madner

#257 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by madner »

Stoner wrote:
madner wrote:
Kao npr.?

Pa naveo sam ti dvije, nije valjda da nisi nista citao o tematici?

Zato sto ne citas, po obicaju.
Stoner

#258 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Stoner »

Mislio sam na ta podrucja koja navodis.

Al haj, sve bi to bilo fino ko sto ti kazes da te masovne migracije ka SF uopste postoje. Postojale su ali prije 50 godina tako da ta generacija odumire. Ono sto je ostalo je naslijedje seksualne revolucije, gay rightsa i SF kao epicentar liberalnog aktivizma. Migracije u SF nisu puno vece ili su i manje od migracija ka ostalim drzavama, a broj pedera raste a trebao bi padati da su migracije faktor. Nisu, faktor je drustveni ambijent koji bastini i promice odredjene vrijednosti pa shodno tome i stvara pedere i lezbejke. Bolji primjer za to je anticka Grcka koja te neke masovne migracije homoseksualaca izbacuje iz jednacine.
madner

#259 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by madner »

http://www.sfweekly.com/sanfrancisco/pr ... id=2950085

Podcjenjujes migraciju unutar USA.

Postotak pedera je vjerovatno konstantan, inace ne bi bilo uvijek novih doslji u SF.
Stoner

#260 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Stoner »

Dobar ti taj link. :mrgreen:
JThomas

#261 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

.
Last edited by JThomas on 20/03/2015 18:14, edited 1 time in total.
JThomas

#262 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

.
Last edited by JThomas on 20/03/2015 18:13, edited 1 time in total.
JThomas

#263 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

.
JThomas

#264 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

i jednom fanatičnom pokloniku slobodnog tržišta je van svake pameti da unutar jedne iste države (znači slobodno kretanje, naseljavanje i zapošljavanje) jedna prezrena manjina teži da ide i da se koncentriše tamo gdje je malo manje manjina i malo manje prezrena. a još je riječ o jednom od ekonomski jačih mjesta, ne o nekoj rupi. koja je to ironija i temeljno neshvatanje onoga što propovijedaš u svakom svom postu.

tako je kad kreneš razmišljati sa tri i po pročitane knjige umjesto svojom glavom.
JThomas

#265 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

.
jao_situacije

#266 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by jao_situacije »

ultima_palabra wrote:"Kulturološki marksizam" je glupost. Za Marxa je sve izvan klasne borbe i vlasništva nad materijalnim dobrima i sredstvima proizvodnje bilo nebitno i opsjenarski.
ima istine, to je za njega društvena superstruktura i tek nakon što se društvo izgradi onda se treba baviti kulturom..
Stoner

#267 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Stoner »

JThomas wrote:i jednom fanatičnom pokloniku slobodnog tržišta je van svake pameti da unutar jedne iste države (znači slobodno kretanje, naseljavanje i zapošljavanje) jedna prezrena manjina teži da ide i da se koncentriše tamo gdje je malo manje manjina i malo manje prezrena. a još je riječ o jednom od ekonomski jačih mjesta, ne o nekoj rupi. koja je to ironija i temeljno neshvatanje onoga što propovijedaš u svakom svom postu.

tako je kad kreneš razmišljati sa tri i po pročitane knjige umjesto svojom glavom.
Da, samo sto je citava USA osim konzervativnog Juga gay friendly . ;-)
SaraFina

#268 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by SaraFina »

Stoner, docov klon :D

Znammmmmm :D
Stoner

#269 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Stoner »

SaraFina wrote:Stoner, docov klon :D

Hehhee nisam niciji klon.
Al kako sam te otkrio haha :mrgreen: :lol:
SaraFina

#270 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by SaraFina »

Stoner wrote:
SaraFina wrote:Stoner, docov klon :D

Hehhee nisam niciji klon.
Al kako sam te otkrio haha :mrgreen: :lol:

Feministice se ne skrivaju :izet:

Još samo da gazdu prevedem ovamo :D
JThomas

#271 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

Stoner wrote:
JThomas wrote:i jednom fanatičnom pokloniku slobodnog tržišta je van svake pameti da unutar jedne iste države (znači slobodno kretanje, naseljavanje i zapošljavanje) jedna prezrena manjina teži da ide i da se koncentriše tamo gdje je malo manje manjina i malo manje prezrena. a još je riječ o jednom od ekonomski jačih mjesta, ne o nekoj rupi. koja je to ironija i temeljno neshvatanje onoga što propovijedaš u svakom svom postu.

i baš je sva jednako gay friendly?

dječak, nije zajebancija ono s one druge teme, tebi dobra pomoć treba.
Stoner

#272 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Stoner »

JThomas wrote:
Stoner wrote:

i baš je sva jednako gay friendly?

dječak, nije zajebancija ono s one druge teme, tebi dobra pomoć treba.
Dovoljno da to ne bude razlog za nekakve masovne migracije biblijskih razmjera.

Bavite se vi svojim zivotom gospodine.
madner

#273 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by madner »

2.5 knjige, bar provjeri migraciju po godinama, ima na googlu.
S4mpion

#274 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by S4mpion »

Tabijat wrote:Često pomislim kako je feminizam na današnjem vaktu potpuno nepotreban, da imamo zakonske mehanizme koji ti de jure daju ista prava i obaveze, i kontam, sve je ok, čemu više potenciranje problema koji je zastario.
Onda naletim na ovakvu temu i skontam da sam polazila od pogrešne pretpostavke.
Dok god se raspravlja (i to po parlamentima, ni manje ni više) jel abortus ok ili nije, dok god imamo nejednake plate (i ne prdite o tome "ko više radi" - ja sam inžinjer u miješanoj firmi, apsolutno mi niko ne može reći da radim manje, lakše ili lošije), dok god postoji nasilje nad ženama, dok god neki balkanski mužjak smatra da nekoga treba "dobro izjebati da se izliječi "..... zato treba feminizam. Neko reče, i slažem se: ne jednaki - jednakopravni.
Kakve sad veze abortus ima s temom?
Stoner

#275 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Stoner »

S4mpion wrote: Kakve sad veze abortus ima s temom?
Žene nemaju pravo na abortus u nekim zemljama.
Post Reply