Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#251 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:
Fudo387 wrote:Ovi sto suosjecaju sa klosarinom, nemojte zvati muriju kad vas majmuni maltretiraju i sanse da smecar fasuje samarcinu su ravne nuli. Dadni mu telefon, novcanik, televizor iz kuce, i pjevaj ode cvijecu, ne zovi muriju....
U pravu si. Kada ti sutra drot upuca recimo sina jer je malo popio pa bio drčan kada ga je drot zaustavio, nemoj se žaliti na policiju.
Pa koga su to drotovi upucali zbog toga?
Uopste nemam problem sa tim da mu zveknu, ne jedan, vec pet samara ako pjan maltretira posten svijet.
Nesto ce iz svega nauciti.
moonca

#252 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

Policajcu zivot nije bio ugrozen. Nije ispravno potupio. :roll:
Hakiz

#253 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

Fudo387 wrote:
Hakiz wrote:
Fudo387 wrote:Ovi sto suosjecaju sa klosarinom, nemojte zvati muriju kad vas majmuni maltretiraju i sanse da smecar fasuje samarcinu su ravne nuli. Dadni mu telefon, novcanik, televizor iz kuce, i pjevaj ode cvijecu, ne zovi muriju....
U pravu si. Kada ti sutra drot upuca recimo sina jer je malo popio pa bio drčan kada ga je drot zaustavio, nemoj se žaliti na policiju.
Pa koga su to drotovi upucali zbog toga?
Uopste nemam problem sa tim da mu zveknu, ne jedan, vec pet samara ako pjan maltretira posten svijet.
Nesto ce iz svega nauciti.
Nemaš problem u akademskoj raspravi iz fotelje. Kada bi došao na vrata odvaljenih bubrega, mislim da bi drugačije govorio.

Ali, možda i bi. Ko sam ja da ti sudim.
Fudo387

#254 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Fudo387 »

Nece doci odvaljenih bubrega, fino je vaspitan.
fakat

#255 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by fakat »

mene cudi da za to malo plate taj policajac uopste rizikuje zamjeranje sa klosarima, drogerasima, krimosima i sta se sve jos nije nakotilo po ulicama van svake kontrole. Znaju da im niko nista ne smije. Na kraju dana policajac ce biti suspendovan, familiji ce mu prijetiti, a klosari ce iz svega izaci jos jaci.
kox

#256 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kox »

kakavdanakneiskustvu wrote: ma lupam bolan,kakav zatvor
Pa vjerovatno će snositi neke posljedice ali fol je što su se osjećali dovoljno sigurno da njih 5 to napravi pred svjedocima, što će reći da to vjerovatno nije nikakva rijetkost. U SAD malo-malo ubiju nekog nenaorušanog pred kamerama i uglavnom nikom ništa. Al' zato ovi nijemci i amerikanci na forumu ubiše pričom o profesionalnosti njihove policije. Haj' za njemačku donekle i razumijem ali američka je toliko skandala izazvala brutalnošću da je ta priča baš cirkus.
Vector_dum

#257 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Vector_dum »

Ovaj drot je prisao par koraka do momka, namjerio se nad njim i zamahnuo svom silinom.

Jos samar, da bude jos vece ponizenje.
Je li vam jasno da udarac sakom i samar nije isto.
I vi ga jos podrzavate.

Kakav mentalitet, jbt.

A kad dobije otkaz, rata za stan i auto visi nad vratom , limit u banci, zena - djeca traze svoje, raspat ce mu se zivot ko kula od karata.

Neka, i zasluzio je.
kakavdanakneiskustvu

#258 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

kox wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: ma lupam bolan,kakav zatvor
Pa vjerovatno će snositi neke posljedice ali fol je što su se osjećali dovoljno sigurno da njih 5 to napravi pred svjedocima, što će reći da to vjerovatno nije nikakva rijetkost. U SAD malo-malo ubiju nekog nenaorušanog pred kamerama i uglavnom nikom ništa. Al' zato ovi nijemci i amerikanci na forumu ubiše pričom o profesionalnosti njihove policije. Haj' za njemačku donekle i razumijem ali američka je toliko skandala izazvala brutalnošću da je ta priča baš cirkus.

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#259 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

ja prvi ne podrzavam ovakvo ponasanje,ali znamo li sta je sve prethodilo svemu ovome,ko je ovaj sto je dobio šamar,otkud on na ovom mjestu,gdje je toliko policajaca?
Logovan

#260 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Logovan »

Fudo387 wrote:Ovi sto suosjecaju sa klosarinom, nemojte zvati muriju kad vas majmuni maltretiraju i sanse da smecar fasuje samarcinu su ravne nuli. Dadni mu telefon, novcanik, televizor iz kuce, i pjevaj ode cvijecu, ne zovi muriju.
U civilizovanoj zemlji ovaj drot bi dobio placenu suspenziju, par seansi sa psihijatrom i nazad na pos’o.
Stresno je to zanimanje, sta sad...
:lol: :-)
Kao prvo, ja se ne suosjećam za ovog momka ili klošara kako kažeš, vidim već se gleda k'o klošar jer je popio šamar, odličan zaključak. Mislim jebe mi se za njega, nebitan mi je, samo pišem svoje mišljenje. A kao drugo, kakve veze ovo boldirano ima sa videom i sa komentarima istog? :shock: O čemu ti pišeš, miješaš kruške i jabuke Fudo. :-)

Znači po tebi ako mislim da je bespotrebna sila od policajca, onda ne trebam zvati muriju kad me tamo neki levat bude maltretirao. :lol: Jao sjajno razmišljanje. Aplauz, aplauz, aplauz.

Policajac je mogao ovo riješiti na miran način. Ako mu je smetao na poslu ili šta ja znam, mogao mu je lijepo objasniti i odmaknuti ga. A sad pucati šamare je pretjerano.
uglavnomja

#261 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by uglavnomja »

fakat wrote:mene cudi da za to malo plate taj policajac uopste rizikuje zamjeranje sa klosarima, drogerasima, krimosima i sta se sve jos nije nakotilo po ulicama van svake kontrole. Znaju da im niko nista ne smije. Na kraju dana policajac ce biti suspendovan, familiji ce mu prijetiti, a klosari ce iz svega izaci jos jaci.
nazalost :|
pussysmoke

#262 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 22:34, edited 1 time in total.
moonca

#263 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

Nije bitno sta je bilo ranije.U ovom momentu kada su ga zaustavili on nije bio agresivan. nije mahao nozem prema policajcu ili bilo kome. To sto je pricao, ako je - moze biti da je mentalni bolesnik, da nije u svojoj kontroli.
pussysmoke

#264 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 22:33, edited 1 time in total.
славянин

#265 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

Fudo387 wrote:
славянин wrote: Vidi situacije kad su one sto su krali iz garaze nalupali - 1/1 odlicno uradjen posao i profesionalno - obuzdani malo grublje i uhapseni. A ovo “hej sta toooo ti” pa ga samarom opali ... pa valjda to ne ide jel ??
Ovo je u granicama,
Napravio belaj, ljudi zvali muriju da ih zastite od njega, oni dosli, potrosili drzavno gorivo, znaci kosta to momak, i on jos qrcevit, nesto bi raspravljao,
Prijetio?
Ozbiljno?
I onda cmizdri na klixu, aaaajjjj puko mi samar.
Pa sta sad cmizdriz koje pm?
Hos biti fakin, pa budi do kraja, muski primi samar.
Pa sto ga nisu priveli za prijetnje ili sta vec ?? Ako je napravio belaj onda ima osnov ili za prekrsajnu ili za krivicnu prijavu - tj. Privodjenje u stanicu i eventualno predavanje slucaja tuzilastvu.
Ako krene da se opire pa udri dok ga ne komiras..

Cuj muski primi samar :lol: , ako oce da se bubaju pa brate uzmi ga na stranu sam i posaketajte se momacki.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#266 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by bitanga_sa_otesa »

satrase se ''pravnici'' u odbrani klosara ....
dezurni_ucenik

#267 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by dezurni_ucenik »

uglavnomja wrote:
fakat wrote:mene cudi da za to malo plate taj policajac uopste rizikuje zamjeranje sa klosarima, drogerasima, krimosima i sta se sve jos nije nakotilo po ulicama van svake kontrole. Znaju da im niko nista ne smije. Na kraju dana policajac ce biti suspendovan, familiji ce mu prijetiti, a klosari ce iz svega izaci jos jaci.
nazalost :|
I jos podrsku gradjana imaju. Tesko je biti policajac danas.
kakavdanakneiskustvu

#268 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

pussysmoke wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja prvi ne podrzavam ovakvo ponasanje,ali znamo li sta je sve prethodilo svemu ovome,ko je ovaj sto je dobio šamar,otkud on na ovom mjestu,gdje je toliko policajaca?
Pa dajte nekim primjer o tome šta je moglo prethoditi šamaru. Šta je moglo natjerati policajca da ovo uradi, a da je opravdano?

pa ja rekoh da ovakvo ponasanje policajca ne podrzavam,okruzen kolegama,ovaj sam,lako je tad biti ovakav ,a šta je moglo prethoditi i ja bih volio da znam
kakavdanakneiskustvu

#269 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

moonca wrote:Nije bitno sta je bilo ranije.U ovom momentu kada su ga zaustavili on nije bio agresivan. nije mahao nozem prema policajcu ili bilo kome. To sto je pricao, ako je - moze biti da je mentalni bolesnik, da nije u svojoj kontroli.

moguce je da je psovao,vrijedjao,moguce je da i nije nista od toga,moguce je da je i policajac kabadahija,ne znamo sta je bilo prije nego je pocelo snimanje
славянин

#270 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

bitanga_sa_otesa wrote:satrase se ''pravnici'' u odbrani klosara ....
Ma samo udri :lol:
Hakiz

#271 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

pussysmoke wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja prvi ne podrzavam ovakvo ponasanje,ali znamo li sta je sve prethodilo svemu ovome,ko je ovaj sto je dobio šamar,otkud on na ovom mjestu,gdje je toliko policajaca?
Pa dajte nekim primjer o tome šta je moglo prethoditi šamaru. Šta je moglo natjerati policajca da ovo uradi, a da je opravdano?
Mogu smisliti masu uvreda zbog kojih bi koje policajac poželio da ga udari. Ali bez obzira na to, nije smio udariti ga.

Šta sutra u opasnoj akciji policajčev kolega može očekivati? Da se pouzda u njegovu profesionalnost i vjeruje mu svojim životom ili da se pita kakvu emotivnu, impulsivnu reakciju će tada napraviti i hoće li svojom agresijom dovesti ih u veću opasnost.
kakavdanakneiskustvu

#272 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Hakiz wrote:
pussysmoke wrote:
Mogu smisliti masu uvreda zbog kojih bi koje policajac poželio da ga udari. Ali bez obzira na to, nije smio udariti ga.

Šta sutra u opasnoj akciji policajčev kolega može očekivati? Da se pouzda u njegovu profesionalnost i vjeruje mu svojim životom ili da se pita kakvu emotivnu, impulsivnu reakciju će tada napraviti i hoće li svojom agresijom dovesti ih u veću opasnost.

Janjicar

#273 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

Fudo387 wrote:
Janjicar wrote:
Fudo387 wrote:Ovi sto suosjecaju sa klosarinom, nemojte zvati muriju kad vas majmuni maltretiraju i sanse da smecar fasuje samarcinu su ravne nuli. Dadni mu telefon, novcanik, televizor iz kuce, i pjevaj ode cvijecu, ne zovi muriju.
U civilizovanoj zemlji ovaj drot bi dobio placenu suspenziju, par seansi sa psihijatrom i nazad na pos’o.
Stresno je to zanimanje, sta sad...
:lol:

Fudo pa imas zakon pa vidis da je policajac taj isti zakon prekrsio. Ako ti je mrsko trazit ja cu ti postaviti ? Pa procitaj sam

Pa napisao sam,
Stresna situacija, desava se.
Nista strasno.
Taman cu sad suze da ronim za onim kretenom.
Jel samaraju tebe?
Ne samaraju.
Sto te ne samaraju?
Zato sto se fino ponasas.
Eto, znaci jednostavan recept, budi fin i ne’s fasovat palter iza usiju.
Solidarnost ?
Janjicar

#274 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

pussysmoke wrote:Upozorio ga da "prestane da se peči" i zaprijetio mu da će ga "razguliti"?

Image
:lol:
azurna_obala

#275 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by azurna_obala »

Ne znam citavu priču, ne mogu da pravdam cin ovog policajca, nekako mi nije ovo uredu. Djeluje jako ponižavajuće i bespotrebno. Ko je i sta je ovaj momak inače uradio, veze nemam, ali cak i da je kriminalac, valjda postoji procedura kad i zašto se primjenjuje sila.
Ja sam svakako za veće ovlasti policije, pa i za silu, ali onda kad je potrebno, ovako izgleda bas bahato i ružno.

U policiji danas ima svakakvih ljudi, kad se nigdje drugo ne moze zaposliti, traži se stela za policijsku akademiju, pa se to završava i eto ga, malo je onih kojima je to zaista iskren poziv.

Nadam se da ce se očitovati nadležni u ovom slučaju sa vise informacija.
Post Reply