Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
- Grover
#251 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Šojble ozaren trijumfom:
- Grover
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#253 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ma, nisam ti slalal pp, nego te prizivala na temi, (evo da dođe @Dozer) pa će reći, kad dođe @Dozer baš ćemo ga pitati itd....Dozer wrote:Pa nije mi nista takvo doslo na pp od tebe...KatarinaKosaca wrote:Ma, nije to, nije oko revolvera. Nego, nešto da li se moglo pogoditi kad se pogodilo itd. Poslije te pp, na temi. Zato uvijek da znamo gdje si i sa kim siDozer wrote:Pa poslala si mi pp nesreco, i sve ti odgovorih![]()
![]()
Ne, fakat si falio, ti meni jesi autoritet glede toga, pa me baš zanimalo tvoje mišljenje. Mislim da je tema bila oko atentata (terorizma) u Parizu, ali bilo, prošlo.Copy/paste pa sibni opet. Sad me zanima sta je bilo
- Zeljoooo
#254 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
@katarina @dozer
Ne spamajte djaba temu. Muntajte se na PP!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#255 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
NIje muntanje,Zeljoooo wrote:@katarina @dozer
- Opetja033
#256 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Diletanti iz Syroze pristali upravo na ono protiv cega su bili najglasniji u predizbornoj kampanji: produzavanje uzimanja kredita pod sadasnjim uslovima. Dosljedni su nema sta. Jebeni populisti.
NWO pobjeduje ponovo, all resistance is futile. Predajte se levati, manje ce boljeti.
NWO pobjeduje ponovo, all resistance is futile. Predajte se levati, manje ce boljeti.
Last edited by Opetja033 on 22/02/2015 21:50, edited 1 time in total.
- agnostic_front
#257 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
you will be assimilatedOpetja033 wrote:Diletanti iz Syroze pristali upravo na ono protiv cega su bili najglasniji u predizbornoj kampanji: produzivanje uzimanja kredita pod sadasnjim uslovima. Dosljedni su nema sta. Jebeni populisti.
-
jastuk1
#258 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Otpor je džaba!agnostic_front wrote:you will be assimilatedOpetja033 wrote:Diletanti iz Syroze pristali upravo na ono protiv cega su bili najglasniji u predizbornoj kampanji: produzivanje uzimanja kredita pod sadasnjim uslovima. Dosljedni su nema sta. Jebeni populisti.
Cipiripis na sljedećim izborima, a ko da gledam bit će opet prijevremeni, slobodno može uručiti štafetu preCjedniku Zlatne zore. Možda će ti zlatari
-
Captain Ahab
#259 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
http://www.wsj.com/articles/greece-subm ... 1424764737Greek Reform Proposals ‘Sufficient,’ EU Official Says
Athens moves closer to securing bailout extension
BRUSSELS—A list of proposals submitted by the Greek government on how to overhaul the country’s economy appears to be in line with the principles set out by eurozone finance ministers, a European Commission official said Tuesday, putting Athens one step closer to securing a four-month extension to its expiring bailout.
But the bloc’s governments will require more detail on the proposals before giving Greece more money and possibly before approving its extension request.
“In the commission’s view, this list is sufficiently comprehensive to be a valid starting point for a successful conclusion of the review, as called for by [eurozone finance ministers],” the official said. “We are notably encouraged by the strong commitment to combat tax evasion and corruption.”
However, Jeroen Dijsselbloem, the Dutch finance minister who leads meetings of the eurozone ministers, said the proposals represented “just a first step.”
...
-
Captain Ahab
#260 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
http://www.ft.com/cms/s/0/8b60be34-bc38 ... z3SgdYRIAmA closer look at Greece’s proposed reforms
Greece’s new leftwing Syriza government has talked of killing the country’s current bailout deal. Yet many of the reform pledges it spelt out in a letter to the eurogroup on Tuesday bear a striking resemblance to those made but not implemented by previous Greek finance ministers.
Others seem calibrated to give space for Yanis Varoufakis, Greece’s new finance minister, to claim he has kept faith with Syriza’s so-called “Thessaloniki programme”. This is a collection of anti-austerity policies endorsed by multiple factions in the hardline “Left Platform”, which is said to represent about one-third of party activists.
Privatisation: Syriza’s opposition to privatisation seems to have evaporated. The government commits not to reverse sales that have been completed, while “respecting the legal process” in the case of tenders already launched.
Tax policy: Despite Syriza’s promise not to increase taxes, Mr Varoufakis appears willing to comply with the IMF’s longstanding demand that concessionary VAT rates charged on Aegean Islands should be raised to the standard level. Such a measure would raise revenues significantly but was headed off by previous governments because of pressure from local politicians.
Revenue administration: The Syriza government will bolster the independence of the general secretary for public revenues “from all sorts of interference (political or otherwise) while guaranteeing full accountability and transparency of their operations”. This amounts to a commitment to ensure that the country’s top tax collector will not be forced out, as happened in June to Haris Theoharis after he asked several prominent Greek company owners with political connections to pay up.
Banking: A partial win for the Syriza government, which is committed to banning foreclosures for homeowners unable to pay their mortgages. Mr Varoufakis says the government will “collaborate with bank managements and the institutions to avoid, in the forthcoming period, auctions of the main residence of households below a certain threshold, while pursuing strategic defaulters”.
Labour market: A defeat for the government, which has pledged to revive collective wage bargaining and increase the minimum wage to the pre-crisis level by 2016.
Mr Varoufakis has signed up to the “phasing in of a new ‘smart’ approach to collective wage bargaining . . . would include the ambition to streamline and over time raise minimum wages in a manner that safeguards competitiveness and employment prospects”.
- Stoner
#261 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Moram priznat da me ovaj Cipras jako razocarao, ispao je prava picka , taman sam se pripremio da uzivam u spektaklu al kako stvari stoje i dalje cu slusati price o " pravoj ljevici " . . .
Jedini veci govnar od ovog Ziprasa je onaj Jose Mujica. Pa koliki egoista i narcis moras biti da se onako odvratno ponasas jbo sliku svoju.
Jedini veci govnar od ovog Ziprasa je onaj Jose Mujica. Pa koliki egoista i narcis moras biti da se onako odvratno ponasas jbo sliku svoju.
- nosara
#262 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
A vole ga ljudi... Da je i tebi...Stoner wrote:Moram priznat da me ovaj Cipras jako razocarao, ispao je prava picka , taman sam se pripremio da uzivam u spektaklu al kako stvari stoje i dalje cu slusati price o " pravoj ljevici " . . .
- no_mani=no_fjučr
#263 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
A Zlaja je vrhgovnar ili nije?Stoner wrote:Moram priznat da me ovaj Cipras jako razocarao, ispao je prava picka , taman sam se pripremio da uzivam u spektaklu al kako stvari stoje i dalje cu slusati price o " pravoj ljevici " . . .
- Opetja033
#264 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Jos jedno zivotno razocaranje kod mladih i isfrustriranih balkanskih wanabee ljevicara. Naviknite se, ovo je tek pocetak. Zivot ce vam donijeti jos mnogo ovakvih razocarenja dok se se opametite. 
A tako su se bili ponadali... Ova tema vrvila od optimizma i nade. Da nisam zlurad prosto bi mi ih bilo zao.
A tako su se bili ponadali... Ova tema vrvila od optimizma i nade. Da nisam zlurad prosto bi mi ih bilo zao.
- no_mani=no_fjučr
#265 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Definitivno im ne zelim da opamete, nema mlakosti, oni nisu birali ekskluzivitet, nestvarni u propadanju! Zora da im svane!Opetja033 wrote:Jos jedno zivotno razocaranje kod mladih i isfrustriranih balkanskih wanabee ljevicara. Naviknite se, ovo je tek pocetak. Zivot ce vam donijeti jos mnogo ovakvih razocarenja dok se se opametite.
- Opetja033
#266 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Zlatna, zlatna.no_mani=no_fjučr wrote: Zora da im svane!
- JohnnyS
#267 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
http://bljesak.info/rubrika/vijesti/cla ... ade/110175
Bolje im je da se pomire s idejom liberalnog kapitalizma nego da se ovako koprcaju, prije će potonuti.
Bolje im je da se pomire s idejom liberalnog kapitalizma nego da se ovako koprcaju, prije će potonuti.
-
ime_kojeg_nema
#268 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Mislim da na procese u politici treba gledati malo dugoročnije. Po meni Syriza igra pametno. Izvukli su maksimum od mogućeg, a probali su i više no protivnik je trenutno prejak. Da postoji makar još jedna lijeva vlada u EU odnos snaga bi bio drugačiji. Možda još uvijek ne dovoljno drugačiji da se ukinu mjere štednje ili da se radi na stvaranju jedne drugačije, socijalne Evrope, ali svakako bolji nego što je sada. Podemos ima dobre šanse da ove godine dođe na vlast u Španiji. To bi mnogo pomoglo grčkoj vladi, a dalo bi vjetar u leđa i ostatku ljevice u Evropi. Oni ljevičari koji su priželjkivali grčko napuštanje EU zone su jednostavno u zabludi jer bi to samo izazvalo katastrofu u Grčkoj, a loše bi se odrazilo i na ostatak ljevice, naročito na Podemosov izborni rezultat. Syriza treba iskoristi svoj uticaj i entuzijazam koji je pokrenula i aktivno raditi na stvaranju širokog evropskog fronta, sastavljenog od partija i pokreta, koji se protive mjerama štednje i neoliberalnom kapitalizmu. Samo tako mogu nešto napraviti, a vrijeme i razvoj situacije im idu na ruku jer će se kriza sasvim sigurno produbljivati.
- Grover
- seln
#270 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Grci totalno pukli, traze od Njemacke isplatu odstete za WW2 i prijete pljenidbom investicija....
koliko ocajan moras biti da ujedas ruku koja ti je najvise poklonila?
koliko ocajan moras biti da ujedas ruku koja ti je najvise poklonila?
- Grover
-
fantabox
#272 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
“Bitka protiv mjera štednje počinje čašom Chardonnaya i grilanim lubinom”
http://www.nacional.hr/clanak/svijet/87 ... otografija
- mO k3
#273 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
fantabox wrote:“Bitka protiv mjera štednje počinje čašom Chardonnaya i grilanim lubinom”
Bezobrazni su ....
- seln
#274 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Treba pronijeniti naslov teme....
"Tsipras usrao vise u tri dana, nego PASOK u dvadeset godina"
- mO k3
#275 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
seln wrote:Treba pronijeniti naslov teme....