Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post Reply
Walther

#251 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Ripicipi wrote:
Walther wrote:
JThomas wrote:naravno da je nacisti svejedno jel' muhamed arapin, perzijanac ili bosanac i kako se ponaša. ali današnji prosječni hans nije nacista, nego je vrlo daleko od toga. to je sve.
U biti nije... desnice nije u porastu zbog klime vec zbog ljudi... Hans mrzi u dusi sve sto mirisi na Islam, samo reda radi se to pokrije sa multikulti.
Kad mu dovedes u kucu zeta Muhameda ili sinu Muhamed uzmeo posao Franzu onda udari krv na oci i izbije trulez ispod.
Isto kao sto bi npr. 99% Bosnjaka, onako najrealnije.
I ne bas... Kod Bosnjaka patriotizam bas i nije vrlina iako bi trebao biti. To sto rade Bosnjaci sebi prelazi granice razuma... :cry:
broj dva

#252 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by broj dva »

Slobodni prevod (u sazetom obliku) clanka iz norveski novina.

Njemacka gasi svjetlo u znak protesta protiv PEGIDE.
Katedrala u Kolnu, Branderburden Tor u Berlinu su ugasili svjetlo tokom PEGIDE demonstracija ostavljajuci ih u mraku.
I danas se ocekuju demonstracije u mnogim njemackim gradovima, popracene protudemonstracijama.
Istrazivanje provedeno od strane njemackog Stern-a ukazuje da svaki treci upitani podrzava PEGIDA demontracije, koje okupljaju ne samo ekstremnu desnicu i neo-naciste nego i mnoge obicne gradjane koju su frustrirani time sto na njemacku azil i imigrantsku politku dozivljavaju kao neodgovornu.
Tokom 2014 Njemacka je primila 200 000 azilanata,a tokom 2013 u njemacku je doslo 450 000 imigranata.
Obicni gradjani se plase za buducnost njemacke kulture i traze od politicara da ucine vise da je zastite.
JohnnyS

#253 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by JohnnyS »

Walther wrote:
Nisu oni pali sa Marsa... Divlji Zapad je nekad trebao jeftino radnu snagu i organizovano dovlacio ljude iz 3pm. Miljoni Turaka u Njemackoj nisu tamo dosli slucano ili preko noci. Sad kad vise nisu potrebno najlakse bi bilo iste lasirati negdje ali to bas nije u skladu sa demokratskim pricipima i bla bla bla. Kad bi ovdje propagirao da svaki dosljak u BiH mora prihvatiti Islam i islamski nacin onda bi to bio fasizam. A kad to radi Zapad onda je to "asimilacija" :run:

To bi sve imalo smisla da netko traži od ovih imigranata da se pokrste. Btw, kakve veze imaju BiH i islamski način života? Hvala Jahvi, koliko god ovi iz Gornje Maoče pokušavali - nikakve.
Ripicipi

#254 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Ripicipi »

Walther wrote: I ne bas... Kod Bosnjaka patriotizam bas i nije vrlina iako bi trebao biti. To sto rade Bosnjaci sebi prelazi granice razuma... :cry:
Kakve veze ima boldirano sa patriotizmom, stvar je religije.
Ripicipi

#255 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Ripicipi »

broj dva wrote:Slobodni prevod (u sazetom obliku) clanka iz norveski novina.

Njemacka gasi svjetlo u znak protesta protiv PEGIDE.
Katedrala u Kolnu, Branderburden Tor u Berlinu su ugasili svjetlo tokom PEGIDE demonstracija ostavljajuci ih u mraku.
I danas se ocekuju demonstracije u mnogim njemackim gradovima, popracene protudemonstracijama.
Istrazivanje provedeno od strane njemackog Stern-a ukazuje da svaki treci upitani podrzava PEGIDA demontracije, koje okupljaju ne samo ekstremnu desnicu i neo-naciste nego i mnoge obicne gradjane koju su frustrirani time sto na njemacku azil i imigrantsku politku dozivljavaju kao neodgovornu.
Tokom 2014 Njemacka je primila 200 000 azilanata,a tokom 2013 u njemacku je doslo 450 000 imigranata.
Obicni gradjani se plase za buducnost njemacke kulture i traze od politicara da ucine vise da je zastite.
Apsolutno ih razumijem, i na klixu da sada napravis anketu... zelimo li u BiH 100-200-300-400... hiljada xy azilanata, najmanje 50% bi odgovorilo da ne zeli.
Walther

#256 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

JohnnyS wrote:
Walther wrote:
Nisu oni pali sa Marsa... Divlji Zapad je nekad trebao jeftino radnu snagu i organizovano dovlacio ljude iz 3pm. Miljoni Turaka u Njemackoj nisu tamo dosli slucano ili preko noci. Sad kad vise nisu potrebno najlakse bi bilo iste lasirati negdje ali to bas nije u skladu sa demokratskim pricipima i bla bla bla. Kad bi ovdje propagirao da svaki dosljak u BiH mora prihvatiti Islam i islamski nacin onda bi to bio fasizam. A kad to radi Zapad onda je to "asimilacija" :run:

To bi sve imalo smisla da netko traži od ovih imigranata da se pokrste. Btw, kakve veze imaju BiH i islamski način života? Hvala Jahvi, koliko god ovi iz Gornje Maoče pokušavali - nikakve.
Trazi se... jako diplomatski i podlo. Filozofija kako se moras asimilirati (koji kretenizam inace) drustvu sire nacisti jer je to demokratski, zapadno i prgoresivno. Kad pitas kako se oni asimilirali sa Indijancima onda te gledaju :shock: U Australiji bi popovali muslimanima iako su izvrsili genocid kad su se doselili.

U Bosni vlada Islam&islamski nacin zivota (govorimo generalno) kao sto je u EU katolicanstvo (generalno govorimo opet). Propagirati "asimilaciju" u jednom slucaju i multikulti u drugom slucaju nije bas u skladu sa demokratskim principima.
Gojeni H

#257 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Gojeni H »

MyTao wrote:Koji su bolesnici ovu Arapi i slicni... dodju iz svoje zemlje jer je to jedna velika rupa, zbog njihovih glupih i zaostalih zakona. Onda kad se smjeste pocnu protestirati i traziti da se uspostave njihovi glupi i zaostali zakoni koji su krivi sto je njihova zemlja jedna velika rupa. :-) :-)

Kako da te nazovem? Licemjeru, munafiku, ...?
MyTao wrote:Kako prepoznati rasistu... oni prvi popljuju cijelu rasu, generaliziraju, ali svaki put na kraju svog posta obavezno napisu "nisam ja rasista, samo kazem..." :D
Ovo si ti ... na temi o crncima. :-)
Walther

#258 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Ripicipi wrote:
Walther wrote: I ne bas... Kod Bosnjaka patriotizam bas i nije vrlina iako bi trebao biti. To sto rade Bosnjaci sebi prelazi granice razuma... :cry:
Kakve veze ima boldirano sa patriotizmom, stvar je religije.
Nije to svar religije vec patriotizma. Bosnjo bi trebao znati granice bio on musliman po profesiji ili musliman po kako vec. Al hebe se njemu...
JThomas

#259 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by JThomas »

Ripicipi wrote: Apsolutno ih razumijem, i na klixu da sada napravis anketu... zelimo li u BiH 100-200-300-400... hiljada xy azilanata, najmanje 50% bi odgovorilo da ne zeli.
ma ne bi, mi smo merhametli i tolerantni spram ksenofoba, nacista i šovinista iz njemačke, švedske i norveške.
Chisum

#260 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Chisum »

Za ovog Walthera...

Gdje ti zivis uopste? K'o da gledam, upravo ista ta zla "naci-Hans" Njemacka?
Last edited by Chisum on 06/01/2015 09:57, edited 1 time in total.
Suzie Q

#261 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Suzie Q »

ma znam da nisu arapi, ali pošto je čovjek bio musliman u njegovoj kući se poštivalo sve i svako druženje s prijateljima su koristili da približe ljudima ne samo afganistansku kulturu nego i islamske običaje
eto ispadoh i ja naci što pokušavam prikazati da ima ljudi, muslimana u Njemačkoj koji nemaju nikakvih problema
Walther

#262 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Suzie Q wrote:ma znam da nisu arapi, ali pošto je čovjek bio musliman u njegovoj kući se poštivalo sve i svako druženje s prijateljima su koristili da približe ljudima ne samo afganistansku kulturu nego i islamske običaje
eto ispadoh i ja naci što pokušavam prikazati da ima ljudi, muslimana u Njemačkoj koji nemaju nikakvih problema
Cinjenica da je citav zivot (po tvojim rijecima) pokusvao nekome nesto dokazati govori da je itekako imao problema. Mozda ne on direktno (iako je vjerovatno i on) ali da je vidio sta se desava oko njega.
Suzie Q

#263 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Suzie Q »

Walther - hoćeš reći da se ljudi koji cijene svoje porijeklo i tradiciju u stvari nekome dokazuju?
prema tome se dokazuju nekome i naši bosanci kad organiziraju kulturne manifestacije negdje vani? kad približavaju našu kulturu i običaje drugim kulturama? sebilj u SAD je isto dokazivanje?
vidiš, za mene je to promocija vrijednosti ali eto, ja sam naci pa kako da znam...
Walther

#264 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Suzie Q wrote:Walther - hoćeš reći da se ljudi koji cijene svoje porijeklo i tradiciju u stvari nekome dokazuju?
prema tome se dokazuju nekome i naši bosanci kad organiziraju kulturne manifestacije negdje vani? kad približavaju našu kulturu i običaje drugim kulturama? sebilj u SAD je isto dokazivanje?
vidiš, za mene je to promocija vrijednosti ali eto, ja sam naci pa kako da znam...
Procitaj svoj tekst. On je dokazivao nesto zbog toga sto su ... Nije dokazivao sto cijeni svoje porijeklo. Vjerovatno si cula za akciju "Not in my name". To se radi zbog dosade ili postoji neki razlog?

Kolega koji je inace katolik ali je imao cudno prezime (licilo na muslimansko) je prije 2 godine morao promjeniti prezime zbog problema.
Last edited by Walther on 06/01/2015 10:14, edited 1 time in total.
Suzie Q

#265 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Suzie Q »

ako misliš na period koji sam navela nakon napada na nebodere u New Yorku, dokazivanje se odnosilo na želju za prikazivanjem svoga naroda i svoje domovine u pozitivnom smislu jer je postojala globalna hajka na sve afganistansko, i ako u to vrijeme nisi živio u nekoj od zapadnih zemalja i vidio to svojim očima vjerujem da ti je teško i razumjeti.
Gojeni H

#266 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Gojeni H »

Cherry-Cherry wrote:
kad jednom naciji pocnu harati bice kasno za price kako si ti zapravo dobar musliman (in ne samo po profesiji) i da nisi kao oni "losi" muslimani
Vjerujem da većini ex yu muslimana ne bi bio problem da promjene ime i vjeru, ako bi već dotle došlo.
Ovi veliki bošnjaci sa foruma bi to prvi uradili. :)
Krasi te veliko znanje o muslimanima na ex-yu prostorima. :-)
Nisu vjeru promijenili 600 godina, a mislis da bi to tek tako uradili?
Bosanac sa dna kace

#267 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Bosanac sa dna kace »

Afganistanci su jako ponosan narod.
Njihova sva kultura je prozeta islamom.
ALI oni nisu Arapi, oni se gnusaju Arapa, reci im da su Arapi, da su njihova jela arapska, da izgledaju kao Arap je za njih velika uvreda.
Cinjenica da je njihova kultura prozeta islamom ne znaci da su oni Arapi i tacka.
Eto za one koji ne znaju; tokom mudzahedinskog rata protiv Rusa i kasnije tokom talibanske vladavine jako malo se Afganistanskih zena udalo za strane borce, prije svega za Arape, o tome su pisali zapadnjacki mediji, kao bilo im jako interesantno sto zene pristaju na poligamiju sa domacima, a nece da se udaju za ''uvezene''....
Walther

#268 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Chisum wrote:Za ovog Walthera...

Ne zivim u Njemackoj iako sam bio u Njemackoj vise puta. Zivim u katolickoj zemlji, oko mene su 90% katolici. Slucajno* nemam "nikakvih problema". Znam puno ljudi koji imaju... Vise manje svi muslimani koje znam iz javnog zivota su uzeli katolicka imena. Zbog dosade valjda.
Suzie Q

#269 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Suzie Q »

da, "nevolja" je sigurno i Dennisa Gratza u fašističkom Kölnu natjerala da promijeni ime
Cybernetic

#270 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:41, edited 1 time in total.
Walther

#271 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Suzie Q wrote:da, "nevolja" je sigurno i Dennisa Gratza u fašističkom Kölnu natjerala da promijeni ime
Generalizacija po pojedincu je ... ;-) to sto neki pojedinac nema ili ima problema nema nikakve veze sa generalnom pricom. Pogotovo neko sa imenom kao sto je Dennis.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#272 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Cherry-Cherry wrote:
zgembomaratonac wrote:
Umalo popisivac wrote:Problem je kako se ponasaju.
Muslimani u Njemačkoj se ponašaju u skladu sa svojim osnovnim ljudskim pravom na vjeru Islam: odbijaju asimilaciju (svoj nestanak/suicid). To krstašima smeta jer su krstaši divljaci koji odbijaju multikulturu iako im međunarodni, evropski pa i oni nacistima nametnuti "njemački" zakoni jasno kažu da muslimani u Njemačkoj imaju pravo na svoju islamsku vjeru i kulturu nezavisno od toga što multikultura smeta svim krstašima svijeta.
Pa neka se onda vrate u svoje lijepe, uređene zemlje, šta će oni tako fini među divljacima na tom divljem zapadu?

Ovako govore i domoroci po Americi, Australiji, N. Zelandu... :oops:sjebase im muslim...pardon, oni drugi, njihove lijepo uredjene zemlje. :wink:
Chisum

#273 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Chisum »

Walther wrote:
Chisum wrote:Za ovog Walthera...

Ne zivim u Njemackoj iako sam bio u Njemackoj vise puta. Zivim u katolickoj zemlji, oko mene su 90% katolici. Slucajno* nemam "nikakvih problema". Znam puno ljudi koji imaju... Vise manje svi muslimani koje znam iz javnog zivota su uzeli katolicka imena. Zbog dosade valjda.
Ne znam samo sta te tjera da tu ostanes?

Jebote, dodje nepozvan u tudju zemlju, dobije, ako ne sve, a onda deset puta vise nego sto bi tamo odakle se uhvatio noge ikada dobio, i dzaba... Ne valja. Problemi...

Pa, eto, i da je tako. Znac ne zele te tu - hajde, brate, nazad odakle si dosao, a mjesto ustupi nekome ko ce znati cijeniti priliku koja mu se pruzila - da zivi u normalnom drustvu, a ne u nekoj vukojebini u kojoj se o ljudskim pravima nad kojim, toboze, lamentirte, moze samo sanjati.

Svi ste vi ponosni ovi, oni, ali sad, sutra da vam kazu, hajde lijepo nazad odakle ste i dosli, svi bi vi potpisali da vam se te zle Svabe, ili gdje si se vec skrasio, pišaju zavrat slijedecih hiljadu godina, samo da tu ostanete.
Walther

#274 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ovako govore i domoroci po Americi, Australiji, N. Zelandu... :oops:sjebase im muslim...pardon, oni drugi, njihove lijepo uredjene zemlje. :wink:
mislis na onh par sto je prezivjelo dolazak demokratskih snaga? :wink:
Bosanac sa dna kace

#275 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Bosanac sa dna kace »

Suzie Q wrote:da, "nevolja" je sigurno i Dennisa Gratza u fašističkom Kölnu natjerala da promijeni ime
De Boga ti, promuckaj glavu prije upotrebe, i odluci se jesi dosla ili posla.
"Ime sam promijenio iz inata"
Novi predsjednik Naše stranke, dr. Dennis Gratz, u razgovoru za Sarajevo-x.com ističe da će ova stranka ubuduće slati jasne poruke biračima, te nuditi konkretna rješenja za probleme na političkoj sceni. Njegovo imenovanje na čelo stranke pojedinci su već dočekali na nož spočitavajući mu da je svojevremeno promijenio ime, "odrekavši se identiteta". Dennis poručuje da je ime promijenio iz inata.
............................
.............................Ime nisam promijenio ni u Njemačkoj ni u Austriji, kako se navodi, već po povratku u BiH..............................

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ime-sam- ... /110330048
Post Reply