Haj sad to fino sve baci na papir pa nam odgovori na pitanje, iz koje galaksije dolazi taj stomatolog?nellismo wrote:Radiologija je isto unosna za neka 3h se obrne 600KM ultrazvukom. A nije da nema posla.gilla wrote:Vrati malo sutra, sama ona stolica je 15-20k zavisno od modela.
Mozda i vrati ali da radi 10 sati dnevno, konstantno na udarnom mjestu.
Inace mislim da privatni dermatolozi koji su razvikani ubiru ogromnu lovu( pri tom mnogi ne izdaju račune).
Pregled koji traje 10-20 minuta 50-100 KM, bilo kakvi tretmani od 100-1000 KM. Za pola sata lasesrom uzme 300 i sl.
Da opet studiram znam sta bih upisao.
Dobar stomatolog mjesečno zaradi preko 20k, ljeti ide i do 50k. Največa zarada što sam vidio 54k za mjesec.
Da svaki sat u toku radnog vremena popravi po dva zuba i to naplati 50,00 KM po zubu, za 8 sati naplati 800,00 KM ( bez pauze ), bruto prihoda. Ako to pomnožimo sa 26 dana, u mjesecu, gdje ne računamo nedelju, dolazimo do cifre od 20.800 KM BRUTO prihoda. Ako uračunamo troškove materijala, rada, osiguranja, režija i sl. šta misliš kolika je tu NETTO ZARADA?
Možeš zajedno sa našom dragom EurosaOm
Da ne bude zabune, polazna tačka je jedan stomatolog sa jednom stolicom, bez asistenta, sa idealnim protokom pacijenata.