Viška ili ukupno ?fosna2014 wrote:Koliko kod nas ima budzetskih korisnika na svim nivoima?
Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
- area51
#251 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
- fosna2014
#252 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Ukupno. Visak je lako protumaciti.area51 wrote:Viška ili ukupno ?fosna2014 wrote:Koliko kod nas ima budzetskih korisnika na svim nivoima?
-
Drinski
#253 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Sta drugo može uraditi?area51 wrote:Da popravi rejting tako što će otpustati 16000 ljudi...Drinski wrote:Vucic ionako nista nije uradio, sa svima se svađa, pa će tako pokusati da popravi rejting.
-
KENJAC
#254 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Pun forum forumasa koji jos uvijek vjeruju u zlatne kasike , Trebinjske aerodrume , trece entitete i ostale kurce palce. Sto jes jes, kad Hrvati mogu vjerovat da ce uskoro postati naj razvijenija drzava Evrope , sto Grcima zabranit da vjeruju da ce neko drugi vratit njihov dug. Cetere's godina nista ne radis a dobro zivis i kad dodje konobar na naplati .... ti jednostavno glasas za nekog drugog. Je's aha !
- fosna2014
#255 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Ali ce zato dobiti duplo ako ne i vise novih glasaca.area51 wrote:Da popravi rejting tako što će otpustati 16000 ljudi...Drinski wrote:Vucic ionako nista nije uradio, sa svima se svađa, pa će tako pokusati da popravi rejting.
-
breuer
#256 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Pa za početak da prestane sa otvorenim populizmom, ah ne, to ga održava tu gdje jesteDrinski wrote:Sta drugo može uraditi?area51 wrote:Da popravi rejting tako što će otpustati 16000 ljudi...Drinski wrote:Vucic ionako nista nije uradio, sa svima se svađa, pa će tako pokusati da popravi rejting.
-
KENJAC
#257 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
I jos nesto ! Imam doru jaranicu sto zivi u Grckoj. Ona kaze da Grci uopste nemaju dug !

-
Captain Ahab
#258 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Kako se moglo i ocekivati, niko se nije posebno uzbudio oko pobjede Syrize osim novinara i forumskih revolucionara.
Evropske berze i dalje rastu, cak se i euro malo popravio nakon proslosedmicnog pada. Jedino rublja i dalje pada

Evropske berze i dalje rastu, cak se i euro malo popravio nakon proslosedmicnog pada. Jedino rublja i dalje pada

- bogumila
#259 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
ybt koja strava od rezultata !!! hahahahah uzas zivi.... kad ovo presaberes i podvuces crtu, pobijedila je svaka stranka koja je ekstremisticka, bilo da je ljevica il desnica... konzervativci i nacisti imaju 6 puta vise glasova od "evropske stranke" i od "obicne" desnicarske... komunisti i siriza imaju 13 puta vise od "obicne" ljevice... fakat sokantno mislim nije da je neko iznenadjenje al opet... kad vidis ovako dijagram, ...fosna2014 wrote:
- fosna2014
#260 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
bogumila wrote:ybt koja strava od rezultata !!! hahahahah uzas zivi.... kad ovo presaberes i podvuces crtu, pobijedila je svaka stranka koja je ekstremisticka, bilo da je ljevica il desnica... konzervativci i nacisti imaju 6 puta vise glasova od "evropske stranke" i od "obicne" desnicarske... komunisti i siriza imaju 13 puta vise od "obicne" ljevice... fakat sokantno mislim nije da je neko iznenadjenje al opet... kad vidis ovako dijagram, ...fosna2014 wrote:![]()
Ja pokusam shvatiti zasto se smatra SYRIZA radikalnom? Samo zato sto nije neoliberalisticki orijentirana ili sta?
- bogumila
#261 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
fosna2014 wrote: ybt koja strava od rezultata !!! hahahahah uzas zivi.... kad ovo presaberes i podvuces crtu, pobijedila je svaka stranka koja je ekstremisticka, bilo da je ljevica il desnica... konzervativci i nacisti imaju 6 puta vise glasova od "evropske stranke" i od "obicne" desnicarske... komunisti i siriza imaju 13 puta vise od "obicne" ljevice... fakat sokantno mislim nije da je neko iznenadjenje al opet... kad vidis ovako dijagram, ...![]()
Ja pokusam shvatiti zasto se smatra SYRIZA radikalnom? Samo zato sto nije neoliberalisticki orijentirana ili sta?[/quote]
zato sto je puno "ljevlja" od ostatka ljevice.. to je sve, nema nikakvih teorija zavjere ni ko je u pravu ko je u krivu ...
- fosna2014
#262 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Alexis Tsipras dao zakletvu pred predsjednikom Grcke. Postao je novi premijer ove drzave. Uz dopunu da nije htio ortodoksnu zakletvu predati, kao svi dosadasnji premijeri.
- nosara
#263 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Upravo zato... Ovdje se njace kako gazde diriguju (u vecini)... Sve sto odstupa od neoliberalnokapitalistickofasisticke mantre o svetosti zapada, eu, nato i profita po cijenu krvi nerodjene djece, ima se smatrati nepozeljnim radikalizmom...fosna2014 wrote: Ja pokusam shvatiti zasto se smatra SYRIZA radikalnom? Samo zato sto nije neoliberalisticki orijentirana ili sta?
- Lincoln-Burrows
#264 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Budala, samo će izgubiti popularnost.fosna2014 wrote:Alexis Tsipras dao zakletvu pred predsjednikom Grcke. Postao je novi premijer ove drzave. Uz dopunu da nije htio ortodoksnu zakletvu predati, kao svi dosadasnji premijeri.
- fosna2014
#265 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
On je ateist, ne znam sto bi dao ortodoksnu zakletvu?Lincoln-Burrows wrote:Budala, samo će izgubiti popularnost.fosna2014 wrote:Alexis Tsipras dao zakletvu pred predsjednikom Grcke. Postao je novi premijer ove drzave. Uz dopunu da nije htio ortodoksnu zakletvu predati, kao svi dosadasnji premijeri.
- Lincoln-Burrows
#266 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Upravo to što ne propagira neoliberalni kapitalizam zato je proglašena radikalnom.fosna2014 wrote: Ja pokusam shvatiti zasto se smatra SYRIZA radikalnom? Samo zato sto nije neoliberalisticki orijentirana ili sta?
- bogumila
#267 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
ako je fakat ateista normalno da nije htio.. sto se mene tice samo je time izbjego licemjernost i lazno zaklinjanje..
- nosara
#268 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Ovdje su ljudi naviknuti na pseudoljevicare koji ne izlaze iz crkava i dzamija... Ili barem tu i tamo osvanu na fotografiji u skrusenoj molitvi...fosna2014 wrote:On je ateist, ne znam sto bi dao ortodoksnu zakletvu?Lincoln-Burrows wrote:Budala, samo će izgubiti popularnost.fosna2014 wrote:Alexis Tsipras dao zakletvu pred predsjednikom Grcke. Postao je novi premijer ove drzave. Uz dopunu da nije htio ortodoksnu zakletvu predati, kao svi dosadasnji premijeri.
- Lincoln-Burrows
#269 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Pa i u Hrvatskoj je Josipović bio ateist pa je isto rekao: 'tako mi Bog pomogao' na zakletvi.fosna2014 wrote:On je ateist, ne znam sto bi dao ortodoksnu zakletvu?Lincoln-Burrows wrote:Budala, samo će izgubiti popularnost.fosna2014 wrote:Alexis Tsipras dao zakletvu pred predsjednikom Grcke. Postao je novi premijer ove drzave. Uz dopunu da nije htio ortodoksnu zakletvu predati, kao svi dosadasnji premijeri.
- nosara
#270 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
I dobio nadimak lignja...Lincoln-Burrows wrote:Pa i u Hrvatskoj je Josipović bio ateist pa je isto rekao: 'tako mi Bog pomogao' na zakletvi.fosna2014 wrote:On je ateist, ne znam sto bi dao ortodoksnu zakletvu?Lincoln-Burrows wrote: Budala, samo će izgubiti popularnost.
-
Captain Ahab
#271 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Nije ni cudo s obzirom na sve kroz sta je Grcka prosla zadnjih godina. Poptuno je normalno da ce ljudi glasati za one koji obecaju da ce promijeniti status quo, bez obzira na to da li je to realno.bogumila wrote:ybt koja strava od rezultata !!! hahahahah uzas zivi.... kad ovo presaberes i podvuces crtu, pobijedila je svaka stranka koja je ekstremisticka, bilo da je ljevica il desnica... konzervativci i nacisti imaju 6 puta vise glasova od "evropske stranke" i od "obicne" desnicarske... komunisti i siriza imaju 13 puta vise od "obicne" ljevice... fakat sokantno mislim nije da je neko iznenadjenje al opet... kad vidis ovako dijagram, ...fosna2014 wrote:![]()
Pri tome, rezultati na prvi pogled malo varaju. Ovi konzervativci koji su drugi, su zapravo do sada bili na vlasti i oni su tradicionalna desnica, nista radikalno.
PASOK koji je kao tradicionalna ljevica cesto bio na vlasti je izgubio svaki kredibilitet i sada ga je Syriza manje vise zamijenila i pokupila mu glasace. Jos malo da Syriza ublazi retoriku i postace oni jedna fina evropska socijaldemokratska stranka
Ovo ostalo je sitna buranija...
Last edited by Captain Ahab on 26/01/2015 15:19, edited 1 time in total.
- stakasa
#272 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Kad reknes jesam zaduzio sam se, potrosio sam sve i ne mislim vratit - jasta si vec radikalan i bezobrazanLincoln-Burrows wrote:Upravo to što ne propagira neoliberalni kapitalizam zato je proglašena radikalnom.fosna2014 wrote: Ja pokusam shvatiti zasto se smatra SYRIZA radikalnom? Samo zato sto nije neoliberalisticki orijentirana ili sta?
- Lincoln-Burrows
#273 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Pa dobro nije zbog toga nego zbog govora i izgleda.nosara wrote:I dobio nadimak lignja...Lincoln-Burrows wrote:Pa i u Hrvatskoj je Josipović bio ateist pa je isto rekao: 'tako mi Bog pomogao' na zakletvi.fosna2014 wrote:
On je ateist, ne znam sto bi dao ortodoksnu zakletvu?
-
breuer
#274 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Sam si rekao: "Bio ateista."Lincoln-Burrows wrote:Pa i u Hrvatskoj je Josipović bio ateist pa je isto rekao: 'tako mi Bog pomogao' na zakletvi.
Na kraju krajeva ovaj Cipras izgleda i jeste političar za tipove kao što su kompozitor Josipović i slični mu.
- nosara
#275 Re: Radikalna ljevica uzela izbore u Grčkoj
Sinonim za nesto najljigavije sto je majka rodila i u politiku gurnula... Vise cijenim neonacistu, nego ljigavog nitamonivamo socijaldemokratu...Captain Ahab wrote:fina evropska socijaldemokratska stranka
Gdje je smajlikojibljuje...?