kviz potjera

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
fortaleza

#251 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

Morana završila književnost i kroatistiku, a Dean se smatra velikim filmofilom. Al šta je je stalno pucaju pitanja o onim antičkim bajkama, više sam ih i naučio. :D

zgemboni wrote:Iako organski ne podnosim moranu i meni je drago sto je ona pobijedila, ali iskljucivo zbog nede koja je upala u bezveze ekipu. Nadam se da ce je naredni put zapasti neko bolji. Iako je i ona zeznula sto nije isla na visu. U zavrsnoj se onaj kapiten ponasao kao da je pauletic, non stop je pritiskao dugme iako vecinu pitanja nije znao.
Inače onaj pajdo od jučer je bio odvratan, lik uzeo nižu od 3500 kn, a srednja bila svega 10 500, mislio se uguzit. Još nema nikakvog srama kad je izjavio "Slušam svačiji savjet, a radim po svom" :D

A Neda je iskusna kvizašica i mogla je lako ići na višu ponudu, namjerno nije odgovarala u završnoj pa se kapetan morao stalno prijavljivati, znala je da će drugi put izvući pet puta više, a ove druge vjerojatno neće ni zvati.

I Tarik na kraju "Dođite nam drugi put, al s drugom ekipom." :mrgreen:
Better Man

#252 Re: kviz potjera

Post by Better Man »

fortaleza wrote:Morana završila književnost i kroatistiku, a Dean se smatra velikim filmofilom. Al šta je je stalno pucaju pitanja o onim antičkim bajkama, više sam ih i naučio. :D

zgemboni wrote:Iako organski ne podnosim moranu i meni je drago sto je ona pobijedila, ali iskljucivo zbog nede koja je upala u bezveze ekipu. Nadam se da ce je naredni put zapasti neko bolji. Iako je i ona zeznula sto nije isla na visu. U zavrsnoj se onaj kapiten ponasao kao da je pauletic, non stop je pritiskao dugme iako vecinu pitanja nije znao.
Inače onaj pajdo od jučer je bio odvratan, lik uzeo nižu od 3500 kn, a srednja bila svega 10 500, mislio se uguzit. Još nema nikakvog srama kad je izjavio "Slušam svačiji savjet, a radim po svom" :D

A Neda je iskusna kvizašica i mogla je lako ići na višu ponudu, namjerno nije odgovarala u završnoj pa se kapetan morao stalno prijavljivati, znala je da će drugi put izvući pet puta više, a ove druge vjerojatno neće ni zvati.

I Tarik na kraju "Dođite nam drugi put, al s drugom ekipom." :mrgreen:
Nije trebala slušati ekipu, već je trebala ići za 100 milja. Onda bi vjerovatno se i trudila u završnoj. Taj što je uzeo nižu ponudu je pravi ublehaš, koji očekuje da mu drugi zaradi,a da se on ne mora truditi. Takvima bi zabranio učešće.
bull21

#253 Re: kviz potjera

Post by bull21 »

agent_zero wrote:
bull21 wrote:Normalno da je sramno, neki dan kad je ona Vnešto dobila ponudu -1 kunu ja nisam mogao vjerovati. Fakat ponizili ženu bez ikakve potrebe :roll:
Ali ima onih uhljupa, odgovore 1/10 pitanja i onda uzme 20k na kraju. I obično takvi ništa ne odgovore tačno na kraju.
Nek' su je ponizili, isprosipala se neznanjem i glupošću kao niko... Šta je uopšte takve neznalice prijavljuju na kvizove?

Apsolutno treba uvesti neki "prijemni ispit", da ne bi gledali onakvu prezentaciju neznanja i gluposti kao one žene.
Meni je nje žao bilo jer se ona vidno bila isprepadala. Čak je i Tarik rekao da je ona bila prije na kvizu i da je dobro prošla prvi put.
al-em

#254 Re: kviz potjera

Post by al-em »

Joj onog debila sto je nizu uzeo.
Bas mi drago sto ih je morana ulovila.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#255 Re: kviz potjera

Post by KatarinaKosaca »

Meni večeras žao onog prvog što je uzao višu ponudu... :roll: Stari "znanstvenik" pojma nema ili ga je trema ubila..
cyprus

#256 Re: kviz potjera

Post by cyprus »

Baš sam večeras brojio koliko ću pitanja u završnici znat... Od pitanja za takmičare znao sam 11/16, a Mirkovih 10/14... Sve u svemu nije loše, mislim da bih ih na mjestu Mirka i ja uhvatio :mrgreen:
JohnnyS

#257 Re: kviz potjera

Post by JohnnyS »

It_is_a_Leclerc

#258 Re: kviz potjera

Post by It_is_a_Leclerc »

Možda je grijeh reći, al' meni su današnji učesnici izgledali i odgovarali (osim prvog) kao koeficijentno neinteligentni. Kao da nemaju znanja nikako. Onaj što se nahvalio kako je otkrio komet, šta li, nije znao ništa pod milim Bogom. Prejezivo.

Mirko rutinski.
kakavdanakneiskustvu

#259 Re: kviz potjera

Post by kakavdanakneiskustvu »

daj boze da ovo morana izvuce

p.s.svaka joj cast
al-em

#260 Re: kviz potjera

Post by al-em »

Kako mu skinuse ono slijepo crijevo. Fuj!
fortaleza

#261 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

Šta je to bilo, jel izvan vremena bilo slijepo crijevo ili?
bingov buraz

#262 Re: kviz potjera

Post by bingov buraz »

Ne palim se na teorije zavjere ali je ovo veceras bilo krajnje sumnjivo,Morana da odgovori na 18 u zavrsnoj potjeri moraju biti bas servirana pitanja.
Opet nije ni neka cifra da im se isplati nasteliti.
Cini mi se da je rekao i apendix i crvuljak,oba tacna po hrvatskoj vikipediji.

http://hr.m.wikipedia.org/wiki/Crvuljak
fortaleza

#263 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

Jednostavno nisu si smjeli dozvoliti da jedan igrač u završnoj potjeri pobjedi lovca, prevelik je ego u pitanju HTV-a i lovca, a čitav iznos od 8000 KM bi išao samo na jednog igrača čime vjerojatno nisu zadovoljni.

Jel to igraču nisu priznali Crvuljak kao odgovor? :-)
It_is_a_Leclerc

#264 Re: kviz potjera

Hmm...

Apendix veriformis je crvuljak. Tu nema dileme. Međutim, čini mi se da je u pitanju traženo da se navede početni dio debelog crijeva, a tačan odgovor na to pitanje je - Intestinum caecum tj. Slijepo crijevo, a na njemu se nalazi Appendix, tj. crvuljak.

E sad. Postoji mogućnost da ja nisam dobro razumio i čuo pitanje, al' mislim da su ovdje u pravu.

I da. Iako nisam pobornik teorija zavjere, i meni bi sumnjivo da je zadnjih 15-ak pitanja za Moranu bio bukvalno nivo osnovne škole. Slučajnost ili ne.
Lalena

#265 Re: kviz potjera

Post by Lalena »

Hmmmm, ja se sjecam da je i Dean u slicnoj situaciji imao isto pitanje o celiji/stanici..., ali se ne sjecam da su i takmicari imali to pitanje?!
Mozda i jeste slucajnost?!
kakavdanakneiskustvu

#266 Re: kviz potjera

daj boze da ovaj dida prođe dalje

p.s. ipak prođe

p.p.s. dida u zavrsnoj potjeri samo suti
kakavdanakneiskustvu

#267 Re: kviz potjera

aaaaaaaaaaaaaa svaka cast deane
zgemboni

#268 Re: kviz potjera

Post by zgemboni »

Češnjačić imao prelagana pitanja u zavrsnoj. Kako se zove element nazvan po kontinentu po kojem zivimo, lava, badmington... Nastavi niz.
It_is_a_Leclerc

#269 Re: kviz potjera

Dean je bio jako korektan prema Marku. Vidio je da je čovjek stariji, i da ga ne zbunjuje puštao ga je da prvi odgovori, pa je tek onda Dean odgovarao. :thumbup:
Doda37

#270 Re: kviz potjera

Post by Doda37 »

zgemboni wrote:Češnjačić imao prelagana pitanja u zavrsnoj. Kako se zove element nazvan po kontinentu po kojem zivimo, lava, badmington... Nastavi niz.
Kako se zovu ucenici zavrsnog razreda srednje skole :-) :-) :-) :-)
BarbaDue

#271 Re: kviz potjera

Post by BarbaDue »

Mene već počelo nervirati kako iz emisije u emidiju takmičari ne mogu osvojiti ni kinte!
kakavdanakneiskustvu

#272 Re: kviz potjera

BarbaDue wrote:Mene već počelo nervirati kako iz emisije u emidiju takmičari ne mogu osvojiti ni kinte!

i lovci u luđačkom finisu ih stignu
BarbaDue

#273 Re: kviz potjera

Post by BarbaDue »

Žao mi pojedinaca, recimo večeras onaj čova iz Dubrovnika je zaslužio bar nešto. Glupa pravila kviza. :-)
dorkcic

#274 Re: kviz potjera

Post by dorkcic »

Stvarno kakva su ono pitanja bila lovcu. A takmičarima em što je teže, em što su duža pitanja, Tarik po 10 sekundi čita jedno pitanje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#275 Re: kviz potjera

Post by KatarinaKosaca »

Sramota za Kotigu , profesora književnosti da ne zna u kojem se gradu odvija "Veronika je odlučila umrijeti",, baš sramota.
Post Reply