FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Locked
redhat

#251 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by redhat »

Nahebeš se nekome familije, oca, majke, pra-djedova, i kažeš, brate, nisam te ja vrijeđao, to je demokratija, sloboda izražavanja.

Ok može biti da to u tvojoj kulturi je udure, čak i izraz poštovanja, pa neznanje može biti opravdanje, ali kad uradiš to u punom znanju onda si poslao poruku.

Ignorisati čin izazivanja muslimana je ekstremizam, kao i neosuđivati pokolj u Parizu.

U svemu tome ima najmanje vjere, podosta politike, i najviše manipulacije masama u nečijem interesu.

Globalnu glupost i histeriju jedino može spriječiti zajednički nastup vjerskih autoriteta, makar jednom i po prvi put u ime ljudi, a ne u ime kapitala.

Ovi naši sa FTV siguran sam nisu u službi kapitala, pa čak ni dnevne politike, samo promašena politika zapošljavanja po nacionalnoj, rođačkoj i stranačkoj liniji.
skupljac_zeljeza

#252 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by skupljac_zeljeza »

harač wrote:u kontekstu ove teme zanimljivo je pitati da li je muhamedova pedofilija također bila bolest na koju se ne moglo uticati ili uvjerenje na koje se moglo uticati?
Postoji li tema na kojoj nisi upotrijebio ovu sintagmu? Ti vjeruješ stvarno u onu da 100x ponovljena laž je istina?
kakavdanakneiskustvu

#253 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by kakavdanakneiskustvu »

ime_kojeg_nema wrote:I portal Saff.ba objavio karikaturu poslanika Muhammeda a.s.

*** SPAM ***/bosna-i-hercegovina/217873-i-portal-saff-ba-objavio-karikaturu-poslanika-muhammeda-a-s.html
nema ti linka
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#254 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by _BataZiv_0809 »

redhat wrote:Nahebeš se nekome familije, oca, majke, pra-djedova, i kažeš, brate, nisam te ja vrijeđao, to je demokratija, sloboda izražavanja.

Ok može biti da to u tvojoj kulturi je udure, čak i izraz poštovanja, pa neznanje može biti opravdanje, ali kad uradiš to u punom znanju onda si poslao poruku.

Ignorisati čin izazivanja muslimana je ekstremizam, kao i neosuđivati pokolj u Parizu.

U svemu tome ima najmanje vjere, podosta politike, i najviše manipulacije masama u nečijem interesu.

Globalnu glupost i histeriju jedino može spriječiti zajednički nastup vjerskih autoriteta, makar jednom i po prvi put u ime ljudi, a ne u ime kapitala.

Ovi naši sa FTV siguran sam nisu u službi kapitala, pa čak ni dnevne politike, samo promašena politika zapošljavanja po nacionalnoj, rođačkoj i stranačkoj liniji.
Nije isto sprdati se sa ideologijom po kojoj su ljudi ODLUCILI da zive i sa krvnim vezama koje su datost i bioloska, a ne iskljucivo drustvena kategorija.
Mohamad Sissoko

#255 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Mohamad Sissoko »

skupljac_zeljeza wrote:
harač wrote:u kontekstu ove teme zanimljivo je pitati da li je muhamedova pedofilija također bila bolest na koju se ne moglo uticati ili uvjerenje na koje se moglo uticati?
Postoji li tema na kojoj nisi upotrijebio ovu sintagmu? Ti vjeruješ stvarno u onu da 100x ponovljena laž je istina?
Ma šta će jadan, ufatio se fašističkih metoda, stipu ga.
pike

#256 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by pike »

Mohamad Sissoko wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Ma šta će jadan, ufatio se fašističkih metoda, stipu ga.

:lol: :lol: :lol:

:sax:
ime_kojeg_nema

#257 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by ime_kojeg_nema »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ime_kojeg_nema wrote:I portal Saff.ba objavio karikaturu poslanika Muhammeda a.s.

*** SPAM ***/bosna-i-hercegovina/217873-i-portal-saff-ba-objavio-karikaturu-poslanika-muhammeda-a-s.html
nema ti linka
http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... a-a-s.html
kakavdanakneiskustvu

#258 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by kakavdanakneiskustvu »

ime_kojeg_nema wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

nema ti linka
http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... a-a-s.html

:thumbup:
redhat

#259 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by redhat »

_BataZiv_0809 wrote:
redhat wrote:Nahebeš se nekome familije, oca, majke, pra-djedova, i kažeš, brate, nisam te ja vrijeđao, to je demokratija, sloboda izražavanja.

Nije isto sprdati se sa ideologijom po kojoj su ljudi ODLUCILI da zive i sa krvnim vezama koje su datost i bioloska, a ne iskljucivo drustvena kategorija.
To što ti radiš je čista relativizacija. Potpuno nebitno i zavisi od kulture društvene zajednice. Ključna stvar je da li nekoga ili nešto poštuješ ili ne.
Najbolji dokaz, iako ne reprezentativan za ovu priču, je gay populacija. I dok se demokratski zapad trudi da izjednači prirodnu seksualnu orjentaciju, sa izborom pojedinca, kako ti kažeš, a pravo na lični izbor je sveti aksiom zapada, dotle pitanja oko i u svezi islama, svakako nailaze na potpuno drugačiji tretman. Ja kažem da je to politički instrument kojem odgovara i karikatura Muhameda a.s. i 12 mrtvih karikaturista. Ključni problem je kritična masa koja je čak i spremna da u toj konstalaciji izabere stranu.
Kikibombona

#260 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Kikibombona »

spreca wrote: @Bombona....ti vjerovatno od srca placas i za dijasporu
Ja ne placam preptplatu jer me vrijedjaju serije koje se emituju i podanistvo politickim strankama.

Ne znam sta da uradim povodom toga osim sto odbijam placati pretplatu?
Da mi je da ih nekako ukinem a ne znam kako?

Sta ste vi smislili kao kontramjeru povodom objavljenih karikatura?
spreca

#261 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by spreca »

Kikibombona wrote:
Ja ne placam preptplatu jer me vrijedjaju serije koje se emituju i podanistvo politickim strankama.

necemo placati :mrgreen: nek crtaju kakrikature i nek se tako finansiraju :lol:
insomnia78

#262 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:

:izet:
harač

#263 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by harač »

skupljac_zeljeza wrote:
oženio kad je imala 6. godina, prvi put penetrirao kad je imala 9. godina. da: drugačije vrijeme, drugačiji običaji, ona "dovoljno mlada, on dovoljno lud" itd. ipak: pedofil.
Danguba

#264 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Danguba »

spreca wrote:
Kikibombona wrote:

necemo placati :mrgreen: nek crtaju kakrikature i nek se tako finansiraju :lol:
suti...ujo se za jezik. hoces tiraz da im navuces... :D
spreca

#265 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by spreca »

Danguba wrote:
:lol: :lol: :lol: ma neznaju oni crtati :lol:
Danguba

#266 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Danguba »

spreca wrote:
Danguba wrote:
:lol: :lol: :lol: ma neznaju oni crtati :lol:
ima i ta mjesta...
da nema onih par voditeljica, nikad pogled na tv ne bih bacio. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#267 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by _BataZiv_0809 »

redhat wrote: To što ti radiš je čista relativizacija. Potpuno nebitno i zavisi od kulture društvene zajednice. Ključna stvar je da li nekoga ili nešto poštuješ ili ne.
Najbolji dokaz, iako ne reprezentativan za ovu priču, je gay populacija. I dok se demokratski zapad trudi da izjednači prirodnu seksualnu orjentaciju, sa izborom pojedinca, kako ti kažeš, a pravo na lični izbor je sveti aksiom zapada, dotle pitanja oko i u svezi islama, svakako nailaze na potpuno drugačiji tretman. Ja kažem da je to politički instrument kojem odgovara i karikatura Muhameda a.s. i 12 mrtvih karikaturista. Ključni problem je kritična masa koja je čak i spremna da u toj konstalaciji izabere stranu.
Ljudski izbori se smiju kritikovati, okolnosti na koje se ne moze uticati slobodnom voljom (rasa, spol, psihofizicki deformitet) ne. As simple as that.

PS Niko ne bira biti gay. Sta ti mislis to neko preko noci skonta da se lozi na Dzoni Depa i odrekne se zena i samim tim prihvati da bude dio stigmatizirane zajednice. Daj ba.
Leo_alfa

#268 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Leo_alfa »

sadie_forever wrote:U sred jedne drzave gdje dominiraju muslimani ova uvreda od strane drzavne tv,,,zasto IZ ne reaguje?

Image
Meni je bilo cudnije sto vecina medija nije prikazala karikaturu, sto su je samo opisali, dok za svaku drugu vijest se nadje odredjeni video, audio materijal ili bar nesto iz arhiva, dok su ovu vijest onako bezlicno samo procitali. Da ironija bude veca, radi se bas o karikaturi, necemu sto se moze prikazati.
skupljac_zeljeza

#269 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by skupljac_zeljeza »

harač wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
oženio kad je imala 6. godina, prvi put penetrirao kad je imala 9. godina. da: drugačije vrijeme, drugačiji običaji, ona "dovoljno mlada, on dovoljno lud" itd. ipak: pedofil.
Ti si držao svijeću? Ta islamofobična teza je oborena biografijom druge Ebu Bekrove kćerke Esme, ali kako tebi dokazati kada ti želiš da je istina ono što bi volio da je istina.
tandmand

#270 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by tandmand »

nekitamopd wrote: Sutra ce nekome smetati zene koje nisu zavijene na TVu i reci da to vrijedja Islam itd itd.
Sekularna drzava znaci da niti jedna religija ne postavlja svoja pravila svima!
Zene koje nisu zavijene, uglavnom ne zanimaju stroga pravila Islama.
Karikaturiste koji crtaju vjerske autoritete zanimaju stroga pravila Islama.
Razlika je ocita.
Mislim da je ovaj inat "slobodnih govornika" otisao predaleko, jer se pod krinkom evropskih demokratskih normi vrsi jedan grubi nasrtaj na vjerski identitet i temelje vjere, sto je preraslo u verbalnu anarhiju prema muslimanima.

Julian Assange nema pravo na slobodu govora.
Vipsilon

#271 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Vipsilon »

kamberovica polje wrote:
Vipsilon wrote: Nije tačno. Da je isključivo genetska karakteristika, taj homoseksualac ne bi bio ni rođen jer bi mu roditelj bio također gej.
Aj ti ponovo u školu sinko nije to za tebe.
Zar se homoseksualizam izučava u školama do sada? Zar je gej lobi tako jak?
animals

#272 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by animals »

Vipsilon wrote:
kamberovica polje wrote:
Vipsilon wrote: Nije tačno. Da je isključivo genetska karakteristika, taj homoseksualac ne bi bio ni rođen jer bi mu roditelj bio također gej.
Aj ti ponovo u školu sinko nije to za tebe.
Zar se homoseksualizam izučava u školama do sada? Zar je gej lobi tako jak?
Bit ce izgleda..znas li ti da je svaki osmi muskarac npr. u Austriji homoseksualac..
redhat

#273 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by redhat »

_BataZiv_0809 wrote:
redhat wrote: To što ti radiš je čista relativizacija. Potpuno nebitno i zavisi od kulture društvene zajednice. Ključna stvar je da li nekoga ili nešto poštuješ ili ne.
Ljudski izbori se smiju kritikovati, okolnosti na koje se ne moze uticati slobodnom voljom (rasa, spol, psihofizicki deformitet) ne. As simple as that.

PS Niko ne bira biti gay. Sta ti mislis to neko preko noci skonta da se lozi na Dzoni Depa i odrekne se zena i samim tim prihvati da bude dio stigmatizirane zajednice. Daj ba.
Neznam, kako neko skonta je li gay, pretpostvljam da si bolje upućen. Ja samo čuo da to nije dar prirode.

Objava karikature, nije kritika, nego namjerno i nepotrebno izazivanje jedne zajednice. Objasni ti meni šta karikatura sama po sebi kritikuje? Islam? Poslanika? Vjernike?
I tko je postavio ta pravila koja navodiš, šta se smije, a šta ne? Moral, vjera ili svjetovni zakoni?

Odnosi među ljudima i zajednicama ljudi se baziraju na moralu, toleranciji i poštivanju. Nedostatak navedenog dovodi do poremećaja sa posljedicama kakve imamo.

I imaš jednu bitnu pogrešku, vjera, nije ideologija, pa samim tim za vjernika niti stvar osobnog izbora. Vjera u najčistijem smislu, kao odnos čovjeka prema bogu. Religija da, ali vjera nikako.
jefferson

#274 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by jefferson »

tandmand wrote:
nekitamopd wrote: Sutra ce nekome smetati zene koje nisu zavijene na TVu i reci da to vrijedja Islam itd itd.
Sekularna drzava znaci da niti jedna religija ne postavlja svoja pravila svima!
Zene koje nisu zavijene, uglavnom ne zanimaju stroga pravila Islama.
Karikaturiste koji crtaju vjerske autoritete zanimaju stroga pravila Islama.
Razlika je ocita.
Mislim da je ovaj inat "slobodnih govornika" otisao predaleko, jer se pod krinkom evropskih demokratskih normi vrsi jedan grubi nasrtaj na vjerski identitet i temelje vjere, sto je preraslo u verbalnu anarhiju prema muslimanima.

Julian Assange nema pravo na slobodu govora.
Ne brkaj pojmove.
jedno je sloboda govora a jedno je kada objavis vojnu ili drzavnu tajnu.
Zbog cega recimo specijalni ili SIPA imaju maske na licima, i onda neko objavi imena ljudi koji hapse ubice, krijumcare droga i slicno? To nije sloboda govora, to je dovodjenje u opasnost ustavni poredak drzave i sigurnost tih lica i njihovih porodica.
Jedno je ne slagati se sa politikom SAD, a jedno je objaviti drzavne tajne, spiskove ljudi koji veze sa politickom ideologijom nemaju, i dovesti njih i njihove porodice u opasnost.
parangal_

#275 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by parangal_ »

sto ne bi objavili? sto bi relgija zasluzivala postovanje? posebno kad uzmes u obzir sta propovjeda.

presmjesno je da neko ocekuje poseban tretan zbog svojih uvjerenja, a jos smjesnije da mu smeta sta nevjernici misle. ti si naso pravi put, bavi se svojim putem, ako si vjernik. al bavljenje time sta mi nevjernici mislimo dokazuje da imas kompleks i da ti je vjera fragilna.
Locked