Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#251 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
pa i četnička propaganda prije i za vrijeme rata je beratala sličnim terminima; islamski fundamentalisti, ekstremisti, zelena transfezala, džihad ratnici i slično
danas se malo promijenio riječnik al to je u suštini ista priča
danas se malo promijenio riječnik al to je u suštini ista priča
- zeleni xy
#252 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Ne samo Kebo nego i oni koji mu daju podršku, kao ovaj nazovi borac ARBiH ( hrasno ili tako nekako ) a evo šta kaže Kebo za njega i sve Bošnjake :saibaba wrote:Cudno mi je da neko ko je u vrhu SDA dvadeset i kusur godina tek sad kad je pred kraj karijere nesto pokazuje upire prstom prijeti ...
Mislim da je Kebo zreo za jednog psihijatriskog vjestacenja ...
MIRSAD KEBO: BOŠNJACI SU TERORISTI I KRIVI SU ZA RAT…
http://blic-portal.com/mirsad-kebo-bosn ... rat-video/
Boli Kebu i Šćepu neka stvar za Bošnjacima, oni vode svoj privatni rat sa SDA, podmeću, lažu, staju na stranu istinskih neprijatelja BiH, ali su se grdno zahebali, jedini koji će ispušiti su njih dvojica i njihovi dupelizci
-
Bodkin
#253 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Dobro si rekao, preuranjeni. I iduci put navedi te forumase umjesto ovako generalno da pisesmoke_31 wrote:Ovo što sam napisao je samo preuranjeni zaključak onoga što neki forumaš pokušavaju kroz ovu temu dokazati, naravno na jedan suptilan način i ne direktno.Bodkin wrote:ajde moke ne bilo ti mrsko nadji nam ove citate. znaci redom:moke_31 wrote:Heheheh.... šta da kažem, počnemo sa Kebom i Šćepom a vi temu skrenete do Vozuće i Srebrenice, dovodite u pitanje odluke haškog suda, karakter prošlog rata, haman ABiH bila ko i ISIL, u pet deka![]()
Plus balite o nekakvim novim dokazima koji vam se ne mogu pojaviti ni u najmokrijim snovima![]()
1. dovodjenje u pitanje odluka iz haga
2. karakter proslog rata![]()
3. abih kao isilova je prejaka
da te vidimo moke
-
Innovation
#254 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Kebo je tesko bolestan covjek. Ima 2 CA i jos je prebolovao H1N1.saibaba wrote: Mislim da je Kebo zreo za jednog psihijatriskog vjestacenja ...
Sta god mi mislili o tome, treba sacekati da se oglasi tuzilastvo.Innovation » 18/01/2015 18:57
homega wrote:
Šta Kebo ima dokazivati, on je svoju građansku dužnost izvršio. Na tom činu treba mu čestitati, drugi bi svoja sasnanja skupo prodavali i licitirali zarad vlastitih interesa, po tome smo poznati
Sve se suzdrzavam da ne budem djubre /ali neka cu/. Jedna terapija se placa 21.000 KM. Kako?
-
HM 2011
#255 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Nije problem u logici jer je nužno napraviti razliku između samoinicijativnog postupanja jedinice i nesankcionisanja samoinicijativnog postupanja jedinice u korelaciji sa naredbom sa vrha i neodbijanjem izvršenja naredbe sa vrha koja je protivna pravilima i običajjima ratovanja.....hrasno38 wrote:Po toj logici @moke za Srebrenicu bi bilo dovoljno da je samo odgovarao Mladic i to je to a ja koliko znam vec ih je dosta osudjeno za Srebrenicu ukljucujuci i trenutno sudjenje Karadzicu, pa Jovici Stanisicu, pa Beara i jos njih bruka jer odgovoran je kompletan zapovjedni lanac i naravno politicki vrh. U ratu svi nose odgovornost jer postoji zapovjedni lanac i ako niko od tog zapovjednog lanca nista ne ucini povodom ovakvih dijela svi su krivi od onoga ko je ubijao do onoga ko je sjedio u fotelji i bolio ga ...... za ono sto je radio ovaj prvi.Bodkin wrote:cuj atribute. pa nisam tebi rekao da si glup ako ti je logika priglupamoke_31 wrote:
Zašto je priglupa? Mislio sam, naravno, na komandnu odgovornost. Odgovarao je najviši zapovjednik po komandnoj odgovornosti i nisam siguran da se ponovo može suditi istim ljudima koji su bili niži rang u lancu komandovanja za istu stvar!?
Nisam ekspert za ovo i možda se i može suditi, a ti ako si stručnjak objasni a ne odma dijeliti raznorzne atribute.evo da ti pokusam docarati. ako osude mladica, jel to znaci da ostale ispod njega ne mogu tuziti i suditi im? ipak je odgovarao najvisi zapovjednik
Prema toj logici tekst bi trebao da glasi.......
Pogledajte dragi šta vam rade i kako Vam pamet razvlače...... Pamet razvučena do te mjere da se pomišlja o poređenju tri glave vojnika sa 8.000 glava civila u zaštićenoj enklavi..... (iako su i te tri glave greška jer su mogle biti razmjenjene za puno više živih ljudi i izbavljene iz zarobljeništva u kazamatima)..... Što samo po sebi govori da su određene jedinice bile izvan komandnog lanca ali to je već druga tema koja uključuje karakter odbrane, karakter napada, odnos prema državi i društvu i masu drugih varijabli.....
- Danguba
#256 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Postujem to sto priznas da nisi mogao razumjeti tu situaciju i okolnosti.OldMayor wrote:Kad je poceo rat bio sam dijete, ali ne toliko malo dijete da znam s kim je moj otac dijelio zemunicu. Tu je bilo i Sava, i Mirka, Čedomira a bogami i Safeta, Mirsada itd.
Nedugo poslije, mi smo na tv-u mogli gledati postrojavanje i tekbiranje? Sad sa ove distance kad gledam, pa ne mogu da vjerujem da je to dozvoljeno. Kao pravis Bosnu, pravis drzavu, znas dobro da Bosna ne moze biti Bosna bez srba, bez hrvata i ti pravis vojsku i tekbir ti pozdrav!?
Pa vjerovatno su i vasi ocevi, kao i moj, bili iznenadjeni kad su morali tekbirat, a i sami nisu bog zna kakvi vjernici. A muslimani su. E sad zamislite kako je bilo jednom Mirku, jednom Čedomiru kad ga general postroji i vikne TEKBIR!
![]()
Ja znam da hrvata i srba nije bilo puno u armiji, ali ih je bilo i bilo bi ih jos vise da se krenulo sa razvojem jedne normalne, multinacionalne, multireligijske drzave. Al jok, ej u jeku rata tebi dolazi sacica nekakvih bradonja sa nozevima da ti 'pomognu'...Pa je li neko jos vjeruje u tu pricu da takva kolicina vojske nesta moze promjeniti, narocito sto su to sigurno bili isprani mozgovi i balavurdija ista ona kakva sada odlazi u siriju i glumi glinene golubove. Niko od njih nema v od vojnog obrazovanja, al ko da je to problem, lati kalas i noz i kolji...
A jos mi je smijesnija prica eto da se cetnici i dan danas useru od tih bradonja... Eto oni nam obezbjedili slobodu, a ne moj otac, vas otac i ostali suborci koji su se borili zbog svoje porodice, zbog mene, a ne zbog toga sto im je neko rekao idi pogini i otices na ahiret, ili sto im je dao kesu dolara...
- Danguba
#257 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Posto je sloboda govora ostaje mi da molim Boga da mu se ona dva opet aktiviraju.zeleni xy wrote:Ne samo Kebo nego i oni koji mu daju podršku, kao ovaj nazovi borac ARBiH ( hrasno ili tako nekako ) a evo šta kaže Kebo za njega i sve Bošnjake :saibaba wrote:Cudno mi je da neko ko je u vrhu SDA dvadeset i kusur godina tek sad kad je pred kraj karijere nesto pokazuje upire prstom prijeti ...
Mislim da je Kebo zreo za jednog psihijatriskog vjestacenja ...
MIRSAD KEBO: BOŠNJACI SU TERORISTI I KRIVI SU ZA RAT…
http://blic-portal.com/mirsad-kebo-bosn ... rat-video/
Boli Kebu i Šćepu neka stvar za Bošnjacima, oni vode svoj privatni rat sa SDA, podmeću, lažu, staju na stranu istinskih neprijatelja BiH, ali su se grdno zahebali, jedini koji će ispušiti su njih dvojica i njihovi dupelizci
- zeleni xy
#258 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Lažovčina
Policija USK-a nema informacija o Kebinom ISIL-ovom kampu u Velikoj Kladuši
Policija nema saznanja da se u Velikoj Kladuši gradi veliki ISIL-ov kamp za obuku terorista, o kojem posljednjih dana javno govori Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH, potvrđeno je za bh. novinsku agenciju Patria iz MUP-a USK.
No, kako sve akcije vezane za terorizam u BiH, vrbovanje bh. državljana za odlazak na strana ratišta vodi SIPA i Tužilaštvo BiH, iz MUP-a USK-a za detaljnije informacije upućuju na njih. Lokalna policija njima je, kada je riječ o predmetima koji imaju veze sa terorizmom, samo ispomoć.
U intervjuu koji je potpredsjednik FBiH dao za FACE TV rekao je da se u Velikoj Kladuši pravi kamp ISIL-a.
– Iz Banja Luke ja sam otišao u Veliku Kladušu da razgovaram s čovjekom koji mi je pokazao dio gdje se pravi veliki kamp ISIL-a – naveo je Kebo.
– U Velikoj Kladuši je kupljeno oko 500 dunuma zemlje. Imena osoba koje su kupili zemljište za ovu namjenu su poznata i biće dostavljena nadležnim službama – dodao je.
Ni Ale Šiljededić, glasnogovornik policije USK nije mogao potvrditi Kebine tvrdnje o postojanju ISIL-ovog kampa. Da bi neko mjesto bilo kamp, kaže Šiljededić, to bi moralo imati i neku infrastrukturu. Policiji nisu poznate takve lokacije na području Velike Kladuše, piše NAP.
http://www.biscani.net/policija-usk-a-n ... j-kladusi/
Policija USK-a nema informacija o Kebinom ISIL-ovom kampu u Velikoj Kladuši
Policija nema saznanja da se u Velikoj Kladuši gradi veliki ISIL-ov kamp za obuku terorista, o kojem posljednjih dana javno govori Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH, potvrđeno je za bh. novinsku agenciju Patria iz MUP-a USK.
No, kako sve akcije vezane za terorizam u BiH, vrbovanje bh. državljana za odlazak na strana ratišta vodi SIPA i Tužilaštvo BiH, iz MUP-a USK-a za detaljnije informacije upućuju na njih. Lokalna policija njima je, kada je riječ o predmetima koji imaju veze sa terorizmom, samo ispomoć.
U intervjuu koji je potpredsjednik FBiH dao za FACE TV rekao je da se u Velikoj Kladuši pravi kamp ISIL-a.
– Iz Banja Luke ja sam otišao u Veliku Kladušu da razgovaram s čovjekom koji mi je pokazao dio gdje se pravi veliki kamp ISIL-a – naveo je Kebo.
– U Velikoj Kladuši je kupljeno oko 500 dunuma zemlje. Imena osoba koje su kupili zemljište za ovu namjenu su poznata i biće dostavljena nadležnim službama – dodao je.
Ni Ale Šiljededić, glasnogovornik policije USK nije mogao potvrditi Kebine tvrdnje o postojanju ISIL-ovog kampa. Da bi neko mjesto bilo kamp, kaže Šiljededić, to bi moralo imati i neku infrastrukturu. Policiji nisu poznate takve lokacije na području Velike Kladuše, piše NAP.
http://www.biscani.net/policija-usk-a-n ... j-kladusi/
- Skijaš
#259 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Naravno da vrijedi, zato i jeste na listi. Ima li u Kebinim papirima još materijala za tužilaštvo ili je to to ?Banksy wrote:A broj 3 je kao neki zadati broj nakon kojeg bi ti navodni kompromitirajući materijali imali težinu, pa bi ih trebalo istražiti. Ako je jedan onda ne vrijedi?Skijaš wrote:Pa evo, šta ti u Kebinoj priči vidiš da vrijedi.Banksy wrote:
Ne bih rekla da to radi. Kojigod da su motivi u pitanju, mnogo priča je ostalo bez odgovora i na našoj strani. Zašto se 20 godina na ta pitanja nije odgovaralo, nije do Kebe. Da li iz te priče profitira Radončić, također je zasluga onih koji su istinu sakrivali.
Ne sviđaju mi se uvijeni pokušaji (ne s tvoje strane) da se priča ne ispriča, zločini ne istraže i krivci ne kazne, SDA ostane nedirnuta, a samo zato jer bi iz toga neko kao mogao politički profitirati. Ne pristajem na taj argument.
1. potencijalna odgovornost Džaferovića i Mahmuljina jer nisu spriječili konkretan ratni zločin, odnosno nisu kaznili počinitelje
2. ?
3. ?
Ne vidim na osnovu čega se gradi tezu da je postojalo sistematsko prikrivanje. To što Kebo teoretiše nije argument.Umjesto odgovora na tvoje pitanje, ja pitam tebe: Pa evo, šta ti u Kebinoj priči vidiš kao prepreku za pokretanje ozbiljne istrage zbog navodnih sistematskih prikrivanja ratnih zločina koje su počinili pripadnici odreda El Mudžahid?
- Skijaš
#260 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Naravno da mogu promjeniti, ali u smislu da ih neko iskoristi za svoje ciljeve. Ja mislim da su oni bili itekako korisni i da se preko njih pokazalo gdje vodi realizacija dogovora iz Karađorđeva, ti misliš da su bili štetni i to je OK. Ne moramo se oko toga složiti, hajde da se složimo oko toga za šta, protiv koga i na osnovu čega dizati prijave. Sve je ostalo šuplja i zloupotreba žrtava za međustranačko prepucavanje.OldMayor wrote:Pa je li neko jos vjeruje u tu pricu da takva kolicina vojske nesta moze promjeniti, narocito sto su to sigurno bili isprani mozgovi i balavurdija ista ona kakva sada odlazi u siriju i glumi glinene golubove.
-
wolf07
#261 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Pametni ljudi su davno definisali sta je plasiranje dezinformacija u javnosti, ali i sta je demanti bilo koje vrste vec plasirane dezinformacije! Radi onih koji mozda nisu culi o cemu je rijec, u najkracem: plasiranje dezinformacije je kao istresanje perja iz jastuka, demantovanje te vec plasirane dezinformacije je vracanje tog perja u jastuk! Dakle, skoro pa misija nemoguce. Cak i kad je demanti dezinformacije jednako jak i uvjerljiv on nikad nece imati onaj efetkat koji izazove dezinformacija iz hiljadu razloga koji su sami po sebi jasni.
Sad bih da se malo pozabavimo momentom u kome nam se plasira ova informacija ili dezinformacija, neka sud odluci sta je! No, tajming je ono sto posebno smrdi u cijeloj prici. Srpska propagandna i obavjestajna masinerija nikad nije propustila ni jednu jedinu priliku da djeluje po manje-vise istoj matrici kad god se ukazala prilika. Te "prilike" koje oni koriste se u najgrubljoj podjeli mogu tretirati kao unutrasnje i vanjske. Unutrasnje prilike su one koje im u najkracem serviraju - vehabije! Svaka glupost koju oni naprave se odmah koristi. Vanjske prilike su - 11.09., "Charlie Hebdoa" i sl. Ko ne vidi vezu izmedju ovog Kebinog medijskog istupa i onog sta se desilo u Parizu taj je corav kod ociju. Ono sto narocito bode oci je cinjenica da je Kebo bio klasicni "spavac" dok su drugi djelovali poput Galijasevica. I dok se mi peremo od gluposti koje oni valjaju srpska politika koristi manevarski prostor koji joj se otvara i u unutrasnjopolitickim odnosima i u kontaktima sa stranim elementima. Zasto je Kebo prije svega fokusiran na medije??? Zar nije moglo kao i hiljadu puta do sada da se dostavi inkriminirajuci materijal sudu i kraj price. Na sta bi licilo kad bi svaki papir koji dodje u sud bio popracen medijskom hajkom poput ove. I jos jedna stvar, sta je to Kebo otkrio tako spektakularno i novo? Sijaset vec poznatih stvari s tim da ovaj put uvodi u pricu nove igrace poput Dzaferovica za kojeg do dana danasnjeg niko nikad nije pomenuo ni rijeci cak ni na srpskoj strani. Da je bilo elemenata za stvarno gonjenje zar iko normalan misli da bi to promaklo bilo kome.
Od svega ce na kraju ostati ono sto je ostalo i nakon svih istupa Galijasevica, jedno veliko nista. Bitno je da se pruzi neko vrijeme Dodiku za konsolidaciju vlastitih redova (a kod njega se ovih dana sve raspada) i uz to da se malo nablate Bosnjaci.
P.S.
Neko pomenu ucesce Srba i Hrvata u A R BiH i donosenje tekbira. Stvar samo treba postaviti obrnuto, prvo su se Srbi i Hrvati (osim casnih izuzetaka, ali ipak izuzetaka) masovno odlucili da pristupe VRS i HVO, pa je tek onda A R BiH djelimicno islamizirana a famozni mudzahedini su bili na nivou urbane legende sve do 1994.g. Dakle, ocito su zamijenjeni uzroci i posljedice.
Sad bih da se malo pozabavimo momentom u kome nam se plasira ova informacija ili dezinformacija, neka sud odluci sta je! No, tajming je ono sto posebno smrdi u cijeloj prici. Srpska propagandna i obavjestajna masinerija nikad nije propustila ni jednu jedinu priliku da djeluje po manje-vise istoj matrici kad god se ukazala prilika. Te "prilike" koje oni koriste se u najgrubljoj podjeli mogu tretirati kao unutrasnje i vanjske. Unutrasnje prilike su one koje im u najkracem serviraju - vehabije! Svaka glupost koju oni naprave se odmah koristi. Vanjske prilike su - 11.09., "Charlie Hebdoa" i sl. Ko ne vidi vezu izmedju ovog Kebinog medijskog istupa i onog sta se desilo u Parizu taj je corav kod ociju. Ono sto narocito bode oci je cinjenica da je Kebo bio klasicni "spavac" dok su drugi djelovali poput Galijasevica. I dok se mi peremo od gluposti koje oni valjaju srpska politika koristi manevarski prostor koji joj se otvara i u unutrasnjopolitickim odnosima i u kontaktima sa stranim elementima. Zasto je Kebo prije svega fokusiran na medije??? Zar nije moglo kao i hiljadu puta do sada da se dostavi inkriminirajuci materijal sudu i kraj price. Na sta bi licilo kad bi svaki papir koji dodje u sud bio popracen medijskom hajkom poput ove. I jos jedna stvar, sta je to Kebo otkrio tako spektakularno i novo? Sijaset vec poznatih stvari s tim da ovaj put uvodi u pricu nove igrace poput Dzaferovica za kojeg do dana danasnjeg niko nikad nije pomenuo ni rijeci cak ni na srpskoj strani. Da je bilo elemenata za stvarno gonjenje zar iko normalan misli da bi to promaklo bilo kome.
Od svega ce na kraju ostati ono sto je ostalo i nakon svih istupa Galijasevica, jedno veliko nista. Bitno je da se pruzi neko vrijeme Dodiku za konsolidaciju vlastitih redova (a kod njega se ovih dana sve raspada) i uz to da se malo nablate Bosnjaci.
P.S.
Neko pomenu ucesce Srba i Hrvata u A R BiH i donosenje tekbira. Stvar samo treba postaviti obrnuto, prvo su se Srbi i Hrvati (osim casnih izuzetaka, ali ipak izuzetaka) masovno odlucili da pristupe VRS i HVO, pa je tek onda A R BiH djelimicno islamizirana a famozni mudzahedini su bili na nivou urbane legende sve do 1994.g. Dakle, ocito su zamijenjeni uzroci i posljedice.
- homega
#262 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Kad pročitam svu silu i energiju ovdje na forumu, i kad shvatim ko je sve unosi u javnost, a isključivo u cilju Kebine diskreditacije ličnosti, njegovog bezdušnog vrijeđanja i patoloških neljudskih želja za karcinomima, i sve u odbranu feudalizma i skorojevićkih - tranzicijskih kvazi-feudalaca, a zapravo največih prevaranata društva i rušilaca državnog kontinuiteta, pljačkaša mitskih razmjera, Kebo mi postaje sve draži i sve ga više cijenim, svakako podržavam njegovu odlučnost za pravdom i stjeranjem ratnih parazita u zatvorske okvire.
- Danguba
- Gojeni H
#264 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Kebo - bosnjacka savjest.
-
wolf07
#265 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Pa vidi ovo, i ti si, kao i vecina drugih ucesnika na ovoj temi, vec presudio! I to je jasno jos od tvog prvog posta tako da tu nema potrebe bilo sta komentarisati. Ima samo jedna stvar koja zahebaje sve vas koji ste od Kebe vec napravili Vili Branta. Vi nikad i nigdje necete naci ni jednu jedinu olaksavajucu okolnost za zlocine koje Bosnjaci ili A R BiH jesu napravili! Srbi masovno siluju po istocnoj i sjevernoj BiH cak i djecu! Prodaju ih jedne drugima. Kolju, pale, pljackaju! Ne dopustaju prolazak humanitarnih konvoja. Ne dopustaju snabdijevanje vodom i strujom svih podrucja gdje god to mogu da izvedu. Strijeljaju zarobljene. Snajperisu i granatiraju skole, bolnice, igralista. I sve to traje vise od tri godine, svijet nijemo posmatra, a Milosevic je "faktor mira"!homega wrote:Kad pročitam svu silu i energiju ovdje na forumu, i kad shvatim ko je sve unosi u javnost, a isključivo u cilju Kebine diskreditacije ličnosti, njegovog bezdušnog vrijeđanja i patoloških neljudskih želja za karcinomima, i sve u odbranu feudalizma i skorojevićkih - tranzicijskih kvazi-feudalaca, a zapravo največih prevaranata društva i rušilaca državnog kontinuiteta, pljačkaša mitskih razmjera, Kebo mi postaje sve draži i sve ga više cijenim, svakako podržavam njegovu odlučnost za pravdom i stjeranjem ratnih parazita u zatvorske okvire.
S druge strane, Tudjman cim je ugledao priliku poceo je da se ponasa po istom obrascu kao i Slobo! Snimci oslobodjenih logorasa iz Dretelja i sa "Heliodroma" izgledaju kao da su napravljeni u Mathauzenu! Istovremeno Hrvati do dana danasnjeg kukaju o Grabovici, Uzdolu... Pri tome se vjesto izbjegava bilo kakav pomen sela koje se zove Brisevo. A znas zasto? Pa zato sto je Brisevo selo u kome je pobijeno najvise Hrvata u jednom danu na jednom mjestu. Hajde sad pogodi ko je to napravio cim se toliko suti o tome. Iz nekog razloga veci problem je Grabovica!
I sad se nakon svega toga, tog licemjerja, kukavicluka, zla i mrznje - tako intenzivno uperene na ovaj jadni narod da se i danas gusla o Ratku i Radovanu kao o herojima, nadje neko da upire prstom na vojno i politicko rukovodstvo Bosnjaka!!! Naravno da je takav neko zlonamjeran, tendenciozan i neobjektivan. Nije cudo da je neko na strani A R BiH pocinio ratni zlocin vec je cudo da tih zlocina nije bilo vise. Stavi se malo u ulogu covjeka cija je curica od 12 godina silovana na njegove oci, na mjesto covjeka cija je beba ziva zapaljena, na mjesto covjeka kome su nepokretnu majku ubili. Nista od svega toga nije uradio pripadnik A R BiH! E sad se zapitaj da li je neko veliko cudo sto je nekom srpskom vojniku odsjecena glava 1995.g. kad su konacno razbijeni na Vozuckom ratistu, a ni to nisu uradili pripadnici regularnih trupa koje de facto jesu bile pod kontrolom vojno-politickog vrha Bosnjaka. Odred El-Mudzahid je to bio samo formalno. Fakticko stanje na terenu je bilo da su manje-vise radili sta su htjeli. Ako im je neko i komandovao u smislu da je koordinirao napad ili odbranu s njima na nekom ratistu to svakako ne ukljucuje koordinaciju do najsitnijih detalja (ratni plijen, zarobljenici...). Bilo je bitno da se porazi neprijatelj i svaka puska na nasoj strani je bila dragocjena. Sta je trebalo? Da pored unutrasnjeg sukoba sa Abdicem imamo jos jedan unutrasnji sukob u srednjoj Bosni sa odmetnutim El Mudzahidom? Tek tada bi Milosevic imao sve keceve u rukavu da kaze - pregovarao bih ja, ali s kime kad na drugoj strani ima sto nekakvih frakcija! Upravo to je ono sto danas imamo u Siriji. Nije na vrijeme sve stavljeno pod jednu kapu i sad imas na jednoj strani Asada a na drugoj neke kauboje i indijance koji ni sami ne znaju sta hoce plus ISIL!
- dustaban
#266 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Dalje nisam citao. Ovo je strasno - trebamo se dakle fokusirati na "olaksavajuce okolnosti za zlocine"wolf07 wrote:Pa vidi ovo, i ti si, kao i vecina drugih ucesnika na ovoj temi, vec presudio! I to je jasno jos od tvog prvog posta tako da tu nema potrebe bilo sta komentarisati. Ima samo jedna stvar koja zahebaje sve vas koji ste od Kebe vec napravili Vili Branta. Vi nikad i nigdje necete naci ni jednu jedinu olaksavajucu okolnost za zlocine koje Bosnjaci ili A R BiH jesu napravili! Srbi masovno siluju po istocnoj i sjevernoj BiH cak i djecu! Prodaju ih jedne drugima. Kolju, pale, pljackaju! Ne dopustaju prolazak humanitarnih konvoja. Ne dopustaju snabdijevanje vodom i strujom svih podrucja gdje god to mogu da izvedu. Strijeljaju zarobljene. Snajperisu i granatiraju skole, bolnice, igralista. I sve to traje vise od tri godine, svijet nijemo posmatra, a Milosevic je "faktor mira"!homega wrote:Kad pročitam svu silu i energiju ovdje na forumu, i kad shvatim ko je sve unosi u javnost, a isključivo u cilju Kebine diskreditacije ličnosti, njegovog bezdušnog vrijeđanja i patoloških neljudskih želja za karcinomima, i sve u odbranu feudalizma i skorojevićkih - tranzicijskih kvazi-feudalaca, a zapravo največih prevaranata društva i rušilaca državnog kontinuiteta, pljačkaša mitskih razmjera, Kebo mi postaje sve draži i sve ga više cijenim, svakako podržavam njegovu odlučnost za pravdom i stjeranjem ratnih parazita u zatvorske okvire.
...
-
wolf07
#267 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Sta je strasno? To sto razmatram nesto sto razmatra svaki sud na ovom svijetu - okolnosti pod kojima se nesto desilo? Jesi li cuo da postoje olaksavajuce okolnosti? Jel' ti taj termin poznat uopste? Je li to nesto nelegalno, je li to mozda zlocin samo po sebi posto trazim i navodim olaksavajuce okolnosti za pripadnike A R BiH?dustaban wrote:Dalje nisam citao. Ovo je strasno - trebamo se dakle fokusirati na "olaksavajuce okolnosti za zlocine"wolf07 wrote:Pa vidi ovo, i ti si, kao i vecina drugih ucesnika na ovoj temi, vec presudio! I to je jasno jos od tvog prvog posta tako da tu nema potrebe bilo sta komentarisati. Ima samo jedna stvar koja zahebaje sve vas koji ste od Kebe vec napravili Vili Branta. Vi nikad i nigdje necete naci ni jednu jedinu olaksavajucu okolnost za zlocine koje Bosnjaci ili A R BiH jesu napravili! Srbi masovno siluju po istocnoj i sjevernoj BiH cak i djecu! Prodaju ih jedne drugima. Kolju, pale, pljackaju! Ne dopustaju prolazak humanitarnih konvoja. Ne dopustaju snabdijevanje vodom i strujom svih podrucja gdje god to mogu da izvedu. Strijeljaju zarobljene. Snajperisu i granatiraju skole, bolnice, igralista. I sve to traje vise od tri godine, svijet nijemo posmatra, a Milosevic je "faktor mira"!homega wrote:Kad pročitam svu silu i energiju ovdje na forumu, i kad shvatim ko je sve unosi u javnost, a isključivo u cilju Kebine diskreditacije ličnosti, njegovog bezdušnog vrijeđanja i patoloških neljudskih želja za karcinomima, i sve u odbranu feudalizma i skorojevićkih - tranzicijskih kvazi-feudalaca, a zapravo največih prevaranata društva i rušilaca državnog kontinuiteta, pljačkaša mitskih razmjera, Kebo mi postaje sve draži i sve ga više cijenim, svakako podržavam njegovu odlučnost za pravdom i stjeranjem ratnih parazita u zatvorske okvire.
...
![]()
![]()
Ili je to nesto sto je rezervisano samo za pripadnike VRS i HVO pa je olaksavajuca okolnost za nekog ko je silovao u ratu - to sto je porodican covjek! Dosta je vise bilo tih sranja! Olaksavajuce okolnosti postoje i ja sam ti ih naveo, imas li mozda nesto da cime ces da ih oboris ili nemas. Zaboli me neka stvar sta je tebi strasno a sta nije. Meni nista strasnije nema od cinjenice da su Srbi napravili zivu lomacu u Visegradu ne jednom, nego dva puta! I nikom nista. Da Hag nije potjerao Milana Lukica on bi bio slobodan covjek u Srbiji svidjalo se to meni i tebi ili ne, e to je strasno majstore. Kao sto je strasno i to da i dan danas imas na stotine hiljada onih u RS-u i Srbiji koji pristaju uz politiku jednog Seselja, kojima je Mladic heroj i koji bi ti sutra zaklali sve zivo samo da im se ukaze prilika! A ti sad nastavi da se strasis sto ja nabrajam olaksavajuce okolnosti pod kojima su se desavali ratni zlocini pripadnika A R BiH!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#268 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
nisi ti bio u ratuwolf07 wrote:
Sta je strasno? To sto razmatram nesto sto razmatra svaki sud na ovom svijetu - okolnosti pod kojima se nesto desilo? Jesi li cuo da postoje olaksavajuce okolnosti? Jel' ti taj termin poznat uopste? Je li to nesto nelegalno, je li to mozda zlocin samo po sebi posto trazim i navodim olaksavajuce okolnosti za pripadnike A R BiH?
Ili je to nesto sto je rezervisano samo za pripadnike VRS i HVO pa je olaksavajuca okolnost za nekog ko je silovao u ratu - to sto je porodican covjek! Dosta je vise bilo tih sranja! Olaksavajuce okolnosti postoje i ja sam ti ih naveo, imas li mozda nesto da cime ces da ih oboris ili nemas. Zaboli me neka stvar sta je tebi strasno a sta nije. Meni nista strasnije nema od cinjenice da su Srbi napravili zivu lomacu u Visegradu ne jednom, nego dva puta! I nikom nista. Da Hag nije potjerao Milana Lukica on bi bio slobodan covjek u Srbiji svidjalo se to meni i tebi ili ne, e to je strasno majstore. Kao sto je strasno i to da i dan danas imas na stotine hiljada onih u RS-u i Srbiji koji pristaju uz politiku jednog Seselja, kojima je Mladic heroj i koji bi ti sutra zaklali sve zivo samo da im se ukaze prilika! A ti sad nastavi da se strasis sto ja nabrajam olaksavajuce okolnosti pod kojima su se desavali ratni zlocini pripadnika A R BiH!
-
wolf07
#269 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
U ratu jesam, a na Grenlandu nisam! No, zasto je to bitno u ovoj prici?mk ultra wrote:nisi ti bio u ratuwolf07 wrote:
Sta je strasno? To sto razmatram nesto sto razmatra svaki sud na ovom svijetu - okolnosti pod kojima se nesto desilo? Jesi li cuo da postoje olaksavajuce okolnosti? Jel' ti taj termin poznat uopste? Je li to nesto nelegalno, je li to mozda zlocin samo po sebi posto trazim i navodim olaksavajuce okolnosti za pripadnike A R BiH?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#270 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
wolf svaka čast
još kad se uzme u obzir da kebo LAŽE i samo ponavlja velikosrpsku četničku prljavu lažljivu propagandu onda bude jasno da je i on i svi koji ga "podržavaju" žele samo zlo bošnjačkom narodu i časnoj i slavnoj borbi ARBiH
kebo šupak dislajk
još kad se uzme u obzir da kebo LAŽE i samo ponavlja velikosrpsku četničku prljavu lažljivu propagandu onda bude jasno da je i on i svi koji ga "podržavaju" žele samo zlo bošnjačkom narodu i časnoj i slavnoj borbi ARBiH
kebo šupak dislajk
-
daddy-kool
#271 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Ukoliko postoje dokazi o nezakonitim radnjama ili zločinima, treba procesuirati, ali to nije posao medija ili političara, nego je to zadatak za tužilašto i sud.
Ovaj medijski blic u kojem se rukovodstvo SDA i Bakir Izetbegović optužuju za zločine, podršku teroristima i radikalnom Islamu nije nimalo naivan ni bezazlen. Optužbe su ozbiljne i dobro bi bilo da se ti dokumenti javno objave. Došlo je vrijeme da svako stane iza svojih riječi i djela.
Ovaj medijski blic u kojem se rukovodstvo SDA i Bakir Izetbegović optužuju za zločine, podršku teroristima i radikalnom Islamu nije nimalo naivan ni bezazlen. Optužbe su ozbiljne i dobro bi bilo da se ti dokumenti javno objave. Došlo je vrijeme da svako stane iza svojih riječi i djela.
-
wolf07
#272 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Otprilike istu stvar sam rekao kad sam stavio svoj prvi post na ovoj temi! Dovodjenje Bakira u vezu sa bilo kojim zlocinom je za svaki pravosudni sistem u najmanju ruku smijesno. Na stranu to sto je covjek sin Predsjednika drzave, ali on u to vrijeme nije imao ovlasti da stavi potpis ni da se zamijeni najlon na nekom prozoru a kamo li da odlucuje, ucestvuje, saucestvuje, komanduje ili upravlja nekim zlocinima koji su se desili na drugom kraju drzave.daddy-kool wrote:Ukoliko postoje dokazi o nezakonitim radnjama ili zločinima, treba procesuirati, ali to nije posao medija ili političara, nego je to zadatak za tužilašto i sud.
A sto se tice Dzaferovica on je bio u POLICIJI a ne u vojsci u tom trenutku. Dakle, sve i da je htio nije mogao bilo kako uticati na slucajeve krsenja pravila ratovanja neke jedinice ili njenih pripadnika. Ja stvarno ne znam kako bilo ko moze ovu Kebinu pricu uzimati ozbiljno u smislu da zaista vjeruje kako su Bakir ili Dzaferovic odgovorni po bilo kom osnovu za desavanja iz septembra 1995.g. Sve je fokusirano samo i iskljucivo na diskreditovanje bosnjackog politickog vrha. Da je to nekim slucajem danas Lagumdzija, Silajdzic ili Sefer Halilovic u tom slucaju Kebo sigurno ne bi otvorio svoja usta ili bi pricao nesto sasvim drugo upereno protiv tih individua. Opet ponavljam, stvar treba posmatrati prvenstveno u svjetlu trenutka kad se "otkrivaju" neke pojedinosti a ne u smislu sta je novo u tim podacima.
- Skijaš
#273 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
Nebitno je koga cijeniš i ko ti je drag, ne možeš sa tom pričom pred tužilaštvo.homega wrote:Kad pročitam svu silu i energiju ovdje na forumu, i kad shvatim ko je sve unosi u javnost, a isključivo u cilju Kebine diskreditacije ličnosti, njegovog bezdušnog vrijeđanja i patoloških neljudskih želja za karcinomima, i sve u odbranu feudalizma i skorojevićkih - tranzicijskih kvazi-feudalaca, a zapravo največih prevaranata društva i rušilaca državnog kontinuiteta, pljačkaša mitskih razmjera, Kebo mi postaje sve draži i sve ga više cijenim, svakako podržavam njegovu odlučnost za pravdom i stjeranjem ratnih parazita u zatvorske okvire.
-
parangal_
#274 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
pa kebo ide na rtrs je mu rtrs daje medijski prostor umjesto ftv-a. to sto rtrs ima agendu ne umanjuje a priori vjerodostojnost dokaza koje kebo ima.Skijaš wrote:Kebo nema šta da traži na RTRS-u sa pričom o Izetbegoviću islamisti. Proslijedio je dokumentaciju nadležnim organima i to je to, sada treba da se okrene skupljanju markica ili nekom drugom hobiju umjesto što ponavlja Radončićeve gluposti. Niti od njega treba praviti sveca, niti od ovih koje on optužuje, radi se o svađi hijena.
-
breuer
#275 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam
wolf07 wrote:Otprilike istu stvar sam rekao kad sam stavio svoj prvi post na ovoj temi! Dovodjenje Bakira u vezu sa bilo kojim zlocinom je za svaki pravosudni sistem u najmanju ruku smijesno. Na stranu to sto je covjek sin Predsjednika drzave, ali on u to vrijeme nije imao ovlasti da stavi potpis ni da se zamijeni najlon na nekom prozoru a kamo li da odlucuje, ucestvuje, saucestvuje, komanduje ili upravlja nekim zlocinima koji su se desili na drugom kraju drzave.
A sto se tice Dzaferovica on je bio u POLICIJI a ne u vojsci u tom trenutku. Dakle, sve i da je htio nije mogao bilo kako uticati na slucajeve krsenja pravila ratovanja neke jedinice ili njenih pripadnika. Ja stvarno ne znam kako bilo ko moze ovu Kebinu pricu uzimati ozbiljno u smislu da zaista vjeruje kako su Bakir ili Dzaferovic odgovorni po bilo kom osnovu za desavanja iz septembra 1995.g. Sve je fokusirano samo i iskljucivo na diskreditovanje bosnjackog politickog vrha. Da je to nekim slucajem danas Lagumdzija, Silajdzic ili Sefer Halilovic u tom slucaju Kebo sigurno ne bi otvorio svoja usta ili bi pricao nesto sasvim drugo upereno protiv tih individua. Opet ponavljam, stvar treba posmatrati prvenstveno u svjetlu trenutka kad se "otkrivaju" neke pojedinosti a ne u smislu sta je novo u tim podacima.
Ako misliš da je "Sin" bio tek tako neaktivan u odnosu na oca mu onda očito ne poznaješ dovoljno porodicu Izetbegović. Imao on ovlasti ili ne, njegov utjecaj je bio ogroman, kako na oca mu, a tako i na sve ostale okolo.
Koji god bili Kebini motivi i koliko god mu priča smrdila, mi kao civilizovano društvo moramo čuvati i podržavati rad sudstva koje će donijeti osudu glede tih optužbi.
Iskazana frka i strah samo potvrđuju da je stvar itekako ozbiljna i opravdana...