Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
okanomalo

#251 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by okanomalo »

kad krece izgradnja - "trnovo na vodi" :novine1:
mali_balon

#252 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by mali_balon »

ISIS centar za regrutaciju i obuku
calculator

#253 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by calculator »

Ima li iko snage u ovom gradu da zaustavi ovaj ekocid i u zatvor otjera ovog trnovljanskog načelnika :-)
klavirdžija

#254 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by klavirdžija »

Meni se čini da su uspješno prodali priču kod nas, sada im jedino preostaje da je još prodaju svojim Arapima... :D Ukoliko u tome uspiju, dobrano će hajrovati, a mi ćemo dobiti Dobrinju 9, 10, 11 i 12 u Trnovu.
klavirdžija

#255 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by klavirdžija »

Haj_Halve wrote:Nikakvog naselja tu nece biti. Pogledajte web stranicu Buroj-a i sami procjenite o kakvoj se kompaniji radi. Nemaju iza sebe nikakvih projekata. Ni jedan. Da je u pitanju normalna drzava, odavno bi se hapsili ovakvi probisvijeti a ne eskponirali u medijima, jos da im neki i vjeruju.

Da je u pitanju firma sa bilo kakvom reputacijom, znalo bi se za nju ovde u Emiratima (ne mora biti Emaar, Aldar) a imala bi na stranici slike onoga sto je realizovala.
Zayed Mall ne postoji.Sve ostalo (villa, residential) se svodi na BiH (Trnovo).U zadnje vrijeme su skinuli slike dizajna nekih projekata koje ocigledno nisu realizovali a stranica im je puna gresaka u pravopisu (na engleskom).

Daj Boze da se nesto realizuje, ali web stranica nije bas obecavajuca, niti ohrabruje. Kako to da jedna od vodecih firmi ovog tipa u UAE iza sebe nema nista realizovano, niti postoje bilo kakve informacije o ovoj firmi? Volio bih da neko ima neke informacije o ovoj firmi koji ce pobiti svu negativnost koja prozilazi iz logicnog razmisljanja o Buroj-u.
I meni se čini da ovo nije nikakva "vodeća firma". Biće prije da se ovako pokušavaju probiti, a što i ne bi kad su naletjeli na ekstra stručnjake. :D

Plan im je ambiciozan, najblaže rečeno, ali ovi zaljevski Arapi i (posebno) naša logika nisu kompatibilni, tako da ne bi bilo čudo da se i obistini. Ako tu dodamo još i malo pranja para, malo ovoga malo onoga, ne bi me začudilo da i osvane otprilike kako je i najavljeno. Samo, šta nakon toga? Ne znam, ali mislim da bi se pretvorilo u nekakvu planinsku verziju Bosmala, ono, niđe veze objekti, za šačicu koja se tako "uvalila", pa se onda vadi na raznorazne načine. Uglavnom, veze ovo nema sa održivim turizmom, nakon ovoga, ukoliko se obistini, mislim da možemo otpisati Bjelašnicu kao nekakav ozbiljan turistički kapacitet. Ionako je nategnuto ovako kako jest, ovim bi joj dohakali. Ali, nek se gradi što kažu :D Ionako nemamo apsolutno nikakav realan plan i za veće kapacitete od Bjelašnice, a ove što nas vode nam nije niko nametnuo -- kao narod zaslužujemo apsolutno sve što će se (i) time desiti.
calculator

#256 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by calculator »

klavirdžija wrote:Meni se čini da su uspješno prodali priču kod nas, sada im jedino preostaje da je još prodaju svojim Arapima... :D Ukoliko u tome uspiju, dobrano će hajrovati, a mi ćemo dobiti Dobrinju 9, 10, 11 i 12 u Trnovu.
Ne u Trnovu, na Prečkom polju, u netaknutom dijelu prirode. Jes' da izletnici ponekad okrenu ražanj i ostave pokoju kesu smeća, ali svejedno - Prečko polje mora ostati u stanju i obliku kakvo je od nastanka! Ovo sela što je izgrađeno, dovoljno je....
klavirdžija

#257 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by klavirdžija »

calculator wrote:
klavirdžija wrote:Meni se čini da su uspješno prodali priču kod nas, sada im jedino preostaje da je još prodaju svojim Arapima... :D Ukoliko u tome uspiju, dobrano će hajrovati, a mi ćemo dobiti Dobrinju 9, 10, 11 i 12 u Trnovu.
Ne u Trnovu, na Prečkom polju, u netaknutom dijelu prirode. Jes' da izletnici ponekad okrenu ražanj i ostave pokoju kesu smeća, ali svejedno - Prečko polje mora ostati u stanju i obliku kakvo je od nastanka! Ovo sela što je izgrađeno, dovoljno je....
Znam, ono je fakat fantastičan komad zemlje (mislim da je opština Trnovo, iako do mjesta Trnovo ima podosta). Ali, vidi gore -- realno, ni ne zaslužujemo takve ljepote, to stalno isponove i dokazujemo. Mene ovo uopšte ne čudi, nije nam niko kriv što smo glupi ko penis, halovni, bahati itd.
Last edited by klavirdžija on 08/10/2015 21:52, edited 1 time in total.
klavirdžija

#259 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by klavirdžija »

Manu wrote:
Stepen obrazovanja: Osnovna skola
Predmet: Matematika
Lekcija: Pretvaranje osnovnih mjernih jedinica
Tezina: lagano do srednje

1. 1 milion kvadratnih stopa = 92903 m2
2. 600000 kvadratnih stopa = 55741 m2

Dodatno (zanimljivosti iz ex-Yu):

ZAJEB Mall Trnovo - 92000 m2
Usce - 130000 m2
MEPAS - 102000 m2
WestGate - 226000 m2
itd...

Trnovo Bolnica - 55000 m2
Kosevo - preko 170000 m2
VMA - 190000 m2
itd...

P.S. Pilule propisane od doktora se moraju redovno uzimati, inace nece imati efekta!!!
Eh, evo sad i vježbe za ove malo naprednije đake. 150K Dirhama je navedena cijena manjih stanova, a to je cirka 70000 maraka. Znači nema dalje, fakat nam dolaze baš najbogatiji Emiraćani. :D
Banksy

#260 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Banksy »

Turistički grad u podnožju Bjelašnice i Treskavice: Početna ulaganja od milijardu eura

Prema ugovoru koji će biti potpisan 15. oktobra, Općina je obavezna osigurati svu potrebnu urbanističku dokumentaciju, otkup privatnog zemljišta i "privođenje cjelokupnog prostora predviđenog namjeni“ uključujući i odgovarajuće dozvole za komunalnu infrastrukturu.

http://www.klix.ba/biznis/investicije/t ... /151008078
Može li se kako saznati za koliko su općini Berilo i društvo iz exSBiH preprodali one milione kvadrata bjelašničkog zemljišta koje su od domicilnog stanovništva kupili budzašto? Koliko će svaki od ovih seoskih konjokradica biti dobar? Milion, dva, tri, deset?
Lekler

#261 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Lekler »

Posto je ovo u sustini dobra stvar i sto ce ozivjeti jednu od najnerazvijenih opstina u FBiH,mi cemo to da popljujemo,jer znas grade Arapi pogani,fuj fuj,daj nam neke svabe,spance,srbe oni su raja mogu s nama na pivu... :run:
bach

#262 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by bach »

Lekler wrote:Posto je ovo u sustini dobra stvar i sto ce ozivjeti jednu od najnerazvijenih opstina u FBiH,mi cemo to da popljujemo,jer znas grade Arapi pogani,fuj fuj,daj nam neke svabe,spance,srbe oni su raja mogu s nama na pivu... :run:
Sa Arapima nećeš na pivu baš nikako...
muha_sa

#263 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by muha_sa »

bach wrote:
Lekler wrote:Posto je ovo u sustini dobra stvar i sto ce ozivjeti jednu od najnerazvijenih opstina u FBiH,mi cemo to da popljujemo,jer znas grade Arapi pogani,fuj fuj,daj nam neke svabe,spance,srbe oni su raja mogu s nama na pivu... :run:
oni rakiju cugaju :lol:
nosara

#264 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by nosara »

muha_sa wrote:
bach wrote:
oni rakiju cugaju :lol:
Piju li vodu i koju...? Najozbiljnije, koju ce vodu koristit za izgradnju i kasnije koju ce vodu lokat stanovnici tog cuda...? Ima li gore neka nezavisna akumulacija ili ce se nakacit na nas vodovod...?
Haris.ba

#265 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Haris.ba »

Pa ako ćemo biti pošteni, Sarajevo pije njihovu vodu. :D

Ima vode na Bjelašnici, ali ne za količine potrebne za najavljeni projekat. I trebaju velika ulaganja u infrastrukturu. Koga zanima neka gugla projekat "Crna rijeka" i "Bijela rijeka". Otpadne vode će se vjerovatno slijevati na Butile, pa kad za 100 godina postrojenja za preradu prorade da se mogu prečišćavati.
calculator

#266 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by calculator »

nosara wrote:Piju li vodu i koju...? Najozbiljnije, koju ce vodu koristit za izgradnju i kasnije koju ce vodu lokat stanovnici tog cuda...? Ima li gore neka nezavisna akumulacija ili ce se nakacit na nas vodovod...?
Potok "Bijela" nalazi se na 2 km od lokacije ovog naselja. Ponornica, voda koja je u gornjem toku pitka iz korita, prije jebališta Lutrije BiH
bach

#267 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by bach »

Arapi ne piju vodu. Oni piju vreli čaj i mlijeko od kamile.
_Reds_

#268 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by _Reds_ »

Banksy wrote:

Turistički grad u podnožju Bjelašnice i Treskavice: Početna ulaganja od milijardu eura

Prema ugovoru koji će biti potpisan 15. oktobra, Općina je obavezna osigurati svu potrebnu urbanističku dokumentaciju, otkup privatnog zemljišta i "privođenje cjelokupnog prostora predviđenog namjeni“ uključujući i odgovarajuće dozvole za komunalnu infrastrukturu.

http://www.klix.ba/biznis/investicije/t ... /151008078
Može li se kako saznati za koliko su općini Berilo i društvo iz exSBiH preprodali one milione kvadrata bjelašničkog zemljišta koje su od domicilnog stanovništva kupili budzašto? Koliko će svaki od ovih seoskih konjokradica biti dobar? Milion, dva, tri, deset?
Imas na stranici opcine ko su vlasnici svih parcela na Prečkom polju.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#269 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by mk ultra »

calculator wrote:
nosara wrote:Piju li vodu i koju...? Najozbiljnije, koju ce vodu koristit za izgradnju i kasnije koju ce vodu lokat stanovnici tog cuda...? Ima li gore neka nezavisna akumulacija ili ce se nakacit na nas vodovod...?
Potok "Bijela" nalazi se na 2 km od lokacije ovog naselja. Ponornica, voda koja je u gornjem toku pitka iz korita, prije jebališta Lutrije BiH
ima više izvora ovaj potok

lokalci često imaju problema sa vodosnadbijevanjem ljeti ;-)
nosara

#270 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by nosara »

mk ultra wrote:
calculator wrote:
ima više izvora ovaj potok

lokalci često imaju problema sa vodosnadbijevanjem ljeti ;-)
Dakle, problemi s vodom se samo gomilaju... Aferim...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#271 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by mk ultra »

nosara wrote:
Dakle, problemi s vodom se samo gomilaju... Aferim...
selo dejčići nema više od 50 kuća, šabanci možda 10tak, ledići isto tako, tamo najmanje ljudi stalno živi, i opet im je guravo za vodu

sjeti se kad si zadnji put vidio normalan izvor, veće snage, na bjelašnici ili igmanu :mrgreen:

ima u ledićima fin izvor, al opet ne znam... ovdje se grad pravi
O'zone
Globalni moderator

#272 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by O'zone »

Hajd drago mi je vidjeti da su danas potpisali finalni ugovor mada sam još uvijek s(k)eptičan al' to je nama naša borba dala.

Fino vidjeti danas u Viječnici sve one face kako se smješkaju na cifru i kontaju koliko mogu "zafatiti vode sa izvora" :-D

Image
Image

Ovi arapi su skontali ideju, našli prostor, koliko vidim predstavljali na svim bitnijim sajmovima gdje su šicali lovu od emira i ostalih bogatuna e sad kad su dobili dovoljno vjetra ( čitaj $ ) u leđa došli su da potpišu finalni ugovor sa ovim našim.
Država

#273 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Država »

Sarajmen wrote:Potpisaše oni danas finalni ugovor, izgleda da i nije baš sve to šuplja priča o ovoj velikoj investiciji u Općinu Trnovo.
:thumbup:
Cossack

#274 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Cossack »

Država wrote:
Sarajmen wrote:Potpisaše oni danas finalni ugovor, izgleda da i nije baš sve to šuplja priča o ovoj velikoj investiciji u Općinu Trnovo.
:thumbup:
Najlakše je prvo popljuvati pa onda čekati da vidiš šta će se desiti... :(
karanana

#275 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by karanana »

evo ja cu nastaviti pljuvati.
ovo moze biti investicija od 20, 50 miliona eura. to bi po meni cak bio i uspjeh.
ali investicija od 4 milijarde.....smijesno.
ako mi je potpis nekog sumnjivog sheika, vjerovatno uposlenika ridjeg na poziciji pranja vesha, zajedno sa ibrinim potpisom, neka garancija onda jebes to.
ako sta naprave, napravice neke barakice kao one u hadzicima sto su napravili.

pa pogledajte stranicu firme koja ce uloziti 4+ milijarde evra....onaj slide show ide...ridji, "sheki", ridji, ibro....
pogledajte ono mezarje koje prodaju za naselje.
Post Reply